Grillikausi alkaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DoDo
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Minä jätän aina grillailun jälkeen grillin jäähtyyn ja kuonat seuraavalle kerralle.

Eli kun alan grillaan, grilli vain kuumaksi ja sen jälkeen harjailut Weberin omalla harjalla (siinä on metalliläpyskä jossa on aivan täydellisen kokonen kolo "ritilän rivoille"). Eli vähän jumittuneempikin kakka lähtee hyvin irti.

Noin 5-10 kerran jälkeen pesen grillin uunin&grillin pudistusaineella. Eli sellaisella joka suihkutuksen jälkeen muuttuu vaahdoksi ja jolla voi pestä keittiön uunin ja liedenkin. Hyvää tavaraa! Ritilän heitän veteen likoon ja harjalla puhtaaksi.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Tota reseptiä kuolasin jo eilen, täytyy vaan pari kertaa testailla noita brikettejä että miten onnistuu pitämään sopivan lämmön noin kauan. Tosiaan aika alkuvaiheessa tää hiilillä/briketeillä grillaaminen vielä.

Puolen tunnin välein kourallinen lisää, tai jotain sinne päin...
 
Beer Can Chicken on tosiaan paras tapa laittaa mitään kanaa. Jos haluaa välttää tasapainoharjoitukset tuon tölkin kanssa on toi Weberin lisävaruste varsin rock ja pop ja tuolla tulee tehtyä uunissakin kana. Mitähän toi maksaa, 20-30 Eur.

http://www.webergrill.fi/Tuotteet/Tarvikkeet.aspx?ProductID=6408-at-SHOP3

Vaimo haluaa normaalisti about aina syödä kanafileitä kun grillataan, mutta totesi tuosta kaljatölkkiversiosta että "parasta kanaa mitä on syönyt"
 
Beer Can Chicken on tosiaan paras tapa laittaa mitään kanaa. Jos haluaa välttää tasapainoharjoitukset tuon tölkin kanssa on toi Weberin lisävaruste varsin rock ja pop ja tuolla tulee tehtyä uunissakin kana. Mitähän toi maksaa, 20-30 Eur.

http://www.webergrill.fi/Tuotteet/Tarvikkeet.aspx?ProductID=6408-at-SHOP3

Vaimo haluaa normaalisti about aina syödä kanafileitä kun grillataan, mutta totesi tuosta kaljatölkkiversiosta että "parasta kanaa mitä on syönyt"

On hyvää joo ja kun kaveriksi keittää paholaisenhilloa niin voi pojat. :kuola:

Paholaisen hillo

Ainekset
800 g tomaatteja tai
800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaisia paprikoita
4–6 punaista chiliä
6–8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria


Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Pane tomaattilohkot paistokasariin. Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, kaada ne liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan.

Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia.

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.

Tarjoa grillattujen liha- ja makkararuokien kanssa tai hampurilaisten, ruokien ja kastikkeiden mausteena.

http://www.dansukker.fi/fi/reseptejä/pientä_hyvää_-_lisukkeet/paholaisen_hillo.aspx
 
Puolen tunnin välein kourallinen lisää, tai jotain sinne päin...

Tyhmä kysymys, mutta eikö ole aika vaikea nostaa ritilää ylös niin että kana pysyy siinä perseellään eikä kaadu kun heittää lisää brikettiä? Ja käytätkö mitään alumiinuvuokaa siinä kanan alla?
 
Tyhmä kysymys, mutta eikö ole aika vaikea nostaa ritilää ylös niin että kana pysyy siinä perseellään eikä kaadu kun heittää lisää brikettiä? Ja käytätkö mitään alumiinuvuokaa siinä kanan alla?

Ehhh, One Touch Gold Weberissä on saranoitu ritilä. Siitä voi avata vain hieman molemmilta puolilta. Kanan alla on hiilitilassa vesiastia ja hiilet reunoilla, epäsuorasti nääs.
 
Ehhh, One Touch Gold Weberissä on saranoitu ritilä. Siitä voi avata vain hieman molemmilta puolilta. Kanan alla on hiilitilassa vesiastia ja hiilet reunoilla, epäsuorasti nääs.


Juu tajusin itsekin äsken että tietty paremmissa malleissa on se saranoitu ritilä, tuossa mun One touch originalista se puuttuu. :face:

Lisävarusteena näyttää saavan mutta ainakin verkkokaupasta oli rosterinen versio loppunut sopivasti.
 
Kumpikohan parila voisi olla passeli noille Weberin Spirit E-320 tms. malleille? Tuo jälkimmäinen lienee vähän pienempi mutta käsittääkseni tässä grillissä polttimot on vaakasuorassa joten jos tahtoo parilaan kohdistella epäsuoraa lämpöä niin voi olla hankala tuolla ekalla perus parilalla vs. pienempi siirreltävä jonka saisi vaakaan.

Tämä perus: http://www.webergrill.fi/Tuotteet/Tarvikkeet.aspx?ProductID=7542-at-SHOP3

vai siirrettävä:http://www.webergrill.fi/Tuotteet/Tarvikkeet.aspx?ProductID=6465-at-SHOP3

Ehkä tuo kiinteämpi malli voisi käydä omaan tarkoitukseen pykälän paremmin.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Onko Weberin Spirit E-210 Open paras vaihtoehto, kun hakusessa on perusvarma kaasugrilli parvekekäyttöön n. 300e budjetilla? Aluksi olin hankkimassa Weber Q200:aa, mutta kun hintaeroa on vain muutama kymppi ja Spiritissä on 2 poltinta ja jalustakin valmiiksi mukana, niin ei taida olla edes järkevä harkita tuota Q-sarjaa?
 
Tässä kun aikaa suunnitella nyt niin pihakeittiö olisi yksi asia ensi kesäksi ja:
Pihaliesi/uuni tai jopa pitsauuni suunnitteilla (ei mitään perusgrilliä). Ei kellään satu olemaan hyviä vinkkejä kuvia/piirustuksia? Takoitus olisi muurata kun jokunen lava tiiliä jäi talosta yli.
Semmoisen vinkin sain että RT kortti RT 51-10256 sisältäisi pihalieden vaan mokoma on vanhentunut. Mahtaako tuolle olla korvaava tahi saako noita vanhentuneita jostain?
 
Zone-sarja -42%
Grillikausi pitäisi avata..Briketit vaan vähissä, joten pitäisi hommatta kunnon mälli kunnollisia brikettejä. Toistaiseksi olen grillaillut näillä:

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/25304/cvttb/Weber-Briquettes-Premium-briketit-3-kg-pakkaus

Weberiltä löytyy nykyään myös jotain kookosbrikettejä? (luonnollisesti vitun kalliita) Onko jollakulla kokemuksia? Tekeekö noilla mitään, vai maksanko extraa jostain ekopaskasta?

http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...iquettes-Premium-grillibriketit-10-kg-pakkaus

Nämä uudet hiiletkin kiinnostaa:

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/13887/dkbkb/Weber-R-Steak-House-erikoishiili-7-kg

Onko joku jo kokeillut?

Mistä porukka muuten hommaa noita brikettejä? Mieluiten ostaisin kunnon erissä (50-100kg)
 
Rillikausi alkoi tänään. Heitin hangen keskelle nuotipaikkaan tulet tänään illan hämärtyessä. Rommikaakaota lasiin hiillosta odotellessa ja muutama huiluntuhti pekoniin käärittynä hiillokseen. Odotellessa polttelin myös yhden Kuubalaisen Churchillin ja nautin itikoiden puutteesta. Mukavasti lämmitti hiillos. Reinot jalassa istuskelin aurinkotuolissa ja käänsin makkaratikkua. Ohikulkijoille taas ihmeteltävää.
 
Rillikausi alkoi tänään. Heitin hangen keskelle nuotipaikkaan tulet tänään illan hämärtyessä. Rommikaakaota lasiin hiillosta odotellessa ja muutama huiluntuhti pekoniin käärittynä hiillokseen. Odotellessa polttelin myös yhden Kuubalaisen Churchillin ja nautin itikoiden puutteesta. Mukavasti lämmitti hiillos. Reinot jalassa istuskelin aurinkotuolissa ja käänsin makkaratikkua. Ohikulkijoille taas ihmeteltävää.

Mahtavaa! Tekisin samoin, jos tontin vierestä menisi ohikulkijoita. Oliko aurinkorasvapurkki mukana? Keväthankihan ruskettaa hyvin :)
 
En voi sano että grillikausi on avattu, koska läpi talven tullut parvekkeella Weberiä lämmitettyä, mutta tänään tein muusin kylkeen parit pippuripihvit. Ja oli se kyllä mukavaa käristellä, kun arska lämmitti ja boxerit jalassa heilu parvekkeella. Vähän on eri meno, kun talvella -25 pakkasta vs. tämän päivän plussakelit ja arska.

Tänä kesänä taidan ostaan tuohon Q100 vielä parilan, mutta muuten on vehkeet ja tarvikkeet hyvällä mallilla. On tuo Weber kyllä grillien huippu-merkki! Ei kaduta, että tollaseen pikku purtiloon sijotin viime keväänä 200 e.
 
En voi sano että grillikausi on avattu, koska läpi talven tullut parvekkeella Weberiä lämmitettyä, mutta tänään tein muusin kylkeen parit pippuripihvit. Ja oli se kyllä mukavaa käristellä, kun arska lämmitti ja boxerit jalassa heilu parvekkeella. Vähän on eri meno, kun talvella -25 pakkasta vs. tämän päivän plussakelit ja arska.

Tänä kesänä taidan ostaan tuohon Q100 vielä parilan, mutta muuten on vehkeet ja tarvikkeet hyvällä mallilla. On tuo Weber kyllä grillien huippu-merkki! Ei kaduta, että tollaseen pikku purtiloon sijotin viime keväänä 200 e.

Eilen tuli Grillattua joo. Eihän tolla Q100 -makkaranlämmittimellä kyllä mitään tee verrattuna ihan oikeaan 3-polttimiseen Weberiin, jollaisen hommasin nyt käytettynä. Ikäähän tuolla on jo varmasti 20v mutta uudet rosteriset ritilät ja flavorizer-barit sisällä + uusi letku. Mun mielestä toi on joku varhainen Genesis malli. Hyvin pelaa.

weberi.jpg


EDIT: Näköjäs vähän yli 10v ikäinen:
http://www.bbqpartscanada.com/brands/weber/models/genesis-silver-b-w-cast-iron-grates--2000-2001-

Miettikää, 13 vuotiaaseen grilliin saa aivan oikeasti vielä varaosia! Weber :haart:


BabyQ on kyllä näpsäkkä ottaa vaikka rannalle mukaan.
 
Eilen tuli Grillattua joo. Eihän tolla Q100 -makkaranlämmittimellä kyllä mitään tee verrattuna ihan oikeaan 3-polttimiseen Weberiin, jollaisen hommasin nyt käytettynä. Ikäähän tuolla on jo varmasti 20v mutta uudet rosteriset ritilät ja flavorizer-barit sisällä + uusi letku. Mun mielestä toi on joku varhainen Genesis malli. Hyvin pelaa.

weberi.jpg


EDIT: Näköjäs vähän yli 10v ikäinen:
http://www.bbqpartscanada.com/brands/weber/models/genesis-silver-b-w-cast-iron-grates--2000-2001-

Miettikää, 13 vuotiaaseen grilliin saa aivan oikeasti vielä varaosia! Weber :haart:


BabyQ on kyllä näpsäkkä ottaa vaikka rannalle mukaan.

Millä hinnalla irtosi tuo grilli ?
 
Back
Ylös Bottom