Grillikausi alkaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DoDo
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Missä säilytätte kaasupulloa? Grillin alla olevassa kaapissa tuota ei kai sais "virallisesti" säilyttää...

Joissain webereissä on sivussa kotelo kaasupullolle, mutta taas tulee hintaa lisää :face: Kumpa weberit olisi nykyistä halvempia, niin olisi ostaminen hieman mukavampaa. Jos haluaa weberin, kolmella polttimella ja sivukeittimellä, niin hintaluokka alkaa olla jo melkoinen.

Alkaa vaan kitsaus iskeä.. :)
Meijän grillissä just nimenomaan se kaadupullon säilytys paikka on siellä kaapissa... Siellä on sellainen syvennys "kuppi" mihin sen kaasupullon saa.
 
Zone-sarja -42%
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Oikea rosvopaistihan tehdään sitten kuopassa, ei suoraan nuotion hiilloksessa. Eli ensin kaivetaan kuoppa ja vuorataan se kivillä. Sitten siinä kuopassa poltellaan nuotiota muutama tunti. Sitten annetaan sammua ja lapioidaan hiilet pois. Lihat kuoppaan hyvin käärittynä ja hiilet päälle. Ja annetaan olla muutaman tuntia siellä muhimassa. Idea on kypsyttää hitaasti miedolla lämmöllä, mikä ei oikein onnistu suoraan hiilloksessa lämmittäessä. Tokihan tuossa on melkoinen homma, koko päivän saa pakertaa. Mutta onhan se jo pelkästään varsin näyttävää kaivaa maasta valmis ruoka esiin vieraiden nähden. ;)


Kaveri teki viime syksynä rosvopaistia juuri tuolla oikealla tyylillä. Aloitti 12.00 aikaan tekemään, poltti nuotiota kuopassa ja silleen, löi lihat sinne ja hautasi hyvin. Noh, sitten aloitettiin kaljanjuonti ja illalla 20.00 aikaan oli jo ihan pimeätä. Kun saavuttiin sinne kämpille ja mentiin takapihalle pöytään odottamaan että kohta syödään. Oli jo perunat ja muut lisukkeet kannettu valmiiks pöytään. Oli ihan vitun pimeää ja känni jo kohtalainen niin eihän sitä helvetin rosvopaistia enää sieltä löytynyt sen illan aikaan. Syötiin sitten pelkkiä perunoita ja voita. Vittu.

Seuraavana aamuna löytyi, oli muuten kohtuu kuivakkaa settiä.
 
Pientä kiusausta näin lämpimämpiä ilmoja odotellessa:

304530_10151143767069704_456508920_n.jpg

71668_10151328995604704_1128433742_n.jpg

521622_10151563677639704_345854525_n.jpg

543708_10151563960049704_1988725743_n.jpg

529533_10151563965859704_1156487311_n.jpg
 
Savustin WSM:llä ensimmäistä kertaa lampaan ribsejä, 4 tuntia 225-250F, puuna omenapuu. Lihasta tuli erittäin mureaa, tosin sen olisi voinut prepata vielä snadisti tarkemmin, sitä talia oli niin helvetisti. Tuoreen valkosipulin käyttö rubissa oli virhe, siitä tuli aavistuksen kitkerää- now I know. Itse en lampaasta liiemmin perusta, mutta seurueessa oli lampaan syöjiä jotka kehuivat.

Seuraavaksi vuorossa brisketti kunhan tuo lampaanhaju on raavittu smokerista.
 
Savustin WSM:llä ensimmäistä kertaa lampaan ribsejä, 4 tuntia 225-250F, puuna omenapuu. Lihasta tuli erittäin mureaa, tosin sen olisi voinut prepata vielä snadisti tarkemmin, sitä talia oli niin helvetisti. Tuoreen valkosipulin käyttö rubissa oli virhe, siitä tuli aavistuksen kitkerää- now I know. Itse en lampaasta liiemmin perusta, mutta seurueessa oli lampaan syöjiä jotka kehuivat.

Seuraavaksi vuorossa brisketti kunhan tuo lampaanhaju on raavittu smokerista.

Onko 18.5 vai 22.5 wsm ? Mistä hommasit ja mihin hintaan:) Laita muutama fiiliskuva liitteeksi!
 
Brisket on tuskaisen vaikea saada optimaalisen hyväksi :) Syötäväksi sen kyllä saa, kunhan ei ylikypsennä kuivaksi.

Mistähän löytäs hyvän ohjeen. Pitääkin tilata trimmaamaton brisketti, eli pintaläskin kera
 
Mistähän löytäs hyvän ohjeen. Pitääkin tilata trimmaamaton brisketti, eli pintaläskin kera

Tsekkaile vaikka tuolta beef osiosta http://www.smokingmeatforums.com/f/101/beef

Jos et oo vielä jäsen niin suosittelen liittymään, luultavasti maailman paras sivusto, jos lihan grillaaminen&savustaminen kiinnostaa!



Tässä ohje samaiselta foorumilta noin pikasesti etsimällä, grillin lämpötila 110-150c max:

Best advice for a first brisket smoke is be patient...it can take from 1 1/2 to 2 hours per pound of brisket to get done. IT of anywhere between 190*-205*, depending on the "toothpick test": when the IT gets to about 190, poke the meat in several locations with a toothpick, or a bamboo skewer, or anything else pointy. When it slides in and out like through butter, its done! Wrap it in foil and a beach towel and put in a cooler or the oven for at least an hour to rest. When you slice it and serve it, you should be the envy of all who taste it!



Here is a pretty good basic all purpose rub that has some sweetness to it:



1/2 cup dark brown sugar

1/2 cup white sugar

1/2 cup paprika

1/3 cup garlic powder

1/2 cup kosher salt

1/3 cup onion flakes

1-Tbsp chili powder

1-tsp oregano

1-tsp cayenne pepper

1-tsp ground cumin

1-tsp black pepper



And another. This is the Memphis Magic Dust Rub, I use both of these mostly for pork, but it is pretty sweet if that's what you're after:



Ingredients

3/4 cup firmly packed dark brown sugar

3/4 cup white sugar

1/2 cup paprika

1/4 cup Morton's kosher salt

1/4 cup garlic powder

2 tablespoons ground black pepper

2 tablespoons ground ginger powder

2 tablespoons onion powder

2 teaspoons rosemary powder
 
Onko 18.5 vai 22.5 wsm ? Mistä hommasit ja mihin hintaan:) Laita muutama fiiliskuva liitteeksi!

Verkkokauppa.comista sen pienemmän kun isompaa ei silloin saanut, 350 euroa oli hintaa. Kaverit hommasivat samaan aikaan Prismasta halpiksen ja ne ovat kaatiskunnossa jo nyt, ohutta peltiä eikä alhaalla ole edes venttiilejä(!). En saa valitettavasti kuvia, juuri nyt on tulossa omenalla ja hikkorilla korvettua possun kylkeä, 4 tuntia takana 225 F. Näyttää ihan hyvältä :)

- - - Updated - - -

Tsekkaile vaikka tuolta beef osiosta http://www.smokingmeatforums.com/f/101/beef

Jos et oo vielä jäsen niin suosittelen liittymään, luultavasti maailman paras sivusto...

Liityin tonne just sen lampaan vuoksi, brisketti jännittää- otin oikein päivän vapaaksi että saa rauhassa kypsentää.
 
Onko muut laittaneet kivet kaasugrilliin? Kaasugrilli, toisella puolella parila ja toisella ritilä. Ritilän alle arvelin laittaa, sen tulipellin päälle. Käyköhän normaalit kiuaskivet, vai pitääkö olla jotain keraamista kryptoniittia? Onko kivistä hyötyä tai haittaa?

Ps. Kivien ideana on siis tasoittaa lämpöä.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
En äkkiseltään keksi kivistä muuta kuin haittaa, noissa halpiksissa niitä on ollut rasvaa keräämässä ja pahalle haisemassa ja keraamisia tyynyjä ne ovat silloin olleet.
 
Joko joku on törmännyt jossain kaupassa Atrian XXXL-pihveihin?

En suosittelisi samasta syystä kiviä. Jossain aiemmassa grillissäni ne tuli mukana ja oli tosi ankeat käytössä.

Meillä on nyt ihan grillin pohjalla kohtuuhienoa hiekkaa, se on iisi kipata pois ja laittaa puhdas tilalle kun rasvaantuu. Sitä kuitenkin aina vähän tippuu sinne pohjalle.
 
Joko joku on törmännyt jossain kaupassa Atrian XXXL-pihveihin?

Jotain Naudan Tennessee XXXXL-pihviä näkyi olleen altaassa:

http://www.mtv3.fi/makuja/minisaiti...t-possun--ja-naudanlihasta?grillaamo/uutuudet


Se joku XL-pihvi mitä viime kesänä oli, possua, oli ainakin ihan makoisaa, vaikka olikin valmismarinoitua.

