Grillikausi alkaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja DoDo
  • Aloitettu Aloitettu

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Taas Hupen perus suomivastaisuutta :lol2: :david: Jos ei Suomesta löydä kunnon lihaa, niin se on ihan omaa tyhmyyttä tai laiskuutta.

Tänään Prismasta marinoimatonta siankylkeä. Niin sanotut ribsit viilsin erikseen. Lopusta lihasta ja läskistä leikkasin nahan pois ja leikkelin 4x4x15cm pötkylöiksi. Esikypsennyksen hoidin keittämällä hissukseen pari tuntia. Pötkylöitä vain tunnin. Siitä marinoitumaan huoneenlämpöön 2-3 tunniksi ja siitä grilliin. Siis oikeaan grilliin, ei mihkään sähkö- tai kaasukammotukseen :D Lisäksi grillailin peruna- ja bataattilohkoja.

Lisukkeina kinkku- ja tuoresalaattia. Hyvää oli!

Noita ribsejä pitäisi päästä kyllä hypistelemään kunnolla tai ostaa tiskistä, että ei tule täyttä kuraa ostettua.


Aina tulee hyvä mieli Huppen kirjotuksista:lol2: Onko muuten paahtokylki ihan samaa mitä ribsit paitsi että siinä on lihaa ja läskiä tuhdimmin päällä ? Ribsejä löytyy huonommin kaupoista, mutta tuota kylkeähän löytyy hyvin.
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Ribsejä löytyy huonommin kaupoista, mutta tuota kylkeähän löytyy hyvin.

Käsittääkseni ns oikeat ribsit on eri kohdasta kylkeä. Kylkipaloissa luut on paljon paksumpia, joten eiköhän ne ole kyljen ylemmistä osista. Eli jos kunnon ribsejä vaan haluaa, eikä muuta, niin sitten kylkiköntti ei liene paras ratkaisu. Joku lihamestari voi korjata, jos olen ihan hakoteillä.
 
Zone-sarja -42%
Käsittääkseni ns oikeat ribsit on eri kohdasta kylkeä. Kylkipaloissa luut on paljon paksumpia, joten eiköhän ne ole kyljen ylemmistä osista. Eli jos kunnon ribsejä vaan haluaa, eikä muuta, niin sitten kylkiköntti ei liene paras ratkaisu. Joku lihamestari voi korjata, jos olen ihan hakoteillä.
Olet aivan oikeassa. Baby Back Ribs on se mitä ostetaan, ei muuta, muut on paskaa. Voi olla että ovat possuakin, sian sijasta?
 
Olet aivan oikeassa. Baby Back Ribs on se mitä ostetaan, ei muuta, muut on paskaa.


Ok!

Paitsi että pitää olla eri mieltä tuossa "paska-asiassa". Ei ruuasta saa noin puhua ja vieläpä hyvästä sellaisesta :(

Kylkipalasta saatavissa "ribseissä" on rustoa enemmän seassa, mutta liha on oikein herkullista. Niinhän ne ammattilaisetkin sanovat, että file on ruhon mauttomimmasta päästä ja herkullisimmat lihat löytyy luiden ja rustojen seasta. Kylkipalan rasvaisesta lihasta, tai lihaisasta rasvasta, vasta herkkua syntyykin... :D
 
Tein eilen tuollaisia isojen poikien vartaita. Eli ei mitään näpertelyä vaan reilun kokoisia biittejä. Lihana possun sisäfilettä ja herkkusienien täytteenä vuohenjuustoa + ympärillä toki pekonia. Kuvat:

jattivarras1.jpg

Kesäkurpitsa, tomaatin puolikas, possu, ananas, sieni, sipulin puolikas, paprika (maissia olis voinu vielä laittaa)

jattivarras2.jpg
 
Pitäs ostella joku näpsä oma grilli. Varmaan sellanen 200€ ois maksimihinta. Mietin tällästä:
barbec2twh_600_0901_494.jpg


BARBEC 2TW

Puun, rosterin ja teräksen näyttävä ja tukeva yhdistelmä.

Tässä 2-poltin parilagrillissä grillausala on jaettu valurautaiselle grillausritilälle ja kaksipuoliselle valurautaparilalle. Grillissä on kestävät ja tehokkaat rosteriputkipolttimet. Yhdessä polttimessa on säätimeen integroitu apuliekillä varustettu piezo-sytytin. Lämmönjakopellin ansiosta hankalia laavakiviä ei tässä grillissä tarvitse ollenkaan käyttää.


Mitäs sanotte? Ehdotuksia muista vaihtoehdoista?
 
En jaksa yön pimeinä hetkinä selata threadia taaksepäin, mutta herkkua on täytetyt herkkusienet. Ensin otetaan kanta irti ja silputaan se hakkelukseksi. Sen jälkeen sienten jalat sekoitetaan creme fraicheen, esim. tatti-kantarelli tms. Lisätään sekaan pilkottuja jalapenoja. Täytetään sienet ja grilliin sen verran, että sieni on kypsä ulkopuolelta/ruskistunut. Avot. On niin herkkua, etten syö enää makkaraa.
 
En jaksa yön pimeinä hetkinä selata threadia taaksepäin, mutta herkkua on täytetyt herkkusienet. Ensin otetaan kanta irti ja silputaan se hakkelukseksi. Sen jälkeen sienten jalat sekoitetaan creme fraicheen, esim. tatti-kantarelli tms. Lisätään sekaan pilkottuja jalapenoja. Täytetään sienet ja grilliin sen verran, että sieni on kypsä ulkopuolelta/ruskistunut. Avot. On niin herkkua, etten syö enää makkaraa.


Käärit sienet vielä pekoniin, niin minäkin jätän makkaran syömättä. Pekoni estää täytteen valumisen ja maistuu pekonile:)

Tossahan niitä on hupen vartaassakin. Täytteet vaan oman maun mukaan.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Tossahan niitä on hupen vartaassakin. Täytteet vaan oman maun mukaan.

Mutta sienten pitää olla isoja, ettei ne edes mahdu vartaaseen. Paistetaan erillään. Ja pekoni pekonina, sienet sieninä. Pekonia muutenkin saa tungettua kaikkeen mahdolliseen. Maistapa Rautaperse kerran hyvää herkkistä niin et muuta enää tahdokaan.
 
Mutta sienten pitää olla isoja, ettei ne edes mahdu vartaaseen. Paistetaan erillään. Ja pekoni pekonina, sienet sieninä. Pekonia muutenkin saa tungettua kaikkeen mahdolliseen. Maistapa Rautaperse kerran hyvää herkkistä niin et muuta enää tahdokaan.

Lupaan maistaa viikonloppuna.
 
BARBEC 2TW

Mitäs sanotte? Ehdotuksia muista vaihtoehdoista?



Ostin pari viikkoa sitten tollasen kolmella polttimella ja ihan pätevä grillihän tuo on ollut. Tänään kokeillaan, miten lohifile aurajuustolla höystettynä tekeytyy :kuola:

Prismassa pienempi 169€, isompi 199€.


p.s. ton kannen kasaamisen kanssa meinas mennä hermot - älä kiristä ruuveja tiukkaan, ennen kuin kaikki on paikoillaan... :lol2:

p.s. ei se ihan 100% sama grilli ollutkaan, mutta riittävän lähellä:

http://www.finnflame.fi/index.php?page=barbec-s-623wh&curpic=1

Tuollaisen poistelin parempaan talteen viikonloppuna. Eiköhän tuolla kummasti grillaile, 169€ hintakaan ei päätä huimannut :)
 
Mutta sienten pitää olla isoja, ettei ne edes mahdu vartaaseen. Paistetaan erillään. Ja pekoni pekonina, sienet sieninä. Pekonia muutenkin saa tungettua kaikkeen mahdolliseen. Maistapa Rautaperse kerran hyvää herkkistä niin et muuta enää tahdokaan.

Häh? Noi mun vartaat on 60cm leveällä uunipellillä ja niitä mahtui siihen vierekkäin yhteensä 6kpl. Kyllä noilla ihan kivasti kokoa oli :D
Okei, olisivat kyllä voineet olla vieläkin isompia! :hyper:

Saksasta katselin eilen säilykemaissitähkiä, maksoivat 2,99e pieni purkki, jossa kait 3 pientä tähkää. Ihan hullua, Suomessa ehkä euron tommonen. Noh, kohta alkaa saamaan tuoreina ja niitä isoja tuoreita tähkiä saa eurolla kolme.
 
Grillieväät lauantaille:

- 10 pkt makkaraa
- 3 kg possun sisäfilettä
- 3 kg kanapiffiä
- läjä maissia

+ lisukkeet

Kai noilla kaverien kanssa alkuun pääsee :) Ei ole mitkään super puitteet kun grilli on pieni ja porukka nälkäistä niin ei ihmeempiä noista tule tehtyä. Paketista-grillilliin tekniikka tulee siis olemaan lähestyminen.
 
Ei helvetti ku hyvää mainontaa K-Raudalta hesarissa -.- "Kaasugrilli Sun 79€(norm. 199€) 2 poltinta, erittäin hyvä hinta-laatusuhde. Saimme 30 kpl lisää kysyttyjä sun-kaasugrillejä, nämä menevät nopeasti!"

Kivahan tää on ku google ei kerro moisesta yhtään mitään ja toi "2 poltinta" ei oo mun mielestä niin houkutteleva ominaisuus et lähtisin ostaa sikaa säkissä :D
 
En löytänyt jostain syystä sitä grillausketjua, joten laitan tänne.

Hankin tuossa kaasugrillin ja olen aika aloittelija sen käytössä.
Eli simppeli kysymys:
Pidetäänkö sitä kupua yleensä auki vai kiinni grillatessa? :)

Kyseessä kahden polttimen valurautaparila/ritilä -malli.
Kiinnihän se kannattaa pitää jos jotain pidempikestoista grillailee. Tietty riippuu grillattavasta.
 
Back
Ylös Bottom