Glutamiini täysin turhaa

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Kribulin
  • Aloitettu Aloitettu
Se sisältää n. 30 % glutamiinia JA SITÄ YLEISESTI KUTSUTAA NIMELLÄ "GLUTAMINE PEPTIDES" (mukaan lukien valmistajan edustajat). Eli käytin just sitä nimeä mitä valmistajakin käyttää. Huomasitko muuten, että alkuperäisessä tesktissä mainitsin "Ns. glutamiinipeptidijauhe..".

In summary, älä opeta isääsi kusemaan. :)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Klatskin sanoi:
Eli esim. ton sun referoiman tutkimuksen perusteella ei voi päätellä mitään nimenomaan glutamiinin vaikutuksista immuunijärjestelmään, saati sitten antaa suosituksia. Saahan tietysti gluteenihydrolysaatista (=glutamiinipeptideistä) puhua, mutta ei se tähän threadiin liity.

Sulla ei ole mitään hajua mistä puhut. Vehägluteenihydro on nimenomaan valmistettu peptidimuotoisen glutamiinin lähteeksi kliinisiin ravintovalmisteisiin yms. Katso asiaa liittyvät patentit ym.
 
Anssi Manninen sanoi:
Sulla ei ole mitään hajua mistä puhut.
Kuules nyt, keijo, korjaan, anssi. Vaikka se helppoa taitaakin olla, älä luule itseäsi fiksummaksi kuin mitä olet.

Noissa uusimmissa viesteissäsi ei ollut mitään uutta keskusteluun. Totta kai huomasin alkuperäisen artikkelin sanamuodon - siksihän sanoinkin että siitä saa puhua, mutta ei se tähän threadiin liity. Ja tietenkin tajusin, että sitä jostain syystä kutsutaan harhaanjohtavasti, mutta se ei oikeuta termin harhaanjohtavaa käyttöä, mitä referoinnissasi harrastit. Tajuatko jo, vai pitääkö kirjoittaa lyhyempiä lauseita että viesti menisi perille?

Ja, vehnägluteenihydro on valmistettu glutamiinin _lähteeksi_, mutta kun sekään ei tähän liity mitenkään. Puhe oli siitä, että tutkimuksessa oli tutkittu gluteenihydron vaikutusta - ei glutamiinin. Threadissa oli puhe glutamiinin vaikutuksista, ei glutamiinipeptidien. Ts. tutkimuksesta ei voi päätellä mitään nimenomaan glutamiinin vaikutuksista. Ymmärrätkö tämän vai pitääkö piirtää kuva? Ja sitä paitsi, tutkimus oli muutenkin melkoisen heikkotasoinen, ja merkitsevä ero oli saatu ainoastaan NK-soluille, mikä ei ole vielä mitenkään mullistavaa.

Btw. Sua on helpompi provosoida kuin ala-asteikäistä lasta. Onneksi se ei ole mun tarkoitus. Ja kannattaisi muuten käyttää oikolukuohjelmaa, muuten muutoinkin kyseenalainen uskottavuutesi horjuu entisestään.

:offtopic: :ksi menee, mutta minkäs teet.
 
Klatskin sanoi:
Ja sitä paitsi, tutkimus oli muutenkin melkoisen heikkotasoinen, ja merkitsevä ero oli saatu ainoastaan NK-soluille, mikä ei ole vielä mitenkään mullistavaa.

Ei puhunutkaan mistään mullistavista tuloksista. :) Tutkimuksessa ei sinällään ollut mitään vikaa, mutta siinä tutkittiin pelkkää NK-aktiivisuutta mikä ei todista vielä mitään.
 
Klatskin sanoi:
..muuten muutoinkin kyseenalainen uskottavuutesi horjuu entisestään.

Heh :D Spede ei tiedä sen vertaa, että "glutamiinipeptidit" pilkkoutuu kyllä loppupelissä glutamiiniksi, joten kyllä sillä jotain tekemistä oli glutamiinin kanssa (mutta ei vapaamuotoista glutamiinia sis. tuotteiden kanssa..). Eli sinun uskottavuutesi on samaa luokkaa kuin sankollisella lehmän paskaa. Samaa "logiikkaa" noudattamalla voidaan väittää, että heraproteiinin nauttimisella ei ole mitään tekemistä aminohappojen kanssa.. :)
 
Voi urpouden huipentuma. Luetkos edes viestejä, joihin vastaat?? Totta kai tiedän tuon, sehän tuli ilmi jo sata kertaa. Siitä siis pilkkoutuu lopulta se n. 30% glutamiiniksi -> loppu on muuta. 100% - 30% = 70%.

Yritä nyt ymmärtää, että tutkimuksessa saadut efektit johtuvat yhtä todennäköisesti noista muista osista, kuin lopulta saadusta glutamiinista. Tutkimuksessahan ei ollut tarkoituskaan tutkia nimenomaan glutamiinin vaikutuksia - tällöinhän olisi annettu puhdasta glutamiinia. _Sen takia se ei kuulu tähän_. Yhtä hyvin voisi puhua paahtoleivien syönnistä - on niissäkin glutamiinia. Että se siitä.

Joko upposi kovaan kalloosi? Btw. jos keskittyisit enemmän toisten viestien lukemiseen kuin kritisoijillesi vittuiluun, keskustelu täällä olisi kaikille osapuolille rakentavampaa. Mua ei haittaa, pysynpähän hereillä, mutta palstan taso voisi nousta. Ja respect, ei juuri yhtään kirjoitusvirhettä koko viestissä! (sic!) :worship: (sanko -> sangollisella)

Sitä paitsi sangollisella lehmän paskaa voi vaikka kasvattaa soijaprotskua - sun noilla kommenteilla ei tee mitään.

Ja topicin aloittajalle vielä: glutamiinia tosiaan markkinoidaan edelleen lähinnä lihasten kasvattajana, vaikka (mahdolliset) vaikutukset ovatkin immuuni-puolella. Ts. "No shit-sherlock" -kommentinkin olisi voinut korvata jollakin vähemmän vittuilevalla; mielestäni poikkeuksellisen hyvä threadin avaus.
 
Kastsoppa vehnägluteiinihydron aminohappoprifiili per 100 g. Hirveän korkea piikki glutamiinin kohdalla ja sitten sellaiset helvetin matalat piikit kaikkien muiden aminohappojen kohdalla, eli kyllä se glutamiini on siinä se keskeisin aminohappo. On kuitenkin totta, että noilla muillakin voi olla jotain vaikutusta. Huom. Kyseise stuffin proteiinipitoisuus on suhteellisen alhainen (muistaakseni jotain 70 %).

PS. Ei ole tapana tseka oikeinkirjoitusta.

Toinen PS. Ei jaksa jauhaa asiasta enää. Ihan hyvä, että asiasta kommentoit, jotta asia tuli selväksi. En kuitenkaan ymmärtänyt väitettäsi, että olisin yrittänyt johtaa porukkaa harhaan. Olinhan sen alkuperäisen abstraktin laittanut näytille ja puhuin nimenomaan _ns._ glutamiinipeptijauheesta. Ja miksi helvetissä edes olisin halunnut..?!
 
Klatskin sanoi:
Tutkimuksessahan ei ollut tarkoituskaan tutkia nimenomaan glutamiinin vaikutuksia - tällöinhän olisi annettu puhdasta glutamiinia. QUOTE]

Jauhetaan vielä. Mistä tiedät? Jos olisivat antaneet vapaamuotoista puhdasta glutamiinia vaikkapa tuon 3 g niin se tuski olisi nostanut edes veren glutamiinipitoisuutta..
 
Fatso sanoi:
Gluteeni on käsittääkseni vehnäproteiini jossa on jotain 50% luokkaa glutamiinia (ketjuna, ei vapaana), tämä esipilkottuna tuottaa helpon glutamiini peptidi lähteen..

Korjaat itseäni, eli proteiinin osuus vehnägluteeni jauhoissa on yleensä 70% (riippuen tuotteesta 40-90%) josta noin 50% on siis glutamiinia..

Sinällään vehnägluteeni jauho tai isolaatti olisi aika halpa glutamiini lähde:
"Wheat Protein Isolate 8000 1 lb. (454g) $2.69" tässä on siis 94% proteiinia, kuiva aineksesta kaiketi..

Ja gluteenijauho on keto tyyliselle dietille oiva lisä, alkaa onnistumaan vaikkapa vähähiilariset pizzapohjat. :)

Meikäläiselle vapaa l-glutamiini aiheuttaa jostain syystä löysän vatsan, joten jos haluaisin niin ottaisin glutamiini lisäni kyllä mieluumin vehnäglutamiini jauhosta.. ja onhan se ihan pirun halpaakin :)
 
Tässäpä kokoteksti.. sielläkin on termi "glutamine peptide" ja hehkuttavat heti alussa superkorkeaa glutamiinipitoisuutta, eli näyttäisi siltä, että pahamaineinen A. Manninen ei sittenkään yrittänyt harhaanjohtaa pakkislaisia.. :) Tosin puhuu ne siinä alussa myös ko. jauheen spesifisistä vaik.:
http://www.jstage.jst.go.jp/article/bbb/69/12/2445/_pdf

Fatso,

Tavisvehnäprode ja vehnägluteiini ovat eri asioita. Jos meinaat jälkimmäistä käyttää niin sitten voidaan puhua niistä paahtoleivistä ilman hiilareita.. :)
 
Anssi Manninen sanoi:
PS. Ei ole tapana tseka oikeinkirjoitusta.
No shit, Sherlock. ;)

Anssi Manninen sanoi:
Ei jaksa jauhaa asiasta enää.
I couldn't agree more.

Anssi Manninen sanoi:
En kuitenkaan ymmärtänyt väitettäsi, että olisin yrittänyt johtaa porukkaa harhaan.
En väitäkään, että olisit tietoisesti yrittänyt johtaa harhaan, mutta kirjoituksesi oli harhaanjohtava, joskin luultavasti tahattomasti. Suurin osa lukijoista ei lue abstraktia kokonaan, ja luultavimmin enemmistö ei tiedä eroa ns. glutamiinipeptidien ja glutamiinin välillä. (tajusin siis eron alusta lähtien, ja olen edelleen sitä mieltä, että nimitys on harhaanjohtava, eikä sitä pitäisi käyttää - ei varsinkaan maallikkoforumilla kuten tämä.)

Summa summarum: Pohdittiin, onko glutamiinilla vaikutusta immuunipuolustukseen. Tällöin viran puolesta uskottavuutta omaava henkilö kommentoi siten, että keskivertolukija sai kuvan, että vaikutusta tutkitusti olisi. Se "ns." ei keskivertolukijaa hetkauta mihinkään. Tämä siis alkuperäinen kismityksen syy.

PS. rupean esiintymään omalla nimelläni silloin, kun saan tänne kirjoittamisesta palkkaa. Ja nimettömyydessä on se hyvä puoli, ettei tarvitse välittää himpun vertaa omasta uskottavuudesta tai kasvojen menetyksestä. Vai mitä?
 
This review examines the preclinical rationale for using glutamine supplements and reviews the prospective randomized trials using glutamine to improve outcomes in patients. A special role for glutamine in gut physiology and in management of a variety of serious illnesses has been suggested, because it is the most abundant extracellular amino acid, and is used at high rates by the gut, liver, central nervous system, and immune cells. A state of relative Gln deficiency has been postulated in humans based on the decrease in plasma Gln in acute critical illness, but the decrease in plasma Gln is not specific for that amino acid, predicts only poorer outcome, and has not been validated to identify a deficiency state. Current evidence does not necessarily predict a special need or role for Gln in critical illness.

Gastroenterology. 2006 Feb;130(2 Suppl 1):S106-16.
 
Anssi Manninen sanoi:
Fatso,

Tavisvehnäprode ja vehnägluteiini ovat eri asioita. Jos meinaat jälkimmäistä käyttää niin sitten voidaan puhua niistä paahtoleivistä ilman hiilareita.. :)

Jaa'a en ole mustaakseni tarkoituksellisesti viitannut "Tavisvehnäprodeen" eli jälkimmäistä tietty.. voihan olla että tuo "wheat protein isolate" olisi kokovehnästä tehty mutta luulisin että otollisempi olisi raakaaineeltaan tuo perus vehnägluteeni (70%prod) tuotahan saa tietyltä lepomoalan tukuilta.
 
Kiva tietää kronosis, onko muita joilla glutamiini auttanut palautumiseen? Ja se heraprot. missä vaiheessa se hajoaa aminohapoiksi, kun peptidiketjuissa glutamiini tehokkaampaa. Otan siis heraan sekoitettuna n.5g harjoituksen jälkeen, itse painan 72,5 luulen että näissä kaikissa on painolla merkitystä...

Niin kyl mie oon jo aikoja sitten oppinut, että vaikka aineiden nimet voivat olla tosi samanlaisia ne voivat olla ihan erilaisia ja ainakaan nutriplussan herassa ei ole glutamiinia, vaan glutamiinihappoa...
 
itellä se glutamiini estää lihaskipuja reenin jälkeen...en tiiä sit onko muilla ollu tollasia kokemuksia...olin pari viikkoa ilman ja rupes kaksi päivää reenin jälkeen tulemaan se reenattu lihasryhmä huomattavasti kipeemmäksi kuin olisi ottanut glutamiinia..
 

Suositut

Back
Ylös Bottom