Hiilariton Pizza!!

10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
kuulostaa todella kohtalokkaalta, täytynee kokeilla joku päivä :)
 
Tuli tänään kokeiltua tätä reseptiä sovellettuna.

Pohja
600g paistijauhelihaa
2 Kanamunaa
reilusti mustapippuria ja hieman jauhelihamaustetta
Paisto uunnissa erikseen 200c noin 6min.

Täyte
170g herkkusieniä
300g Chilimaustettua tomaattimurskaa (nestettä valutin pois)
200g emmentalia 17%
n50g homejuustoa
n50 g oliiveja
Paisto täytteineen noin 15 min.

Täytteeseen extra chili omasta puskasta sekä reilusti valkosipulimurskaa. Oregano oli valitettavasti loppu. Tuli kyllä yllävän pizzamainen kokonaisuus mutta nestettä/ rasvaa sain vähän valuttaa pois pellin reunalta... Pohja meni paistovaiheessa reilusti kasaan mutta paikkasin tilanteen paistamalla pannulla lisämateriaalia reunoille. Sen jälkeen vain täytteet päälle uuniin. Tosi hyvää tuli vaikka ei ihan hiilaritonta olekkaan...
 
Tuli tänään kokeiltua tätä reseptiä sovellettuna.

Pohja
600g paistijauhelihaa
2 Kanamunaa
reilusti mustapippuria ja hieman jauhelihamaustetta
Paisto uunnissa erikseen 200c noin 6min.

Täyte
170g herkkusieniä
300g Chilimaustettua tomaattimurskaa (nestettä valutin pois)
200g emmentalia 17%
n50g homejuustoa
n50 g oliiveja
Paisto täytteineen noin 15 min.

Täytteeseen extra chili omasta puskasta sekä reilusti valkosipulimurskaa. Oregano oli valitettavasti loppu. Tuli kyllä yllävän pizzamainen kokonaisuus mutta nestettä/ rasvaa sain vähän valuttaa pois pellin reunalta... Pohja meni paistovaiheessa reilusti kasaan mutta paikkasin tilanteen paistamalla pannulla lisämateriaalia reunoille. Sen jälkeen vain täytteet päälle uuniin. Tosi hyvää tuli vaikka ei ihan hiilaritonta olekkaan...

:kuola: :kuola:

Mutta silti, holy crap.. Saitko kertaheitolla kaiken alas? Jo 600g jauhelihaa (1½ pkt) on ihan vatusti ellei ateria ole jäänyt välistä kolmeen päivään. Maku tosin varmaan ihan kohdallaan, ei täytettä tosiaan puuttunu tolla aterialla. :lol2:
 
:D En edes yrittänyt syödä kaikkea kerralla vaan jätin puolet tälle päivälle. Olisi se varmaan ahneuksissaan tullut syötyä kaikki jos en olisi hillinnyt himojani...

Harmi että juustot ovat kovin kalliita! Esim. 350g pala punaleimaemmentalia 3.89€ Tuo jauheliha oli perhepakkauksessa ja tarjouksessa joten tuli ostettua reilumpi satsi. Suosittelen kyllä kokeilemaan! Kannattaa maustaa pohja ja täytteet hyvin ettei maistu lihamurekeelle.
 
Itse kehittelin dieetillä terveyspizzaa, ja tein pohjan ruisjauhoista. Ei ollut valitettavasti kovin hyvää :(
 
Mulla on tapana tehdä pizzaa tällaisella ohjeella:

1 prk rahkaa
2 kanamunaa
vajaa 1 dl leseitä (vehnä-/ruis-, tai sitten osa tuosta kauralesettä)
reilu 1 dl jauhoja (esim. puolet vehnää ja puolet ruista)
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

Kaikki ainekset sekaisin (ensin rahka ja munat, sitten loput), ja levitellään pellille mahd. ohueksi kerrokseksi. Paistetaan hetki, oisko jotain 5-10 min, sitten täytteet päälle ja takaisin uuniin ja taas paistellaan kunnes näyttää valmiilta (toiset 10 min?). Uunin lämpötila tainnut mulla olla luokkaa 225-250 astetta.

Tulee oikeasti tosi hyvää, muistuttaa yllättävän paljon tavallista pizzapohjaa, vaikka rapeus reunoista kyllä puuttuu. Mutta suosittelen! On vielä sen verran helppo tehdä, etten jaksa nykyään tavispizzaa edes väsätä.
 
Alkuperäistä ohjetta mukaillen tuli koitettua

pohja:
400g jauheliha
1 kananmunan valkuainen
suolaa sopivasti
jauhelihamaustetta sopivasti
oreganoa reippaasti Iron Buttin vinkistä ;)

täytteet:
hieman tomaattipyreetä
palvikinkkua siivutettuna
juustoa reilusti
ananasta pari renkulaa

täytyy sanoa että aika pirun hyvää tuli! :hyper: Tämä ehdottomasti joskus uudestaan, mahdollisista ennakkoluuloista huolimatta kannattaa kokeilla. Pohja tosiaan ohueksi, kypsää tuli mutta oli melko tuhtia. Kunnolla mausteita sitte ettei tuu mitään mureketta siitä niinku joku tuossa aiemmin mainittiki.

:rock:
 
Sisko teki pikkupitsoja kerran laittamalla pohjaksi tortillalätyn. Sellainen laiha läpyskä ja päälle pyreet ja tonnikalat yms. Ihan ok.

Toi alkaa olla aika extremee tehdä pohjakin lihasta, mutta söisin jos joku tekis.
 
Mä teen nykyään aina tällä ohjeella. Tosi vähän hiilareita etenkin jos käyttää soijajauhoja ja kivasti kuitua vehnäleseen ansiosta.

kaisa_bodypizza.jpg
 
teinpäs tuolla lihapohjalla, 800g jauhelihaa johon muna ja reilusti mausteita, 200g kalkkunasuikaletta, puoli purkkia tomaattipyrettä, kevytmeetvurstia,ananasta joku 100g ja juustoa noin 100g, kaloreita noin 1900 ja proteiinia yli 200 grammaa :D
 
P49% H36% R15%

Tää on bueno:

Pohja
1 prk Ehrmanniin maitorahkaa
1 Omega-muna
100 g vehnäjauhoja
5 g leivinjauhetta
1 tl suolaa

Täyte
100 g ketsuppia
40 g tummaa soijarouhetta
100 g Fetajuustoa (3%)
100 g Kinkkua (2%)
150 g ananasmurskaa
250 g Polar juusto 5%


Valmista pohja (maitorahka, kananmuna, vehnäjauho, leivinjauhe, 1 tl suolaa) ja esipaista 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Turvota soijarouhe ja mausta haluamaasi tapaan.
Levitä esipaistetun pohjan päälle ketsuppi, turvotettu soijarouhe, fetajuustot, kinkku ja ananas.
Lopuksi ripottele täytteiden päälle raastettu juusto ja paista pizzaa uunissa vielä 15-20 minuuttia.
Mausta halutessasi oreganolla.

Pohjaan voi lisätä myös valkosipulijauhetta ja ketsuppina käyttää Heinzin mexicana-ketsuppia.
Tulee aika makoisaa :dance:

Ei nyt ihan hiilariton, mutta vähähiilarinen ainakin.
 
Vanha threadi mutta pakko nostaa ja hehkuttaa :rock:

Testasin tänään ekaa kertaa ja pakko todeta että jauhelihapohja biittaa näköjään jauhopohjan 100-0. Tomaattimurskaa, tunaa, juustoa ,kinkkua, pitsamaustetta päälle niin :thumbs: :kuola:

EDIT: Ekan postin resepti siis.
 
Ite tein jokunen aika sitten semmoisen pizzan että:
Pohjaksi levittelin paksuja kinkku siivuja suoraan lautasen päälle jonka laitoin uuniin, kaupassa oli sillon taisi olla jalopeenon makuista kinkkua todella paksuja siivuja.
Siihen päälle sitten:
-ketsuppia
-jauhelihaa
-tonnikalaa
-kananmunaa
-ananasta
-kinkkusuikaleita
-juustoa
-oregaanoa
Uunissa pidin sitä kunnes juusto oli kunnolla sulannut, todella hyvä ja täyttävä ateria:)
 
Tein alkuperäisen reseptin mukaan omilla täytteillä. Hyvää on!

Omat kokemukset: pohja vetäytyi ihan helvetisti alkuperäisestä. Eli kutistui halkaisijaltaan. Loppukooksi jäi pannupizzaa muistuttava saarioisten pizza. Myös rasvaa irtosi pohjasta ihan törkeästi uunilevylle. Ens kerralla ohuemmaksi vaan pohjaa entisestään :)
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom