Hampurilaissa usein liikaa PROTEIINIA(?) ja rasvaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja jaki_
  • Aloitettu Aloitettu
paalu sanoi:
:anssi:
Laatuproteiinia on lihassa, kanassa, kalassa ja munissa. Toki noita maitotuotteitakin voi vetää jos haluaa pitää kroppansa jatkuvassa käymistilassa.

Nyt sitten perustelut näillä väitteille ja etenkin tuo käymistila kiinnostaa. Ja jos viittasit laktoosiin, niin eikai kukaan hullu laktoosipitoisia tuotteita vedä jos ei laktoosia kestä.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
D.Yates sanoi:
Jos hifistellä haluaa, niin kannattaa vähän valkata mitä noista mättää. Eroja ainakin rasvan määrässä näyttää löytyvän. (olettaen että ilmoitetut koostumukset pitää paikkansa)

prot/fat/carb
hesen kerros: 26,9g/38,8g/30,3g
minimega: 23,5g/34,8g/30,5g
bigmac: 28g/27g/44g

tuo rasvamäärä selittyy sillä majoneesilla, jota bigmaciin laitetaan minimaalisen vähän; siitä syystä mielestäni hesen hampparit rökittävät bigmacin :)

Mutta tosiaan, tuo hesen sporttihampurilainen on tullut jo tutuksi ja se on ihan ok setti jos pitää pikaruokaa jostain syystä syödä:

Energiaa: 545,0 kcal
2265,0 kj
Proteiinia: 25,0 g
Rasvaa: 23,0 g
Hiilihydraatteja: 52,0 g
 
Laatuproteiinia on lihassa, kanassa, kalassa ja munissa. Toki noita maitotuotteitakin voi vetää jos haluaa pitää kroppansa jatkuvassa käymistilassa.
Sitä että mahassa myllertää ja lähellä olevat saavat pidellä nenistään.

Hassua, sulla on laktoosin imeytymishäiriö ja siitä vedät johtopäätöksen, että maitopohjainen proteiini on huonoa eikä sitä kenenkään kannattaisi käyttää :hyper:
 
Noi hamppareitten rasva määrät ei oo oikeesti nuin isoja mitä nuissa arvioissa sanotaan.
Melkeen kaikki bursan tekijät valuttaa nuista pihveistä ylimääräset rasvat pois, mutta koska se ei oo pakollista niin noi arviot on valuttamattomista pihveistä otettu.
 
j.uhis sanoi:
Hassua, sulla on laktoosin imeytymishäiriö ja siitä vedät johtopäätöksen, että maitopohjainen proteiini on huonoa eikä sitä kenenkään kannattaisi käyttää :hyper:
kertakaikkisen hassua juu...no aika monella taitaa sitten olla se häiriö kun melkein kaikilla menee maitotuotteista enemmän tai vähemmän maha sekaisin. Ja kyllähän liha ym. nyt on kaikella tavalla terveellisempää ja sopivampaa ihmiselle kuin maitotuotteet tai jotkut proteiinijauheet.
 
paalu sanoi:
kertakaikkisen hassua juu...no aika monella taitaa sitten olla se häiriö kun melkein kaikilla menee maitotuotteista enemmän tai vähemmän maha sekaisin. Ja kyllähän liha ym. nyt on kaikella tavalla terveellisempää ja sopivampaa ihmiselle kuin maitotuotteet tai jotkut proteiinijauheet.

Kyllä, suurimmalla osalla maailman ihmisistä nimenomaan on ''se häiriö'' mutta niillä joilla sitä ei ole, ei mene maha sekaisin.
:jahas:
 
paalu sanoi:
kertakaikkisen hassua juu...no aika monella taitaa sitten olla se häiriö kun melkein kaikilla menee maitotuotteista enemmän tai vähemmän maha sekaisin. Ja kyllähän liha ym. nyt on kaikella tavalla terveellisempää ja sopivampaa ihmiselle kuin maitotuotteet tai jotkut proteiinijauheet.

Aha, mä en saa syödä lihaa kuin rajoitetun määrän. Ei noin mustavalkoisesti voi ajatella. Rasvattomat maitotuotteet sopii mulle aika hyvin.
 
paalu sanoi:
kertakaikkisen hassua juu...no aika monella taitaa sitten olla se häiriö kun melkein kaikilla menee maitotuotteista enemmän tai vähemmän maha sekaisin. Ja kyllähän liha ym. nyt on kaikella tavalla terveellisempää ja sopivampaa ihmiselle kuin maitotuotteet tai jotkut proteiinijauheet.
juu, mullakin kyllä "käymiset" loppu heti, kun sain selville, että kyseessä on laktoosi-intoleranssi.

Ja maailmassa on kyllä enemmistöllä laktoosi-intoleranssi. tietääkseni esim. Pohjoismaissa sitä on vähemmän, koska laktoosin sietokyvystä on ollut hyötyä, koska aikanaan täällä ei ole saanut broilerin rintfileitä Sparista, vaan on ollut ravinnonsaanti aika niukkaa.

Mutta ei kellään mitään käyymisreaktiota maidosta tule. Olet varmaan hairahtunut johonkin homeopatia paskaa. Mutta ei se mitään, niin minäkin joskus epätoivoissani ja sain ties minkä diagnoosin, kun ei lääkärit tunnistaneet vilja-allergiaa jonka itse loppujen lopuksi selvitin.
 
paalu sanoi:
No eiks se nyt oo pieni vinkki siitä ettei se ehkäpä ole ihmisravinnoksi tarkotettu.

No kai se nyt niille on ihan käypää ravintoa (kuten itselleni), joilla ei ole ongelmia tuon asian suhteen?
 
:offtopic:

Ihminen on sekasyöjä, ei ole olemassa oikeaa ainoata ruokavaliota.

Maito on kaikkien nisäkkäiden ruokaa. Se on sitten eri asia, kuinka vanhana sitä kuuluisi juoda. Suomessa ei ole juotu maitoa yleisesti alle sata vuotta. Mutta maitotuotteita on käytetty muutoin. Silloin joskus ei ollut varaa juoda maitoa, koska eläimistä ei sitä juotavaksi asti herunut. Kyllä juustoja syödään paljon muuallakin.

Josksu silloin tällöin syöty hampurilainen ei vahingoita muuta kuin dieettiä.
 
paalu sanoi:
No eiks se nyt oo pieni vinkki siitä ettei se ehkäpä ole ihmisravinnoksi tarkotettu.

Ei suinkaan. Kaikilla maailman immeisillä ei ole geeniperimän puolesta kykyä laktoosin pilkkomiseen asiallisesti (kuten jo mainittiin, esim. Aasian suunnalla valtaosa ihmisistä on laktoosi-intolerantikkoja, sensijaan länsimaissa aika moni kykenee maitotuotteita ongelmitta nauttimaan - vaihtelee siis populaatioittain ja yksilöittäin), mutta tämä ei sinällään johdu maidon kelpoisuudesta/kelvottomuudesta elintarvikkeeksi. Evoluutiosta tässä vain on kyse ja siitä, että se on kulkenut eri suuntaan täällä kuin siellä. :)

Ravitsemusasiantuntijat korjatkoon mikäli meni metsään. Siitä on jo aikaa kun luin tästä Ridleyn kirjasta "Genome" ja muistin varassa tempaisin. :nolo:
 
Juo Sitä kalliimpaa kokonaan laktoositonta maitojuomaa se on hyvää.
 
paalu sanoi:
No eiks se nyt oo pieni vinkki siitä ettei se ehkäpä ole ihmisravinnoksi tarkotettu.

Oot kyllä kieltämättä tyhmä.
Noh, itellä ei mene pakki sen suuremmin sekaisin vaikka kiskonkin päivittäin 4-5 purkkia rahkaa ja litran maitoa päälle. Mutta veikkaan, että jos söisin jonkun pihvin, niin pakki olisi kuralla saman tien. Johtuen siitä, etten ole syönyt lihaa 6 vuoteen. Eli tästä voidaan sitten varmaan päätellä, että liha ei ole ihmisravinnoksi tarkoitettua?

Eli koska sulla on paskat housussa maidon kanssa, on maito huonolaatuinen proteiininlähde joka ei sovellu ihmisen ravinnoksi? Ja millä tavalla liha on soveltuvampaa ravinnoksi kuin maitotuotteet? Olisi mukava nähdä vähän parempia perusteluita näille paskanjauhajien huuteluille.

Imetettiinko sua pienenä paistijauhelihalla?
 
lej sanoi:
Ja maailmassa on kyllä enemmistöllä laktoosi-intoleranssi. tietääkseni esim. Pohjoismaissa sitä on vähemmän, koska laktoosin sietokyvystä on ollut hyötyä, koska aikanaan täällä ei ole saanut broilerin rintfileitä Sparista, vaan on ollut ravinnonsaanti aika niukkaa.

Itse olen elänyt vahvasti siinä uskossa, että laktoosi-intoleranssi on nimenomaan yleisempää Pohjoismaissa kuin muualla maailmassa. Esimerkiksi monissa jenkki ja saksalaisissa tuotteissa ei ilmoiteta tuotteen laktoosipitoisuutta koska se ei kiinnosta ketään. Suomessa laktoosipitoisuudet ilmoitetaan melkein jokaisessa tuotteessa.
 
Sumu sanoi:
Itse olen elänyt vahvasti siinä uskossa, että laktoosi-intoleranssi on nimenomaan yleisempää Pohjoismaissa kuin muualla maailmassa. Esimerkiksi monissa jenkki ja saksalaisissa tuotteissa ei ilmoiteta tuotteen laktoosipitoisuutta koska se ei kiinnosta ketään. Suomessa laktoosipitoisuudet ilmoitetaan melkein jokaisessa tuotteessa.
Sehän se outo juttu onkin, kun useista lähteissä kerrotaan, että täällä pohjolassa sen on harvinaisempaa.

Finfoodin sivuilta: Suomalaisista noin 15-17 %:lla on laktaasi- entsyymin puutosta. Selvästi havaittavia oireita, eli laktoosi-intoleranssia on n. 5 %:lla. Monilla Euroopan, Aasian ja Afrikan kansoilla laktaasi -entsyymin puutos eli hypolaktasia on hyvin yleistä.

Tosin niissä muissa maissa vedellään enemmänkin juustoja ja vastaavaa, joissa laktoosin määrä on piempi tai sitä ei ole ollenkaan. Täällä taas juodaan raakasti maitoa. Ja laktoosi-intoleranssi voi olla sellainen, että pieniä tai suurempiakin määriä sietää. Ja apteekista saa laktaasientsyymiä sisältäviä tabetteja joiden avulla voi syödä aika huoletta. Käsittääkseni ulkomailla niiden käyttö on yleisempää jos tarvetta on, koska mitään "hyla"tuotteita ei siellä juuri ole.
 
lej sanoi:
Sehän se outo juttu onkin, kun useista lähteissä kerrotaan, että täällä pohjolassa sen on harvinaisempaa.

Finfoodin sivuilta: Suomalaisista noin 15-17 %:lla on laktaasi- entsyymin puutosta. Selvästi havaittavia oireita, eli laktoosi-intoleranssia on n. 5 %:lla. Monilla Euroopan, Aasian ja Afrikan kansoilla laktaasi -entsyymin puutos eli hypolaktasia on hyvin yleistä.

Tosin niissä muissa maissa vedellään enemmänkin juustoja ja vastaavaa, joissa laktoosin määrä on piempi tai sitä ei ole ollenkaan. Täällä taas juodaan raakasti maitoa. Ja laktoosi-intoleranssi voi olla sellainen, että pieniä tai suurempiakin määriä sietää. Ja apteekista saa laktaasientsyymiä sisältäviä tabetteja joiden avulla voi syödä aika huoletta. Käsittääkseni ulkomailla niiden käyttö on yleisempää jos tarvetta on, koska mitään "hyla"tuotteita ei siellä juuri ole.

EDIT: Ja kai ne vaan luulee ulkomailla, että normaalia ripuloida joka päivä. :david: Suomessakin on varmasti todella monta ihmistä joilla on esim. lievä laktoosi-intoleranssi, mutta eivät vaan tiedä sitä.

Vituiks meni sekin "editointi"
 
LAUMAT sanoi:
Juo Sitä kalliimpaa kokonaan laktoositonta maitojuomaa se on hyvää.

Jep ja ainakin siinä rasvattomassa on hh/p suhde aika tarkkaan 50:50, tais olla vähän päälle 3 g molempia per 100 g.
 
lej sanoi:
Pohjoismaissa sitä on vähemmän, koska laktoosin sietokyvystä on ollut hyötyä, koska aikanaan täällä ei ole saanut broilerin rintfileitä Sparista, vaan on ollut ravinnonsaanti aika niukkaa.
Mutta maidot ym. sieltä Sparista on sitten saanut vai :david:

Eiköhän täällä sillon syöty lähinnä jäniksiä, karhuja, hirviä, kaloja yms. Vai meinaatko että niille ekaks tuli mieleen alkaa lehmän nänniä imemään :david:
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom