Ilmastonmuutos, päästökauppa, Al Gore ym.

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Parempi olla etujoukoissa ja valmistautuneena muuttuviin realiteetteihin (ilmaston lämpeneminen, fossiilisten polttoaineiden kallistuminen tuotannon vaikeutuessa) kuin väkisin pitää kiinni historiasta. Suomen pitäisi panostaa energiansäästö- ja energiantuotantoteknologian sekä energiatehokkaampien rakennusmuotojen kehittämiseen. Näistä voisi tulla erinomainen vientituote tulevaisuussa, kun maailma herää karuun todellisuuteen.

Jos ton halutaan toimivan, pitää teknologia demota ensin Suomessa/jossain. Toimivat kotimarkkinat -> Suomessa otetaan riskejä, joiden kautta kehitetään tekniikkaa ja ratkaisuja, joita voidaan sitten markkinoida eteenpäin. Täytyy vaan toivoa että Suomalaiset yrityksen ja julkinen valta investoi suomeen ihan perusteollisuuden tasolla, tai ainakin tulevaisuuden perusteollisuuden tasolla. Neste oil on tästä hyvä esimerkki. Porvoon biodiesel jalostamo on yksi maailman kehittyneimmistä tällä hetkellä. Nyt tarvitaan lisää vaikkapa metsäteollisuuden biorefinereiden muodossa.
 
Parempi olla etujoukoissa ja valmistautuneena muuttuviin realiteetteihin (ilmaston lämpeneminen, fossiilisten polttoaineiden kallistuminen tuotannon vaikeutuessa) kuin väkisin pitää kiinni historiasta. Suomen pitäisi panostaa energiansäästö- ja energiantuotantoteknologian sekä energiatehokkaampien rakennusmuotojen kehittämiseen. Näistä voisi tulla erinomainen vientituote tulevaisuussa, kun maailma herää karuun todellisuuteen.

Jep esimerkiksi ecokaupunkeihin ja biodieseliin panostaminen toisi varmasti etua tulevaisuudessa. Ydinvoimaakin voisi rakentaa pää märkänä. Luulen että Eurooppa ostaisi sähkön mielummin Suomesta kuin Venäjältä.

Tehdään biodieselautoista autoverovapaita ja perustetaan Suomeen biodiesel autotehdas. Hyvää työvoimaa saadaan jenkkien autotehtailta ja samalla saadaan Suomeen monikulttuuria! Tässähän voittaa kaikki.

Ecokaupunkeihin voitaisiin sitten ulostaa vihreät ja muu kuonaporukka.
 
Olen hieman skeptinen biopolttoaineista. Ensimmäisen sukupolven biopolttoaineet olivat ympäristö- ja humanitaarinen katastrofi. En tiedä ovatko menetelmät ratkaisevasti kehittyneet. Ilmeisesti jotain ollaan saatu aikaseksi, mutta joka tapauksessa biopolttoaineet eivät koskaan tule näyttelemään mitään merkittävää osaa energiantuotannossa. Käytettävä peltoala on rajoitettua ja metsiä ei ole sattuneesta syystä järkevää hakata matalaksi "ilmaston pelastamiseksi." Biojätteen käyttäminen voisi olla järkevää, mutta eikö sitä käytetäkin jo nyt? Parantamisen varaa varmaan olisi.

Biopolttoaineiden pitäisi täyttää ainakin nämä ehdot ollakseen järkeviä energianlähteitä: Niiden pitäisi olla CO2 neutraaleja, kustannustehokkaita, skaalautuvia ja ne eivät saisi kilpailla ihmisten ravinnon kanssa samasta peltoalasta. Eipä vähä mitään. :)

Voitaisiin tietysti sanoa että jos tällaiset kriteerit täytettäisiin, olisi hyvä syy alkaa investoimaan kys. energiantuotantomuotoon, vaikka se ei yksinään riittäisikään ratkaisemaan ongelmia.

Ydinvoima olisi periaatteessa hyvä vaihtoehto, ydinjätteen jälleenkäsittelyllä saataisiin uraani riittämään hyvin pitkäksi aikaa, mutta käytännössä kukaan ei enää muista kuinka ydinvoimaloita valmistetaan...
 
http://fi.wikipedia.org/wiki/Biopolttoaine

Ensimmäisen sukupolven biopolttoaineet ovat etupäässä rasvojen estereitä sekä viljelyperäistä etanolia. Niiden energiahyötysuhde on huonohko, valtaosa energiasta kuluu niiden valmistamiseen. Siitä tulee nimitys ensimmäisen sukupolven biopolttoaine.

Toisen sukupolven biopolttoaineet omaavat paremman energiahyötysuhteen ja niillä voi päästä jopa 50% energiahyötysuhteeseen, siten vain puolet energiasta katoaa jalostusprosessissa. Siitä syntyy nimitys toisen sukupolven biopolttoaine.

Kolmannen sukupolven biopolttoaineen valmistus haaskaa vain kolmanneksen energiasta ja neljännen sukupolven vain neljänneksen jne.lähde?

Puukaasu ja biokaasu ovat toistaiseksi ainoita biopolttoaineita, joilla pääsee kolmannen ja neljännen sukupolven tasolle.


Käytännössä nykytekniikkalla voidaan valmistaa jo sellaisia biopolttonesteitä, joiden energiasisältö on selkeästi suurempi kuin tuotantoon käytetty energia, eli ne ovat energiahyötysuhteeltaan hyviä. Periaatteessa kaikki biopolttoaineet ovat CO2 neutraaleja. Ongelmana on lähinnä elinkaarevaikutus. Kun lasketaan yhteen tuotanto, keräys, jakelu ja loppukäyttö, syntyy ketjusta kovat päästöt. Tämä tietysti laskee kun energiahyötysuhde kasvaa. Lisäksi myös biopolttonesteiden penetraatio (eli kuinka laajasti niitä käytetään yhteiskunnassa) vaikuttaa taseeseen. Jos koko ketju perustuu biopolttoaineisiin, syntyy CO2 päästöjä oikeastaan vain infrasta. Pitemmällä aikavälillä nämä "investointi" CO2-päästöt ovat mitättömän pienet. Lisäksi ne voidaan kuitata vaikka istuttamalla x hehtaaria puita aavikolle (tai vastaavalla tavalla).

Biopolttoaineisiin liittyvä suurempi ongelma on kuitenkin maankäyttö. Nykyisellä tekniikalla tuskin pystytään samaan aikaan sekä ruokkimaan koko maailman väestöä, että tarjoamaan 100% biopolttonesteitä kaikkiin maailman kulkuneuvoihin. Biopolttoaineet ovat kuitenkin hyvä, tai ainakin kohtuullinen väliratkaisu siirryttäessä vety- tai sähköliikenteeseen. Lisäksi tietyt alueet maailmassa, kuten Suomi, ovat ihan hyvässä asemassa biopolttoaineiden käytön kannalta. Pieni väestötiheys yhdistettynä suuriin biomassavaroihin tekee biopolttoaineista ihan kelvollisia pienemmän mittakaavan ratkaisuihin. Toki tätä osaamista voidaan käyttää hyväksi sitten vaikkapa suurempien järjestelmien osaratkaisuissa.

Hyötöreaktori ja ydinjätteen jälleenkäsittely ovat lähempänä kestävää ydinvoimaa kuin nykyinen meininki. Tosin tekniikka on tällä hetkellä vielä kallista, joten voidaan verrata sen järkevyyttä vaihtoehtoisiin menetelmiin. Toisaalta tarve suurelle keskitetylle energiantuotannolle säilyy kuitenkin edelleen suureja. Olisi vaikeaa tuottaa vaikka Tokion tarvitsemaa energiaa pelkästään tuulimyllyillä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ydinjäte
http://fi.wikipedia.org/wiki/Hyötöreaktori
 
Pitemmällä aikavälillä nämä "investointi" CO2-päästöt ovat mitättömän pienet. Lisäksi ne voidaan kuitata vaikka istuttamalla x hehtaaria puita aavikolle (tai vastaavalla tavalla).

Juurikin näin, sormia napsauttamalla pistetään vaikka uusi metsä pystyyn vaikka aavikolle. Mistä elinkelpoinen maaperä? Mistä vesi? Mistä raha tähän kaikkeen? Kuitataanko metsien pystyttämisen logistiikan aiheuttamat päästöt sitten pitkällä aikavälillä vaikka uudella satsilla puita aavikolle?

Järki käteen.

Toki teoriassahan se olisi mahdollista, mutta yhtä "vaikeaa" ja utopistista kuin ylläpitää Tokiota pelkästään tuulimyllyillä.
 
Juurikin näin, sormia napsauttamalla pistetään vaikka uusi metsä pystyyn vaikka aavikolle. Mistä elinkelpoinen maaperä? Mistä vesi? Mistä raha tähän kaikkeen? Kuitataanko metsien pystyttämisen logistiikan aiheuttamat päästöt sitten pitkällä aikavälillä vaikka uudella satsilla puita aavikolle?

Järki käteen.

Toki teoriassahan se olisi mahdollista, mutta yhtä "vaikeaa" ja utopistista kuin ylläpitää Tokiota pelkästään tuulimyllyillä.

No voihan sen metsän pystyttää vaikka tohon naapurin avohakkuuaukiolle. Pirun pilkunnussija.
 
Lisäksi ne polttoainerahat jäisivät Suomeen eivätkä menisi arabeille... Miettikääpä miten paljon ihmisiä työllistyisi jos täällä olisi biopolttoainejalostamoita ja sen ympärille liittyvää teollisuutta ja palveluita? Nokia 2.
 
Mitä mieltä porukka on turpeesta? Nyt käsittääkseni tuli joku EU-päätös, joka mahdollistaa turpeen käytön biopolttoaineen raaka-aineena. Vielä kun saisivat turpeen päästökertoimen korjattua energiantuotannossa, kun nykyisellään se on hiiltäkin korkeampi. Suomelle ois melko merkittävä juttu omavaraisuuden ja työllisyyden kannalta. Ja edistäishän toi bioenergian käyttöäkin, kun turvetta käytetään seospolttoaineena.
 
Turve on fossiilinen/hitaasti uusiutuva polttoaine. Tietyissä maissa, kuten Suomi, on turpeen käyttö suotavaa ainakin niin pitkään, kunnes löydetään sille järkevä vaihtoehto. Turve on polttoaineena "huono", johtuen pitkälti korkeista CO2-päästöistä. Toisaalta turve on lokaali resurssi jolla sekä parannetaan energiaomavaisuutta että luodaan työpaikkoja.

Suomessa olisi hyvä luoda pitkän aikavälin strategia, missä pyritään irti turpeesta mahdollisimman pienin inhimillisin kustannuksin. Toisin sanoen turpeen tuotantoa pitäisi pystyä korvaamaan vastaavilla paikallisilla biomassan tuotantomuodoilla, joihin siirtyminen ei vaaranna paikallista kilpailukykyä tai työpaikkoja. Pienimuotoinen turpeen hyötykäyttö olisi suotavaa jatkossakin, jos ei muuten niin ihan kulttuurillisista syistä.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Kyllä se on vaan niin että nuo bio-polttoaineet ovat samanlaista näpertelyä kuin tuuli- ja aurinkoenergia. Jos tahdotaan oikeasti tuottaa miljardien teollistuneissa maissa asuvien ihmisten tarvitsema energia ilman fossiilisia polttoaineita kannattaisi ruveta panostamaan fuusiotekniikan kehitykseen vähän eri malliin ja sitä odotellessa kehittää noita hyötyreaktoreita ja muutenkin parantaa olemassa olevaa fissiotekniikkaa. Ilman muuta nyt vaan niitä uraani kaivoksia, reaktoreita ja loppusijoitus paikkoja pystyyn niin saadaan energiasta suomelle uusi vientituote. Jos joku ei halua sitä kaivosta tai voimalaa kuntaansa niin voi muuttaa vaikka ahvenanmaalle ja ruveta polkemaan kuntofillarilla tarvitsemansa sähkön.
 
4.1. Executive Summary

Page ES-7, lines 25-30: The cited temperature changes are misleading at best. There is a profound difference between surface and satellite measurements which is not discussed. Satellite data shows no significant change between 1978 and 2008 and thus does not support the view that there was an increased rate of warming in the last 30 years. In fac, it says that there has been no appreciable change. As discussed in Section 2.5 above there are strong reasons to believe that the satellite data is more accurate so any statement along these lines needs to carefully explain the difference between the measurement approaches and explain wy one is superior to the other. It is also misleading to quote changes since 1900 since it is highly unlikely that GHG changes were appreciable before 1940.

http://cei.org/cei_files/fm/active/0/DOC062509-004.pdf


The EPA official, Al McGartland, said in an e-mail message (PDF) to a staff researcher on March 17: "The administrator and the administration has decided to move forward...and your comments do not help the legal or policy case for this decision."
E-mails indicate EPA suppressed report skeptical of global warming



Näin sitä politiikkaa tehdään. Koskahan Jenkeissä on viimeeksi päätetty jotain tosiasioiden pohjalta?
 
Kyllä se on vaan niin että nuo bio-polttoaineet ovat samanlaista näpertelyä kuin tuuli- ja aurinkoenergia.
Samalla kannattaa investoida sellaisten pitkien jatkojohtojen tuotekehittelyyn, joiden avulla pidetään lentokoneet ilmassa ja laivat liikkeellä kun öljy loppuu ja kaikki energia tuotetaan niissä fuusioreaktoreissa? Eiköhän asia nyt ole niin, että autot saattaa kulkea vedyllä, mutta lentokoneet ja laivat polttavat hiilivetypohjaisia polttoaineita. Kun fossiiliset vähenevät, kallistuvat liikaa tai tuottavat liikaa CO2:ta niin ainoa vaihtoehto on tuottaa polttoaine tuoreemmasta raaka-aineesta. Samaa tavaraahan se on.
 
Samalla kannattaa investoida sellaisten pitkien jatkojohtojen tuotekehittelyyn, joiden avulla pidetään lentokoneet ilmassa ja laivat liikkeellä kun öljy loppuu ja kaikki energia tuotetaan niissä fuusioreaktoreissa? Eiköhän asia nyt ole niin, että autot saattaa kulkea vedyllä, mutta lentokoneet ja laivat polttavat hiilivetypohjaisia polttoaineita. Kun fossiiliset vähenevät, kallistuvat liikaa tai tuottavat liikaa CO2:ta niin ainoa vaihtoehto on tuottaa polttoaine tuoreemmasta raaka-aineesta. Samaa tavaraahan se on.

Mikäs estää venettä tai laivaa kulkemasta sähkömoottoreilla?

Muistan joskus vuonna kivi ja keppi lukeneeni jostain japanilaisten kehittelemästä turbiinintapaisesta vesimoottorista, jossa ei tainnut liikkuvia osia olla...

Tarvitsis vaan ensin kehittää suprajohteita, jotka toimisivat n. huoneenlämmössä.
 

Ei tossa dokumentissä mun mielestä ollut mitään sellaista dataa, jolla voitaisiin oikeasti torpata IPCC:n ja muun tiedeyhteisön konsensusta. Toki jokainen joka asiasta jotain ymmärtää myöntää sen, että ilmastonmuutoksesta, sen vaikutuksesta ja torjunnasta tiedetään loppupeleissä todella vähän.

Kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen on "oikeaa" politiikkaa niin kauan, kunnes ilmastonmuutoksesta tiedetään riittävästi.

Dokumentissä esitetyt argumentit:

a) ENSO ja PDO ovat sääilmiöitä joiden tarkkaa vaikutusta globaaliin ilmastoon ei tiedetä.

kommentti: Jos ilmiön vaikutusta ei tunneta, miten sen avulla voidaan kiistää toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi?

b) Aurinkopilkut. Näitten vaikutuksesta ei myöskään tiedetä kunnolla.

Kommentti: Sama perustelu pätee kuin edelliseen.

c) Sateliittidata 1978 eteenpäin ei todellakaan ole tarpeeksi pitkä tekemään johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen

Kommentti: tätä varmasti totta

d) Maanpinnalla suoritetuissa lämpötilamittauksissa on virhettä koska "heat island effect" tai nopea kaupungillistuminen tätä aiheuttaa.

kommentti: Tätä on kyllä käsitelty aikaisemminkin ja virhettä on mittauksista poistettu. IMO ei kovin vakuuttava argumentti.

e) sateliittimittaukset ei anna mitään viitettä siihen, että GHG tason heilahtelut olisivat jotain muuta kuin luonnollista, ei ihmisestä johtuvaa.

kommentti: mikä on sateliittimittausten tarkkuus ja luotettavuus? Kuinka pitkä aikasarja on käytössä?

f) on olemassa suuri todennäköisyys sille, että globaali lämpeneminen voisi johtua jostain tuntemattomasta ilmiöstä.

Kommentti: Niin varmaan, mutta mitäs me tehdään sillä välillä kun asiaa selvitetään?
 
Mikäs estää venettä tai laivaa kulkemasta sähkömoottoreilla?
Tehontarve on joitakin megawatteja enkä kyllä usko, että akkuteknologialla päästään järkeviin numeroihin (tilavuus, paino, latausaika) välttämättä ikinä. Entäs vety? Jos paatti on lähdössä vaikka Kiinaan, niin tarvittavan vetymäärän tankkaus voisi laittaa kyllä jännäkakan housuun parkkiintuneimmalle sjökapteenille - isot laivat kun on tehty tarkoituksella joustaviksi rakenteiksi. Lisäksi maailmassa on jo kohtuullisen monta paattia, joille ei tarvitse tehdä yhtään mitään jos halutaan siirtyä biopolttoaineisiin. Sähkölaivoja ei ole kun ei ole niitä tarpeeksi pitkiä jatkojohtoja.
 
Kannattaa tsekata yleltä tullut minidokkari MOT Ilmastokatastrofi peruutettu.

http://areena.yle.fi/video/541468

Koko pätkässä ei puhuta kuin tuhannen vuoden lämpötilasta ja silti ei kovin vahvalla pohjalla ole perustelut. Itse en ole edes erityisen vakuuttunut tuosta tavasta mitata menneitä lämpötiloja, kun en siitä mitään tiedä. Mutta anyway takas aiheeseen eli jatkakaa...
 
Mikä vittu siinä on ku ydinenergiaa niin vastustetaan sielä vihervasemmiston puolella?

Tietääkseni ydinonnettomuuden uhka on niin mielettömän pieni. Tshernobylin kaltaiset skenaariot on ihan oma lukunsa.

Ydinjäte varastoidaan ja sen lopullista sijoitusta mietitään koko ajan. Ainoa todellinen ympäristön saastutus tulee ilmeisesti uraanin louhinnasta, mutta eikös tämäkin ole melko vähäistä?
 

Suositut

Back
Ylös Bottom