Grillikausi alkaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DoDo
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Zone-sarja -42%
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Hain tosta ylöjärven lihaNmestareilta (vitun typerä nimi muuten, miksei Lihamestarit, tai jos on käytössä niin joku muu) Toi taisi olla niiden joku ihan oma tuote, kun oli vaan Paksulenkki nimellä. 2,90e/kg, joten oli halpaakin, mutta hyvää kyllä. Vois tehä joskus uunimakkaraa tosta, oli kyllä livenä kauhee mötkäle toi.
 
5km matkaa tohon paikkaa ja kävin siinä eilen ekan kerran, mutta tästä lähtien haen kyllä lihat ja makkarat sieltä. Halpaa ja hyvää.
 
Tuossa juuri tovi sitten tuli grillailtua possun ribsejä, kalkkunavartaita sekä kasviksia.

ribsit: kuivarubi (vuorisuola, m.pippuri, paprika ja v.sipulijauhe) pintaan jo tiistaina. Tänään ensin tunti uunia n.150 asteessa ja jonka jälkeen sively pintaan chilisinappi, inkiväärihunaja ja oliiviöljyseoksella ja nopea käräytys grillissä kuumassa molemmin puolin ja ribsirivit nippuun ja foliot ympärille. Sai olla vielä vajaan tuntisen foliossa ennen syöntiä. Varsin mureita ja maukkaita, luut irtos lihasta kun otti kiinni ja kopautti lautasen reunaan.

Kalkkunavartaat: naturaalit (siis ei doupatut) fileet puoliksi ja marinaadiin tunniksi. Marinaadiin paprikajauhetta, punaista currytahnaa, soijaa ja oliiviöljyä. Fileet tikkuihin ja grilliin, pari minuuttia molemmin puolin grillin laidalla ja foliokääreeseen hetkeksi lepäämään.

Rehut: Kukkakaalta, parsakaalta, punaista suippopaprikaa ja sipulia. Kaikki lohkoiksi ja kupissa sekaan kasvisfondia, chiliä, hunajaa ja oliiviöljyä. kaikki käärittiin folioon ja nostettiin grilliin heti kohta hiilien sytyttyä. N. vartin saivat olla siinä, ennen kuin piti tehdä tilaa muille herkuille. Hyvin pysyi paketin sisältö kuumana muun sapuskan grillailun aikana, eikä rehut ylikypsyneetkään.

Kaiken kaikkiaan hyvä setti.

Vielä vinkki viime viikonlopulta. Kannattaa chilisen grilliruuan ystävien testata varsin hurjalta kuulostavaa settiä. Lohkottua bataattia, lohkottuja vihereitä omenoita ja lohkottua sipulia kulhoon ja kaadetaan päälle sulatettua voita ja maustetaan ripauksella vuorisuolaa, fariinisokeria ja kanelia. kaikki folioon ja n.10min kuumaan grilliin ja laidalle tekeytymään loppu grillailun ajaksi. Juu'u, niin se siskokin kysyi että monesko päivä menossa kun pikku nousuissaan nuita kokkailin ja kerroin mitä folio pitää sisällään kun kävi vieressä uteleen. Mutta vaikka hullulta kuulostaakin, sopi oikeasti hyvin chilikanojen ja chilisten jauhelihakebakkojen kaveriksi.
 
Vaikka Weberin Q-sarjaa ei täällä ylistetty olekkaan, niin ajattelin tuollaisen Q-120:n hankkia kakkosgrilliksi pikaisia makkarankäristyksiä varten. Mulla on Weberin 57cm pallo, mutta se on vähän työläs mikäli vaan pari makkaraa aikoo grillailla. Isommat setit sitten tietenkin edelleen ajan kanssa pallolla..

Onko kellään käsitystä kuinka kauan niillä 440g pikkukaasupulloilla grillailee?
 
Vaikka Weberin Q-sarjaa ei täällä ylistetty olekkaan, niin ajattelin tuollaisen Q-120:n hankkia kakkosgrilliksi pikaisia makkarankäristyksiä varten. Mulla on Weberin 57cm pallo, mutta se on vähän työläs mikäli vaan pari makkaraa aikoo grillailla. Isommat setit sitten tietenkin edelleen ajan kanssa pallolla..

Onko kellään käsitystä kuinka kauan niillä 440g pikkukaasupulloilla grillailee?

Itselläni tismalleen sama tilanne. Karmea duuni viritellä One Touch paria iltamakkaraa varten. Meinasin tosin pistää sen Q100 vai mikä se on. Kaveri tiesi kertoa että kyllä sillä jonkun 10h polttelee tota. Halpahallista saa niitä patruunoita 1.99e/kpl. Eli ei paha.
 
Itselläni tismalleen sama tilanne. Karmea duuni viritellä One Touch paria iltamakkaraa varten. Meinasin tosin pistää sen Q100 vai mikä se on. Kaveri tiesi kertoa että kyllä sillä jonkun 10h polttelee tota. Halpahallista saa niitä patruunoita 1.99e/kpl. Eli ei paha.

Kuin myös, Weberin pallon kanssa saa varata aikaa. Olen myös miettinyt tuota Q120 mallia lisäksi, näppäryytensä takia. Ei pahemmin keltään tullut kommenttia/ideoita tuohon savustusgrilliin. Kerralla pitäs saada hyvä jos itse tehdään.
 
Itselläni tismalleen sama tilanne. Karmea duuni viritellä One Touch paria iltamakkaraa varten. Meinasin tosin pistää sen Q100 vai mikä se on. Kaveri tiesi kertoa että kyllä sillä jonkun 10h polttelee tota. Halpahallista saa niitä patruunoita 1.99e/kpl. Eli ei paha.

No tuo on kai muuten sama grilli, mutta 120:ssä on lisänä sivupöydät.

10h kuulostaa kyllä jo vähän turhankin hyvältä, mutta jos tuollapäinkään on niin hyvä.. Ei tarvi isoa pulloa viritellä.
 
No tuo on kai muuten sama grilli, mutta 120:ssä on lisänä sivupöydät.

10h kuulostaa kyllä jo vähän turhankin hyvältä, mutta jos tuollapäinkään on niin hyvä.. Ei tarvi isoa pulloa viritellä.

KAverilla venekäytössä toi. Sivupöydistä sen verran että ne hankaloittavat hieman tuon kokoontaittamista, niitähän ei voi taittaa kokoon kun grilli on vielä kuuma. Tarpeellisuudesta en osaa sanoa, joskushan niitä tartteis ja joskus ei.
Kompaktimman kokoisia on Verkkokaupan O-Grillit:
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/6215/cvmrf/O-GRILL-1000-musta-kaasugrilli

125107-300x300.jpeg

Tohon ei kyllä kannen alle mahdu mitään "uuniin".

Mutta Weber on aina Weber?
Toi ois aika härski biitsillä grillaillessa :D
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/27947/cvvbc/Weber-Q-100-kaasugrilli-pinkki

126465-300x190.png
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Tänään kävin noita vilkaisemassa.. Sivupöydät oli tuossa 120:ssä kieltämättä melko hempulat, joten pitää vielä miettiä. Yleisesti en kyllä ymmärrä miten tulee toimeen ilman sivupöytiä. Mulla on hiiligrillissäkin sivupöydät (one-touch deluxe), ja vaikea olisi kyllä ilman niitä pärjätä.
 
Kannattaa testailla seuraavaa kaveriksi vartaissa paistetuille chilisille kanavartaille, mango-kookos rehut.

Eli kulhoon pilkottua punaista suippopaprikaa ja keltaista paprikaa, ohuiksi leikattuja porkkanasiivuja, voissa pikaseen kuulotettuja sipulin renkaita sekä iso mango pilkottuna. Sekaan 2dl kookoskermaa ja mausteeksi pari tl punaista currytahnaa, pari tl sambal olekkia ja piskuisen vuorisuolaa. Koko setti kääritään folioon tiukaksi nyytiksi ja käytetään kuumassa grillissä n.5min molemmin puolin ja nostetaan tekeytymään grillin vierelle siksi aikaa kun grillailee kanat.

Kanoille kaveriksi myös itse tehtyä salsaa: kaltattuja tomaatteja, kuorettomaksi paahdetut ja silputut punainen ja vihreä paprika, muutama valkosipulin kynsi murskattuna sekä kasa silputtuja jalapenoja kippoon ja päälle öljyä, ripaus suolaa, omenaviinietikkaa, mustapippuria ja kuivatettua chiliä. Loppuun survotaan setti sekaisin haarukalla ja salsa on valmis.

Aivan loistavaa settiä, suosittelen.


Tuli myös testattua muistaakseni Hupen joskus huuteloima setti savustettua pulled porkkia (liha uunissa 9h, sitten revittiin ja tehtiin soossi sekaan ja foliovuokassa savustuspönttöön) ja seuraksi savustettuja chilipapuja ja kokonaisia pikku sipuleita sekä pari tuoretta lipstikan oksaa siellä seassa. Hyvää oli!
 
missä perus marketti grilli makkarassa ois korkea lihapitoisuus?

Sisäfileessä.

Snellmanin Eetwartissa taitaa olla aika paljon lihaa ja niissä eri versioissahan lukee se lihapitoisuus paketin päällä.

Kannattaa muuten ostaa lihamylly ja jauhaa oma jauheliha sisäfileestä. Se on halvempaa ja tietää mistä se on sitten tehty.
 
Kannattaa muuten ostaa lihamylly ja jauhaa oma jauheliha sisäfileestä. Se on halvempaa ja tietää mistä se on sitten tehty.

Onko sulla siis ihan kokemusta tuosta? Itse olen kerran tehnyt lihamyllyllä jauhelihaa sisäfileestä ja oma kokemus on että sisäfile on aivan liian vähärasvaista jauhelihan pohjaksi.
 
Mistä halpahallista? Rupes kiinnostaa toi Q satasen hankinta.
Käsitin väärin, ne patruunat olikin niitä retkikeittimen kertakäyttöpatruunoita. Menin itsekin lankaan.
 
Tänään kävin noita vilkaisemassa.. Sivupöydät oli tuossa 120:ssä kieltämättä melko hempulat, joten pitää vielä miettiä. Yleisesti en kyllä ymmärrä miten tulee toimeen ilman sivupöytiä. Mulla on hiiligrillissäkin sivupöydät (one-touch deluxe), ja vaikea olisi kyllä ilman niitä pärjätä.

Sivupöydät saa erikseen:
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/42962/crbsh/Weber-Q-sivupoytasetti

Tulee itse asiassa muutaman euron halvemmaksi ostaa ne erikseen :D
 
Kannattaa testailla seuraavaa kaveriksi vartaissa paistetuille chilisille kanavartaille, mango-kookos rehut.

Eli kulhoon pilkottua punaista suippopaprikaa ja keltaista paprikaa, ohuiksi leikattuja porkkanasiivuja, voissa pikaseen kuulotettuja sipulin renkaita sekä iso mango pilkottuna. Sekaan 2dl kookoskermaa ja mausteeksi pari tl punaista currytahnaa, pari tl sambal olekkia ja piskuisen vuorisuolaa. Koko setti kääritään folioon tiukaksi nyytiksi ja käytetään kuumassa grillissä n.5min molemmin puolin ja nostetaan tekeytymään grillin vierelle siksi aikaa kun grillailee kanat.

Kanoille kaveriksi myös itse tehtyä salsaa: kaltattuja tomaatteja, kuorettomaksi paahdetut ja silputut punainen ja vihreä paprika, muutama valkosipulin kynsi murskattuna sekä kasa silputtuja jalapenoja kippoon ja päälle öljyä, ripaus suolaa, omenaviinietikkaa, mustapippuria ja kuivatettua chiliä. Loppuun survotaan setti sekaisin haarukalla ja salsa on valmis.

Aivan loistavaa settiä, suosittelen.


Tuli myös testattua muistaakseni Hupen joskus huuteloima setti savustettua pulled porkkia (liha uunissa 9h, sitten revittiin ja tehtiin soossi sekaan ja foliovuokassa savustuspönttöön) ja seuraksi savustettuja chilipapuja ja kokonaisia pikku sipuleita sekä pari tuoretta lipstikan oksaa siellä seassa. Hyvää oli!

tuohan saattaa jysähtää päähän risumies
 
Sivupöydät saa erikseen:
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/42962/crbsh/Weber-Q-sivupoytasetti

Tulee itse asiassa muutaman euron halvemmaksi ostaa ne erikseen :D

No näköjään.. Q100:sta kuitenkin taitaa puuttua lämpömittari joka 120:stä löytyy.. :) Q120 pitänee tässä hommata kun en sitten kuitenkaan viime vuonna saanut aikaiseksi..

Asiasta toiseen..onko jollakulla kokemuksia jo näistä uusista briketeistä?

http://www.verkkokauppa.com/fi/product/51002/cnxdv/Weber-Grill-Briquettes-Premium-grillibriketit
 
Back
Ylös Bottom