Tämä on naurettavinta mitä "grillaamo" on koskaan tarjonnut:

http://www.atria.fi/tuotteet/Sivut/Tuote.aspx?tuoteid=8356

Valmiiksi paistettua oranssia lihaa! :lol2:
 
Tämä on naurettavinta mitä "grillaamo" on koskaan tarjonnut:

http://www.atria.fi/tuotteet/Sivut/Tuote.aspx?tuoteid=8356

Valmiiksi paistettua oranssia lihaa! :lol2:

Tämä oli yllättävän ok siihen nähden, että kyseessä on valmistuote: Ribs Original http://www.maalaistuotevataja.fi/tuote/ribs-original-400-g-tai-450-g/ Pikkasen BBQ-soosia päälle niin pikagrillaukseen ihan hyvä. Mikrossa en silti välttämättä tekisi :face: 5-6min grillissä per puoli taisi olla tuossa se suositus.
 
Joko joku on törmännyt jossain kaupassa Atrian XXXL-pihveihin?

Texasia ostin yks kylmä viikonloppu kun oli tarjouksessa. Ihan kelvollista syötävää oli ja marinointikin toimi, ei ton parempaa possua ole juuri vastaan tullut. Tarvii joskus ottaa tuota nautavarianttia.
 
Texasia ostin yks kylmä viikonloppu kun oli tarjouksessa. Ihan kelvollista syötävää oli ja marinointikin toimi, ei ton parempaa possua ole juuri vastaan tullut. Tarvii joskus ottaa tuota nautavarianttia.

Siinä on kolme niitä lihoja ja itse olen huomannut että se paksuin/epämuodostunein on parhaan makuinen ja murein. Tai sitten se on vain sattumaa, oisinko 5 kertaa tuota syönyt.


Pitäs hommata kotiin semmonen "pihvikone" tai joku nuija jossa miljardi terävää terää jotta saisi tehtyä noista kinkku ja ulkofile-possuista murakampia. Veitsellä leikattuna ne ovat suht mauttomia ja kuivia.
 
Siinä on kolme niitä lihoja ja itse olen huomannut että se paksuin/epämuodostunein on parhaan makuinen ja murein. Tai sitten se on vain sattumaa, oisinko 5 kertaa tuota syönyt.


Pitäs hommata kotiin semmonen "pihvikone" tai joku nuija jossa miljardi terävää terää jotta saisi tehtyä noista kinkku ja ulkofile-possuista murakampia. Veitsellä leikattuna ne ovat suht mauttomia ja kuivia.

Tässä Hupelle: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/70152740/
Mulla on tällainen: http://www.koneteollisuus.fi/fi/tuotteet.php?page=lihaprassi&id=19 ja tällainen: http://www.koneteollisuus.fi/fi/tuotteet.php?page=pihvikone&id=21
 
Onko toi savupiipun jatko galvanoitua putkee? Eihän tuossa kohtaa enää lämmöt nouse juuri mihinkään, mutta noin niinkun muuten galvanoidun käyttöä ei ainakaan kovin monilla savustusfoorumeilla suositella ;)

Mä tein kanssa karitsan ribsejä (kotimaista luomukaritsaa, teurastettu pe, savustin la) ihan ummikkona kyseisen lihan suhteen, se tali tosiaan kannattaa trimmata _kaikki_ pois. Se maistuu villalta ja bark jää ihan turhaan siihen rasvakerrokseen.

Mun ribseissä oli myös toinen kalvokerros vielä sen talin alla, joten kannattaa trimmata aika ronskisti. Savuna tais olla kans omenapuu, mutta aikaa mulla olis kyllä mennyt huomattavasti kauemmin kun 4h, ei ollut vielä mureita siinä vaiheessa. Aika ja polttoaine loppu kesken, joten tuikkasin folioon käärittynä uuniin pariks tunniks. Savustimena omavalmisteinen UDS (Ugly Drum Smoker).

Missäs hinnoissa possun baby backit pyörii ympäri Suomea? 7.95€ näyttäis olevan aika normi kaupoissa, harvasta paikasta tuntuu saavan tota halvemmalla. Vois ostaa varastoon joku 20kg pakasteena nimittäin :-) Wotkinsilla tais olla jotakin 5€/kg niissä pakastebokseissa...?
 
Back
Ylös Bottom