Grillikausi alkaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DoDo
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Samahan se on miten ne duunaa. Tasaisempi lämpöhän siihen tulee kun pidät kantta kiinni, varsinkin kun veikkaan että et ostanut mitään kaikkein tehokkainta grilliä. Eli tuskin jaksaa kylmällä ilmalla ilman kantta edes lämmittää niitä grillattavia.

Kokeilemalla paras, ei ne pilalle mene, rohkeasti vain pullo käteen ja makkara grilliin! :rock:
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Oma grillikausi starttasi hiukan myöhässä viime sunnuntaina, mutta nyt grilli lämpeneekin sitten tiuhaan. kaasulla on tullut grillailtua tosin alkaa vanha grilli olemaan aikansa elänyt ja pitänee hankkia uusi vielä tämän kesän aikana. Ihan perus grillin tynkä olis hakusessa, ehdotuksia???
 
Noniin, nyt on ensimmäiset makkarat grillailtu kaasugrillillä. Ritilällä kun grillaili niin tuli kuin nuotiolla olisi tehnyt eli erittäin hyvää :kuola:

Mitäs muuta kivaa ihmiset on täällä grillailleet kaasugrillissä parila/ritilä akselilla?
 
Noniin, nyt on ensimmäiset makkarat grillailtu kaasugrillillä. Ritilällä kun grillaili niin tuli kuin nuotiolla olisi tehnyt eli erittäin hyvää :kuola:

Mitäs muuta kivaa ihmiset on täällä grillailleet kaasugrillissä parila/ritilä akselilla?

Tänään grillattiin vartaita. Joissa oli possun sisäkumia, paprikaa, sipulia ja herkkusieniä chilitäytteellä ja pekonikuorella.

Mun lemppari grilli-liha on toi possun sisäfile. Noin 7 euroa kilo ja parempaa en tiedä, makkarakin on kalliinpaa. Sitä tulee aina laitettua kun grillataan, lisäksi sitten vaihtelun vuoksi kaikkea muuta. Tässä vielä inspiraatiota sinulle, lähes kaikkea voi grillata.
http://www.santamaria.fi/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.RecipeServlet?c=4&p=bbq09_recipe

Jos jollain on parempia grilli-ohje sivuja, niin linkit jakoon.
 
Oma grillikausi starttasi hiukan myöhässä viime sunnuntaina, mutta nyt grilli lämpeneekin sitten tiuhaan. kaasulla on tullut grillailtua tosin alkaa vanha grilli olemaan aikansa elänyt ja pitänee hankkia uusi vielä tämän kesän aikana. Ihan perus grillin tynkä olis hakusessa, ehdotuksia???

Esim.

Barbec S-622WH

- teho 7 kW
- 2 valurautapoltinta
- grillausala 46 x 48 cm, valurautaa
- lämpöhylly 40 x 13 cm
- integroitu piezo-sytytys
- vaunu ja sivutasot kiinan tammea
- laatikko + kannen päädyt maalattua terästä
- lämmönjakopelti
- grillin mitat L 108 x K 104 x S 60 cm

8fv8rstx7yfayu0s.jpg


TAI

Barbec S-623WH

- teho 10,5 kW
- 3 valurautapoltinta
- grillausala L 64 x S 48 cm, valurautaa
- lämpöhylly L 58 x S 13 cm
- integroitu piezo-sytytys
- vaunu ja sivutasot kiinan tammea
- laatikko + kannen päädyt maalattua terästä
- lämmönjakopelti
- mitat L 136 x K 104 x S 60 cm

kbxojn1mpfc2oa0j.jpg


Hinnat 169€ ja 199€ ja lisäksi bonukset tuplana HOK-Elannon Prismoista tämän kuun loppuun asti :)

edit. Itsellä ei omia kokemuksia laitteista, mutta eipä noita ole takaisinkaan tullut, vaikka todella paljon niitä myydään.
 
Itsellä on toi pienempi käytössä. Ei valittamista. Seuraavaa grilli on kyllä hitusen isompi ja siinä on yksi parila tasapintainen.
 
Lauantaina olisi ohjelmassa grillausta ja olutta hyvässä seurassa. Mitä kanaa suosittelisitte grilliin? Viime kesänä aika paljon niitä filevartaita grillattiin.

Ja olisiko hyvää reseptiä/vinkkiä miten maustaa ja grillata kirjolohta kaasugrillissä?
 
Pestään ja kuivataan kirjolohifilee ja pistetään ripaus suolaa ja valkopippuria pintaan. Sitten pilkotaan purjoa silpuksi ja myrttisen suolakurkkuja kuutioiksi ja sekoitetaan ne smetanaan. Lohi folion päälle nahka alaspäin ja tuo edellä mainittu mössö siihen pintaan. Kääritään foliota suht reippaasti ympärille ja nakataan grilliin nahkapuoli alaspäin. Riippuen grillin kuumuudesta tuollainen 10-15min on aika hyvä. Kannattaa antaa hetki vetäytyä pois otettaessa ennen kuin aukasee folion.

Just ennen syömistä loraus sitruunamehua ja tuoretta tillisilppua toimii hyvin siihen päälle.

"Ja olisiko hyvää reseptiä/vinkkiä miten maustaa ja grillata kirjolohta kaasugrillissä?"
 
4160_84194028859_652143859_1849257_7005562_n.jpg


Tulipaha grillailtua. Sinihomejuustol täytettyi herkkusienii, hedelmävartaita mitä siveltiin hunajalla, sitte toki pihviä/sipulia/ym. sälää. :kuola:
 
Tuli grillattua lohta Risumiehen ohjeen innoittama, tosin meiltä jäi pois tilli, sitruunamehu ja suolakurkku, mutta silti oli todella hyvää. :) Tulee varmaan tänä kesänä grillattua useammankin kerran lohta, eikä oo oikeastaan paljoakaan hinnakkaampaa kuin kunnon makkarat.
Toinen erinomainen mitä tuli tässä taannoin grillattua olivat ne tikun päässä olevat kanapalat. :kuola:

Snowbella näyttäyis muuten olevan kuvassa samanlainen grilli kuin mikä meiltä löytyy. :D
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Snowbella näyttäyis muuten olevan kuvassa samanlainen grilli kuin mikä meiltä löytyy. :D

Jahs :) Ihan hyvin pelittää, mitä nyt välil meinaa jäädä pieneks. Kärsivällisyys maan perii. Pitää kyl enskerral laittaa pekonit folioo ettei tuu metrisii lieskoi ku rasva tippuu :hyper:
 
Onko kukaan tehnyt itse maustevoita? Onnistuuko johonkin margariiniin yms?

Valmiissa voissa on aina liian vähän makua (ainakin chiliä ja valkosipulia pitäis olla tarpeeksi) ja grillipaikalla ei jaksais alkaa sotkemaan. Rasvakin saisi olla vähän terveellisempää.
 
Zone-sarja -42%
Mites valurautaisen grilliritilän ja parilan puhdistus? Monessa paikassa neuvotaan, että raaputtelee roskia pois ja öljyää, ja seuraavalla kerralla käristää raudan puhtaaksi ennen grillausta. Voiko olla näin yksinkertaista, eli ei tarvitse "pestä"? :david:
 
Juu, valurautapannua ei saa missään tapauksessa pestä. Mutta öljyäminen pitää tehdä huolella ja joka kerta...

No saahan pestä.. -.- Se pitäs pestä heti käytön jälkeen kuumalla vedellä, kunhan ei pese saippualla, ja antaa sitten kuivua levyn jälkilämmöillä.
 
nevahood: -Kyllä se kannattaa tehdä ihan oikeaan voihin, taitaapi olla vielä margariinejä terveellisempikin vaihtoehto jos sitä miettii.

N.puoli tuntia pöydällä olleeseen voihin sekoitetaan murskattuja tuoreita yrttejä (persilja ym. maun mukaan) sekä silputtuja chilejä, paprikajauhetta ja/tai pippureita ja murskattua valkospulia. Sen jälkeen pistetään sekoitus leivinpaperiin ja rullataan tuubiksi. Voi pakkaseen väh. tunniksi. Helppo leikata nappeja suoraan piffien pääle tuosta.

"Onko kukaan tehnyt itse maustevoita? Onnistuuko johonkin margariiniin yms?"
 
Joo, tosiaan valurautapannuissa pitää muistaa se kuivaus kuumalla levyllä esim. Muuten ruostuu helposti jos jää yhtään kosteaksi. Pyyhkeellä kuivaus ei riitä.
 
Mulla on tuommoinen sähkösavustushässäkkä. Pohjalle hieman leppälastuja ja omenapuuta:
ribs1.jpg


Alufoliota kannen päälle:
ribs2.jpg


Ribsit pellillä:
ribs3.jpg


Voitelut sinapilla ja päälle rubia:
ribs4.jpg


Samalla nautitaan lasi Jackia:
ribs5.jpg


Toki stetsoni pitää olla kun savustaa:
ribs6.jpg


Savua alkaa tulla:
ribs7.jpg


"If you're looking, it's not cooking":
ribs8.jpg


Alkaa näyttää hyvältä:
ribs9.jpg


Vähän BBQ-soossia kehiin:
ribs10.jpg


Ja paisto suoralla lämmöllä:
ribs11.jpg


Valmista:
ribs12.jpg


Juomaksi viikonloppuna Veronasta ostettua paikallista tuotantoa:
ribs13.jpg


Leikataanpas ribsit:
ribs14.jpg


Lähikuvaa, mehukasta ja mureaa:
ribs15.jpg


Ipanakin tykkäsi, vaikka (liika) chilijauhe teki noista sangen mausteisia:
ribs16.jpg


Tähteitä ei jäänyt:
ribs17.jpg


Semmosta tällä kertaa... Joku näsäviisas varmasti mainitsee että savustuksessa kannen pitää olla tiiviisti kiinni, sitä se onkin, mutta kuvat otin ilman kantta ;)
 
Semmosta tällä kertaa... Joku näsäviisas varmasti mainitsee että savustuksessa kannen pitää olla tiiviisti kiinni, sitä se onkin, mutta kuvat otin ilman kantta ;)

Itse olen ymmärtänyt, että ribsit olisi hyvä esikeittää. Miten pitkä aika sulla meni savustuksessa ja millaisella lämmöllä?
 
Back
Ylös Bottom