Täälläkin jo pikkusen availtu
Tähän mennessä tehty kanaa (Beer Can Chickeniä ja muutama vartaassa), 3 settiä (setti = 2 kg) ribsejä, karitsan paahtopaistia, entrecota jokusen kerran, naudan ulko/marmori/sisäfilettä, porsaan sisäfilettä, kasleria ja vegepuolelta parsaa, maissia, perunoita ja rakuunaporkkanoita. Pikkusen hymyilytti käydä tänään lähihuoltsilla tänään täyttämässä pari viikkoa sitten ostettu komposiittipullo, kaasuakin on jo palanut 1.5 isoa pulloa.
Seuraavaksi ois tarkoitus kaivaa jostain noita muidenkin kaipaamia T-luupihvejä, pyöräyttää vartaassa lampaanpaisti ja kasslerpaisti ja korkata kausi superterveellisten juustotäytteisten pekoniin käärittyjen jättiläisherkkusienten osalta. Born to Grilli lukee siskolta saadussa essussa
Snowbe sanoi:
Mites rib eye steak? Pariisissa söin ravintolassa.Suht normaalin olonen pihvi, paitsi että siinä oli sellanen rasvanen "silmä" siinä lihan keskellä. Onko tolle suomenkielistä nimeä olemassa?
Entreco taitaa olla lähimpänä, muttei kuitenkaan aivan sama juttu kuin tuo Ribeye steak. Pirun valitettavaa ettei meiltä tahdo saada lähellekään kaikki noita naudan osia, joita on esim. lattareissa käydessä ravintoloissa saanut. Esim. Helmikuussa söin Buenos Airesissa 1 kg kokoisen Porterhousen
japa sanoi:
Onko kukaan grillannut kokonaista kanaa amerikan tyyliin. Eli marinoitu kana jonka sisään laitetaan avattu olut tölkki. Ja pienellä lämmöllä sitten grillaillaan? Jos jollakin on tarkempaa kokemusta ja reseptiä niin olisin kiinnostunut.
Beer Can Chickeniä olen tehnyt sekä uunissa että grillissä, en tosin oikealla tölkillä vaan Weberin siihen tarkoitukseen tehdyllä laitteella eli tälläisellä
http://store.weber.com/Items/GrillingTools/Detail.aspx?pid=1242
Maustereseptiä en oikein osaa suositella, kun ei ole kovin täydellisesti onnistunut noilta osin. Kokonaisten kanan osalta sanoisin pidempiaikainen marinointi (veikkaan että itse nappaan seuraavan kerran Sellon Cittarista valmiiksi valkosipuyrittimarinoidun kanan tähän tarkoitukseen) että mausteet varmasti imeytyy, pikkuisen mauttomaksi sisältä jäi Dry Rub:lla. Ei myöskään kannata grillata liian pitkään, sisältäpäin höyryttämällä liha irtoaa luusta todella hyvin ja kana melkein hajoaa käsiin. Sopivilla savustuslastuilla vielä vähän extramakua ;)
PieniMies sanoi:
Mikä tarkotus on kun spreijataan pelkkää omenaviinietikkaa kesken grillauksen 'tuotteisiin'? Lueskelin tuolta texasin miesten palstalta ja aina jossain sitä käyttävät. Maustettu ja soositettu tuote, pelkkää viinietikkaa sitten pintaan?
Kuten Master Huppe kertoi niin kosteutta ja makua noilla haetaan. Itse en ole uskaltanut etikkaa sellaisenaan ruiskutella vaan esim. ribseihin on mennyt joku 1 osa omenaviinietikkaa, 2 osaa ompputuoremehua. Hitaasti ribsejä tehdessä tulee suihkuteltua sen verran monta kertaa tuota että alkaa pelottaa että maku menee turhan etikkaiseksi.