Hiilihydraatti lihottaa, tietää iltalehti tänään

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Originally posted by Anssi
Kaloriteoria pitää kutinsa.

Päätä jo miten se oikein on.
Käy ihmeessä korjaamassa se "proteiinit ei lihota" sinne "tutkielmaasi" kaloriteorian muotoiseksi.

Ei kai minun tarvitse kaivella sinun vanhoja kirjoituksia muistutukseksi? :lol2:
 
<a href="http://www.johnberardi.com/articles/nutrition/index.htm" TARGET=_BLANK>Berardin ravintoartikkeleita</a>

Anssi:

Tutkielmasi (keho.netistä pdf) sivulla 18 (kappale 2.1, figure 7 alla) lukee: "dietary protein in excess of recommended values causes more amino acids to convert to fat or catabolize to meet the body's energy needs". Ja sivulla 22 (kappale 2.3, figure 10 alla): "The daily protein intake is used to maintain existing tissue protein, hormones, and enzymes. If more is taken in than needed, the 'extra' is oxidized for metabolic needs, and fat mass is not increased (Powers and Howley 2001)". Onko tässä ristiriita?
 
Tiedä noista teorioista, mutta mun kokemuksen mukaan míinuksella oleminen on helvetin paljon helpompaa kun tinkii just hiilareista.

Oon tässä ollu vajaat kolme viikkoa vähillä hiilareilla, ja paino putoo kivasti. Eikä oo nälkä! Sitä toisinaan havahtuu yhdeksän aikaan illalla että perskeles, taitaa olla päivän kokonaiskalorit tähän mennessä jotain 800.

Perunan, vaalean leivän, pastan jne. syömisellä tuntuu olevan hyvin vähän tekemistä näläntunteen torjumisen kanssa...

Onko kokemuksia: Miten käy kun joskus nostaa hiilarien saannin normaaliksi? Tuleeko Muumipapan näköseksi?
 
"Laajoissa epideiologissa tutkimuksissa on havaittu, että korkean glykemiaindeksin hiilarit on yhteydessä lihavuuteen."

Kuinka tätä on muuten tutkittu? Nimittäin mikäli on kerätty tietoa lihavien ihmisten ruokavalioista ja huomattu, että oho, nehän syövät lähinnä vaaleaa leipää ja sokeria, ja oho, ovat pulskia, niin eihän se vielä mitään kerro. Vähän niin kun tuo klassinen esimerkki jäätelön syönnin lisääntymisestä sateella: eiväthän nuo kaksi ole syy-yhteydessä, vaikka ovat jonkinlaisessa yhteydessä kuitenkin.

Selvennän: kenties korkean glykeemisen indeksin ruoka-aineet eivät ole syynä lihomiselle, koska ovat korkean glykeemisen indeksin ruoka-aineita, vaan yksinkertaisesti siksi, että niitä syödään liikaa suhteessa kalorimäärään.

Mitäs olette mieltä?
 
Originally posted by Nina
Selvennän: kenties korkean glykeemisen indeksin ruoka-aineet eivät ole syynä lihomiselle, koska ovat korkean glykeemisen indeksin ruoka-aineita, vaan yksinkertaisesti siksi, että niitä syödään liikaa suhteessa kalorimäärään.

Mitäs olette mieltä?

Näin epäilemättä on, koska korkean glykeemisen indeksin ruoka-aineet maistuvat keskimäärin aika hyvältä.

KUITENKIN: Mielestäni hiilareista tinkiminen on inhimillisin tapa vähentää energian kokonaissaantia.
 
Mitä söi Franco Columbu?

Muistelin vaan legendaarista kirjaa "Kehonrakentaja voittaa". Siinähän oli Columbun omat ruokavaliot, ja siellä taisi ruoka koostua pääosin lihasta, kanasta ja salaatista sekä maitotuotteista. Silloin 15 v sitten vaan ihmettelin että eihän tuo ole oikeaa ruokaa, kun ei ole perunaa. No taisi siellä joku uuniperuna jossain kohtaa olla. Mutta pääosin kasviksista hiilarit. Tyypillistä suomalaisille tämä perunansyönti.
 
Originally posted by Nina

Selvennän: kenties korkean glykeemisen indeksin ruoka-aineet eivät ole syynä lihomiselle, koska ovat korkean glykeemisen indeksin ruoka-aineita, vaan yksinkertaisesti siksi, että niitä syödään liikaa suhteessa kalorimäärään.

Mitäs olette mieltä?

Bodarin kannalta oleellista on, mistä menetetty/saavutettu massa koostuu.
Selvennän: kalori on kalori mutta ei ole sama mistä ne ottaa. Phatin postissa taitaa olla ne tärkeimmät pointit, jotka selittävät miksi näin on.
Jos lihavat ihmiset olisivat nauttineet hiilarinsa laadukkaammista lähteistä, he eivät olisi niin lihavia.
 
Originally posted by Fatso
Päätä jo miten se oikein on.
Käy ihmeessä korjaamassa se "proteiinit ei lihota" sinne "tutkielmaasi" kaloriteorian muotoiseksi.

Ei kai minun tarvitse kaivella sinun vanhoja kirjoituksia muistutukseksi? :lol2:

Jos olet niin idiootti ettet tajua näitä asioita vaikka rautalangasta taivuttaisi niin parempi kuin olet hiljaa.
 
Originally posted by Nina
"Laajoissa epideiologissa tutkimuksissa on havaittu, että korkean glykemiaindeksin hiilarit on yhteydessä lihavuuteen."

Kuinka tätä on muuten tutkittu? Nimittäin mikäli on kerätty tietoa lihavien ihmisten ruokavalioista ja huomattu, että oho, nehän syövät lähinnä vaaleaa leipää ja sokeria, ja oho, ovat pulskia, niin eihän se vielä mitään kerro. Vähän niin kun tuo klassinen esimerkki jäätelön syönnin lisääntymisestä sateella: eiväthän nuo kaksi ole syy-yhteydessä, vaikka ovat jonkinlaisessa yhteydessä kuitenkin.

Selvennän: kenties korkean glykeemisen indeksin ruoka-aineet eivät ole syynä lihomiselle, koska ovat korkean glykeemisen indeksin ruoka-aineita, vaan yksinkertaisesti siksi, että niitä syödään liikaa suhteessa kalorimäärään.

Mitäs olette mieltä?

Huoh. Tietysti se johtuu liiaallisesti energian saannista.
 
Originally posted by astro
<a href="http://www.johnberardi.com/articles/nutrition/index.htm" TARGET=_BLANK>Berardin ravintoartikkeleita</a>

Anssi:

Tutkielmasi (keho.netistä pdf) sivulla 18 (kappale 2.1, figure 7 alla) lukee: "dietary protein in excess of recommended values causes more amino acids to convert to fat or catabolize to meet the body's energy needs". Ja sivulla 22 (kappale 2.3, figure 10 alla): "The daily protein intake is used to maintain existing tissue protein, hormones, and enzymes. If more is taken in than needed, the 'extra' is oxidized for metabolic needs, and fat mass is not increased (Powers and Howley 2001)". Onko tässä ristiriita?

Tuo ensimmäinen lause on hieman harhaanjohtava, sillä vaikka aminohappoja voidaan muokata rasvoiksi, ylimääräiset käytetään pääsääntöisesti energiaksi, eli niiden hapattamista lisätään sitä mukaan kun ylimääräistä otetaan sisään. Toisin Fat tuossa ehti jo elvistelemään, tämä ei muuta kaloriteoriaa suuntaan eikä toiseen, sillä sisään oton ja kulutuksen yhteydestä on kysymys.
 
Mika
Jos lihavat ihmiset olisivat nauttineet hiilarinsa laadukkaammista lähteistä, he eivät olisi niin lihavia.

No, nythän on niin että tämä ei ole suora yhteys. Onhan olemassa anorektikkojakin, jotka syövät karkkia. Lihavia he eivät ole.

Eli kokonaiskulutus ratkaisee, ei kalorien lähde, kun puhutaan suorasta vaikutuksesta painoon.

On kokonaan toinen asia kuinka tyytyväinen keho on näihin mainittuihin hiilareihin ja miten se reagoi niiihin.

Kunhan kaikki olemme samalla aaltopituudella...;)

MIka
 
So true.
Ymmärrän hyvin Anssin&Co motivaatiota vastata näihinkin viesteihin, kun tässäkin ketjussa toistuu sama, mikä niin monta kertaa on nähty jo muissakin tämän palstan ketjuissa toisinaan. Kaloriteorian paikkaansapitävyys on todettu tässäkin ketjussa useampaan otteeseen, mutta kuitenkin joku heti muutama viesti olennaisia vastauksia alempana ignoraa faktat täysin taikka vääntää juttua sivuraiteille. Kyse on kuitenkin termodynamiikan peruslaeista, joita ei tällä low-carb-hypetyksellä kumota ei sitten millään.

Kalori ei siis ole kalori, mutta on kuitenkin kalori.. ;-)

peace..:kippis1:
 
Jason, joko on katsottu katto pään päälle uudella paikkakunnalla (eli tulokset ovat jo tulleet, eikö)?

Pidätkö lomaa tuolta toiselta sivustolta...?...;)

Mika
 
Ihan kiinnostava artikkeli, Anssi. Olisin vain toivonut ehkä enemmän varsinaisia lukuja, joita verrata (tilastotiedettä kun voi käyttää hyväkseen niin helposti ;) ). Toisaalta on kyllä myönnettävä, että 50 gramman painoero rotilla (mikäli olivat sitä "Norwegian" -laatua) on kyllä jo paljon (heitä itsekin ruokkineena labrassa...).

Olen silti sitä mieltä, että painonhallinnan kannalta kalorimäärä on ratkaiseva. Jos sitten taas haluaa kehostaan muokata tietynlaista kuin myös taata kehonsa hyvinvoinnin, niin ruoka-aineisiin täytyy kiinnittää enemmän huomiota. Eli päästiin seuraavaan: kaikki riippuu tavoitteista.
 
Et nyt kyllä ymmärtynyt pointtia :) Siis kalorimäärä ratkaisee AINA, mutta ruokavalion koostumuksella on suuri vaikutus siihen, että kuinka helposti negatiivinen energiatasapaino saavutetaan. Eli esim. nopeat hiilihydraatit ovat yhteydessä lihavuuteen mikä taas johtuu siitä, että esim. ranskanleipää tulee "ylisyötyä" helpommin kuin vaikkapa näkkileipää.
 
Juu

”Olen silti sitä mieltä, että painonhallinnan kannalta kalorimäärä on ratkaiseva.” (Nina)

” Eli kokonaiskulutus ratkaisee, ei kalorien lähde, kun puhutaan suorasta vaikutuksesta painoon.” (Tigerclaw)

Eli näin, eli kyllä tässä pointti on jo varmasti tullut kaikille selväksi...

Mika
 
"Despite the calorie deficit, they were all between 22 and 35% body fat and had been gaining weight over the previous five years!"

Ei tohon voi eli ilmeisesti kannata paljoa lisätä...;)

Meen pitää ehkä vähän jutella (mikäli siis tosissasi olit tuossa viestissäsi), joten mailaa mulle vaikka tonne: personal.trainer@saunalahti.fi

Ja jotta tiedät kuka olen ja mistä tulen:

Mika Perkiömäki
M.Ed. (in Exercise Science)
NSCA-CPT
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom