Grillikausi alkaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DoDo
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Aamupalaksi PP:tä pitaleivän väliin:
IMG_4963.jpg


Oli niin hyvää että piti tehdä heti toinen perään:
IMG_4964.jpg
 
Kaasugrilli pitäisi ostaa. Vaihtoehtoina olis:

http://www.webergrill.fi/Genesis®-E-320-512.aspx
http://www.webergrill.fi/Weber®-Q™-320-495.aspx

Kannattaneeko panostaa tonnin grilliin? Pääasiallisesti tulisi varmasti grillattua (edelleen) hiilillä, tuo on vain tommoselle isommalle sakille kokatessa esim. vartaita aika oiva laitos ja jos laiskottaa. Q-sarjassa olisi kätevää toi valurautaritilä ja valurautaparilla jossa paistaa vaikka munat.

Tämmöinen savustuspönttö on rakenteilla, pitäisi valmistua lähiaikoina:

smoker3.jpg


Painoa miehekkäät 175 kiloa.
 
Noista ehdottomasti Genesis, josset halua Q:ta ulkonäön tai liikuteltavuuden takia. Puolet enempi tehoa ja grillit on niinkuin autot eli tehoa ei oo koskaan liikaa.

Kannattaneeko panostaa tonnin grilliin? Pääasiallisesti tulisi varmasti grillattua (edelleen) hiilillä, tuo on vain tommoselle isommalle sakille kokatessa esim. vartaita aika oiva laitos ja jos laiskottaa. Q-sarjassa olisi kätevää toi valurautaritilä ja valurautaparilla jossa paistaa vaikka munat.
Kannattaa panostaa vaikka parin tonnin grilliin (tilasin viikonloppuna Weberin Summit-sarjalaisen ;) ). Tosin jos pääasiallisesti grillaa hiilillä niin sittenhän tuon kakkosgrillin voi ostaa ihan budjetin mukaan; tosin hyvällä kaasugrillillä viitsii ehkä helpommin täräyttää kunnon piffit vaikka myöhään arki-iltana vielä syksypimeillä. Mutjoo, Summittia miettiessä tuli kateltua kaikenlaisia grillejä ja kyllähän tässäkin touhussa rahalla saa; edellinen grilli oli mulla Landmannin Exclusive-sarjaa (tästä meni kaikki kuluvat osat + osa runkoa 3:ssa vuodessa loppuun kun 3-4 krt/vko grillaili) ja kyllähän 3 x kalliimpi Weber tekee kaiken paremmin: fiksumpi design eli paremmin suojatut polttimet, fiksumpi rasvankeräys ja ylipäätään helpompi puhtaanapito, enempi ja tasaisempaa tehoa jne. Ja lisävarusteina saa vielä kaikenlaista kivaa. Esim. katselemaasi Genesikseen saa parilan toisen ritilän vaihtoehdoksi ihan hyllytavarana; muistaakseni noita oli ainakin Suomenojan K-Raudan Weber Shop in Shop osastolla...

Tämmöinen savustuspönttö on rakenteilla, pitäisi valmistua lähiaikoina:

smoker3.jpg


Painoa miehekkäät 175 kiloa.
Todella asiallisen näköinen setup, ei mikään rimpula ;). itsekkin jo pidempään haaveillut sellaisesta Argentiinalaistyyppisestä pihakeittiökokonaisuudesta (grillaus/savustus), jossa erillinen hiiliuuni josta pariloiden alle lapioidaan hiiliä jne. Pienellä tontilla varustetussa paritalossa asuessa vaan ei naapurisovun säilyttämiseksi viitsi päivittäin savustaa koko naapurustoa...

Jotain tällästä mutta pienemmässä mittakaavassa

Parilla_Mercado_del_Puerto_Montevideo_Uruguay.jpg
 
Jahas, sitä vois aloittaa grillikauden tänään - terassilta lumet pois ja bilteman 17€ pallogrilli hankeen.. :D

Vielä pitäis hiiliä saada, kaipa niitä jostain marketista/huoltoasemalta löytyy?
 
Löytyy prismoista ainakin. Itse ajattelin grillata kassleria huomenna itse tehdyssä majassa, jossa vanha saunan kiuas :) Kiukaan päälle ritilälle vaan lihat ja avot!
 
Argentiinalainen grilli pitää rakentaa kesällä kyllä. Tässä juttua:
http://www.ess.fi/?article=154536

Tosin sitten ihan reippaasti suurempi kuin tämä kerrostalo-versio :lol2:

Tuolla vässy74:sen kuvassa on oikea kokoluokka :D

Tossa muuten uutta kuvaa tästä savustuspöntöstäni:

P1010548.jpg

Hieman on vielä vaiheessa mutta eiköhän tuo kesäksi valmistu :)
 
Zone-sarja -42%
Joo, grillasin marinetteja ja hotwingsei. Anteeksi.

P1010595.jpg


P1010597.jpg


Kanat maustoin Southern Succor rubilla:
Southern Succor Rub
1/4 cup ground black pepper
1/4 cup paprika
1/4 cup Turbinado sugar
2 Tablespoons table salt
2 teaspoons dry mustard
1 teaspoon cayenne pepper
Mix ingredients thoroughly. Makes enough rub for one pork butt, with some leftover for use in the Southern Sop.
http://www.virtualweberbullet.com/pork2.html

Ja tein vielä grillauskastikkeen noille:
Jim Beam BBQ-soossia
Kikkoman soijakastiketta
Ruokaöljyä
Sokeria
Savustettua merisuolahiutaletta
ketsuppia

Bamixilla sekaisin ja voidellaan tuotteita paiston aikana.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Marinetteja ja hotwingssejä.. ei saatana.. Mä en lähe ikinä Qsamoon, jos siel menee niin paljon rahaa ettei saa enää grilliin ku marinetteja:D
 
Mää mää

En ollut koskaan aikaisemmin kokeillut tehdä lammasta, mutta eilisen kokeilun jälkeen kokeilen ehdottomasti toistekkin.

Resepti:

1. Avaa olut
2. Laita sauna tulille
3. Nakkaa Lidln pakastekaritsat muoveissa kiukaan pälle hetkeksi sulamaan
4. Avaa toinen olut
5. Laita grilli tulille
6. Odota että näkyy edes hieman liekkiä
7. Heita valurautapannu nuotioon lämpeämään
8. Karitsat folion päällä pannulle
9. Paista lihapalat molemmilta puolilta nopeasti (jolloin suurin osa rasvasta ja lihasnesteestä on valunut foliolle)
10. Vaihda folio, jolloin lihan pintaa ei kärtsää mustaksi foliossa oleva rasva
11. Avaa taas olut
12. Liekitä pannua helvetin tulella n. 10-15 min.
13. Nauti ja mene saunaan

attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Tuli hommattua tänään Weber one touch Gold 57 cm ja siihen sähkömoottorilla pyöritettävä varrasteline. Ei ole aikaisempaa kokemusta tuollaisen käytöstä. Olisiko kellään heittää ideoita mitä tuolla voisi tehdä ja miten. Myyjä kertoi, että siihen voi vaikka laittaa ankan pyörimään, alle astia mihin kasviksia jne.
 
Tuli hommattua tänään Weber one touch Gold 57 cm ja siihen sähkömoottorilla pyöritettävä varrasteline. Ei ole aikaisempaa kokemusta tuollaisen käytöstä. Olisiko kellään heittää ideoita mitä tuolla voisi tehdä ja miten. Myyjä kertoi, että siihen voi vaikka laittaa ankan pyörimään, alle astia mihin kasviksia jne.

Mistä sait ton moottoritelineen? Mitä maksoi?
 
Mistä sait ton moottoritelineen? Mitä maksoi?

K-Rauta Jumbon lähellä. 140 €. Oli viimeinen ja tuollaista saa ilmeisesti vaan tuohon 57 cm malliin. Myyjän mukaan ovat ainoita, jotka myyvät noita ja niiden saamisessa menee kuulemma aina pitkä aika.
 
K-Rauta Jumbon lähellä. 140 €. Oli viimeinen ja tuollaista saa ilmeisesti vaan tuohon 57 cm malliin. Myyjän mukaan ovat ainoita, jotka myyvät noita ja niiden saamisessa menee kuulemma aina pitkä aika.
Kohtuu hyvä myyntipuhe ollu... Varmaan sano myyjä, et on myös itellä semmonen. ;)
 
Kohtuu hyvä myyntipuhe ollu... Varmaan sano myyjä, et on myös itellä semmonen. ;)

:D No siitä ei ollut puhetta, mutta hyvä myyjä kyllä. Oltiin vaan katsomassa ja köyhdyin ilosuin 400 €. Aika usein tulee käveltyä rahojen kanssa ulos kaupasta, kun ei myyjiä kiinnosta.
 
Homma alkaa mennä käsille. No onneksi on One Touch Gold kuitenkin pihassa.

Savustuspönttö on "jäissä" kun tekijä lopetti hommat.
Weberiä, jonka tilasin, ei näy eikä kuulu. No enpä ole maksanutkaan, eiköhän se sieltä tule.
 
Homma alkaa mennä käsille. No onneksi on One Touch Gold kuitenkin pihassa.
Savustuspönttö on "jäissä" kun tekijä lopetti hommat.
Weberiä, jonka tilasin, ei näy eikä kuulu. No enpä ole maksanutkaan, eiköhän se sieltä tule.
:lol2:
Alkaa mennä jo liian pitkälle tämä nykypäivän lakkoilu.
 

Latest posts

Back
Ylös Bottom