Grillikausi alkaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DoDo
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Hyvä että meni asiasta ymmärtävälle. Pitäisi tuollaisen oikea arvo olla jossain 150-200euron kieppeillä vaikka vanha onkin.

Paljonkohan 14 vuotta ulkona olleen Campingaz/Landmannin arvo mahtais olla? Ensin pitäisi tietty löytää se ja lakaista talteen vaikka ämpäriin. ;)
 
Niin onhan tuo Q100 aika mopo, kun kW ja kokoa katsoo. Eikä se asiasta parempaa tee, kun polttimia ei voi olla vähempää kuin 1, jos haluaa grillin lämpeevän. Mutta älä kuule hauku ennen kun oot koittanut! Kokoonsa nähde sillä saa väännettyä kaikkea muuta, paitsi kaljapersekanaa. Se ei sisään mahdu pystyyn luultavasti.

Kyllä tuolla kesän piffit/ribsit/makkarat/lisukkeet/jälkkärit on kaikki saanut tehtyä satakertaa paremmin, kun kavereiden sähkövitkuttimilla tai jopa halppis kaasuvehkeillä. Homman juju onkin se, että toi ajaa asiansa partsilla hyvin tässä taloudessa. Ja isoin plussa on se, kun kesällä nakkaan tuon autoon ja kaahaan iltahämärään biitsille grillaan ja nauttiin kesäjuomia.

Eli täydellinen vehje tähän omaan puuhaan. Ens grilli on sit isompaa mallia, mutta sillon en asu kerrostalossa ja mulla on oma säilytystila tuolle mukaan napattavalle Q100:llekkin.

Kai noita vanhoja Weber:tä vois bongailla netin myyntipalstoilta, kun ihmiset koittaa niistä luopua ja saada tilaa uudelle tulevalle Landmanille.
 
Niin onhan tuo Q100 aika mopo, kun kW ja kokoa katsoo. Eikä se asiasta parempaa tee, kun polttimia ei voi olla vähempää kuin 1, jos haluaa grillin lämpeevän. Mutta älä kuule hauku ennen kun oot koittanut! Kokoonsa nähde sillä saa väännettyä kaikkea muuta, paitsi kaljapersekanaa. Se ei sisään mahdu pystyyn luultavasti.

Äläs ny ala hei. Mullahan on semmonen, itseähän sitä taisin sullekin suositella aikoinaan :D
Hyvähän se sarjassaan on, mutta kun vertaa oikeaan niin eihän niitä voi verrata.

Isompaa pihviä sillä ei voi paistaa mun mielestä lainkaan, liha "keittyy/hautuu" kypsäksi. Vartaisiin, makkaroihin ja nyytteihin jne pienempään tuo on ihan täydellinen kapistus.
 
Tuli otettua kevyesti ensikosketus kevään krillailuun:

WP_000165.webp
 
Äläs ny ala hei. Mullahan on semmonen, itseähän sitä taisin sullekin suositella aikoinaan :D
Hyvähän se sarjassaan on, mutta kun vertaa oikeaan niin eihän niitä voi verrata.

Isompaa pihviä sillä ei voi paistaa mun mielestä lainkaan, liha "keittyy/hautuu" kypsäksi. Vartaisiin, makkaroihin ja nyytteihin jne pienempään tuo on ihan täydellinen kapistus.

Juu niinhän se kai oli :D Ja huomasin vasta myöhemmin että kehuithan sitä rannalle otettavaksikin jopa.

No juu, oikeaan isoon grilliin sitä ei voi verrata. Tuossa talven pakkasilla kun oli rapiat -25 pakkasta, sai grillin lämmittää täydellä teholla hyvän tovin. Jonka jälkeen survasta lihat äkkiä sisään. Tapahtui muuten juuri tota "keittymistä/hautumista" pienemmillekkin pihveille. Isompaa pihviä oon kesällä tehnyt niin, että grilli täysin kuumaksi ja max 2 kpl pihvejä sisään ja luukku kiinni. Välillä pikkusen siirtelyä niin saa rapean pinnan tuotteeseen.

Pitääkin varmaan nyt vkl joku pihvi & "ladattuperuna" kombo kehitellä. Onko muuten hyviä jälkiruoka vinkkejä grilliin? Pitää tutkailla hetki googlea mitä se vinkkaa...
 
Kävelin tänään aamulla rinteeseen 5 km, piirsin laudalla täydellisessä auringonpaisteessa muutamat komeat jäljet huippukunnossa olleisiin rinteisiin, kävelin 5 km takaisin, avasin Cava-pullon ja grillasin parit makkarat. Mikä päivä ja kello ei ole edes vielä puolikahta! :rock:
 

Liitteet

  • P1020947.webp
    P1020947.webp
    159,3 KB · Katsottu: 361
  • P1020956.webp
    P1020956.webp
    91,8 KB · Katsottu: 382
Itsellä grillailut tapahtuvat joko ratavarikolla pallogrillillä tai sitten tulee ajeltua isän pienen fiaatin kokoisen weeberin luokse grillailemaan, tällöin tosin joutuu aina grillaamaan helposti puolelle suvulle evästä mutta mikäs siinä kun tykkää hommasta. Yllättävän pieneksi vaan käy tuollainen summit-470 grillikin kun on vaikka 6 suuren ruokahalun omaavaa lihan syöjää :D melkeen täytyy pari grillistä vetää tavaraa jos tahtoo reilusti lihaa ja lisukkeita pöytään.

Itsellä jää usein vastuulle lihapuolen suunnittelu kun emäntä ja muut miettivät kasviksia yms. lisukkeita. Ehdottomiksi suosikeiksi on muodostuneet entrecote ja porsaan ribsit. Mielestäni pitäisi lailla kieltää sisäfileen yms. rasvattoman lihan grillaaminen kun on parempaakin tavaraa tuohon käyttöön tarjolla ja vieläpä edullisemmin. Porsaan ribsit ovat noista silti ehkäpä vielä se parempi vaihtoehto, kokkailu ottaa tosin aikaa, koska olen keittänyt noita ribsejä aluksi tunnin pari ja sitten marinaadia pintaan ja grilliin.

Grillissä sopivan makea ja tulinen marinaadi karamellisoituu siihen ribsien pintaan ja keittämisen ansiosta ei tarvitse hampaillaan repiä sitkeää lihaa irti luista vaan liha on niin mureaa, että se irtoaa jo ravistamalla luista.
 
Kyllä tekis itsekin mieli grillailla, ei vaan oikein tämä asumismuoto anna mahdollisuuksia kuin sähkögrillille.. Mulla ois perus hiiligrilli ja ihan hyvä kaasugrillikin odottamas porukoiden luona sitä hetkeä että pääsen pois kerrostalohelvetistä :D Kehtaiskohan tuon kaasun rehata parvekkeelle ja jos joku valittaa niin sanoa että en tienny että se haittaa? :D
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Melkein oon alkanut tykätä kokata sisällä hellalla. Jos vaan on lupa juoda kaljaa samalla niin keittiö on ykkönen.

Vaihtoehdothan on joku kunnon liha, mikä pitäis pyöräyttää pannulla minuutti per sivu. Pirusti helpompi tehdä kunnon pannulla keittiössä vs grilli.
Tai sitten joku pitempään haudutettava tapaus, missä puolestaan uuni on ihan ykkönen. Ja kaasugrillihän ei mikään oikea grilli edes ole.

Grilli on toki kätevä makkaroita kärventäessä.
 
Jos on tarkoitus tehdä vähäänkään parempi ateria, niin ei tee mieli lähteä keittiöstä. Suoraan grillistä suuhun popsittavat käristeet toki menevät samalla kun juo kaljaa. Kaupunkiolosuhteissa kaasulaitteista alan mieltyä enemmän muurikkaan kuin grilleihin. Muurikalla paistaa pihvejä useammankin todella helposti ja vaivattomasti eikä kaasujalustalle tarkoitettu savustuspönttökään aivan turha ole.
 
Ymmärrän pointin, että pannulla ja uunissa saa hyvää. Mutta grilli, jopa kaasukin antaa silti ruokaan oman makunsa. Joihinkin lihoihin se vain sopii ja antaa hyvää vaihtelua.

Joskus oon pyöräyttänyt vaikka possun sisäfilettä grillissä niin, että saan pinnan kohdalleen, sitten paistomittari sisään ja vaikka uuniin tai lasken grillin lämpötilan sopivan alas ja annan siellä olla kuten uunissa muhimassa. Ei siihen lihaan saa samaa pintaa ja makua keittiössä pannulla.

Ja tiedän, briketeillä sitä kunnon makua safkaan saa, mutta se nyt ei oo kerrostalokämpässä mahdollista parvekkeella. Kaasu sen sijaan on lain puitteissa sallimaa. Sano naapurit mitä tahansa. Polttakoot röökiä parvekkeillaan, niin minä grillaan.
 
Panin just tilaukseen ekan hiiligrillin Weber performer deluxen, ei jaksa venaa et pääsee testailee tota pullet pork juttuu...
 
Panin just tilaukseen ekan hiiligrillin Weber performer deluxen, ei jaksa venaa et pääsee testailee tota pullet pork juttuu...
Olen kerran tuota hiiliweberillä (onnistuneesti) tehnyt. Tsemppiä, sitä tarvitset. Muista että maltti on valttia, lisäilet aina kourallisen hiiliä kerrallaan ja vähän omenapuuta ja silleen...

Tossa vähän vinkkiä:

http://www.texasbbqforum.com/viewtopic.php?f=2&t=8494
 
Teet kerran tolla ja toteat, että liian vaivalloista. Laitat WSM:n tilaukseen, loisto vehje, tuli talvellakin tehtyä 10 asteen pakkasessa pulled porkia, ei mitään ongelmia, "palaa" 12-14 tuntia yhdellä latauksella. Riittää kun nakkaat esim. omenapuuta kalikan tai kaksi, parin tunnin välein.

edit: Tää oli tarkotettu Earlille, en tiedä mitä mokasin, piti painaa vastaa lainaten nappia, mut osu ilmeisesti vastaa nappiin.
 
Ääni wsm:lle täältäkin, aloitin viikonloppuna varovasti kasslerilla omena-mesquite-tammi savulla. Weberin omalla kivihiilellä pönttö palaa ikuisuuden, täytyy vaan väijyä ettei pääse turhan kuumaksi.
 
Zone-sarja -42%
miten ja kuinka usein puhdistatte kaasugrilliänne? Ite rapsuttelin äsken kuonat ja rasvat pois grillistä ja onhan se v***tumaista puuhaa. Joka paikka siinä rasvassa, joka ei meinaa lähteä millään irti. Jos on hyväksi havaittuja aineita, niin kertokaa. Ja itsellä on valurautaa ritilät, emaloidut lienee helpompi pitää puhtaina?

Aina session alkuun vedän teräsharjalla genesiksen ritilät puhtaaksi liekit täysillä jolloin paskat palaa huitsin tuuttin myöskin aromiraudoista. Tehnyt näin jo viisi vuotta ja grilli toimii kun junan vessa. Toki talvisäilytys on puhtaalla grillillä jolloin vehje on muutamassa minuutissa taas käyttövalmis keväisin.

- - - Updated - - -


Oliko sulla tuollainen Jotun väsäämä bbqsmoker?
 
Teet kerran tolla ja toteat, että liian vaivalloista. Laitat WSM:n tilaukseen, loisto vehje, tuli talvellakin tehtyä 10 asteen pakkasessa pulled porkia, ei mitään ongelmia, "palaa" 12-14 tuntia yhdellä latauksella. Riittää kun nakkaat esim. omenapuuta kalikan tai kaksi, parin tunnin välein.

Mutta toisaalta grillin vahtiminen (olutpullon kera) on oleellinen osa sitä grillausta, vaikka se sitten toisinaan 'huipentuukin' siihen kuivuneen korpun syömiseen. Sitä paitsi hyvältä sekin kymppikassin jälkeen maistuu..
 

Latest posts

Back
Ylös Bottom