Grillikausi alkaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DoDo
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Itte oon putsannu ihan lastalla ja talouspaperilla. Kerran kesään voitelen silavalla ja poltan n.150 :ssä asteessa parikyt minuuttia. Pintaan on muodostunut kiiltävä kalvo, eikä puhettakaan tarttumisesta.

Joo veikkaan, että tota possun persausta tähän nyt pitäs poltella pintaan niin varmaan toimisi taas paremmin. Ei ehkä ruoka-öljy toimi ihan niin hyvin tässä tapauksessa vaikka toki lämpö kestääkin.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Kyllä niillä makkarat ja vartaat paistaa. Jos Q-sarjaa meinaa peruskäyttöön hommata niin se järein on ainoa, eikä sekään suositeltava vaihtoehto. Mieluummin sitten vaikka Spirit 210 (kahden polttimen).
Panostaisin kyllä ja säästäisin vaikka vuoden rahaa ja ostaisin 3-polttimellisen Weberin, enkä koskaan enää tarvitsisi uutta grilliä.

Pitää laittaa harkintaan tuo Spirit 210. Ei se rahasta ole kiinni, en vaan tarvitse/halua isoa grilliä terassille kun yleensä tulee grillattua 1-2 hengelle pari makkaraa tai pihviä, satunnaisesti kyllä suurempiakin määriä.

Itsellä on tuo Q100 parvekkeella ja voin sanoa että tällä hetkellä päivittäisessä käytössä. Viimeset neljä vai viis liharuokaa oon sillä valmistanut. Ei oo pannu tai uuni hetkeen nähnyt siis lihaa. Kai tämä buumi tästä laantuu, vaikka tosin talvellakin grillailin.

Eilen viimeks valmistin porsaan sisäfilepötkön. Talvella kun on pakkasta -25 niin alkaa siitä polttimesta teho vähän uupuun, samoin jos lappaat grillin täyteen isoja paksuja pihvejä ja lisukkeita niin että joutuu kokoajan käänteleen ja väänteleen tuotteita eli pitään kannen auki.

Tuosta oli hupen kanssa juttua ja hän sanoi että paksut ja isot lihat tavallaan keittyy kun teho loppuu. Mutta itsele ei vielä ole osunut kohdalle lihaa joka ei grillautuis kunnolla. Lämmittä vaan grillin täydellä teholla ensin todella kuumaks ja sitten alkaa touhuun niin hyvin rittää teho. Suosittelen hommaan liittimen ja letkun isolle pullolle, niin ei tarvi sillä kullan arvosella kaasulla grillailla jota saa pikku pulloissa. Löytyy tuota settiä valmiksi Weberiltä. Jakarilla selviää vaihdosta ja reissuun voi ruuvata pikkupullon romut paikalleen.

Nämä kokemukset sitten Q100, se kun itseltä löytyy. Ostin sen kompaktin koon vuoksi partsille ja joskus isona poikana sitten isompaa Weberiä kylkeen, kun asumismuoto sen mahdollistaa.

Jes, isompia lihoja ei tule grillattua mutta tärkeä ominaisuus grillille on, että sen saa nopeasti käyttövalmiiksi ja saa kunnon paistopinnan lihoihin. Grilliäkin tärkeämpää tosin on kuinka sitä osaa käyttää, grillattavien tuotteiden laatu, lihojen kypsyydet ja maustaminen. Laadukkaan pihvin saa hyvällä grillilläkin pilattua helposti. :D
Jos ostan Q100 niin hommaan kyllä ison pullon. Pieniä kertakäyttöpulloja saa olla vaihtamassa kokoajan ja hinta tosiaan melkein 10€/pullo.
 
Viddu ei pitäis lukea näitä juttuja, varsinkaan Hupen. Tulee kotona grillattua sen verta harvakseltaan, että ajattelin Prismasta koukata Barbecin grillin -15% rabateilla mutta kummasti alkoi teidän juttujen jälkeen pää kääntymään Weberin suuntaan. Rakentajan lompakko on vaan sen verta tyhjä että 210:nkin tekee tiukkaa. Pitäiskin oikeastaan vilkuilla löytyiskö Webereitä käytettynä.
http://www.gigantti.fi/product/pien.../E210OPEN/weber-kaasugrilli-spirit-e-210-open

Vanhalla naapurilla oli tuollainen Weberin Q-sarjalainen mutta halus isompaa ja osti jonkun satasen ritsan joka ei enää viikon päästä syttynyt napista.
 
Jos joku kaipaa kerrostaloon parasta sähkögrilliä niin olisi tarpeettomana Muurikan/Opan sähkögrilli kaikilla lisäosilla; savustin, paellapannu, muurikkapannu, rosteripihdit, paistolasta ja puinen kärry koko roskalle vielä erillisellä Muurikan suojahupulla.
 
Pitää laittaa harkintaan tuo Spirit 210. Ei se rahasta ole kiinni, en vaan tarvitse/halua isoa grilliä terassille kun yleensä tulee grillattua 1-2 hengelle pari makkaraa tai pihviä, satunnaisesti kyllä suurempiakin määriä.


Jes, isompia lihoja ei tule grillattua mutta tärkeä ominaisuus grillille on, että sen saa nopeasti käyttövalmiiksi ja saa kunnon paistopinnan lihoihin. Grilliäkin tärkeämpää tosin on kuinka sitä osaa käyttää, grillattavien tuotteiden laatu, lihojen kypsyydet ja maustaminen. Laadukkaan pihvin saa hyvällä grillilläkin pilattua helposti. :D
Jos ostan Q100 niin hommaan kyllä ison pullon. Pieniä kertakäyttöpulloja saa olla vaihtamassa kokoajan ja hinta tosiaan melkein 10€/pullo.

Tuollaiseen käyttöön Q100/120 on juuri passeli. Mullakin on 120 sattunnaisia makkara-/pihvigrillailuja varten. Lähinnä tulee käytettyä arkena kun ei jaksa/ehdi one-touchia viritellä tulille.

Mulla tosin vaatimuksena oli nimenomaan, että pitää pystyä käyttämään noita pikkupulloja. Ihan sama vaikka maksaisi kuinka paljon enemmän. Se ison pullon raahaus vaan on todella perseestä
 
Multa saattas joutaa BabyQ, mikä on siis nykyistä Q120.stä vastaava aparaatti. Siinä on siis erona Q100:seen ne sivupöydät. Mukana on myös letku isolle putelille.
Pitää nyt vähän miettiä vielä pitäskö tosta luopua, käyttö on aika vähäistä kyllä jos sillä kerran vuodessa makkarat paistaa.
 
Jos joku kaipaa kerrostaloon parasta sähkögrilliä niin olisi tarpeettomana Muurikan/Opan sähkögrilli kaikilla lisäosilla; savustin, paellapannu, muurikkapannu, rosteripihdit, paistolasta ja puinen kärry koko roskalle vielä erillisellä Muurikan suojahupulla.
Ei noita sähkörimpuloita voi kyllä grilleiks sanoo. Täällä ainakin mennään kaasulla kerrostalopartsilla. :)
 
Ei noita sähkörimpuloita voi kyllä grilleiks sanoo. Täällä ainakin mennään kaasulla kerrostalopartsilla. :)

No mähän kirjoitinkin että paras sähkögrilli :D Saako siihen sun kaasugrilliin muuten savustimen, muurikkapannun ja paellapannun :D Puukerrostalossa ei muuten saanut kaasugrillata, ellei olisi ollut palosuojausta grillin ympärillä. Samaa tuo toisaalta tässä vaiheessa, mutta grilli jäi ylim.
 
No mähän kirjoitinkin että paras sähkögrilli :D Saako siihen sun kaasugrilliin muuten savustimen, muurikkapannun ja paellapannun :D Puukerrostalossa ei muuten saanut kaasugrillata, ellei olisi ollut palosuojausta grillin ympärillä. Samaa tuo toisaalta tässä vaiheessa, mutta grilli jäi ylim.

Toi on hyvä grilli. Pitäs itekin ostaa uusi vastus omaan sähkösimoon. Parempaa vekotinta ei voi olla paellan tekoon ja savustukseen.
Vastus on tosin sen hintanen että mieluummin pistän kunnon rengaspolttimen.
 
Grilliä grilliä!

Grillattu on jo helmikuun puolesta asti, mutta nyt on ihan jo kiva kökötellä tuolla pihalla arskaa paistattelemassa ja makkaraa paistamassa <3 Nyt grillissä vartaita ja jääkaapissa aiemmin tehty coleslaw :kuola:
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Grilliä grilliä!

Grillattu on jo helmikuun puolesta asti, mutta nyt on ihan jo kiva kökötellä tuolla pihalla arskaa paistattelemassa ja makkaraa paistamassa <3 Nyt grillissä vartaita ja jääkaapissa aiemmin tehty coleslaw :kuola:
Miksi yleensä grillaaminen pitäisi talveksi lopettaa? Meillä grillailtiin satunnaisesti pitkin talvea, pidin mm. joulukuun alussa grillibileet vaikka lunta oli kymmeniä senttejä. Pikkusen lumitöitä, kaasupullon säilytys lämpimässä ja iso muki cask strengthiä kaveriksi kun menee piffejä kääntämään ja homma toimii.

Tein viime viikolla kerran entreco-pihvejä pannulla kun olin liian väsynyt grillaamaan. Vittu että tuli pahaa verrattuna Weberillä grillaamiseen, lihasta irtoava rasva lillui pannulla ja kärähti pihviin kiinni jne.

Jos taas poistuis toimistolta Sellon Cittarin lihatiskin kautta kun keli on kiva :D
 
No mähän kirjoitinkin että paras sähkögrilli :D Saako siihen sun kaasugrilliin muuten savustimen, muurikkapannun ja paellapannun :D Puukerrostalossa ei muuten saanut kaasugrillata, ellei olisi ollut palosuojausta grillin ympärillä. Samaa tuo toisaalta tässä vaiheessa, mutta grilli jäi ylim.

Weberiltä löytyy siihen sabustusboxi ja miksei siihen vois muurikka tai parillapannua pistää. :)
 
Mites toi nestekaasun hinta? Siinäkin on melkosia heittoja, mitä tässä nyt oon kattellut noita pulloja. Mistä porukka täällä hakee kaasunsa? Missäspäin Tampereella on kohtuu hintasta kaasua?
 
K-Raudoissa on yleensä aika halpaa kaasua.

Itse grillaan makkarat aina pallogrillissä (jotenkin hauskempaa se säätäminen) ja muut kaasugrillissä.
Oon ajatellu jos rakentais tiilistä sellaisen grillisysteemin missä vois puuta polttaa.
 
Zone-sarja -42%
Mites toi nestekaasun hinta? Siinäkin on melkosia heittoja, mitä tässä nyt oon kattellut noita pulloja. Mistä porukka täällä hakee kaasunsa? Missäspäin Tampereella on kohtuu hintasta kaasua?

Agrissa iso 35e ja Rautiassa 22e. Onhan noissa eroja joo. Verkkokauppa.comissa on pysyvästi edullista kans jos sattuu asumaan lähellä.
 
Eihän toi kaasun täyttö nyt kovin kallista ole mutta tarttee se pullokin hommata nyt samalla. Bauhausissa oli tarjouksessa 10kg komposiitti ja täyttö 99€. Taidan hakee sieltä, ei muualla tuntunut halvemmalla olevan tota komposiittipulloo.
 
Huomenna olisi tarkoitus avata oma grillikausi, jos kelit sallivat. Kaasuakin on vielä sen verran jäljellä, että kyllä tuolla ainakin parit makkarat ja pihvit paistelee.
 
Missä säilytätte kaasupulloa? Grillin alla olevassa kaapissa tuota ei kai sais "virallisesti" säilyttää...

Joissain webereissä on sivussa kotelo kaasupullolle, mutta taas tulee hintaa lisää :face: Kumpa weberit olisi nykyistä halvempia, niin olisi ostaminen hieman mukavampaa. Jos haluaa weberin, kolmella polttimella ja sivukeittimellä, niin hintaluokka alkaa olla jo melkoinen.

Alkaa vaan kitsaus iskeä.. :)
 
Back
Ylös Bottom