Grillikausi alkaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DoDo
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Mulla on savustuspönttö, ei foliopussia.

Meinasin laittaa hieman tavan leppälastuja ja hieman viskipellettejä..

Kai se on alettava huomenna RUBia väsäämään.

Vai löytäsköhän laiska mies tollasen maustesekotuksen valmiina...
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Mulla on savustuspönttö, ei foliopussia.

OK, viittasin foliopussilla tähän:

lähde poppamies

Käyttöohjeet:
- Kaada pellettejä savustusrasiaan tai tee foliosta tiivis pussi ja pistä siihen 1 reikä ylimmällepuolelle. Mitä vähemmän foliopussiin pääsee happea sitä hitaammin pelletit palavat ja tuottavat savua pidempään.
- Aseta savustusrasia hiiligrillissä hiilien päälle tai kaasugrillissä liekin yläpuolelle
- Kun pelletit alkavat tuottaa savua, aloita grillaaminen
 
Mistäs saisi (Suomesta) edullisesti grillihiiliä (laadukkaita)?
Sapettaa maksaa 5 euroa jostain kilon tai kahden säkistä.

Voisin ostaa vaikkapa 100kg erissä noita.
 
Tuskin tulet täältä Kouvolasta hakemaan, mutta jotkut ainakin täällä maatilayrittäjät tekevät pirun hyviä hiiliä. Isompia kuin noi kaupan normikalikat.
 
Tuskin tulet täältä Kouvolasta hakemaan, mutta jotkut ainakin täällä maatilayrittäjät tekevät pirun hyviä hiiliä. Isompia kuin noi kaupan normikalikat.
Voin toki tulla hakemaan jos puhutaan isosta erästä (esim. pakettiautollinen). Itä-Suomessa itsekin olen.
Missä hinnoissa noi liikkuvat?
 
Laitetaanpa tähän vähän paljastuksia suunnitelmasta mitä ensi kesälle on speksattu.

Löysin mökiltä pari tommosta rosterisäiliötä, ensimmäisen päällä mun kenkä mittasuhteita hahmottamaan:
smoker1.jpg


smoker2.jpg


Noista olisi tarkoitus väsätä savustuspönttöjä. Eli tähän tyyliin:
grill_door_open_e.jpg
 
Mistäs saisi (Suomesta) edullisesti grillihiiliä (laadukkaita)?
Sapettaa maksaa 5 euroa jostain kilon tai kahden säkistä.

Voisin ostaa vaikkapa 100kg erissä noita.

Onko niin kiire ettei kerkeä polttamaan koivuhalkoja? En ole enää ollenkaan grillannut hiilillä vaan pelkästään klapeilla.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Zone-sarja -42%
Kyl kaasugrilli pitää olla myös. Joskus kun iskee makkaran himo, niin hiilien kanssa pelatessa menee hermot. Molemmat ehdottomasti jos vaan on mahdollisuus.
 
Makkaran nyt paistaa vaikka pannulla ;) Kaasugrilli on itellä kotona. Mökillä tulee sit grillattua hiilillä jos huvittaa. Sähkögrilleihin en koskis pitkällä tikullakaan.
 
Kyl kaasugrilli pitää olla myös. Joskus kun iskee makkaran himo, niin hiilien kanssa pelatessa menee hermot. Molemmat ehdottomasti jos vaan on mahdollisuus.

Käyttämällä weberin sytytyspiippua (tai mikä oikea nimi sitten olikaan) ja grillibrikettejä on kunnon hiillos valmiina parissakymmenessä minuutissa. Eikä tartte edes käyttää sytytysnesteitä.

Vasta kun tajusin heivata kaasugrillin pois ja hankin weberin one touch goldin tilalle rupesi grillaaminen tuntumaan grillaamiselta. Kaipa se makkaran tosin kaasullakin lämmittää.

Hupelle vinkkinä, että K-rauta myy monesti näin loppukesästä/alkusyksystä grillit ml. weberit hyvään hintaan pois.
 
Käyttämällä weberin sytytyspiippua (tai mikä oikea nimi sitten olikaan) ja grillibrikettejä on kunnon hiillos valmiina parissakymmenessä minuutissa. Eikä tartte edes käyttää sytytysnesteitä.

Vasta kun tajusin heivata kaasugrillin pois ja hankin weberin one touch goldin tilalle rupesi grillaaminen tuntumaan grillaamiselta. Kaipa se makkaran tosin kaasullakin lämmittää.

Hupelle vinkkinä, että K-rauta myy monesti näin loppukesästä/alkusyksystä grillit ml. weberit hyvään hintaan pois.

Hyvin ~20€ halpis pallogrilli, siihen sai jopa hiilipidikkeet, on auttanut. Ainostaan ilmareijät saisi olla isommat ja beer-can-chicken vaatii virittelyä.

Dancook grillejä olen kuolannut pitkin kesää mutta ei vielä ole tullut järkevää tarjousta niistä.
 
Paskat kaasusta. Mistäs sais tämmösen pallogrillin halvimmalla Suomessa? Weber One Touch Gold. Clas Ohlson myy tuosta tuota Silver-versiota, sitä en voi kelpuuttaa.

http://www.weber.eu/smartsite.dws?id=11794
Ostin tällaisen:

weber_lafer.jpg

http://www.derhobbykoch.de/images/product_images/original_images/weber_lafer.jpg

189e maksoi. 57cm. Joku Johann Lafer Edition. Eli lämpömittaria, työtasoa ja kansitelinettä extrana. Demokappaleen ostin, pitää nyt purkaa tuo ja kuskata Suomeen ja viikon päästä alkaa grillailemaan :D
 
Toisaalle pistämäni eilinen savustusessio. Aloittelin 12:00 aikaan ja 21:00 aikoihin taidettiin syödä jo.
Pakkaset ei paljoa grillausta/savustusta haittaa.

Time to start finally. My first try is with Pulled Pork.
I got 4.5lbs butt from my butcher and prepared some Southern Succor Rub for it. That's best rub I've tasted!

Time to fire up!
IMG_4933.jpg


It's a bit chilly outside again:
IMG_4938.jpg


My son looks interested:
IMG_4936.jpg


Couple of chunks of appletree from my father-in-law's backyard:
IMG_4934.jpg


Time to put the butt in my Weber:
IMG_4939.jpg


Now we'll just wait... I guess it takes some time :D

.................................................................................................

Temperature looks perfect:
IMG_4940.jpg

That is about 230 F

Quick look when adding some coals + briquettes:
IMG_4941.jpg

At least there is some smoke!

......................................................................................................

While waiting I prepared some BBQ sauce. I haven't done it many times but I think this is quite ok for pulled pork. I've taken the recipe from Todd Wilbur's book:
IMG_4943.jpg


And the recipe is from Chili's Baby Back Ribs:
IMG_4944.jpg


You can find it with Google If you need to, I don't know if it is ok to copy the recipe in this forum...

BBQ sauce is delicious:
IMG_4946.jpg

...although it could be a bit darker colour.

.............................................................................................................

Time for a sneak peak. Added some coals + appletree and sprayed Apple Cider Vinegar to the meat. I didn't had time to prepare this Southern Sop

Looks good!
IMG_4947.jpg


.............................................................................................................

New photo:

IMG_4951.jpg


:D

.......................................................................................................

Internal temperature is now 178F
IMG_4954.jpg


It's nice to have this Weber wireless temp next to my laptop ;)

.................................................................................................................

I had to take the meat out. Inner temperature rised to 196F
IMG_4956.jpg

In photo it looks blacker than it is.

I wrapped the butt on tin foil:
IMG_4957.jpg


Now we can only wait... and drool.... and prepare those buns...and drool...

........................................................................

I just pulled the pork and it looks good!

Pictures are little bit grey, meat is more red. Couple of photos:

IMG_4958.jpg


IMG_4960.jpg


Close-up looks very juicy:
IMG_4959.jpg


..............................................................................

Some Finnish beer:
IMG_4962.jpg


And last but not least. My first made PP Sandwich:
IMG_4961.jpg


And it is that good that I have to stop writing and have another one!

C U!

:D
 

Latest posts

Back
Ylös Bottom