Grillikausi alkaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DoDo
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Paljos Huppe noista Sweet Baby Rays bbq-kastikkeista joutuu maksaan suomessa?
Ite asun jenkeissä tällä hetkellä ja pullo taitaa maksaa täällä vajaa 3 dollaria. Ihan mielenkiinnosta kyselen.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Paljos Huppe noista Sweet Baby Rays bbq-kastikkeista joutuu maksaan suomessa?
Ite asun jenkeissä tällä hetkellä ja pullo taitaa maksaa täällä vajaa 3 dollaria. Ihan mielenkiinnosta kyselen.

Itse hain eilen Hupen innoittamana lähikaupasta. 4.95 euroa, pullo. Tänään testailen hupen bbq tikkuja ja säilötyllä chilillä täytettyjä herkkusieniä, joissa pekoni vuoraus.
 
Huppe, mistä tollasia savustimia saa suomessa ? Tuo sinun savustin on käsittääkseni jossain pajalla tehty, maksoiko paljon ? Kelailin että jos tuohon saisi piirustukset jostain niin voisi kysellä esim. ammattiopiston metallipuolelta tekisikö joku oppilastyönä tollaisen. Suoraan pajaltakin voisi kysellä toki mutta epäilen että osaa tulla tollaiselle yllättävän paljon hintaa ?
 
Huppe, mistä tollasia savustimia saa suomessa ? Tuo sinun savustin on käsittääkseni jossain pajalla tehty, maksoiko paljon ? Kelailin että jos tuohon saisi piirustukset jostain niin voisi kysellä esim. ammattiopiston metallipuolelta tekisikö joku oppilastyönä tollaisen. Suoraan pajaltakin voisi kysellä toki mutta epäilen että osaa tulla tollaiselle yllättävän paljon hintaa ?
Tuollainen sivupönttösavustin on esim. Motonetin valikoimassa nimellä Savustingrilli tuote 42-1238, hintaa 99€. Laadusta ei ole hajua ja sisämitoiltaan jää varmaan Hupen värkistä mutta luulisin että perheen tai pienen kaveriporukan safkat tuolla värkkäilee ihan ok.
 
Tuollainen sivupönttösavustin on esim. Motonetin valikoimassa nimellä Savustingrilli tuote 42-1238, hintaa 99€. Laadusta ei ole hajua ja sisämitoiltaan jää varmaan Hupen värkistä mutta luulisin että perheen tai pienen kaveriporukan safkat tuolla värkkäilee ihan ok.

Joo, mun savustin painaa 225 kiloa. Motonetin on hieman köykäisempi :D Kyllähän noilla halvoillakin pari kesää savustelee, eikä silloin jää paljoa hintaa per savustus kun tuo palaa puhki nopsaan.
Maksoin aikuisopistolla teetettynä tuosta kilohinnan+ ostotarpeet. 550 euroa muistaakseni, piirsivät CADilla kuvat tuohon myös:
smoker3.jpg


Voin mä noi kuvat antaa jos saan itse ne, jäi pyytämättä aikoinaan. Pitää kysellä joskus, kesälomien jälkeen.
 
Paljon kiitoksia desaster! Pitääpä käydä poistamassa tollainen vekotin motonetistä. jos savustusinnostus jatkuu niin sitten pitää teettää tollainen kunnon firepit kuten hupella =) Eihän 500eskoa ole tuosta paha, koska tuohan on oikeasti varmaan aika pitkäikäinen vekotin..

Osaakos joku suositella tohon jotain lämpömittaria, voisin kuvitella että lämmönsäätely tuossa vaatii vähän harjoittelua.
 
Tämmösiä noista sitten tuli:

Tandoorikana:
P1040128.jpg

Resepti näkyy edellisessä kuvassa, marinaadissa on 20gr tandoorijauhetta (aasiakaupasta ostettua) ja 200gr maustamatonta jugurttia.

Bernerit:
P1040129.jpg

Eli pekoniin käärityt nakit. Suosittelen juustonakkeja noihin.

BBQ-lihakepakot:
P1040130.jpg

Jauhelihaa, bbq-rubia ja päällä Sweet Baby Rays bbq-kastiketta.

Jälkkäriksi sitten Moccha-Caramel Frappuccino:
P1040127.jpg

2dl jäitä
3dl maitoa
3tl murukahvia (pirkka)
2rkl sokeria
1tl kaakaota (oboy)
2rkl kinuskikastiketta
+päällä kermavaahtoa ja kaakaojauhetta.
Blenderissä sekaisin

voi vittu ku asuis jossain hupen naapurissa, ois sitte aina vaan aivan helvetin mukavana jossain pihatalkoissa mukana ja kalastelis kutsua grillijuhliin. aivan mielettömiä eväitä!! :kuola:
 
Vielä kyselen hupelta vinkkejä tohon savustukseen. Voi olla että olet jossain jo kertonutkin, mutta millaista kamaa poltat savustimessa ? Käytätkö jotain hiiltä / brikettejä ja sitten lisäksi jotain omenapuuta tms. jolla saat savun maun ? Ihan suoraan puutahan tuossa ei käsittääkseni kannata polttaa vaan nimenomaan jotain hiiltä tms.. vinkeistä kiittäen vesi kielellä!
 
Vielä kyselen hupelta vinkkejä tohon savustukseen. Voi olla että olet jossain jo kertonutkin, mutta millaista kamaa poltat savustimessa ? Käytätkö jotain hiiltä / brikettejä ja sitten lisäksi jotain omenapuuta tms. jolla saat savun maun ? Ihan suoraan puutahan tuossa ei käsittääkseni kannata polttaa vaan nimenomaan jotain hiiltä tms.. vinkeistä kiittäen vesi kielellä!

Mä polttelen kyllä ihan leppää ja omenapuuta, sitten joskus semmosia kirsikkabrikettejä heitän sekaan. Itsekin mietin että voiko tuossa avotulta pitää mutta kun tuota foorumia selailin niin sain käsityksen että voi. Lisäksi savustetaanhan esim. savusaunassa palvikinkkuja ja kyllähän sielläkin "avotuli" on aina.
Tässä hyvä lista puista joita voi käyttää:
http://www.texasbbqforum.com/viewtopic.php?f=2&t=1346

Kunhan muistaa ettei käytä havupuita! Jenkit käyttää tammea, eli OAK, mutta tuota on vähän nihkeästi Suomessa saatavilla.

Itse pistin tuohon leivinuunin mittarin kiinni.

Tossa kuljetus mökille:
22062010609.jpg
 
Kiitti, pitääpä katella sitten tuosta jotain muuta kuin havupuita. varmaan koivuklapikin käy hätäseen. Pitää kokeilla nyt aluksi avotulella ja sitten ostaa kaveriksi siihen hiiltä. Hiiliähän on kätevä viskoa sitten perään ja hallita lämpötilaa niillä kun on ensin tehnyt tulet esim. lepällä.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Kiitti, pitääpä katella sitten tuosta jotain muuta kuin havupuita. varmaan koivuklapikin käy hätäseen. Pitää kokeilla nyt aluksi avotulella ja sitten ostaa kaveriksi siihen hiiltä. Hiiliähän on kätevä viskoa sitten perään ja hallita lämpötilaa niillä kun on ensin tehnyt tulet esim. lepällä.

Joo, toi 225kilon pönttö on sen verran massiivinen jotta pelkillä hiilillä tuon lämpötilan hallinta olisi aika vaikeaa. Lisäksi toki se että hiiliä saisi varata 100 eurolla per savustuskerta.

Suosittelen kyllä tavalliseen käyttöön esim. Weberin Bullettia. Helppo hallita hiilillä ja toimii varmasti ikuisesti, toisin kuin nuo Motonetin rihvelipaskat.
Vaikka tästä:
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/15019/cnrxk/Weber-Smokey-Mountain-Cooker-47-cm
 
Tällainen sähkösavustin olis ihan näppärä varmaan, jos ei hirveitä määriä kerralla savustele.

Tosin tossa ei taida olla minkäänlaista lämpötilansäädintä, joka on vähän hämärä juttu. Siinä olis tuotekehittelyn paikka. Ei tolla mitään pulled porkia varmaan väsäillä, koska voin olla melkein varma, että pöntön lämpötila nousee liian korkeaksi. Lämpötilansäätimen kanssa tolla savustelu olis ihan ylihelppoa ja lämpötila pysyisi oikeana just eikä melkein. Tuollaisenaan on kyllä varmaan aika turha.
 
Weberi on varmaan hyvä, mutta koska olen köyhä ostan tuon motonetin "paskan". Jos saan sen käytettyä ihan oikeasti puhki niin ostan sitten jonkun paremman kenties.

Tuo sähkösavustin on varmasti hyvä esim. kalalle jota ei savusteta niin pitkään, mutta aika jännä tosiaan että ei ole lämmönsäätöä eikä mittaria..
 
Kehittelin mielessäni sähkösavustimen vol2. Hankitaan vanha sähköuuni ja roudataan pihalle. Lapioidaan uuniin tonni puulastuja ja laitetaan alalämpö päälle. Ritilälle lihat ja luukku kiinni. Toimii. Tai sitten ei. Olis ainakin miehekäs.
 
Weberi on varmaan hyvä, mutta koska olen köyhä ostan tuon motonetin "paskan". Jos saan sen käytettyä ihan oikeasti puhki niin ostan sitten jonkun paremman kenties.

Olis hauska kuulla/nähdä kokemuksia sitten siitä Motonetin rimpulasta. Kuten sanoin, varmasti ajaa asiansa (aiheuttaa lämpöä ja savua lihalle) ainakin parin kesän ajan. Tällöin tuo on jo tehtävänsä hintaan nähden suorittanut.


Kehittelin mielessäni sähkösavustimen vol2. Hankitaan vanha sähköuuni ja roudataan pihalle. Lapioidaan uuniin tonni puulastuja ja laitetaan alalämpö päälle. Ritilälle lihat ja luukku kiinni. Toimii. Tai sitten ei. Olis ainakin miehekäs.

Vois toimia? Vielä kun tukkii reijät jottei happi pääse sisään sytyttämään lastuja?

Tässä sulla sähkösavustin:
http://chilikauppa.fi/product_info.php?cPath=84&products_id=322

Tosin tuossa tapauksessa sanan savustusharrastus voi unohtaa. Tuohan on kuin tilaisi ravintolasta ruokaa.
 
Sielläpä pöhisee motonetin pöntössä abaut kiloinen kassleri, eli pulled porkkia tulossa. Alun opettelun jälkeen oon nyt saanut lämmöt pysymään aika mukavasti siellä n. 150C. Käytän lehtipuuhiiliä sekä koivuklapeja.

Pönttö on ihan yllättävän tukeva ja laadukkaan oloinen. Aika ohutta tavaraahan tuo on, jotain parimillistä, mutta toisaalta mitäpä muutakaan voi odottaa kun hinta oli 99€. Uskoisin pari kesää tuolla savustelevani.

Keli on kohdillaan, mikäs tässä savustellessa. Voi olla että joutuu korkkaamaan oluen kunhan on saanut illalla mukulat unille =)
 
Sielläpä pöhisee motonetin pöntössä abaut kiloinen kassleri, eli pulled porkkia tulossa. Alun opettelun jälkeen oon nyt saanut lämmöt pysymään aika mukavasti siellä n. 150C. Käytän lehtipuuhiiliä sekä koivuklapeja.

Pönttö on ihan yllättävän tukeva ja laadukkaan oloinen. Aika ohutta tavaraahan tuo on, jotain parimillistä, mutta toisaalta mitäpä muutakaan voi odottaa kun hinta oli 99€. Uskoisin pari kesää tuolla savustelevani.

Keli on kohdillaan, mikäs tässä savustellessa. Voi olla että joutuu korkkaamaan oluen kunhan on saanut illalla mukulat unille =)

Milläs teet savun? Hiiliä ja koivua niin ei tuosta kummoiset aromit tule? No kerro miten käy. Tosiaan, hedelmäpuut ovat possulle parhaita, eli esim. omena sekä kirsikka.
 
Zone-sarja -42%
dodii nytpä on savusteltu. Mulla oli tuossa siis 750g kassleri ja yksi kylkirivi. Kassleria savustin 6,5h ja kylkiriviä 4h, lämpö kokoajan n.150C.

Ei ollut käytössä paistomittaria (savustimessa on siis lämpömittari) joten vedin lihan paistoajan tuntumalla. Lihasta ei tullut riittävän ylikypsää, ei revennyt eikä kalvot olleet vielä sulaneet. Lihan maku oli kyllä loistava, koivu antoi mielestäni savun makua tosi hyvin. Tein siis niin että pidin lämpöjä yllä hiilillä ja laitoin aina yhden isohkon kalikan koivua savuamaan sinne sekaan. Onnistui tosi hyvin ja alkuräpellyksen jälkeen lämpöjä oli jopa yllättävän helppo hallita. Hiiliä meni ehkä neljäsosapussillinen eli tosi vähän.

Myös ribsit jäi tosi sitkeäksi mikä on vähän outo juttu. Tein pari päivää sitten ribsejä uunissa 4h 160C, ja tuli helvetin hyviä - liha oli murakkaa ja irtosi luusta. Nyt ribsit oli sitkeitä eikä tietoakaan että olisivat irronneet luusta kuten kuuluu.

Ensikerralla siis paistomittari kiinni niin ei tarvitse arvailla kypsyysastetta. Milläs lämmöllä huppe savustat kasslerin, ja abaut miten pitkiä aikoja ? Ja mitenkähän sitä saisi ribsit onnistumaan kuten kuuluu, pitäisikö pöyhyttää kuumemmalla.. ?

Pöntöstä pitää sanoa että on kyllä 99€ arvoinen. Mahtuu ihan hyvin tavaraa, lämpötila helppo hallita ja lämpömittari on hyvin siinä edessä joten ikkunasta vilkaisemalla näkee suurinpiirtein että lämmöt on siellä missä pitää.
 
Kyllä se siitä. Ribsit vaatii kyllä sen 5-6 tuntia, itse taidan pitää vähän viileämmällä, semmoiset 120-130 astetta.
Mistähän tämä muuten mahtanee johtua, tämä pitkä paistoaika savustettaessa? Itse olen tehnyt useita kertoja coca cola ribsejä uunissa 150 asteessa ja kaksi tuntia on aina riittänyt siihen, että liha tippuu luusta. Ne ribsit on siis uunipannulla puoliksi cokiksen peitossa ja folio päällä. Olisko siinä syy? Se on vähän kuin keittämistä.
 
Back
Ylös Bottom