Grillikausi alkaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DoDo
  • Aloitettu Aloitettu
3 kpl Basic Nutrition EAA -25%
Seuraavassa vinkkejä PK-seudun pihvi-ihmisille: Espoonlahden S-marketista saa pakastettuja T-boneja; 2 x 450 g on noin 20 Eur. Tein noita uutena vuotena ja olivat kaikenkaikkian varsin loistavia vaikka pakastetavaraa olivatkin. T-boneja löytyy myös silloin tällöin Sellon Cittarista, jossa ylipäätäänkin on suomen paras lihatiski. Viikonloppunakin oli tarjolla Kobea (sisä -ja ulkofilettä + entrecota), Black Angusta, luomuversioita ja peruslihaa. Tuolta saa myös usein (valitettavasti ei aina) tuoreita ribsejä. Rankan työviikon jälkeen 600 g Kobe-Entreco + bari bisseä toimii aika mukavasti ja maksaa kuitenkin vähemmän kuin baari-ilta :D

Itsekkin pidän Sellon Cittarin lihatiskistä. Kobea en ole osannut sieltä etsiä, käyn siellä vain n. kerran kuussa. Tuoreita ribsejä löytyy aina Masalan K-marketista, joka on muuten Suomen paras lähikauppa(oikeasti, vaikka Masala on muuten...)

Paljonko Kobe fileiilä on hintaa tuolla Sellossa?

Edit. Muutaman kerran ei ole ollut ribsejä tiskillä, kun lähetys oli vasta tullut. Kysymällä saa. Ja kerran oli kokonaan loppu. Kauppias otti numeroni ja soitti seuraavana päivänä, että voi tulla hakemaan.
 
Itsekkin pidän Sellon Cittarin lihatiskistä. Kobea en ole osannut sieltä etsiä, käyn siellä vain n. kerran kuussa. Tuoreita ribsejä löytyy aina Masalan K-marketista, joka on muuten Suomen paras lähikauppa(oikeasti, vaikka Masala on muuten...)

Paljonko Kobe fileiilä on hintaa tuolla Sellossa?
Koben hinta taitaa pyöriä 100-130 Eur/kg, entreco "halvinta", sisäfile kalleinta. Olen noista grillannut entreco:ta ja ulkofilettä ja onhan tuo kertaluokkaa parempaa kuin normilihat tai vaikka Black Angus. Noilla hinnoilla ei tuota viitsi isoihin grillibileisiin ostaa, mutta itselleen voi satunnaisesti piffin napata Kobe-piffin perjantaibissen seuraksi (avokki haluaa vaan syödä broilerin fileitä :hyper: )

Sellon cittarin lampaanlihakin on varsin loistavaa; karitsan paahtopaistia ja sisäfilettä on tullut säännöllisen epäsäännöllisesti grillailtua.

Edit. Muutaman kerran ei ole ollut ribsejä tiskillä, kun lähetys oli vasta tullut. Kysymällä saa. Ja kerran oli kokonaan loppu. Kauppias otti numeroni ja soitti seuraavana päivänä, että voi tulla hakemaan.
Joo, tuolta itsekkin olen ribsit hakenut, jossen ole Sellosta saanut. Hyvä palvelu tuolla ylipäätään.
 
Onko porukalla kokemuksia ulkamaisesta pakastetavarasta, jopa eksoottisemmastakin kuten kengurusta tai biisonista? Suositelkaa jos on kokemusta, ilman suosituksiakin kyllä tulee varmaan tänä kesänä kokeiltua
 
apua! Omasta grillistä on palanut paskaksi se ns. lämmönjäkopelti. Oikeanlainen pelti on tämä linkin tuote http://www.tulikulma.fi/product_details.php?p=254 mutta kuten tuossa lukee, ei noita ole saatavilla.tu

Mistähän perkeleestä tollaisen saisi, vai voiko tuon korvata jollain ? joskus näkee että polttimon päälle on laitettu jotain kiven tyylisiä juttuja. Uutta grilliä en nyt tähän hätään osta, ollaan noin puolen vuoden päästä muuttamassa uuteen taloon ja on tehty periaatepäätös että tänne ei enää osteta mitään ... =)
 
Unohtu syksyllä rasvat grilliin ja grilli oli talven terassilla

uploadfromtaptalk1303473799607.webp

4h, 2 paperirullaa, halpahallin grillinpuhdistussetti, 4 pyyhkeen, fairy pullon ja järkyttävän vitutuksen jälkeen

uploadfromtaptalk1303473920907.webp

E. Ja purkillinen silavaa meni myös

e2. tarvii muuten hiukan kehua Mätänetin grillin hinta/laatu suhdetta. 279e 3 polttimella + sivukeittimellä. Syttyy aina ilman pelleilyjä ja olisko tuohon vielä 3vuoden takuu annettu matkaan.
 
Suurin aika kulu tohon kannen sisäpinnan putsaukseen johon oli rasva palanu huolella kiinni. Levyihin tuhlasin varmaan 30min teräsharjalla.
 
Prismasta löytyi superhyvää Sweet Baby Rays -kastiketta, itse olen maistellut vain originalia, otin nyt kokeeksi pari muutakin sekä jotain wings-saucea:
P1030949.jpg
 
Lousianaa menee about 2viikossa tommonen pullo siipien kanssa, on kyllä hyvää. Tosin tosta honey mustardista en tiedä. Mut original sopii kyl lihankin kanssa
 

M-Nutrition juomat hurjassa alessa, jopa puoleen hintaan

BCAA / EAA / PWO

TILAA TÄSTÄ
Ois tarvetta grillille. Asun kerrostalossa ja parvekkeella ruuanlaitto kielletty. Eli brikettigrilli weberiltä haussa. Ja ihan yhden hengen talouteen, mutta välillä joku kun sattuu tuleen kylään, ois hyvä saada ainakin kahden hengen ruuat grillailtua. Grillin pitäisi olla siis mallia raahaa kerrostalon takapihalle ja säilytä koottuna kesät häkkivarastossa.

