Grillikausi alkaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DoDo
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
ilmeisesti ei voi vertailla uuni / savustin lämpö / paistoaikoja alkuunkaan vaan savustin vaatii aina reilusti enempi aikaa. Silläkin on ilmeisesti aika paljonkin vaikutusta missäkohden savustinta se liha on - kuumin on siinä palopöntön päässä ja kylmin siellä toisessa.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Lohifileelle tein marinadin:
-Limen kuorta reilusti
-Parin limen mehut
-Merisuola
-Sitruunapippuri
-Mustapippuri
-Hunajata
-Parin limen viipaleet vielä fileen päälle ja file kelmuun neljäksi tunniksi

Folioon ja sekaan valkosipulia, sipulia ja korianteria. Peitoksi vielä maustamatonta tuorejuustoa. Grilliin keskilämmölle puoleksi tunniksi ja hyvää tuli.
 
Mistähän tämä muuten mahtanee johtua, tämä pitkä paistoaika savustettaessa? Itse olen tehnyt useita kertoja coca cola ribsejä uunissa 150 asteessa ja kaksi tuntia on aina riittänyt siihen, että liha tippuu luusta. Ne ribsit on siis uunipannulla puoliksi cokiksen peitossa ja folio päällä. Olisko siinä syy? Se on vähän kuin keittämistä.

Oliskohan niinkin yksinkertaisesta asiasta johtuen kuin että neste johtaa ilmaa paremmin lämpöä. Esimerkiksi saunassa ihminen voi hyvin olla 100 asteen lämmössä, mutta sama ihminen ei lykkää kättään 100 asteiseen vesiastiaan..
 
Oliskohan niinkin yksinkertaisesta asiasta johtuen kuin että neste johtaa ilmaa paremmin lämpöä. Esimerkiksi saunassa ihminen voi hyvin olla 100 asteen lämmössä, mutta sama ihminen ei lykkää kättään 100 asteiseen vesiastiaan..
Enpä oikein tiedä, kun molemmat laitetaan sinne uuniin kylmänä, niin se possu ehtisi saavuttaa kuitenkin saman lämpötilan ilman nestettäkin. Ja ilman välityksellä lämpö siirtyy siihen nesteeseenkin kuitenkin, niin äkkiä luulisi olevan aika sama onko siinä nestettä ympärillä vai ei. Meinaan, että jos otetaan pussillinen vettä ja laitetaan se uuniin, niin se kiehuu jossakin ajassa. Jos laitetaan se pussillinen vettä veteen ja lykätään ne uuniin, niin kiehumisessa kestää tovi kauemminkin.

Mitenkäs sitten pulled pork? Sillekin tuntuu riittävän uunissa puolet pienempi aika, kuin savustimessa. Tässä on jotain mystistä takana
 
Monet tuolla foorumeilla savustaa naudan "briscettiä". Mitähän tämä on suomeksi ? google translaten mukaan se on rintaa, tai eturintaa. Saako tätä suomesta könttinä ja jos niin millä nimellä ?
 
Monet tuolla foorumeilla savustaa naudan "briscettiä". Mitähän tämä on suomeksi ? google translaten mukaan se on rintaa, tai eturintaa. Saako tätä suomesta könttinä ja jos niin millä nimellä ?
Just äskettäin höpötin jotain naudan rinnasta. Taitaa olla edellisellä sivulla. Saa Suomesta, mutta taitaa olla ihan joka paikassa tilaustavaraa. Ja löytyy nimellä naudan rinta.
Jos ostat, niin se vaatii sitten pitkän kypsennyksen miedolla lämmöllä. Tavallinen täkäläinen kypsennystapa saa siitä takuuvarmasti niin sitkeää, että sitä ei syö kukaan.
 
Juu ylikypsää siitä pitää ilmeisesti tehdä, kuten kassleristakin. Pitääpä kysellä, sinä siis kuitenkin jostain tuota löysit ? Mitä maksoi ?
 
Just äskettäin höpötin jotain naudan rinnasta. Taitaa olla edellisellä sivulla. Saa Suomesta, mutta taitaa olla ihan joka paikassa tilaustavaraa. Ja löytyy nimellä naudan rinta.
Jos ostat, niin se vaatii sitten pitkän kypsennyksen miedolla lämmöllä. Tavallinen täkäläinen kypsennystapa saa siitä takuuvarmasti niin sitkeää, että sitä ei syö kukaan.

Toisessa ketjussa höpötit:
http://www.pakkotoisto.com/kotitalous/66046-kokkausketju-104/#post3240748
 
Juu ylikypsää siitä pitää ilmeisesti tehdä, kuten kassleristakin. Pitääpä kysellä, sinä siis kuitenkin jostain tuota löysit ? Mitä maksoi ?
Cittarista löysin, kun erikseen tilasin. Sielläkin ensin ihmettelivät, että mitä se sellainen on ja miksi kukaan sellaisen "jämäpalan" haluaisi. Ei ne tota viimeistä sanoneet, mutta selvästi ajattelivat. Sanottiin ensin puhelimessa, kun soittivat lihapalan saapuneen, että maksaa 16 euroa kilo. Paketissa kuitenkin luki vähän vajaa 12 euroa kilo ja sen siitä maksoinkin.
Toisessa ketjussa höpötit:
Ai joo, niinpäs olikin.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Savustusgrilli pitäs täälläkin tehdä tai hankkia. Ehkä omat metallimiehet saa tehdä.

Pitäisi vaan parhaiten toimiva malli päättää. Hupella myös varmaan ihan toimiva versio, mutta voisi hivenen kuitenkin paremmaksi päivittää.

Jos itse tekisi, niin ainakin nämä otettava huomioon:
Hyvilläkumipyörillä oleva versio, helpon liikuteltavuuden takia, koska painoa tuolle tulee.
Kahden piipun järjestelmällä vähän parempi lämmön leviäminen, mutta huonompi tulipesän sijoitus :rolleyes:
Hyvin liukuvat grillitasot, jotka ei pääse putoamaan pois, kuten myös ulos kippaavat tasot kuten tuossa alla olevassa Klose mallissa.
Kokonaan RST versio tai ainakin RST kahvat ja piiput.
Intekroitu lämpömittari, sekä intekroitu langaton, lämmön seuraamiseen vaikka sitten sohvalta käsin.



Tässä parit suomessa myytävät versiot:
970€ http://www.texasbbq.fi/gatorpit.html

TexasBBQ_gatorpot.jpg
texasbbq_gator.jpg






Tässä ehkä parhaiten suunniteltu malli, kun katsot nämä giffit ja tarkemmat tiedot. Hintaa vaan aikas paljon.

1850€ http://www.texasbbq.fi/klose.html
texasbbq_klose1.jpg
texasbbq_klose2.jpg


savustus.gif
mainos_bbq.gif



590€ http://www.grillsymbol.com/finland/go/fi/44/148/164-Q-700
2010-MjAxMDA0MTgxOTU4Mzk.jpg



1750€ http://www.grillsymbol.com/finland/go/fi/44/148/168-Savustusgrilli-Q-1500
2011-MjAxMTA0MjgxMjE0MDA.jpg



700€ http://kotituli.fi/index.php?main_page=product_info&cPath=16&products_id=165&zenid=71441d0fe8fc8662a1f050328a57fa6d

bbq1.jpg
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Huppe mainitsit että käytät jotain savunmakuisia pellettejä tms - mistä ja minkälaisia ? En ole täältä paikallisista kaupoista löytänyt kuin jotain sikakalliita bradleyn pellettejä. käytin niitä tänään, mutta oikeesti ne maksaa niin vitusti ettei viitti toista kertaa ostaa. Saiskohan jotain hikkoria tms jostain puusepältä jämäpuuna tms..
 
Huppe mainitsit että käytät jotain savunmakuisia pellettejä tms - mistä ja minkälaisia ? En ole täältä paikallisista kaupoista löytänyt kuin jotain sikakalliita bradleyn pellettejä. käytin niitä tänään, mutta oikeesti ne maksaa niin vitusti ettei viitti toista kertaa ostaa. Saiskohan jotain hikkoria tms jostain puusepältä jämäpuuna tms..

Bradleyn kirsikkapellettjä käytän, pääasiassa kuitenkin itse kaadettua omenapuuta. Tosta Weberin lastua:
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/14984/cqxsb/Weber-Firespice-savustuspalat-2-27-kg-hickory
 
Zone-sarja -42%
Back
Ylös Bottom