Hapoilla/väsyneenä treenaaminen?

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja kooma
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Liittynyt
8.3.2003
Viestejä
425
Nyt kun on tullut luettua näitä dual factor juttuja ja ajattelen tätä puntti + MMA (vapaaottelu) treenaushommaa viikko- ja kuukausitasolla niin onko nyt näin että jos mulla on menossa ns. kova viikko treeneissä niin sitten ei esim. salitreenejä jätetä välistä vaikka miten ois paikat hapoilla edellisen päivän vaparitreeneistä?

Eli vapaaottelu siis ykkösenä ja koska joka päivä en pääse sitä treenaamaan niin puntin tarkoitus on tukea vaparitreenejä (ja tuoda voimaa). Kesän aikana vaparitreenit kolme kertaa viikossa, puntti kolme kertaa viikossa.

Esimerkiksi eilen aloin nössöilemään ja jätin puntin väliin koska oli väsynyt olo ja tuntui että ei jaksa vääntää, pelkään ylikuntoa yms. mut onko se nyt vaan niin että se ei paljon itku auta, kun on kovat viikot menossa niin silloin treenataan ja sit kun on kevyet viikot niin levätään?

Eipä ihme että kehitystä ei oo salipuolella tullut pitkään aikaan koska olen aina ottanut iisisti jos on väsyttänyt, mutta kun lueskelin noita dual factor juttuja niin tämä lause jotenkin avasi mun silmäni: "it is also important to note that most athletes in most sports are experiencing some level of constant fatigue ALWAYS." ja myös tämä lausahdus tuosta kovien viikkojen treeneistä: "you accumulate fatigue the whole time, you never completely recover..."

Lähteet:
http://www.higher-faster-sports.com/PlannedOvertraining.html
http://forum.mesomorphosis.com/showpost.php?p=48&postcount=3
http://www.pakkotoisto.com/vbulletin/showthread.php?t=40913

Niin... siis se kysymys; vaikka väsyttäis/hapottais/kolottais, niin silloin kun on kovat viikot alla ni treenataan vaikka sit efe... eiku kofeiinin ja buranan avulla ja lepoa otetaan sit vasta kevyillä viikoilla?
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Yleensä ottaen juu vedetään vaikka väkisin ne treenit, mutta mielestäni voi silloin tälöin ylimääräisenä lepona tehdä vaikka puoliksi palauttavan treenin, eli tekee kovempaa pari suht helppoa liikettä mitä tykkää tehdä eikä esim. normi ohjelmassa ole. Sitten palauttavaa treeniä koko kropalle, 5*5*65% kyykky ja penkki 5*3*70% rinnalleveto, tai muuta vastaavaa. Noistakin hiki tulee varmasti.
 
Tuossa väsymyksen kasaantumisessakin kannattaa pitää terve järki mukana. Kyllähän urheilussa useimmiten tulee lajitreenien ehdoilla edetä. Ei ole syytä olettaa, että mitä paskemmaksi itsensä kovalla jaksolla takoo, sitä voimakkaampi superkompensaatio kevyellä jaksolla seuraa. Efen kofeiinin ja buranan voimalla tahkoaminen on aika varma tie hankkia itselleen vammoja, varsinkin lajissa, joka vaatii tiettyä "herkkyyttä" myös raskailla harjoituskausilla.

Laji -ja ominaisuustreenien järkevä jaksottelu on tässä tärkeä seikka.
 
Zone-sarja -42%
väsyneenä voi treenata lajissakin eri kestävyysominaisuuksia. teknisesti vaikeita juttuja ei kannata tehdä muutoin raskailla viikoilla. ei kehitä. esim. perus-, nopeus- ja voimakestävyys kehittyvät väsyneenäkin.

esim. kovilla ominaisuusjaksoilla painotetaan lajissakin enemmän sitä peruskamaa ja sitten kun voima- yms. treeneissä hieman höllätään, panostetaan lajiin enemmän. juuri kuten röhnis tossa sanoikin.

paperille voi kirjottaa vaikka mitä, mutta se viikko ei ole mikään muu kuin viikko. ei mikään inhimillisen tekemisen yksikkö. joskus se voi mennä 12 pvää kovaa, 4 kevyesti. joskus taas 4 vkoa kovaa, 1½ kevyesti. kovaa sen treenin pitää olla, mutta sitä tulee sitten seurata jossain vaiheessa se armollinen mahdollisuus kehittyä.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom