Hampurilaissa usein liikaa PROTEIINIA(?) ja rasvaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja jaki_
  • Aloitettu Aloitettu
Liittynyt
4.8.2004
Viestejä
933
Onhan niissä liikaa rasvaa, mutta vanhan(2000) biologian kirjan mukaan liikaa proteiinia?
Pakkiksen peruskurssin käyneet aivoni eivät ymmärrä käsitettä "liika proteiini".
Etteivät lihakset kasva liikaa? Mitä tässä haetaan vai onko :anssi:
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Halmeen bodaus kirjassa mainittiin muistaakseni, että normaali kokoinen pystyisi 34.g proteiiniä kerralla käyttämään. Itse uskon, että imeytymisnopeudella on merkitystä kerralla imeytyvään määrään. (Siis, että mitä hitaampi imeytyminen niin kerralla syötynä pystyisi isompia määriä elimistö hyödyntämään).
 
jaki_ sanoi:
Onhan niissä liikaa rasvaa, mutta vanhan(2000) biologian kirjan mukaan liikaa proteiinia?
Pakkiksen peruskurssin käyneet aivoni eivät ymmärrä käsitettä "liika proteiini".
Etteivät lihakset kasva liikaa? Mitä tässä haetaan vai onko :anssi:

En tiedä paljonko BigMaceissä on proteiinia mutta liiasta puhuttaessa tarkoitetaan varmasti massaväestöä, ei liikkujia eikä varsinkaan boudareita. "Ei-urheilijoiden" suositukset välttävät edelleen runsasta proteiininsaantia kuin ruttoa eikä se asia tule muuttumaan mihinkään, ei ainakaan pitkään aikaan. Voi olla että tuolla kirjan lauseella viitataan tuon burgerin ravintoainejakaumaan (hh/prot/rsv) joka ei varmaankaan vastaa kaduntallaajille suositeltavaa keskinäistä suhdetta.
 
facts-01-02s04ss.png

http://www.nutritiondata.com/facts-001-02s04ss.html
24 grammaa näyttäisi olevan per purilainen(11g/100g).
+++++++++?????????111111
 
McDonalds, Hessburger etc. are absolutely in no way part of any real bodybuilders diet at any point of the year. Anyone who tells you its ok to eat that shit does not know shit. Turn around and walk away from anyone who gives advice for you to do so - they know nothing about bodybuilding or nutrition.
 
gasvi sanoi:
Halmeen bodaus kirjassa mainittiin muistaakseni, että normaali kokoinen pystyisi 34.g proteiiniä kerralla käyttämään. Itse uskon, että imeytymisnopeudella on merkitystä kerralla imeytyvään määrään. (Siis, että mitä hitaampi imeytyminen niin kerralla syötynä pystyisi isompia määriä elimistö hyödyntämään).

Paskaa. 60 grammaa proteiinia imeytyy vallan mainiosti ainakin itselleni,
"proteiinia 29.99999914 grammaa maksimissaan per ateria" - tyyppiset jutut on sellaista tuubaa kuin olla voi.
Kokeilemalla tuo selviää. Imeytymisnopeuden merkitykseen en ota kantaa.
 
gasvi sanoi:
Halmeen bodaus kirjassa mainittiin muistaakseni, että normaali kokoinen pystyisi 34.g proteiiniä kerralla käyttämään. Itse uskon, että imeytymisnopeudella on merkitystä kerralla imeytyvään määrään. (Siis, että mitä hitaampi imeytyminen niin kerralla syötynä pystyisi isompia määriä elimistö hyödyntämään).

Enpä usko tuohon juttuun niin olenkin läiskinyt ennen nukkumaanmenoa jo pitemmän aikaa 2x ehrmann + 0.5l maitoa, tossa on protua n. 66g eli riittävästi.
 
makew sanoi:
Paskaa. 60 grammaa proteiinia imeytyy vallan mainiosti ainakin itselleni.

Ihan vaan uteliaisuudesta, miten huomaat sen että se kaikki imeytyy vallan mainiosti? :)

Toki itsekin saatan syödä yhdellä aterialla proteiinia 60+ grammaa, ja muutenkin yritän huolehtia siitä että proteiinia tulee päivän aikana riittävä määrä säännöllisin väliajoin.
Tuli vaan tästä threadista mieleen että onko siitä loppujenlopuksi hyötyä ollenkaan jos ottaa kerralla paljon suuremman määrän proteiinia kuin mitä noiden eri lähteiden mukaan kerralla imeytyy.
 
Tuosta tais olla Massaa Voimaa kirjassakin esitettynä syy miksei mikään tietty maksimäärä proteiinin imeytymisessä pidä paikkaansa. Esim raskaan liha-aterian jälkeen voi kestää ruuan sulaminen puoli päivää josta se pikkuhiljaa imeytyy käyttöön. Joku jolla on se kirja vois tarkentaa tuota mun sanomista kun ei ole itsellä kirjaa nyt käytössä.
 
mr. perfect sanoi:
Ihan vaan uteliaisuudesta, miten huomaat sen että se kaikki imeytyy vallan mainiosti? :)

Toki itsekin saatan syödä yhdellä aterialla proteiinia 60+ grammaa, ja muutenkin yritän huolehtia siitä että proteiinia tulee päivän aikana riittävä määrä säännöllisin väliajoin.
Tuli vaan tästä threadista mieleen että onko siitä loppujenlopuksi hyötyä ollenkaan jos ottaa kerralla paljon suuremman määrän proteiinia kuin mitä noiden eri lähteiden mukaan kerralla imeytyy.

Ihan vaan uteliaisuudesta, miten huomaat sen että se 29.99999914 grammaa imeytyy vallan mainiosti? ;)

Kun ruoka pysyy sisällä ja uloste on terveen väristä. Kaikki on ruuan imeytymisen suhteen ok. I think.

edit: 60 grammasta proteiinia ei KAIKKI proteiini mene lihasten käyttöön, joten siihen nähden proteiinin imeytyminen ei ole ikinä täydellistä. Aina menee hukkaan. :jahas:
 
DJacobs sanoi:
McDonalds, Hessburger etc. are absolutely in no way part of any real bodybuilders diet at any point of the year. Anyone who tells you its ok to eat that shit does not know shit. Turn around and walk away from anyone who gives advice for you to do so - they know nothing about bodybuilding or nutrition.


I agree with this completely. Hamburger carbs are too FAST and fats are JUNK guaranteed to blow up cholesterol level. I also heard that one hamburger beef can have ingredients from 1.000 cows or so and this makes one wonder what is the quality of such product. Super Size Me document film had these facts summarized in clear way.

It is also quite obvious that with a price tag of one hamburger you can actually buy quality protein from any sports nutrition shop and have about triple amount of protein with the same amount of money. The value of carbs and fat found in hamburgers is nothing but junk.
 
makew sanoi:
................

En minäkään tuohon n.30g imeytyy kerralla usko..... Välillä tulee syötyä ~100g protskua kerralla ja ei ole ollut merkkejä, etteikö imeytyisi. (Tosin mä en ihan normaali kokoinen kuitenkaan ole.....).
 
protsku sanoi:
It is also quite obvious that with a price tag of one hamburger you can actually buy quality protein from any sports nutrition shop and have about triple amount of protein with the same amount of money. The value of carbs and fat found in hamburgers is nothing but junk.

Jep, hyvin sanottu. Puhumattakaan itse proteiinin laadusta... kollageeni(sidekudosproteiini), viljaproteiinit...U name it..Kaikki samoissa laskuissa tuossa, joten aika mahdoton määrittää hampparin proden todellista biologista arvoa. Samalla rahalla heraa jopa patukan muodossa edullisemmin. :hyper:
 
protsku sanoi:
I agree with this completely. Hamburger carbs are too FAST and fats are JUNK guaranteed to blow up cholesterol level. I also heard that one hamburger beef can have ingredients from 1.000 cows or so and this makes one wonder what is the quality of such product. Super Size Me document film had these facts summarized in clear way.

It is also quite obvious that with a price tag of one hamburger you can actually buy quality protein from any sports nutrition shop and have about triple amount of protein with the same amount of money. The value of carbs and fat found in hamburgers is nothing but junk.


Thats an excellent point. With that money there is much much better nutritional choices that can be made. If you buy chicken at Lidl, you can get 1kg of chicken breast for the same price as the mega ateria from Hessburger and that protein yield is enormous vs. the hamburger not to mention no carbs and low fat.
 
I was tempted, a week ago.

DJacobs sanoi:
Thats an excellent point. With that money there is much much better nutritional choices that can be made. If you buy chicken at Lidl, you can get 1kg of chicken breast for the same price as the mega ateria from Hessburger and that protein yield is enormous vs. the hamburger not to mention no carbs and low fat.

Hi there, last thursday I was training hard and I was really hungry. I had no snack or fruits with me. So I suggested to my friend that there is "quite good hamburger booth" near the gym. We started to que and realized that we need at least 4 burgers, each 2.50 e so total cost would have been 10 euros.

There was very slow service and some 4 customers before us. Soon I frustrated, and suggested that "lets go to my place to make REAL beefs.". With the 7 euros we got 520 grams "fillet" ( ulkofile in finnish ). IT was two decent beefs per trainer. So, NEVER eat hamburgers ! Never !
 
DJacobs sanoi:
Thats an excellent point. With that money there is much much better nutritional choices that can be made. If you buy chicken at Lidl, you can get 1kg of chicken breast for the same price as the mega ateria from Hessburger and that protein yield is enormous vs. the hamburger not to mention no carbs and low fat.

Never mention Hese's megaburger here again. ;-))
It should be against the law to manufacture such burgers. 1100 kcals in one fucking burger and huge amount of fat.....
 
Tuli näistä hampurilaisita mieleen, että muistatteko silloin kun oli lehdissä juttua, että harkittiin roskaruuan mainontakieltoa? Niin Hesen toimitusjohtaja suuttui asiasta ja ihmetteli miksi esim. Heseä verrataan roskaruokaan? "Tämähän on pikaruokaa". Siis voi jumalauta jos hampurilainen, ranskalaiset ja limu, jotka ovat pullollaan paskaa rasvaa ja hiilareita eivät ole roskaruokaa niin mikä sitten on? :david:
 
makew sanoi:
Kun ruoka pysyy sisällä ja uloste on terveen väristä. Kaikki on ruuan imeytymisen suhteen ok. I think.

edit: 60 grammasta proteiinia ei KAIKKI proteiini mene lihasten käyttöön, joten siihen nähden proteiinin imeytyminen ei ole ikinä täydellistä. Aina menee hukkaan. :jahas:
Proteiinia muutetaan glukoosiksi, mikäli sitä saadaan liikaa, eikä se tule suoraa ulos. Näkyykö se sitten värissä, mikäli elimistössä tapahtuu glukoneogeneesiä, jaa-a. :jahas:
Aminohappoja käytetään miljoonaan eri tehtävään elimistössä, joten KAIKKI ei todellakaan mene lihasten käyttöön. (esim. entsyymit, elimistön muut solut). Suurin osa lihakseen ohjautuvista aminohapoista käytetään lihassolujen normaaliin aminohappoaineenvaihduntaan ja lihaksen korjaukseen.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom