Happo/emäs -tasapaino

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Siima
  • Aloitettu Aloitettu

3 kpl M-Nutrition MANIA!

LAADUKAS PWO

-40%
Mun tietääkseni noi tollaset tuotteet on ihan potaskaa ja yleensäkin tuo happoemässekoilu on humpuukia. Palstalla on ollu aikasemmin puhetta aiheesta ja muistaakseni Jöllinki-Anssikin tuomitsi ne sekoilut. Kyllä elimistön puskurit siitä happo-emästasapainosta pitää huolta.


http://www.avoin.helsinki.fi/materiaalit/ravitsemustiede/04_venakaklo_vesi.shtml :

1.4 Happo-emästasapaino
Happo-emästasapaino on tarkasti säädelty, sillä muutos elimistön pH:ssa (happojen ja emästen määrässä) muuttaisi entsyymien reaktionopeutta, ja olisi elimistön toimintojen kannalta tuhoisaa. Veren pH on lähellä neutraalia. Kuitenkin happea ja ravintoaineita kudoksille kuljettavan valtimoveren pH (7,4) on hieman suurempi kuin laskimoveren (pH 7,35). Laskimoveressä kulkee happamia aineenvaihduntatuotteita soluista eritettäväksi keuhkoihin ja munuaisiin. Solujen pH:n on arvioitu olevan noin 7.

Elimistössä on useita puskurijärjestelmiä, jotka neutraloivat aineenvaihdunnassa muodostuneet ylimääräiset hapot ja emäkset. Terveellä ihmisellä elimistön puskurijärjestelmä yhdessä munuaisten ja keuhkojen kanssa ylläpitävät veren ja muiden elimistön nesteiden pH:n lähes vakiona.

Ruokavalion koostumus ei vaikuta elimistön happo-emästasapainoon. Elimistön pH:n muutos liittyy vain munuaisten tai keuhkojen sairauksiin tai muihin tautitiloihin, kuten hoitamattomaan diabetekseen tai sydänsairauksiin.



Ruokavalio ja happo-emästasapaino

Sekaruokaa syövillä virtsa on heikosti hapanta ja kasvisruokailijoilla vastaavasti neutraalia tai lievästi emäksistä. Happamia aineenvaihduntatuotteita muodostuu proteiinia sisältävistä ruoka-aineista. Sen sijaan kasviksia, maitovalmisteita ja hedelmiä ja runsaasti mm. kaliumia, magnesiumia, natriumia ja kalsiumia sisältävien ruoka-aineiden aineenvaihduntatuotteista muodostuu emäksisiä yhdisteitä.

Terveellä ihmisellä elimistön puskurijärjestelmä sekä keuhkojen ja munuaisten kautta tapahtuva eritys ylläpitää solunulkoisen nesteen pH:n lähes muuttumattomana ruokavalion koostumuksesta huolimatta. Kun ruokavalio sisältää lähes yksinomaan ruoka-aineita, joiden aineenvaihduntatuotteet ovat happamia tai emäksisiä, on solun ulkoisen tilan pH hetkellisesti muuttunut 0,05 yksikköä. Se on nopeasti korjaantunut keuhkojen ja munuaisten erityksen avulla.
 
Mutta kyllä toi Valmarin auttaa,niin jos ei ole terve?
Onko sun mielestä kaikki terveitä?
Tuskin kaikilla on esim.maha täysin kunnossa.
 
Originally posted by Sakkeus
Palstalla on ollu aikasemmin puhetta aiheesta ja muistaakseni Jöllinki-Anssikin tuomitsi ne sekoilut.
Anssihan nyt tuomitsee lähes joka asian ilman perusteluja :rolleyes:


Itse olen kyllä nyt ihan kahden vaiheilla, mitä uskoa? Onko asiassa perää vai eikö? Kaverini on ravitsemusterapeutti ja väittää toista ja taas tuo Sakkeuksen linkki toista :confused:
 
Originally posted by Panda
Anssihan nyt tuomitsee lähes joka asian ilman perusteluja :rolleyes:

Mitähän olen nyt taas tuominnut ilman perusteluja...?


Itse olen kyllä nyt ihan kahden vaiheilla, mitä uskoa? Onko asiassa perää vai eikö? Kaverini on ravitsemusterapeutti ja väittää toista ja taas tuo Sakkeuksen linkki toista :confused:
 
Originally posted by MR.D
Mutta kyllä toi Valmarin auttaa,niin jos ei ole terve?
Onko sun mielestä kaikki terveitä?
Tuskin kaikilla on esim.maha täysin kunnossa.

Jos mahavaivoja on ne saa usein kyllä pois / pitäisi saada pois ruokavalion muutoksilla, esim kuitua lisäämällä (liukeneva ja liukenematon), kasviksia ja hedelmiä lisäämällä tai laktoosin poistamisella ruokavaliosta jne jne jne eikä millään kivennäisainelitkulla, ja jos on pahempi vaiva esim maha- tai pohjukaissuolihaava täytyy käyttää lääkkeitä (haponerityksen esto, hapon neutralointi, seinämän suojamekanismien vahvistus, bakteerin hävittäminen).

Siima kirjoitti "varmaan elimistö on melko hapan, kun runsasproteiinista ruokavaliota noudattaa..." ja nimenomaan tuohon kysymykseen vastasin.

Tekstissä puhutaan terveestä ihmisestä ja mainitaan lisäksi:
"Elimistön pH:n muutos liittyy vain munuaisten tai keuhkojen sairauksiin tai muihin tautitiloihin, kuten hoitamattomaan diabetekseen tai sydänsairauksiin."

Toki jos Valmarinista on apua vaikka närästykseen niin miksei sitä käyttäisi, tuskinpa siitä haittaa on, mutta tuohon tarkoitukseen on kyllä monia muitakin valmisteita ja lääkkeitä kuin Valmarin, itse en osaa arvioida onko Valmarinin käyttö närästykseen minkähintainen vaihtoehto ja millä tavoin verrattavissa oleva niihin muihin.
 
Originally posted by Anssi
Mitähän olen nyt taas tuominnut ilman perusteluja...?

Taisit siinä toisessa samanlaisessa viestiketjussa todeta yks'kantaan, että:

"Täyttä potaskaa!"

Kysyin silloin perusteluita mielipiteellesi, mutta et vastannut. Kysyisin niitä edelleen, en siksi että haluan kinata kanssasi, vaan siksi, että uskon sinulla olevan tietoa mielipiteesi tueksi. Eli miksi Valmarin tai koko emäs/hapan -keskustelu on potaskaa?
 
Originally posted by Sakkeus
Elimistössä on useita puskurijärjestelmiä, jotka neutraloivat aineenvaihdunnassa muodostuneet ylimääräiset hapot ja emäkset. Terveellä ihmisellä elimistön puskurijärjestelmä yhdessä munuaisten ja keuhkojen kanssa ylläpitävät veren ja muiden elimistön nesteiden pH:n lähes vakiona.

Happo-emästeorian mukaan puskurijärjestelmät pitävät huolta siitä, että veren ph pysyy vakiona, mutta edelleen tämän teorian mukaan aina on yläraja sillä, miten elimistö voi käsitellä happoja.

Jos ravinto tuo elimistöön happoja enemmän kuin mitä keuhkot, munuaiset ja hiki voivat tehdä tehottomiksi, käsitellään happojen ylimäärä em. elimistön puskurijärjestelmässä. Näin säilytetään jokseenkin vakio elimistön ja kudosnesteiden happamuus. Mutta pointti on siinä, että hapot on kuitenkin ensin pitänyt käsitellä jotenkin. Kaikki hapot varastoidaan tavalla, joka ei johda enää johda veren happamuuden muutoksiin.

Tärkeimpiä varastointipaikkoja ovat sidekudokset. Sidekudos (kollageeni) kuitenkin kärsii happamista aineista ja sen normaali toiminta häiriintyy. Toinen varastointipaikka on luusto. Happojen varastointi johtaa luuston heikkenemiseen ja osteoporoosiin kalsiumkadon seurauksena. Teoreettisena varastona voidaan pitää myös soluja. Niiden pH on luonnostaan melko matala ja niissä on paikkoja, joihin happamia aineita voitaisiin varastoida. On myös olemassa teoreettinen riski, että kyseinen varastointi sekoittaa solujen normaalia toimintaa.

Lisäksi tämän teorian mukaan elimistön eräs hätäkeino ylimääräisten happamien aineiden varastoimiseksi on muodostaa niistä munuais-, sappi- tai virtsarakon kiviä, puhumattakaan kaikenlaisista pienemmistä vaivoista.
 
Tarkoitin, että näiden emäs-happo -juttujen mainosväitteissä ei useinkaan ole päätä eikä häntää. Tuote voi olla OK. Veikkaisin, että joku mummon selänpesijän vanha resepti, joka on todettu toimivaksi, ja joku on alkanut sitä markkinoimaan ja on yrittänyt väkisellä vääntää jotain teoriaa tuotteen tehon taustalle, vaikka kukaan ei sitä tietäisikään :rolleyes:
 
Valmarininhan sanotaan parantavan ruuansulatusta ja lisäävän aineenvaihduntaa. Itse olen kuitenkin ko. tököttiä käyttänyt (äitimuori on ollut tekemisissä ko. tuotetta lanseeraavan tahon kanssa, ja sain 6 pulloa, a 350ml, ilmaiseksi) lähinnä sen "ikävien" sivuvaikutusten takia. Polveni ja toinen olkapääni ovat välillä olleet niin kipeät, ettei mitään treeniä ole voinut edes ajatella; Valmarinin säännöllisen käytön jälkeen (15ml ennen ateriaa) eivät ole kummatkaan vaivanneet niin pahasti, ettei olisi treenaamaan pystynyt. Salin, jossa käyn (puistola gym), pitäjä mainitsi, että Valmarin vähentäisi nivelten kalkkeutumista ja tätä kautta vaikuttaisi juuri polvi- ja olkapääkipuja vähentävästi.

Tiedä sitten, ainakin on tuntunut toimivan - mikä tärkeintä :)
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Vuos sitten testasin purkillisen Valmarinia ihan huvikseni. Yritin saada sillä tukkoista oloa pois.. tiedä sitten auttoko. Eipä kai juuri. yhtenä Plasebovaikutuksena voisin sanoa että oli hieman pirteämpi olo jatkuvasti.

Mutta asiaan.. Onko todella näin, että happo/emäs tasapainolla ei olis mitään merkitystä terveillä ihmisillä? Olen ite aina eläny uskossa, että esim paljon proteiinia sisältävä ruokavalio happamoittaa elimistöä... Eikö näin sitten ole? Ainoatakaan linkkiä ei kukaan tässä (eikä siinä toisessa olevaisessa) threadissa ole laittanut puolesta tai vastaan.

Onko tämä vain niin vähän tutkittu asia, vai mistä johtuu?

Luulis kyllä liian proteiinin käytön kuormittavan jollain tavalla kehoa. Huomaahan pistävän ammoniakin tuoksun hiestä ja kusestakin, kun paljon rotskuja syö. Puskurointijärjestelmäkään ei voi loputtomiin pelittää..

Nämä siis vain omia mietteitä - kerettiläinen tai en, oikeaa tietoa tässä ollaan metsästämässä =) .. joten kaikki fakta nyt peliin ja pöydälle!

edit: yksi tuttu pappa käyttäny valmarinia säännöllisesti niin kauan kuin sitä on ollu olemassa. Hän tällä hetkellä muutamaa vuotta vailla 100v ja terve edelleen. (edit: ei sitten sillä, että tällä tarkottasin sitä, että valmarin todella toimii :) )
 
Hapantako?

Tiedä onko nämä jutu totta vai ei mutta näin olen antanut itselleni uskotella:

Nämä happamuusasiat, kuten kaikki muukin, on paljon tapauskohtaisia. Itse olen ymmärtänyt että elimistön happamuutta lisää liha, maitotuotteet ja yleensä runsaasti proteiinia sisältävä ruokavalio, kahvi, tuoremehut, virvoitusjuomat ja alkoholi. Happamuutta vähentää kasvispitoinen ruokavalio ja varmaankin siis myös tämä täällä puheena ollus joku valtterin? mehu.

Runsas liikunta vähentää happoa ja päinvastoin. Pelkkää salitreeniä ei voine sitten pitää runsaana liikuntana. Ruumiillisessä työssä olevat saa tunnetusti syödä lähes mitä vaan ja ei tunnu missään hapot eikä kolestroolit.

Munuaiset (toisilla paremmat kuin toisilla) ja hikoilu poistaa happoa. Runsas (yö)hikoilu voi olla merkki happamuudesta. Kalsium, magnesium, mangaani, natrium ja kalium neutraloi jotenkin protskujen happamuutta.

Lopuksi vielä halpa kikka, jota meinaan itse alkaa kokeilla jos vaikka saisi nuo olkapäät ongelmattomiksi:
"Hyvä ja halpa emäksinen tuote on ruokasooda. Nauti pieni teelusikallinen ruokasoodaa lasilliseen haaleaa vettä sekoitettuna 3 kertaa päivässä."
Kuulostaa todella pahalta:kuola:
 
Randy Couturen dietti näyttää perustuvaan happo/emäs-tasapainon manipulointiin. Onko tuossa mitään tolkkua?

Here's a piece out of Randy Couture's diet:

Most of us may never have to fight in a cage for 25 minutes. But you can use these same principles to enhance the quality of your own life, by improving your endurance, performance and overall health.

Certain foods have either an acidic or alkaline effect on the body. For example, animal products, sugar, dairy and processed grains are all acid forming foods. On the other end of the spectrum, there are foods such as vegetables, especially green leafy vegetables, which have an alkaline effect. Since the stress of training is also acidic, our primary goal was to reduce the amount of acid build up in Randy's body so his body would be able to function more efficiently.

Our bodies regulate the pH of our blood and tissues closer than it regulates body temperature. We must maintain a slightly alkaline pH to survive. Hard training, stress, high protein or high sugar diets can cause an excessive build up of acid. While there are mechanisms in place to deal with this acid, when there is an overload, peak performance, energy and health will often suffer.

Three main areas were focused on to get Randy ready for his fight.

1. Increase the amount of energy rich live foods. In Vegas there was a trip to Whole Foods to keep things going for the week. It was important that Randy continue his program right up till fight night. After making weight he had a large green drink (Light Force Greens) and a generous amount of raw spinach and other greens.

2. Decrease the amount of acid forming foods. We had to do this without robbing him of getting all the nutrients he needed. There was a reduction in red meat and chicken and we increased Randy's consumption of fish, almonds and some beans. All dairy was eliminated as well.

3. The final component was to provide proper nutritional supplementation. It was decided that one of his carbohydrate replacement drinks and a few energy bars be eliminated. The decision to cut the drinks and bars was due to their high sugar content. Light Force Greens were used daily along with some flax seed oil.

By including more alkaline foods into his diet and reducing acid forming foods, Randy (and Kazuhiro Hamanaka from Takada Dojo who was training with us) felt better and experienced more energy. Believe it or not, Randy did not get tired at all in his fight with Tito. This is a testament to not only his nutrition but also his understanding and application correct training principles so he peaked at the right time.

Randy's diet included green vegetables with each meal. Almost every morning began with fresh vegetables and an alkalizing Light Force Green drink. Grilled fish, soba noodles, Ryan’s high energy pancakes, wheat grass shots and fresh vegetable juices and avocado on yeast free toast were also on the menu.

Here are a few things to try:

1. Start your day several times a week with fresh or lightly steamed veggies. Cucumber, broccoli, green peppers, spinach, kale are excellent choices. Randy preferred to spread hummus on his veggies to help them go down better.

2. Reduce the amount of red meat and poultry. If you do want to eat them, get them from an organic source. There are some great books written on how dirty and unhealthy the meat is in the country. It’s scary. Don’t sweat the protein issue, you need less than you may think. Eat seeds, fish and nuts and especially almonds.

3. Drink lots of water. You may need to drink about a gallon a day. Everyone is different and it depends on a number of factors from training to temperature.

4. Include water rich foods with each meal. (Back to the live foods again.)

5. Eliminate as much sugar from your diet as possible. Read labels, you'd be surprised where you'd find it. Soda is a major source of sugar and should be eliminates if possible.

6. Add an alkalizing greens supplement to your water a few times a day.
Randy used Light Force.

I have Light Force at home. When you first try it it's more intimidating then Wanderlei Silva. But stick with it and it'll help you big time.
 
Pullollinen tuota tököttiä on vaimon kanssa nieleksitty.
6e pikku pullo!! 15ml on vähimmäisannos,
ei tuota kyllä kaksi ihmistä viitti oikein paljon ryystää. :(
 
Itse olen tuota käyttänyt joitakin pulloja. En jatkuvasti, mutta välillä kun on yleinen pakin turvotus ja huono toiminta päällä. Tuntuu auttavan jonkinverran. Varsinkin aamulla tyhjään mahaan on mukava kulauttaa lasi tai kaksi tuolla "maustettua" vettä.
 
Kysymyksiä ravintoguruille

http://www.valmarin.fi/emasarvoja.html

Tuolla Valmarinin mainossivulla on noita ruoka-aineiden happo- ja emäsarvoja.

Kysymys 1. Onko kellään linkkejä muihin vastaaviin taulukoihin?

Tuolla on maidon arvona +4 eli maito tuon mukaan suuresta proteiinipitoisuudestaan huolimatta muodostaisi kehossa emäksisisä palamistuotteita. Tällä ilmeisesti vaikutusta asiaan: "Tärkein emäksisistä kivennäisaineista on kalsium." Jos pelkkä kalsium tuommoisen lukeman saa aikaan, niin luulisi, että suurilla maidon kulutusmäärillä asia olisi toisin, koska kaikki kalsium tuskin enää imeytyy. Kysymys 2. Tuottaako proteiinin ottaminen maidosta selvästi vähemmän happamia palamistuotteita kuin lihan syöminen?

Myös heralle on annettu arvoksi +4. Heraproteiinia ei listalta sentään löydy. Lihalle on tuolla annettu arvoksi (-24) - (-10). Kysymys 3. Tuottaako proteiinin ottaminen heraproteiinista vähemmän happamia palamistuotteita kuin lihan syöminen?
 
Pienellä googletuksella (englanniksi esim. alkalic foods) löytyy jos jonkinlaista taulukkoa. Niissä annetut lukuarvot vaihtelee aika paljonkin. Joissain esim. maito on todettu emäksiseksi, toisissa happamaksi. Ota sitten siitä selvää.
 
Mä oon niellyt nämä happo-emäs -hommat. Se on hyvä syy muistaa syödä vihreitä joka aterialla. Jossain suomenkielisessä (ruotsista käännetty artikkeli) fitnesslehdessäkin oli tästä juttua, sen vois liittää tähän jos kellä on. Siinä myös huomautettiin, että tuo PRAL-arvo ei yksin kerro kaikkea ruoka-aineen vaikutuksesta kehon happamuuteen, sillä esim. viljatuotteet käyttäytyvät elimistössä happamammin kuin PRAL-arvo antaa olettaa.

Kysymys 1. Onko kellään linkkejä muihin vastaaviin taulukoihin?

On.
 
Päätin jatkossa ostaa, aiemmin tupakkaan menneillä rahoilla, valmarinia. 1.5 pulloa viikossa saan siis 'ilmaiseksi'. Hieman edelleen ihmetyttää, kuinka vähän tähän happo/emäs tasapainopuoleen on kiinnitetty huomiota. Huomiolla tarkoitan asiallista keskustelua asiaan liittyvistä faktoista, tutkimuksista, käytännön kokemuksista.

Jos nyt hieman spekuloisi:
Yksi asia on varmaa: runsas proteiinipitoisen ruokavalion ohella erityisesti suositellaan syömään paljon kasviksia. Kasviksista tietysti saa kaiken muaaliman flavonoidit ja useat sadat muut terveydelle suotuisat ainesosat, mutta erityisesti ne ainakin itselläni tuntuvat pitävän kurissa tukkoisen olon, joka helposti aiheutuu runsaan proteiinin (>3g/kg) ja esimerkiksi leivän nauttimisesta. Jaksan treenata paremmin, olo virkeämpi, energisyyttä huomattavasti enemmän. Lieneekö sitten juuri kasvisten sisältämien terveydelle hyvien vitamiinien ja hivenaineiden, vaiko niiden elimistön pH:ta nostattavan vaikutusten ansiota? Jos kyse olisi vain vitamiineista ja hivenaineista, niin tällöinhan tujut 100-1000%RDA multivitamiini/hivenainevalmisteet ajaisivat saman asian.

Valmarinin käyttö (2.5v tauon jälkeen) minulla taas vasta aivan aluillaan, joten en todellakaan tiedä toimiiko se, mutta vahvaan intuitioon painottaen tekisi mieli sanoa että jotain perää siinä on. 7v treeniuran ja ravintotietouden opiskelun aikana myös oman kehon kuuntelu ja sen oppiminen on ollut tärkeänä osana harrastusta. Kirjoittelempa siis tähän threadiin seuraavien kuukausien aikana hyvin puolueettomasti omia kokemuksiani Valmarinista.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom