"hyvät" kotiruuat

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
16.3.2005
Viestejä
119
Eli siis tarkoituksena olisi kysellä nyt hyviä,terveellisiä, proteiinipitoisia kotiruokia. eli ette siis ala luetella mitään omia reseptejä vaan pelkästään yleisesti hyviä ruokalajeja. eli siis kaikki ehdotukset hernekeitosta poronkäristyksen kautta kinkkukiusaukseen kelpaavat.

jo useampaakin reseptiä(mitkä olen täältä poiminut) olen yrittänyt tyrkyttää tuonne keittiön suuntaan muttakun ei, aina se tekee kaiken omilla resepteillään. ja koska nyt kesällä suunnilleen kaikki ruokailuni ovat pelkkää kotiruokaa niin proteiinin saanti jää mitä luultavammin aivan liian pieneksi.

Eli josko nyt kaikki asiantuntijat (ja myös vähemmän asiantuntijat) voisivat vastata tähän kysymykseen niin saisin minäkin ruokapuoltani hieman parempaan kuntoon. jo etukäteen kiitos kaikista vastauksista.
 
Lisäät vaikka raejuustoa ruokien sekaan. Hernekeitto + raejuusto :kuola:
 
Niin ja se unohtuikin että raejuustoja ja muita eivät suostu ostamaan.."kyllähän sen nyt pitäisi tavallisenkin ruuan kelvata" kuuluu vastaus aina..
 
NatuSan sanoi:
Lisäät vaikka raejuustoa ruokien sekaan. Hernekeitto + raejuusto :kuola:
Juu, raikkua joka väliin, sillä saa aika hyvin nostettua proteiinin määrää. Sopii yllättävän moneen sapuskaan.

Mun vakkari on nykyään:

100g riisiä
Purkki raikkua
150g ylikypsää kinkkua
 
erittäin vaikeaa, kun tuppaa jokaisen kotikokin reseptit olevan erillaisia. Esim. toinen laittaa maroonilaatikkoon 500g jauhelihaa ja toinen vaan 250g. Molemmat ovat makaroonilaatikkoa, mutta toisessa on aikalailla vähemmän prodea. proteiinipitoinen safka on yleensä kalliimpaa, kuin makaroonimössö, joten siinä varmaan on syy pihistelyyn.

Yleisesti liharuuat on hyviä proden lähteitä. Esim. broilerin rintapalat, paistijauheliha, ..,jne. Rahkaa ja raejuustoa unohtamatta.
 
TheYoungOne sanoi:
Niin ja se unohtuikin että raejuustoja ja muita eivät suostu ostamaan.."kyllähän sen nyt pitäisi tavallisenkin ruuan kelvata" kuuluu vastaus aina..

Tämmöset tapaukset ovat aina niin perseestä ja suututtavia.
Jos lapsi aloittaa niinkin halvan harrastuksen kuin punttisalilla käynti (mahdollisesti jopa ilmainen harrastus) niin sitten ei voida sponssaa sitä raejuusto ja rahkapurkkia jääkaappiin.
Kai olet vanhemmillesi sanonut, että pyrit niillä "lisäostoksilla" vaan terveellisempään ja parempaan ruokavalioon?
 
Niiden mielestä se on terveellistä kun käyn kouluni kunnolla loppuun,liikuskelen ulkona ja syön sitä kotiruokaa..että silleen..

Edittii: muuten kyllä hyväksyvät ja iloitsevat harrastuksestani mutta kun eivät lajia tunne niin kuulemma pelkäävät että jos jo tässä iässä pitää panostaa "erikoisempaan" ruokailuun niin sitten myöhemmällä iällä ajaudun "aineita" käyttämään.
 
Punakaalia raasteeksi ja raejuustoa sekaan oman maun mukaan. Siinä ainakin mun mielestä hyvänmakuinen lisäkesalaatti. Ei pitäisi olla liian erikoista, eli olisi ihan kotiruokaa ?
 
Yks hyvä pointti vois olla, että tekis sellasia ruokia, joissa otetaan sitä liharuokaa erikseen, eli ei mitään makaronilaatikkoa, vaan esim. pastaa ja paistijauhelihakastiketta (tomaattipohjaista!! --> ei mitään ruskeaa kastiketta). Näin voisit itse säännöstellä itsellesi hieman enemmän sitä proteiinipitoista ja vähemmän pastaa. Tällä tavoin just kaikki pihvit ja muut on kätevämpiä. Rahka ja marjat vois kans olla semmosta, ettei luulis edes äiteen korvaan kuulostavan turhan bodarin eväältä :D Sokerin vaan vaihtaa hermesetakseen ja jättää ne kermat siitä pois.
 
Kotitekoinen hernari (elikkästen hernekeitto) jossa on oikeasti lihaakin (jauhista, possun sydäntä, munuaisia - halpaa) on yllättävän terveellistä tatinaa - ja hyvää mun mielestä :nolo:. Herneissä on meinaan aika yllättäen suht korkeet ravintoarvot monien hivenaineiden ym. jne. suhteen. En tiedä kuinka vitamiinit kestää sen keittämisprosessin.

p.s. varo ettei voimat karkaa pakoputkesta. :jahas:

eedit: niin ja siitähän tulee sen makuista kuin sen tekee eli maustaa - ja on helppoa valmistaa.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
TheYoungOne sanoi:
Niiden mielestä se on terveellistä kun käyn kouluni kunnolla loppuun,liikuskelen ulkona ja syön sitä kotiruokaa..että silleen..

.
mitä se sun/teidän kotiruoka on. ihan hyvin normaali kotiruoallakin kehittyy kun muistaa syödä sitä reilusti ja mieluusti vaikka jaat sen parille eri kerralle niin ei tarvi mitään rahkoja tai raejuustoja mussutella vähän väliä. paitsi että raejuustoa syö kyllä ihan ilokseenkin:) on niin hyvää. varmaan ainoa terveellinen mistä mää oikeasti tykkään.
 
Itsellä menee kaikki samat sapuskat kuin perheellä kun olen hieman kokkeja valistanut hyvistä hiilareista ja piilorasvasta. Itsellä menee aina kotiruuan/pääruuan yhteydessä raejuustoa, en osaa enää safkata ilman sitä.
 
TheYoungOne sanoi:
Niiden mielestä se on terveellistä kun käyn kouluni kunnolla loppuun,liikuskelen ulkona ja syön sitä kotiruokaa..että silleen..

Edittii: muuten kyllä hyväksyvät ja iloitsevat harrastuksestani mutta kun eivät lajia tunne niin kuulemma pelkäävät että jos jo tässä iässä pitää panostaa "erikoisempaan" ruokailuun niin sitten myöhemmällä iällä ajaudun "aineita" käyttämään.
Voisitko laittaa meille ylös vaikka huomisen kaikki ateriat. Pistä jokainen suupala mitä kotoa saat tänne ylös. Lasketaan sitten kalorit ja etenkin rasvat, voit sitten näyttää äidillesi hyvin todennäköisesti huonoa ruokavaliotasi mitä voisi parantaa huomattavasti vähän katsomalla mitä syö.
 
en tiedä kerkeänkö huomenna koneelle joten voin laittaa huomisen tai minkä tahansa muun työpäivän syömiset jo tässä vaiheessa koska työpäivinä syömisessä on aina sama rutiini..vain kotonasyötävä vaihtuu mutta sen huomisen ruokalajin tiedän jo..
klo 6.30-7.00 aamiainen, lautasellinen muroja (suklaatasku,pirkka)
klo 9.00 vartin havitauko töissä: kaksi palaa ruisleipää joiden välissä kinkkua ja meetvurstia sekä pari viipaletta kurkkua.
klo 11-12 ruokatunti lautasellinen spagettia ja pastakastiketta.
klo 14.00 toinen kahvitauko/lepotauko tällä kertaa kotona: jäätelö ja mehua lasillinen
klo 16.30 työt loppunu,kotona: lautasellinen spagettia ja sitä kastiketta.
noin klo 19-21 vielä yksi pienempi lautasellinen sitä spagettia ja kastiketta..
noiden grammapainoista minulla ei ole hajuakaan..muutenkin hieman huono arvioimaan..

niin ja olen kyllä yrittänyt selittää ravintoarvoja mutta yleisin sanoo että tekee muutenkin jo vähärasvaisia ja suolaisa ruokia koska ei itsekkään halua lihoa.

Mutta tässä vaiheessa voitaisiin palata takaisin aiheeseen koska eli terveellisiin kotiruokiin koska rahkat ja muut voin vaikka itse sitten ostaa kun saan palkan isältäni...
 
Laitetaan nyt tännekin oma suosikki eli chili con carne

Paketti jauhelihaa, purkki papuja, purkki tomaattimurskaa, vettä, sipulia, suolaa, pippuria, tabascoa ja tietenkin chiliä.

Ruskista sipuli ja jauheliha, lisää pavut, sekoittele hetki ja lisää tomaattimurska ja tarvittaessa hieman vettä. Hämmentele hetki ja lisää mausteet. Dieetillä menee tämmösenään, bulkilla tarjoillaan vaikka riisin kera.

Yksi annos (noin 400 g, ilman riisiä) prot: 25 g, hiilarit: 20 g, rasva: 10 g, kcal: 270.

EDIT: typoja
 
klo 6.30-7.00 aamiainen, lautasellinen muroja (suklaatasku,pirkka)
Perseestä, päivän tärkein ateria jotain hikistä sokeripaskaa, suurin moka päivän aterioinnissa. Tuo ei ole kotiruokaa, vaan karkkia.
klo 9.00 vartin havitauko töissä: kaksi palaa ruisleipää joiden välissä kinkkua ja meetvurstia sekä pari viipaletta kurkkua.
Ei juuri ollenkaan proteiinia, 2 palaa leipää sisältää tosi hikisesti hiilareitakin, huono välipala.
klo 11-12 ruokatunti lautasellinen spagettia ja pastakastiketta.
Ihan hyvä ateria(olettaen että kastikkeessa on jauhelihaa)
klo 14.00 toinen kahvitauko/lepotauko tällä kertaa kotona: jäätelö ja mehua lasillinen
Ihan karmaisevan huono ateria, ei taaskaan proteiinia, vaan rasvaa ja sokeria.
klo 16.30 työt loppunu,kotona: lautasellinen spagettia ja sitä kastiketta.
Ihan hyvä ateria(olettaen että kastikkeessa on jauhelihaa)
noin klo 19-21 vielä yksi pienempi lautasellinen sitä spagettia ja kastiketta..
ks. ylempää


Käytännössä sun ruokailut on korkeintaan välttävällä tasolla.
 
Kananmunat ovat mielestäni ihan kotiruokaa, eikä niiden keittämisen pitäisi olla hirmuisen työlästä. Hintakaan ei ole mikään päätä huimaava.
 
juu on siinä kastikkeessa lihaa..reilusti.. aamiaisena itselle on suunnilleen sama mitä sitä syö kun muutenkin meinaa joka aamu myöhästyä töistä..sen voi vaihtaa vaikka puuroksi? noita muroja nyt vaan on tullu otettu kun nopeasti pystyy tunkiemaan suuhun.

ja mikäs tuoho ensimmäiselle tauolle olis hyvä valinta? toisella tauolla tulee taas aina vaan laitettua suuhun mitä kerkeää kun ei hirveästi jää aikaa syödä kun pitää siinä vartissa päästä kotii ja takas..

nyt en syö kovin paljoa koska en puntillakaan käy(johtuen siitä että alle kuuden tunnin yöunen määrällä ei tämän ikäinen pysty kovin hyvin keskittymään,töitten jälkeen ei vain jaksa,kädet ja jalat eivät kerkeäisi palautumaan, töissä parhaimmillaan useampi tuhat lankkua ja lautaa törmää sormiin josta seuraa sormien täydellinen kipeytyminen.nyrkkiin laittaminenkin sattuu sen verran ettei edes kehtaa kuvitella miltä tuntuisi jos siihen laittaisi vielä rautaa...luultavasti tippuisi tanko useammin kuin laki sallii..) joten vielä kaksi viikko treenitaukoa.

Edittii: eikös sitä ole tälläkin palstalla ollut jotain suosituksia siitä kuinka monesti kananmunaa saa syödä viikossa?
 
Back
Ylös Bottom