Pari mallia ollut mielessä mm.Go-Anywhere 79.90 € ja One-Touch® Original 47 119.90 € Riittää, kun lämpö pysyy suht tasaisena ja hakkaa jonkun 15 e pallogrillin.

Myös Smokey Joe Gold 79.90 € mietityttänyt.

Ja nää malleja jotka löytyy verkkokaupasta.


Ostin viimekesänä ohlssonin -50% alesta tuollasen weberin go enywhere grillin. Pienestä koostaan huolimatta tuolla grillaa ja savustaa ihan mukavasti.
Parasta tuossa varmaankin kanttinen muoto ja kannettavuus eli jalat taittuu tuohon kannen päälle pitäen koko paketin kasassa.

getimage.aspx
 
Onko jengillä kokemusta Bradleyn hiilisavustimista/monitoimigrilleistä, savustaminen Genesiksen kanssa on kohtuu tolkutonta...
 
Onko jengillä kokemusta Bradleyn hiilisavustimista/monitoimigrilleistä, savustaminen Genesiksen kanssa on kohtuu tolkutonta...

Erä-lehden suositus 6/2009: "Original Bradley Smoker on yksinkertaisesti paras koskaan kokeilemani savustuslaite, jolla etenkin kalan savustaminen onnistuu joka kerta ensiluokkaisesti."

http://chilikauppa.fi/product_info.php?cPath=84&products_id=322

Varmaan pätevä ja helppokäyttöinen peli. Hankala varmasti säilyttää kun kyseessä on sähköinen laite jota pitää käyttää ulkona, säilyttää sisällä ja se haisee pahalle.

Hiilisavustimista en tiedä, en tiennyt että niitä Bradley edes tekee eikä sivuillakaan näy.
 
http://kauppa.savustintukku.fi/product_catalog.php?c=27

Noita tarkoitan, sähkösavustin on hieno mutta tahdon old schoolisti köhiä takaterassilla.

Nuohan ovat ProQ tuotteita, mitä lie paskaa. Tosin savustamiseen riittää että saa aikaiseksi savua, joten ajaa varmasti asiansa.

Eiköhän tuo "Egg" ole yksi parhaista:
http://bbq.about.com/od/smokerreviews/gr/aapr072405b.htm

Sekä ehkä Weberin bullet:
http://www.amazon.com/Weber-2820-Smokey-Mountain-Cooker/dp/B00004U9VA

Tässä pari hyvää saittia savustuksesta kiinnostuneille:
http://www.virtualweberbullet.com/
http://www.texasbbqforum.com/

Saksassa asuva Simon on aika kova jätkä savustamaan tolla Eggillä:
http://www.texasbbqforum.com/viewtopic.php?f=2&t=14452

Tosiaan, itsellekin pitää moinen hankkia tänne talon pihaan, mökillä ehtii sitten viritellä tuota jättisavustinta aina viikonloppuisin.
 
Sviddu, näinhän se on. Ilmeisesti joku brittimerkki? Ihan kätevän oloinen laajennusmahdollisuus tuossa. Egg on hieno mutta turhan tyyris, Weberiä koitin tilata mutta läimivät vaatimattomat 200 euroa toimituskuluja, pitäkööt bullettinsa...
 
Sviddu, näinhän se on. Ilmeisesti joku brittimerkki? Ihan kätevän oloinen laajennusmahdollisuus tuossa. Egg on hieno mutta turhan tyyris, Weberiä koitin tilata mutta läimivät vaatimattomat 200 euroa toimituskuluja, pitäkööt bullettinsa...

Eikös Lanternan K-Raudassa (Helsinki, Herttoniemi) ollut ainakin Bullettia tarjolla, ainakin joku aika sitten? Mikä tahansa muukin Weber-kauppias sen sinulle varmasti myy. Tanskassa on muistaakseni varasto ja muutamassa viikossa pitäisi saada Suomeen jos ei varastosta löydy.
 
Grillikausi avattu tänään. Ostin paikallisesta K-Raudasta tuollaisen Muurikan "kesäkeittiö" Kaasu - setin, eli siis se kaasupoltin vaunussa + muurikkapannu. Ihan Hintaisekseen ihan ok laite näin nopealla testauksella, vaatii vaan jonkunverran harjoittelua tuo muurikalla kypsentäminen että on oikeat lämpötilat jne. Rinnalla pysyy kuitenkin perinteinenkin kaasugrilli. Ihan makoisat makkarat + perunat muurikka paistoi...
 
Tämmösiä noista sitten tuli:

Tandoorikana:
P1040128.jpg

Resepti näkyy edellisessä kuvassa, marinaadissa on 20gr tandoorijauhetta (aasiakaupasta ostettua) ja 200gr maustamatonta jugurttia.

Bernerit:
P1040129.jpg

Eli pekoniin käärityt nakit. Suosittelen juustonakkeja noihin.

BBQ-lihakepakot:
P1040130.jpg

Jauhelihaa, bbq-rubia ja päällä Sweet Baby Rays bbq-kastiketta.

Jälkkäriksi sitten Moccha-Caramel Frappuccino:
P1040127.jpg

2dl jäitä
3dl maitoa
3tl murukahvia (pirkka)
2rkl sokeria
1tl kaakaota (oboy)
2rkl kinuskikastiketta
+päällä kermavaahtoa ja kaakaojauhetta.
Blenderissä sekaisin
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom