Hiilariton Pizza!!

On tosi hyvää! Tein nyt toista kertaa ja aina paranee. Pohja kannattaa maustaa kunnolla - laittaa suolaa ja pippuria + oreganoakin jottei ole niin "puiseva".

Pohja:
500 g naudan paistijauhelihaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
paljon pippuria, oreganoa

- Koko satsi taputellaan yhdelle uunipellille tosi ohkaseksi. Tää satsi riittää peittämään koko uunipellin. Pohjaa paistetaan itsekseen joku 5 min. Sitten vasta täyttö.

Täyte:
ketsuppia
50 g kevyt metukkaa
80 g ananaspaloja
30 g sinihomejuustoa
200 g tomaattia viipaleina
150 g polar 5% juustoa
mustapippuria, oreganoa

- Uuniin 200 astetta ja vajaa 10 min.

Laskeskelin valmiin pitsan ravintoarvoiksi per 100 g:
Proteiinia 32 g
Rasvaa 10 g
Hiilareita 4 g

Tää on niin hyvää että päivän tavoiteprotskut tulee äkkiä täyteen!
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Maustaminenhan se on koko ruuan pääasia. Joka ruuan saa hyväksi oikeilla mausteilla ;) Isäukon opetukset toimii kyl, pitää joskus kokeilla tuota ja napata ohje talteen ja muokkailla itelle sopivaksi.
 
Ironbutt sanoi:
Laskeskelin valmiin pitsan ravintoarvoiksi per 100 g:
Proteiinia 32 g
Rasvaa 10 g
Hiilareita 4 g

Tää on niin hyvää että päivän tavoiteprotskut tulee äkkiä täyteen!

Tosta polarjuustosta en ole varma, mutta missään muussa pizzan aineosassa ei ole yli 30g proteiinia sadassa grammassa, joten itse pizzassakaan ei voi olla noin paljoa protskua/100g.
 
Suunnittelin tämmöistä:

Pohja sama, kuin aiemmissa Multivitan ja Ironbuttin postauksissa.

Täyte:

- sipulia siivutettuna sopiva määrä (voi myös pilkkoa pieneksi ja laittaa pohjaan)
- valkosipulimurskaa sopiva määrä, jos haluaa hieman miedompaa, niin pilkkoo valkosipulin, ei murskaa
- tonnikalaa vedessä pari purkillista
- tomaatteja ohuina siivuina
- Mustaleima emmentalia raasteena päälle

En laskenut ravintosisältöä, mutta veikkaan, että sopisi ketoilijoillekin hienosti. Tuohon täytteenkin päälle pitäisi varmaan hieman mustapippuria ja oreganoa ripotella, ehkä myös vihreetä tabascoa (mun suosikkimauste nykyään). :kuola: Toi on erittäin perussatsi, mutta ainakin pitäisi hyvin maustettuna olla hyvää ja protupitoista ruokaa. Toi Mustaleima emmental on mun makuun parasta juustoa, myös pitsan päälle. Siinä on sentäs makuakin, eikä ole semmoista mautonta mössöä, kuten esim. edam.

Onko muuten kukaan laittanut pohjaan vaikkapa currya ja/tai paprikajauhoa? Ne voisivat myös käydä siihen hyvin.
 
msj81 sanoi:
Tosta polarjuustosta en ole varma, mutta missään muussa pizzan aineosassa ei ole yli 30g proteiinia sadassa grammassa, joten itse pizzassakaan ei voi olla noin paljoa protskua/100g.

Kypsä liha on proteiinimäärältään paljon tiiviimpää kuin raaka liha. Tämä sen vuoksi kun turha neste haihtuu pois. Piffikin kutistuu aina paistinpannulla.

Tuo laittamani ravintoainejakauma perustuu siis kypsään pitsaan. Laskin raaka-aineiden arvot ensin Exceliin kokonaisuudessaan silloin kun ne kaikki olivat vielä raakoja. Heitin pitsan täytteineen uuniin ja punnitsin sitten sen kypsän pitsan kun tuli ulos. Jaoin sen perusteella ravintojakauman per 100 g kypsää pitsaa.
 
Ironbutt sanoi:
Kypsä liha on proteiinimäärältään paljon tiiviimpää kuin raaka liha. Tämä sen vuoksi kun turha neste haihtuu pois. Piffikin kutistuu aina paistinpannulla.

Tuo laittamani ravintoainejakauma perustuu siis kypsään pitsaan. Laskin raaka-aineiden arvot ensin Exceliin kokonaisuudessaan silloin kun ne kaikki olivat vielä raakoja. Heitin pitsan täytteineen uuniin ja punnitsin sitten sen kypsän pitsan kun tuli ulos. Jaoin sen perusteella ravintojakauman per 100 g kypsää pitsaa.

...mutta kyllä ne ravintoarvotkin samalla muuttuu kun painokin muuttu eli lähtee muutakin kuin nestettä.
 
Multivita sanoi:
Keksin eilen (lähes) hiilarittoman pizzan :david: , tässä ohje.

Ei jumankauta, :D

Tuo on niin uskomaton tuo resepti että täytyy melkein jo kokeilla. Sanoinkin jo avokille tekeväni ruokaa seuraavaksi ;)
 
tomppa82 sanoi:
...mutta kyllä ne ravintoarvotkin samalla muuttuu kun painokin muuttu eli lähtee muutakin kuin nestettä.

Mitä lähtee ja minne se menee? :rolleyes:

Ironbutt näyttää ottavan homman tosissaan, hienoa hifistelyä :thumbs:
 
Yksi versio pizzasta on tehdä pohja normaalin munakkaan tapaan. Pizzamaista vaikutelmaa voi korostaa paistamalla vain toisen puolen rapeaksi. Tonnikalaa, tomaattimurskaa (Pirkan valkosipuliversio sopii erinomaisesti) ja mausteita päälle ja eikun syömään. Eikä maksa paljon. :kuola:

Hilaritonta pizzaa taidankin kokeilla sitten viikonloppuna. :D
 
Ironbutt sanoi:
Kypsä liha on proteiinimäärältään paljon tiiviimpää kuin raaka liha. Tämä sen vuoksi kun turha neste haihtuu pois. Piffikin kutistuu aina paistinpannulla.

Tuo laittamani ravintoainejakauma perustuu siis kypsään pitsaan. Laskin raaka-aineiden arvot ensin Exceliin kokonaisuudessaan silloin kun ne kaikki olivat vielä raakoja. Heitin pitsan täytteineen uuniin ja punnitsin sitten sen kypsän pitsan kun tuli ulos. Jaoin sen perusteella ravintojakauman per 100 g kypsää pitsaa.


Kuulostaa hyvältä! Tänään menee tää homma testiin selkeästi. Kysymyksenä on että paljon oli paino ennen uuniin laittoa ja uuniin laiton jälkeen? Ja ilmoitit prot/hh/rasva -arvot, mutta mites kalorit? Ihan vaan mielenkiinnosta, että mitä tuli koko satsista kaloreja.
 
ppk sanoi:
Kuulostaa hyvältä! Tänään menee tää homma testiin selkeästi. Kysymyksenä on että paljon oli paino ennen uuniin laittoa ja uuniin laiton jälkeen? Ja ilmoitit prot/hh/rasva -arvot, mutta mites kalorit? Ihan vaan mielenkiinnosta, että mitä tuli koko satsista kaloreja.

En punninnut pitsaa kokonaisuudessaan täytettynä ennen paistoa, koska en pitänyt sitä tärkeänä. Punnitsin kuitenkin jokaisen ainesosan raakana erillisiin purkkeihin aseteltuna grammavaa'alla ja käytin kaikki aineet pitsan valmistuksessa.

Tässä voidaan siis tehdä helppo yhteenlasku: 500 g jauhelihaa + 60 g kananmuna + 200 g tomaattia + 80 g ananasta + 30 g sinihomejuustoa + 150 polarjuustoa + 50 metukkaa tekee yhteensä 1070 g. Pitsan raakapainolla ei kuitenkaan ole merkitystä lopullisessa kypsän tuotteen ravintoainejakaumassa, sillä ainoastaan neste haihtuu. Kaikki todelliset tärkeät ainesosat jäävät pitsaan.

Kaloreita 100 g:ssa kypsää pitsaa on keskimäärin 240 silloin kun tekee tuon ohjeen mukaan ja ravintoainejakauma on 32/10/4 (p/r/h).

Todellinen kalorimäärä voi heittää hieman alaspäin, sillä usein esim. rasvaa tirisee pitsasta pois paiston aikana - se näkyy helmeilynä leivinpaperilla/veden pinnalla. Tätä en ottanut tuossa alkuperäisessä laskelmassa huomioon, mutta rasvan "hävikki" on korkeintaan muutamia grammoja.
 
Loistavaa!
Dieetilläkin voi nyt syödä hyvin mielin pizzaa. Ja tämä todella maistuu pizzalle.
Itsellä oli täytteenä
-tomaattichilisoosi
-katkarapu
-metwursti
-tomaattisiivu
-Aurajuusto
-juustoraaste
-reilusti pizzamaustetta

Pohjaa paistelin 7 min, täytteet päälle ja vielä 12 min uuniin. Asteet 225.
Paistaessa kannattaa tarkkailla tilannetta... ettei pääse kärähtään.
 
D.Yates sanoi:
Mitä lähtee ja minne se menee? :rolleyes:

Ironbutt näyttää ottavan homman tosissaan, hienoa hifistelyä :thumbs:

Siis esim. Raa'assa jauhelihassa on 19g/100g protskua ja
paistetussa 29g/100g.

Ja tuohon siis vaikuttaa rasvojen, nesteiden, ym. "katoaminen".

Toi 32g/100g pizzassa ei voi mitenkään pitää paikkaansa.
 
tomppa82 sanoi:
Toi 32g/100g pizzassa ei voi mitenkään pitää paikkaansa.

Miksi ei voi? Kuka sanoo, että nimenomaan 29g prot on jauhelihassa? Pitoisuus riippuu täysin siitä, kuinka kuivaksi se paistuu. Samalla lailla lähtee juustosta vesi karkuun, joten senkin proteiinipitoisuus nousee.

Nuo ravintoarvot on sitäpaitsi keskimääräisiä, lopullinen arvo riippuu siitä paljonko on sattunut jännettä ja muuta ylimääräistä menemään sekaan. Onko lopullinen totuus 32g vai 29g ei pitäisi kenenkään maailmaa kaataa.
 
teemupii sanoi:
Mihinköhän ne rasvat oikein katoaa? Edes friteeraus ei onnistu kotikonstein, joten rasvaa tuskin haihtuu yhtään.

Mihin ne rasvat muka sitten friteerauksessa häviää? Friteeraus = Friteerauksessa ruoka-aineet kastellaan ensin frityyritaikinaan ja kypsennetään sitten öljyssä keittämällä.
 
Aivan mahtavaa!! Juteltiin yhden kaverin kanssa toissa päivänä pizzasta ja miten helvetin hyvää olis syödä oma tehty semmonen. No mä en viittis pilata "dieettiäni" (en mä nyt kato tarkalleen mitä syön, mutta yritän nyt välttää turhat hiilarit) syömällä jotaan hiilari pommia. Joten tää tuli kyllä niin hyvään paikkaan ku olla ja voi :)

Huomenna kaupan kautta himaan testailemaan vähän mitä tosta tulee... Vesi kielellä tässä odottelen jo! :P

edit. Ja voisin lisätä oman suosikki mausteeni jauhelihan kanssa! Eli keitä pikkusen vettä ja lisää sinne lihaliemi kuutio, ja sitte sekotat kunnes kuutio on sulanu täysin. Ja eiku sekaan. Antaa todella paljon makua ja ei maksa paljoo!
 
Kokeilussa on (pohja paistuu paraikaa uunissa)..kukaan ei maininnut sipulikeittoa (pussi) pohjan ainesten mausteena (lihamurekkeen tapaan)?
Itse laitoin hieman sitä joukkoon ja sidostarpeiksi pikkasen korppujauhoja. Nälkä kurnii jo..
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom