Jauhelihasta...

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja naksu
  • Aloitettu Aloitettu
Originally posted by Hulkki
Näin teen minäkin. Jos huuhtoo kylmällä (vaikkapa ennen jääkaappiin varastoimista) ne rasvat kovettuu ja jää valkoisiksi klönteiksi siihen lihan oheen.

Mun mummolla oli aina tapana tarjota noita kovettuneita valkoisia rasvaklönttejä sokerilla kuorrutettuna. Jee, kohta saadaan taas mummolan suklaata. Oli hänen mielestään terveellisiä :)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kyllä ne rasvat saa rittävän hyvin pois kun valuttaa 3-4 kertaa kannen avulla paistamisen aikana. Lavuaarin vierelle aina kun rasvaa kertyy sopivasti pannuun ja sitten takaisin liedelle. Ainakin mun pannulla jos venailee paistamisen loppuun niin rasvat vaan imeytyvät takaisin lihaan. Eipä sitä jää paistijauhelihaan montaa prosenttia tuon jälkeen, vaikka niitä valkoisia paakkuja kyllä näkyy kun myöhemmin ottaa paistetut lihat jääkaapista.
 
No voi helvetti. Tulee oikein huono omatunto kun mulle ei tulisi mieleenkään heittää noita ravitsevia rasvoja pois. Kyllä kropalla niille käyttöä löytyy :)
 
Originally posted by esko
:lol2: :lol2: :lol2:

Toi oli mun mielestä hyvä vitsi. Äijät pelkää rasvaa kuin jotain ruttoa tai HIV:tä.

Tai jospa äijät vaan haluaa ottaa rasvansa hyvistä lähteistä, esim. kalasta tai öljyistä?
 
Kaikkien noiden mielenkiintoisten ideoiden jälkeenkin taidan pysytellä ihan tavallisessa paistijauhelihassa ja syödä sen 6g/100g rasvaa, ja maksaa sen euron pari enemmän :thumbs:
 
Jauhelihasta

Halmehan aikoinaan laiskuuttaan? söi jauhelihaa aamiaiseksi raakana (eikös se näin kirjassaan kehunut).

Olen elänyt siinä käsityksessä että lihan lämmittäminen kuitenkin lyhentää ravinneketjuja huomattavasti ja siten muokkaa ne ihmisen kulutukseen paremmin sopivaksi. (Tämän pitäisi olla yksi ihmisen evoluution merkittäviä askelia). Samalla myös ruuan sulatus toimii myös nopeampaa.

Eikö Toni ollut siis aika tyhmä kun söi lihansa raakana? Kuinkahan suuria erot lämmitetyn ja raa'an lihan sulatuksessa sekä tehossa että ajassa ovat?
 
Re: Jauhelihasta

Originally posted by AG+
Halmehan aikoinaan laiskuuttaan? söi jauhelihaa aamiaiseksi raakana (eikös se näin kirjassaan kehunut).

Olen elänyt siinä käsityksessä että lihan lämmittäminen kuitenkin lyhentää ravinneketjuja huomattavasti ja siten muokkaa ne ihmisen kulutukseen paremmin sopivaksi. (Tämän pitäisi olla yksi ihmisen evoluution merkittäviä askelia). Samalla myös ruuan sulatus toimii myös nopeampaa.

Eikö Toni ollut siis aika tyhmä kun söi lihansa raakana? Kuinkahan suuria erot lämmitetyn ja raa'an lihan sulatuksessa sekä tehossa että ajassa ovat?


Mahtoikohan syödä kovinkaan paljon? Raakojen munien juontia olen minäkin aikoinani harrastanut. Halmehan muistaakseni sanoi myös juoneensa verta. Varsinkin raakaa jauhelihaa syötäessä ottaa melkoisen terveydellisen riskin.

Kyllä ihmisen elimistö raakaakin lihaa käsittelee hyvin. Kuumentaminenhan tuhoaa/epäaktivoi ravinteita. Ihmisen elimistö on sopeutunut todellakin kypsään lihaan. Taisi olla ensimmäiset paistokset aikoinaan hyviä, mutta ravitsemuksellisesti päin veetä.

:blow:
 
Meinasin vaan, että yleisesti ottaen on ravintoasiat jengillä aika hyvällä mallilla ku ei tavallinen kelpaa, vaan tehään tollasta tuning jauhelihaa.

Mulla vaan on sellanen käsitys että se mitä te kaadatte viemäriin on suurimmaks osaks lihasnestettä, mikä irtoo kuumennettaessa. Sitä rasvaa on kumminki siinä lihassa muuallakin ku se valkonen ihra mikä näkyy.

:rolleyes:
 
vähärasvaisesta jauhelikastikkeesta

PMLats mainitsi tavan jolla voisi valmistaa vähärasvaista jauhelihakastiketta, mutta täytynee tässä huomauttaa bakteriologiaa hieman opiskelleena, että menetelmä voi olla jopa hengenvaarallinen. jäähdyttäminen ja uudelleen kuumentaminen useita kertoja aiheuttaa suuren vaaran saada ruokamyrkytys ruuasta. ruokamyrkytykseen voi kuolla.
 
kaikki ovat varmaan samaa mieltä siitä kenelle myönnetään "Vuoden Säätö" palkinto?
 
Re: vähärasvaisesta jauhelikastikkeesta

Originally posted by 2000507
PMLats mainitsi tavan jolla voisi valmistaa vähärasvaista jauhelihakastiketta, mutta täytynee tässä huomauttaa bakteriologiaa hieman opiskelleena, että menetelmä voi olla jopa hengenvaarallinen. jäähdyttäminen ja uudelleen kuumentaminen useita kertoja aiheuttaa suuren vaaran saada ruokamyrkytys ruuasta. ruokamyrkytykseen voi kuolla.

Jos tuon tekee ruuantekovaiheessa eli jäähdytyksen tekee nopeasti pakastimessa (terveellistä pakastimelle :) ) tai kenties lisäämällä jäitä/kylmää vettä kastikkeeseen ja sekottelee koko saeoksen kylmäksi ja kiehauttaa taas niin ei bakteerit siinä ajassa ehdi lisääntyä. Eri juttu jos jäähdyttelee huoneenlämmössä kiehuvan kastikkeen huoneenlämpöseks, kiehauttaa jne.. Näinhän sen kastikkeen tekemiseen kuluis koko päivä :). Tai valmistaisi tuota kastiketta pitkin viikkoa, loppuviikosta oliskin jo hemmetin vähärasvasta kastiketta :D...


Periaatteessa ohjeiden mukaan kaikki pöperöthän pitäis uudelleenlämmittää 70-80:ssä asteessa jotta bakteerit kuolis tai ainakin suurin osa. Mutta onpa sitä monta päivää syöty lihapataa monta vuotta pelkällä mikrolämmityksellä (kuten varmaan monet muutkin täällä) eikä mitään ongelmia oo ollu. Ainoo kerta kun sain ruokamyrkytyksen oli kun unohdin kanapadan yöks pöydälle, aamulla laitoin sit jääkaappiin ja iltapäivällä söin sen. No, sitten vähän ajan päästä salille, parikyt minuuttia selkätreeniä ja sen jälkeen salin vessassa parikyt minuuttia yrjöömistä.. Eikä ruoka maistunut vuorokauteen..

Tuo oli tietenkin ruokamyrkytys lievimmästä päästä.
 
niin

mutta se onkin siinä se taika että kun sitä jäähdyttelee ja kuumentelee niin siitä kuolee suurin osa bakteereista, mutta ei kuitenkaan ne ruokamyrkytystä aiheuttavat, jotka kestävät lämpötilavaihteluita hyvin. kun muut bakteerit on kuollu kun ne ruokamyrkytystä aiheuttavat niin ne voi lisääntyy nopeemmin koska siel ei oo muita bakteereita häiritsemässä tjsp.. niin ainakin sanottiin elintarvikeviraston pitämällä kurssilla. Eli vaikka ton tekisikin suht tipeästi niin silti ruokamyrkytysbakteerit lisääntyy siellä jääkaapissa sitten ku sitä ruokaa säilöö, koska ruokaahan tehdään aina vähintään kahdenpäivän tarpeiksi. :)
Helpommalla pääsee kun ostaa vaan sitä paistijauhelihaa. ei se niin rasvasta oo et jotain tarvis rupee siitä viellä erittelemään.
 
2000507, tarkoitin - ja kirjoitin (ruoantekovaiheessa) - että jos sen projektin tekee kymmenen-kymmenien minuuttien sisällä niin tuo lisääntyminen ei merkitse mitään. Tiedän kyllä tuon rikastumisperiaatteen ;).

edit joo höhö noin onkin aivan sekosin. Eli siis jos säätäis joka aterialla sikanautaa pikajäähdytyskiehutusmenetelmällä ja söis kaiken niin tossa ei olis onkelmaa. Mutta paistijauheliha jyllää.
 
Jo naurattaa kulinarismin huiput!

Hei haloo!!! Mikä helvetti teitä nuoria ihmisiä vaivaa? Aineenvaihdunta on kohdallaan kun ikäkään ei ole sitä hidastanut ja suurin osa on vain harrastelija treenaajia (tämä ei tietenkään koske kaikkia ja varmaankin iso osa pitää omia tulevia tavoitteitansa erittäin korkealla), niin miksi tehdä ruokailusta ja sen laadusta varsinkin ihan täyttä persettä? Jumalauta kun näitä kokkausohjeita on täällä lukenut niin ihan sairasta juttua tulee porukalta kysymysten ja vastausten muodossa. Koittakaa joskus tehdä siitä ruoastanne maistuvaa ja laadukasta, ette te mihinkään rasvamyrkytykseen siinä kuole. Seuraavaksi joku tietysti haukkuu minut kusipääksi joka ei tiedä mistään mitään ja kehuu noita ihmemetodeilla rasvattomiksi ja "vaarattomiksi" saatettuja ruokia erittäin maukkaiksi. No se on sitten toinen juttu se. Tietysti jokaisen oma asiahan se on miten ja mitä kokkailee siitä en arvostele vaan ihmettelen elämän vaikeutta noin suuren nautinnon kohdalla kuin ruokailu ?:confused:
 
Re: Jo naurattaa kulinarismin huiput!

Originally posted by Jumi-Julle
Seuraavaksi joku tietysti haukkuu minut kusipääksi joka ei tiedä mistään mitään ja kehuu noita ihmemetodeilla rasvattomiksi ja "vaarattomiksi" saatettuja ruokia erittäin maukkaiksi. No se on sitten toinen juttu se. Tietysti jokaisen oma asiahan se on miten ja mitä kokkailee siitä en arvostele vaan ihmettelen elämän vaikeutta noin suuren nautinnon kohdalla kuin ruokailu ?:confused:

Tuskinpa kukaan sinua kusipääksi haukkuu, mutta itse ihmettelen kyllä tätä purkausta. Ei "rasvainen" ole automaattisesti sama asia kuin "maukas" tai "terveellinen" sama asia kuin "pahanmakuinen". Ja maailmassa lienee vaikeampiakin asioita kuin kokata terveellistä bodiruokaa?

Mutta niinkuin lopussa totesit niin jokaisen oma asiahan se on. Silloin harvoin kun mä laitan ruokaa kunnolla ajan kanssa jotain uutta kokeillen, niin mun mielestä on haastavampaa kehitellä terveellisiä ruokalajeja kuin läträtä kerman ja voin kanssa minkä jokainen vähänkin ruokaa laittanut osaa. Maukastahan siitä tulee, mutta where's the challenge? ;)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom