Hampurilaissa usein liikaa PROTEIINIA(?) ja rasvaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja jaki_
  • Aloitettu Aloitettu
loops sanoi:
Noi hamppareitten rasva määrät ei oo oikeesti nuin isoja mitä nuissa arvioissa sanotaan.
Melkeen kaikki bursan tekijät valuttaa nuista pihveistä ylimääräset rasvat pois, mutta koska se ei oo pakollista niin noi arviot on valuttamattomista pihveistä otettu.

Itse mäkkärissä työskennellessä tiedän, että noi rasvat _täytyy_ valuttaa sieltä pois. Muuten tulee vuoropäälliköltä :david: ia niskaan. Tästä johtuen kyllä luulisin, että nuo arvot on mitattu jo valutetuista pihveistä koska on "mäkkärin tapa" tehdä aina niin.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
paalu sanoi:
Eiköhän täällä sillon syöty lähinnä jäniksiä, karhuja, hirviä, kaloja yms. Vai meinaatko että niille ekaks tuli mieleen alkaa lehmän nänniä imemään :david:

Riippuu nyt ihan siitä, miten pitkälle historiaan mennään - mutta ymmärtääkseni pohjoismaissa on kyllä harjoitettu karjataloutta jo ihan jonkun aikaakin, ja vaikkei nyt varsin olisikaan lehmän utaretta imetty, niin kyllä siitä maidosta on tehty esim. piimää ja viiliä, jotka ovat olleet ihan jokapäiväistä ravintoa.
 
paalu sanoi:
Mutta maidot ym. sieltä Sparista on sitten saanut vai :david:

Eiköhän täällä sillon syöty lähinnä jäniksiä, karhuja, hirviä, kaloja yms. Vai meinaatko että niille ekaks tuli mieleen alkaa lehmän nänniä imemään :david:
Eiköhän toi lypsytaito ole ollut jo aika monta vuotta ihmiskunnalla hallussa, :david:
 
lej sanoi:
Eiköhän toi lypsytaito ole ollut jo aika monta vuotta ihmiskunnalla hallussa, :david:
kyllä noi maitotuotteet on kuule äidinmaitoa lukuunottamatta aika uus juttu ihmiselle, ellet sitten kuvittele että tämä maailmankaikkeus alkoi joskus 1900-luvun alussa.

Suomen alueellakin on ollut ihmisiä jo yli 10 000 vuoden ajan ja takuulla on kananrintoja ja poropaistia syöty aika helvetisti pidempään kuin jotain maitorahkaa, joten ota asioista edes vähän selvää ennenkun alat laukomaan niitä jonain absoluuttisina totuuksina.
 
paalu sanoi:
kyllä noi maitotuotteet on kuule äidinmaitoa lukuunottamatta aika uus juttu ihmiselle, ellet sitten kuvittele että tämä maailmankaikkeus alkoi joskus 1900-luvun alussa.

Suomen alueellakin on ollut ihmisiä jo yli 10 000 vuoden ajan ja takuulla on kananrintoja ja poropaistia syöty aika helvetisti pidempään kuin jotain maitorahkaa, joten ota asioista edes vähän selvää ennenkun alat laukomaan niitä jonain absoluuttisina totuuksina.
Ime sitten vaikka m*naa jos ei utareet kelpaa, mutta ei sunkaan kannata, tulla laukomaan tänne noita sun "absoluuttisia" totuuksia. Oot varmaan joku homeopaattipelle.
 
paalu sanoi:
Suomen alueellakin on ollut ihmisiä jo yli 10 000 vuoden ajan ja takuulla on kananrintoja ja poropaistia syöty aika helvetisti pidempään kuin jotain maitorahkaa, joten ota asioista edes vähän selvää ennenkun alat laukomaan niitä jonain absoluuttisina totuuksina.

Kai tuo lypsytaito nyt VÄHÄN ennen 1900-luvun alkua on keksitty, eli eiköhän ne maitotalouden ihmeet ole jonkin aikaa olleet ihmiskunnan käytössä. Maitotuotteiden käyttö ei automaattisesti tarkoita sitä, että ihminen olisi syönyt rahkaa vuodesta miekka ja kivi asti.
 
paalu sanoi:
kyllä noi maitotuotteet on kuule äidinmaitoa lukuunottamatta aika uus juttu ihmiselle, ellet sitten kuvittele että tämä maailmankaikkeus alkoi joskus 1900-luvun alussa.

Suomen alueellakin on ollut ihmisiä jo yli 10 000 vuoden ajan ja takuulla on kananrintoja ja poropaistia syöty aika helvetisti pidempään kuin jotain maitorahkaa, joten ota asioista edes vähän selvää ennenkun alat laukomaan niitä jonain absoluuttisina totuuksina.

Jees, ja riisi ei kelpaa ihmisravinnoksi koska sitä ei ole koskaan Suomessa viljelty, siten suomalaisille ei ole kehittynyt riisinsulatusgeeniä?
 
Itse mäkkärissä työskennellessä tiedän, että noi rasvat _täytyy_ valuttaa sieltä pois. Muuten tulee vuoropäälliköltä ia niskaan. Tästä johtuen kyllä luulisin, että nuo arvot on mitattu jo valutetuista pihveistä koska on "mäkkärin tapa" tehdä aina niin.

Tää lihojen valuttaminen koskee vaan tuplajuustoa jos mäkkärin sääntöjä tarkasti noudatetaan. Muita ei opasteta missään valuttaan. Muutenki tosta hese/mäkkäri väittelystä yks iso + mäkkärille et siel ei saa myydä ko 10min vanhaa pursaa, verrattuna hesen 30min. Hese on kyl toisaalta Suomalainen joten :thumbs: siihen suuntaan.
 
Sumu sanoi:
Kai tuo lypsytaito nyt VÄHÄN ennen 1900-luvun alkua on keksitty, eli eiköhän ne maitotalouden ihmeet ole jonkin aikaa olleet ihmiskunnan käytössä. Maitotuotteiden käyttö ei automaattisesti tarkoita sitä, että ihminen olisi syönyt rahkaa vuodesta miekka ja kivi asti.
Pointti olikin siinä että toi lej väitti että aikoinaan vedettiin molokoa, koska ei voitu hakea siwasta kanan rintafileitä. eiköhän niitä elukoita nyt oo kuitenkin syöty hiiiiiukan kauemmin kun maitorahkaa.seuraavaks se varmaan kertoo miten aatami ja eeva söi nallekarkkeja.
 
paalu sanoi:
Pointti olikin siinä että toi lej väitti että aikoinaan vedettiin molokoa, koska ei voitu hakea siwasta kanan rintafileitä. eiköhän niitä elukoita nyt oo kuitenkin syöty hiiiiiukan kauemmin kun maitorahkaa.

Jaa, missäs hän niin väitti?

Ja minä muuten luulen, että ihminen on kyllä osannut valmistaa jonkinlaista maitorahkaakin aika pitkään, siinä missä muitakin hapanmaitotuotteita (viili, piimä). Aikoinaan, kun ei ollut kylmäsäilytystiloja siinä missä nykyään, maito ymmärtääkseni piimitettiin, jolloin sitä voitiin syödä/juoda talvellakin, kun lehmät olivat ummessa. Ja kyllähän porosta ja vuohestakin voi maitoa lypsää, ja vuohia taas lienee ihminen pitänyt jo keskiajalla... Ja mistäs sinä paalu tiedät, vaikka cro-magnonit olisivat aikoinaan lypsäneet jotain kierresarvipuhveleita tai mitä lie alkuantilooppeja...? ;)

EDIT: Ja loppujen lopuksi, mitäs merkitystä sillä edes on, jos vaikka maitotuotteet olisivatkin uudempi tulokas ihmiskunnan ruokavaliossa, eivätkä sovi kaikille? Eiväthän kotimaiset viljat ja esim. kananmunatkaan sovi, eikä kukaan silti väitä, että nämä olisivat ihmisravinnoksi kelpaamattomia. Ja entäpä jonkun jo mainitsema riisi? Eipä ole sitäkään Suomessa kovin pitkään syöty, muttei senkään kelpaavuutta ravinnoksi kyseenalaisteta. Maitotuotteet vain tuntuvat jostain syystä herättävät ihmeellisiä intohimoja joissakin ihmisissä...
 
paalu sanoi:
Pointti olikin siinä että toi lej väitti että aikoinaan vedettiin molokoa, koska ei voitu hakea siwasta kanan rintafileitä. eiköhän niitä elukoita nyt oo kuitenkin syöty hiiiiiukan kauemmin kun maitorahkaa.seuraavaks se varmaan kertoo miten aatami ja eeva söi nallekarkkeja.
Näin en ole tietääkseni missään väittänyt. Ja sillä, että kanaa ei saanut kaupasta tarkoitin sitä, että jos sitä ei saa kaupasta, niin sen pyydystäminen luonnosta ei ole aina ihan helppo nakki. Jolloin on täytynyt käyttää myös muita lähteitä ruoan hankkkimiseen, kuten lehmää tai muita elukoita joista maitoa heruu. En tainnut sanoa myöskään, että rahkaa olisi syöty, mutta tuskinpa rahka silti maidosta hirveästi eroaa. Eikä ole sekään varmaan 90-luvun keksintö.

Sen voi nyt seuraavaksi kertoa, että en sun kommenteihin enää vastaa.
 
Onko kellään kokemuksia kaupan hampurilaisista nimeltään amerikan juustohampurilainen? 2 kpl pakkauksessa sellasessa läpinäkyvässä muovilaatikossa.
Niitä just äsken vetäsin sen 2 kpl ja pohdin siinä samalla että mitenkähän huono vaihtoehto tuo oikeastaan onkaan, ravintoarvot niissä mielestäni roskaruuaks varsin kohtuulliset, olin ihan :eek: ensimmäisen kerran niitä lukiessani:

Prot: 13 g
hiilih: 38 g
rasva 6 g

painavat a 150 g, eli tosta paketillisesta sain siis yli 40 g protua (kun pistin hiukan lisäjuustoa väliin) ja vain alle 20 g rasvaa..Saman protumäärän pupeltaminen on useasta ruuasta paljon työläämpää, meinaan menee nuo 2 hamppia ihan makupaloina vaikkei ois nälkäkään :kuola: . Eihän niissä tietysti kaikki arvot oo mitään optimaalisia mutta itelleni ainakin suon noita silloin tällöin täyttämään roskaruuan kaipuutani...Täytynee vaan kevään mittaan unohtaa nuokin kun siirryn jonkinlaiselle dieetille.. :(
 
Hahhaa... ei sviddu mitä läppää... bigmäkissä liikaa prodea...

Siinä on oikeastaan kaikki mitä diettaaja haluaa välttää: nopeat hiilarit yhdistettynä paskaan rasvaan.
 
Sepi80 sanoi:
Onko kellään kokemuksia kaupan hampurilaisista nimeltään amerikan juustohampurilainen? 2 kpl pakkauksessa sellasessa läpinäkyvässä muovilaatikossa.
Niitä just äsken vetäsin sen 2 kpl ja pohdin siinä samalla että mitenkähän huono vaihtoehto tuo oikeastaan onkaan, ravintoarvot niissä mielestäni roskaruuaks varsin kohtuulliset, olin ihan :eek: ensimmäisen kerran niitä lukiessani:

Prot: 13 g
hiilih: 38 g
rasva 6 g

painavat a 150 g, eli tosta paketillisesta sain siis yli 40 g protua (kun pistin hiukan lisäjuustoa väliin) ja vain alle 20 g rasvaa..Saman protumäärän pupeltaminen on useasta ruuasta paljon työläämpää, meinaan menee nuo 2 hamppia ihan makupaloina vaikkei ois nälkäkään :kuola: . Eihän niissä tietysti kaikki arvot oo mitään optimaalisia mutta itelleni ainakin suon noita silloin tällöin täyttämään roskaruuan kaipuutani...Täytynee vaan kevään mittaan unohtaa nuokin kun siirryn jonkinlaiselle dieetille.. :(

Eihän tuossa sinällään rasva ole mikään varsinainen ongelma, mutta sämpylä on kyllä melkoista pullaleipää...eli varsin kehnoa hiilaria.
 
loops sanoi:
Tää lihojen valuttaminen koskee vaan tuplajuustoa jos mäkkärin sääntöjä tarkasti noudatetaan. Muita ei opasteta missään valuttaan. Muutenki tosta hese/mäkkäri väittelystä yks iso + mäkkärille et siel ei saa myydä ko 10min vanhaa pursaa, verrattuna hesen 30min. Hese on kyl toisaalta Suomalainen joten :thumbs: siihen suuntaan.

Joo..eli vaan juuston päälle tuleva pieni pihvi sekä ns. isot pihvit valutetaan.
 
Otso sanoi:
Joo..eli vaan juuston päälle tuleva pieni pihvi sekä ns. isot pihvit valutetaan.

Tästä mäkkikeskustelusta tuli mieleen että mistä se rasva muuten tulee tuplajuuston sämpylään ja jopa pakkauspaperiin?!?! lihasta vai juustosta? Joskus kun tulee ostettua tuplis niin iljettää kun on papereita myöten rasvassa...
 
BFL2002 sanoi:
Tästä mäkkikeskustelusta tuli mieleen että mistä se rasva muuten tulee tuplajuuston sämpylään ja jopa pakkauspaperiin?!?! lihasta vai juustosta? Joskus kun tulee ostettua tuplis niin iljettää kun on papereita myöten rasvassa...

En tiiä onko sitten ravintolakohtaista.. ainakin pahimmat rasvamäärät niistä pihveistä valutetaan pois ja jonkin verranhan sitä tietenki jää. Tidä sitten :rolleyes:
 
pihveistä ne tulee jos tulee.. ei se juusto eroa normi cheddar siivusta mitenkään, elikkä siinä ei oo irtorasvaa =)
 
Kaikki ihmiset juovat maitoa muutaman ensimmäisen elinvuotensa aikana. Suurimmalla osalla ihmisistä laktaasientsyymin valmistus lakkaa sen jälkeen. Koska sitä ei ole tarkoitettu juotavan koko elämän ajan. Euroopassa, ja etenkin Suomessa laktoosin (maidon) hyödyntämisestä taas on ollut niin suurta hyötyä, että suurin osa voi sitä käyttää ravinnoksi. Maidon proteiinissa ei ole mitään vikaa, ainoastaan sokerissa.

The most common cause of lactase deficiency is a decrease in the amount of lactase that occurs after childhood and persists into adulthood, referred to as adult-type hypolactasia. This decrease is genetically programmed, and the prevalence of this type of lactase deficiency among different ethnic groups is highly variable. Thus, among Asian populations it is almost 100%, among American Indians it is 80%, and among blacks it is 70%; however, among American Caucasians the prevalence of lactase deficiency is only 20%. In addition to variability in the prevalence of lactase deficiency, there also is variability in the age at which symptoms of lactose intolerance appear. Thus, among Asian populations, the symptoms of deficiency (intolerance) occurs around the age of 5, among Blacks and Mexican-Americans by the age of 10, and among the Finnish by age 20.

It is important to emphasize that lactase deficiency is not the same as lactose intolerance. Persons with milder deficiencies of lactase often have no symptoms after the ingestion of milk. For unclear reasons, even persons with moderate deficiencies of lactase may not have symptoms. A diagnosis of lactase deficiency is made when the amount of lactase in the intestine is reduced, but a diagnosis of lactose intolerance is made only when the reduced amount of lactase causes symptoms.

http://www.medicinenet.com/lactose_intolerance/article.htm

Maito ON joillekin ravinnoksi kelpaamatonta. Itselläni on laktoosi intoleranssi, mutta kyllä maito minulle kelpaa.

Esim. kun viikingit tuli Amerikkaan, ne tarjos paikallisille maitoa. Intiaanit sai sit niin jumalattomat vatsaoireet :urjo: että luulivat tulleensa myrkytetyiksi. Viikingit sai seuraavana päivänä hiukan satikutia. :D
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom