Grillikausi alkaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DoDo
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Ei voi kun suositella sitten tuota Weberin Q100. Ajaa asiansa ihan hyvin kahden hengen taloudessa ja parveke käytössä. Todella jämeräksi voisin kutsua näin kolmen kerran kokemuksella. On tullut grillattua jo makkaraa, vartaita, täytettyjä perunoita, piffejä ja sulkaa-banaaneja.

Miinuksena vois sanoa että vain yhdellä polttimella. Teho kyllä riittää, mutta epäsuoraa grillausta en voi nyt alkaa reenaan. Sen verran on myös matala, että veikkaan Beer Butt Chicken:n testauksen jäävän jonkun kaverin grillikesteihin.

Onko kukaan muuten kokeillut kyseistä Kaljapersekanaa?
 
Grillatut tai uunissa poltetut jalapenot joiden ympärille on kääritty kippari-juusto siivu ja sitten pekoni.
Ziisus että on hyviä! Valitettavasti niistä ei ehdi ottaa koskaan kuvia, kun katoavat niin äkäseen. :)
 
Onko kukaan muuten kokeillut kyseistä Kaljapersekanaa?

Kerran tein Genesiksellä. Hyvää tuli. Todella rapeaa ja mehukasta. Keitin kaveriksi paholaisenhillon.

beer_butt_chicken.jpg


Paholaisen hillo:
http://www.dansukker.fi/fi/Reseptejä/Pientä_hyvää_-_lisukkeet/Paholaisen_hillo.aspx

Tölkkipersekana:
http://www.sternosbbq.com/2009/10/beer-butt-chicken.html
 
Näyttää ja kuulostaa kyllä hyvälle, onko tuolla litkulla tölkissä käytännön merkitystä? Kaljaa, kolaa, viiniä? Weber:llä on muuten iha tuohon tarkotukseen oleva lisävaruste, jossa alla kulho johon rasvat broitskusta tippuu ja näin sinne voi myös heittää vihanneksia esimerkiksi maustumaan.
 
Näyttää ja kuulostaa kyllä hyvälle, onko tuolla litkulla tölkissä käytännön merkitystä? Kaljaa, kolaa, viiniä? Weber:llä on muuten iha tuohon tarkotukseen oleva lisävaruste, jossa alla kulho johon rasvat broitskusta tippuu ja näin sinne voi myös heittää vihanneksia esimerkiksi maustumaan.
Mulla on toi Weberin lisävaruste ja jossei muuta niin normitölkkiin verrattuna kestää paremmin tipu pystyssä ja kerää tosiaan rasvat. Kaljaahan tuonne on nesteeksi ollut tapana laittaa, ihan alkuperäisdean takia; en osaa sanoa ottaa tuo tuosta bissestä makua sitten sen enempää kun on tapana laittaa ihan reilusti muita mausteita tuohon. Mutta todella mehukasta tuosta tosiaan tulee ja kana kypsyy kokonaisuudessaan aika vauhdilla. Ensi yrittämällä meinasi tipu hajota grillistä pois ottaessa käsiin, kun oli niin läpeensä kypsää ja liha irtonaista. Saiskohan tätä nesteeseen lisäämällä vähän chilivivahdetta tuohon kanaan, on sen verran stydiä tavaraa että juotua tuskin tulee kokonaan :D

http://www.masterofmalt.com/vodka/100000-scovilles-naga-chilli-vodka/
 
On muuten paras kotimainen market-makkara omaan makuun Saarioisten uusi grilliwurst. Chorizo on paras maku, yrttimaustettu myös hyvä, mutta curry on hieman liian eksoottinen makkaran mausteeksi. Todella hyvän makuisia ja lihaisia. Makkaran paksuuskin on oikea grilliin sopivaksi, eikä ole sellaisia orin peniksiä, jotka on aina raakoja sisältä ja palaneita pinnasta.
 
On muuten paras kotimainen market-makkara omaan makuun Saarioisten uusi grilliwurst. Chorizo on paras maku, yrttimaustettu myös hyvä, mutta curry on hieman liian eksoottinen makkaran mausteeksi. Todella hyvän makuisia ja lihaisia. Makkaran paksuuskin on oikea grilliin sopivaksi, eikä ole sellaisia orin peniksiä, jotka on aina raakoja sisältä ja palaneita pinnasta.

Oliko nämä juuri niitä raakamakkaroita ? Ihan hyviä ne ainakin oli omasta mielestä, eihän ne mitään halpoja olekkaan.
 
Zone-sarja -42%
Oliko nämä juuri niitä raakamakkaroita ? Ihan hyviä ne ainakin oli omasta mielestä, eihän ne mitään halpoja olekkaan.

Juuri niitä. Paketti maksoi jotain 3,5-4 €. Atrialta on ilmeisesti tullut Wilhelm raakamakkaroita, mutten en ole vielä nähnyt niitä lähikaupoissa. Pitää koemaistaa nekin.
 
Tuossa tuli treenailujen päätteksi hieman grillailtua ja savusteltua pöntössä ei niin perinteisiä savustettavia.

Vuorokautta aikaisemmin 1.5kg kasleria n.cm siivuiksi ja marinoitumaan savuchilisinappi-ketjapkastike-tuore inkivääri murska-seokseen. Nyt grillaillessa sitten alkuun väri pintaan kuumassa grillissä nuille piffeille, sitten foliovuokaan ja päälle reilu puoli pullollista savuolutta (rauchbierä). Vuoka savustuspönttöön n.tunniksi.

Kaveriksi pöntöön meni toisessa samanlaisessa vuokassa 3prk kidneypapuja, jotka sai seurakseen tomaattimurskaa, lohkottuja sipuleita ja loput savuoluesta. Mausteeksi sekaan meni ruokosokeria, vuorisuolaa ja chiliä.


Nuille kun grillistä tuli seuraksi broiskuvartaita ja herkkusieniä ja liseukkeeksi löysi tiensä niin coleslawia kuin tomaatti-mozzarella salaattia balsamicosiirapilla sekä grillattuja tomaattisoossi-aura-emmental tortilla lätykkäitä, niin kummasti tuo nälkä taas siirtyi toviksi...

Toimii kuin häkä (eh eh eh...) tuo savustuspöntön käyttö grillailun kylkeen, siis savustaa jo grillattua/grillata jo savustettua. Tuo olutläski oli heti parasta savustuspöntöstä sitten savustettujen kaalikääryleiden, joita ikävä kyllä saa vielä tovin odottaa.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Nyt olisi rillin osto edessä ja Plantagenissa oli myynnissä Broil King 340, joka vaikutti vaikutti laadullisesti aika mainiolta peliltä. Onko kenelläkään kokemuksia ko. merkistä. Toinen vaihtoehto olisi tämä TM:n testin voittanut punainen Cello Gourmet 3, joka vielä menisi budjettiin (600e). Sivupoltin olisi mukava ja pullon (10kg komposiitti) pitäisi mennä sisään. Vielä kun kumpaisessakin pullo saa olla sisällä rillauksen aikana. Mielipiteitä rillailijoilta?
 
Huomenna pitäisi lähtee ostaan uutta grilliä. En kyllä yhtään tiedä minkä ostaisi. Joku perushelppo pitäisi olla.
Saa nähdä mikä kaupasta jää käteen ja pääsiskö sillä jo huomenna heti grillaan.
 
Huomenna pitäisi lähtee ostaan uutta grilliä. En kyllä yhtään tiedä minkä ostaisi. Joku perushelppo pitäisi olla.
Saa nähdä mikä kaupasta jää käteen ja pääsiskö sillä jo huomenna heti grillaan.

Hiiligrilli ja briketteja taikka hiiliä takaluukku täyteen, tuo on se paras vaihtoehto ja toisena tulee kaasugrilli.
 
Lueskelin tuossa Weberin käyttöohjetta, niin siellä suositeltiin kokeilemaan laittamaan hiilien joukkoon kasteltuja yrttejä (tinjami-rosmariini-jne). Antaisivat tiettyä savun makua grilliruokaan. Onko kukaan kokeillut?
 
Jussina pistin pari 2kg Kassleria savustimeen. 11h savustuksen jälkeen 110-130 asteessa:

IMG_0493.jpg


Sen jälkeen 2 tuntia folion sekä pyyhkeen sisällä ja styroksilaatiksossa. Sitten revittiin palasiksi:

pulled12.jpg


Sitten sämpylän väliin coleslawta, lihaa, Sweet Baby Rays BBQ-soossia sekä savustettuja papuja:

pulled22.jpg
 
Jussina pistin pari 2kg Kassleria savustimeen. 11h savustuksen jälkeen 110-130 asteessa...

Parhautta! Näyttää kyllä niin makoisalta, että kuola valuu vaan työpaidalle.

Onkos tuo nyt niin, että kasslerkin on ihan laatulihaa, kun sen oikein laittaa? Kaveriporukassa tuota pidetään jänteisenä toisen luokan lihana, mutta voisin kuvitella, että tuo satsi uppoais ihan täydestä. Vai onko tuollainen iso pala jotenkin erilaista kuin ne parin sentin viipaleet mitä myydään merketeissa?
 
Parhautta! Näyttää kyllä niin makoisalta, että kuola valuu vaan työpaidalle.

Onkos tuo nyt niin, että kasslerkin on ihan laatulihaa, kun sen oikein laittaa? Kaveriporukassa tuota pidetään jänteisenä toisen luokan lihana, mutta voisin kuvitella, että tuo satsi uppoais ihan täydestä. Vai onko tuollainen iso pala jotenkin erilaista kuin ne parin sentin viipaleet mitä myydään merketeissa?

Halvimmat osathan on parasta, kun ne tekee oikein. Ei ole läskiä tai jänteitä lainkaan tuossa. Samaa Kassleria kuin viipaleetkin. Sulaahan se läski kun tuon tekee oikein ja tuo mehukkuutta sekä makua.
 
Jaha nyt alkaa tippua Ale-tarjouksia grilleistäkin pikkuhiljaa. Itse tarvin grillin vasta syyskuun lopulla niin pitää kyttäillä mistä saisi halvalla Weberin Spirit E-310 tai Weber Spirit E-310 Premium. Premium taisi olla aika edukkaasti eilen Bauhaussissa 659€ tms. Eihän noilla kahdella ihan hirmuisesti eroa tosin ole.
 
Itse metsästän Genesis S-330:stä. Saisin sen 1250e hintaa yhden kaverin kautta, mutta kallis se on silti...

Weberin peitekin maksaa 100e.
 
Jaha nyt alkaa tippua Ale-tarjouksia grilleistäkin pikkuhiljaa. Itse tarvin grillin vasta syyskuun lopulla niin pitää kyttäillä mistä saisi halvalla Weberin Spirit E-310 tai Weber Spirit E-310 Premium. Premium taisi olla aika edukkaasti eilen Bauhaussissa 659€ tms. Eihän noilla kahdella ihan hirmuisesti eroa tosin ole.

Spirit E320 Premium oli keväällä gigantissa 599e. Siinä hintavertailua.
 

Latest posts

Back
Ylös Bottom