Sehän se outo juttu onkin, kun useista lähteissä kerrotaan, että täällä pohjolassa sen on harvinaisempaa.
Finfoodin sivuilta: Suomalaisista noin 15-17 %:lla on laktaasi- entsyymin puutosta. Selvästi havaittavia oireita, eli laktoosi-intoleranssia on n. 5 %:lla. Monilla Euroopan, Aasian ja Afrikan kansoilla laktaasi -entsyymin puutos eli hypolaktasia on hyvin yleistä.
Tosin niissä muissa maissa vedellään enemmänkin juustoja ja vastaavaa, joissa laktoosin määrä on piempi tai sitä ei ole ollenkaan. Täällä taas juodaan raakasti maitoa. Ja laktoosi-intoleranssi voi olla sellainen, että pieniä tai suurempiakin määriä sietää. Ja apteekista saa laktaasientsyymiä sisältäviä tabetteja joiden avulla voi syödä aika huoletta. Käsittääkseni ulkomailla niiden käyttö on yleisempää jos tarvetta on, koska mitään "hyla"tuotteita ei siellä juuri ole.