Frisbeegolf

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja plank
  • Aloitettu Aloitettu
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Melkeen haluaisin nähdä kyl videon 300 metrin rykäsystä tai vaikka 150 metrisestäkin.
Erehdyin lukemaan vanhempia viestejä, mut en kusettanu tuollon. Olin vaan erehtyny kyltin lukemasta. Todellisuudessa tässä lukikin 120m 😅.
Hukku kiekko viime talvena, ni hommasin tilalle tällasen. Lentää kyllä hyvin pitkälle, eikä vaadi ees järkyttävää heijarii. Mielipiteitä? Fb ryhmässä puolet haukku kiekon maan rakoon, ja osa piti ihan hyvänä.

1656281022763.png
 
Majestyn ja muiden Kiinan tehtaalta tulevien Discmanian tuotteiden suurin ongelma on niiden epätasaisuus. Vaihtelua yhden tuotantoerän sisällä on valtavasti ja kaksi kaupan hyllystä otettua Majestya voivat lentää täysin eri tavalla.
Sinänsä on turha sanoa, että tietty kiekkomalli olisi huono tai hyvä, lähestulkoon kaikki kiekot ovat sopivia tietylle pelaajalla ja tiettyyn tilanteeseen. Suurin ongelma tulee siinä, että et voi tietää mitä saat kun ostat seuraavan Majestyn.
 
Oon mielestäni aika urheilullinen ja motoriikkakin ihan ok kun karatea ja skeittausta harrastanut. Mutta voi persereikä miten on työn ja tuskana takana oikea ajoitus painonsiirrossa fribaa kovempaa heitettäessä.


View: https://youtube.com/shorts/jIDyvgLkfJk?feature=share

Joo no itelläki touhu on aika ailahtelevaa sirkusta, ja asennot on varmasti sitä sun tätä. Kehon kierto mun videolla näyttää ns. hyvältä, mut jalat osallistuu aika oudosti momentumin tuottoon. Linkkasinpa tuon pätkän mielenkiinnosta fribaryhmään, ja siellä tuli mielenkiintosta kritiikkiä. Eli aika moni sanoo, että tossa mun tokassa heitossa heitän kämmenheiton rystyn otteella. ''bäkkärin powergripillä''. Ja kuulemma joku McMahon(WWE sukua 🤔) proäijä rikkonu kätensä samalla tyylillä. Ei toistaiseksi kukaan ole eritellyt mitä tuo käytännössä tarkottaa(ihmisil on ärsyttävä tapa sanoo et teet jtn väärin, mut suurin osa ei kerro ikinä miksi), mut käsitän ite niin, että mulla kiertyy ranne niin paljo tossa tjs, että se on ''sama'' ote ku rystyssä. En kyllä ymmärrä miten se liittyy käden rikkomiseen, eli varmaan jokin muu juttu mättää myös. Kyseinen kritiikki tuli pienenä yllätyksenä, koska mun heitot silti lentää oikeesti aika pitkälle ja tulos on varmaan keskimäärin par. Eli oisin ehkä olettanut, että teen jtn kuitenki oikein :D. Toisaalta ei yllätä edes 1%, koska se on jo vähän inside läppä et meikä tekee luonnostaan AIVAN kaiken erilailla ku muut, ja vaikka vittuillakseen jotenki omalla tyylillä 😂. Tokasta heitosta screenshot. Käytännön, tieteen ihmisenä en kykene toistaseksi ite sanomaan mikä tuossa olisi vikana, ja miksei se vois toimia. Ja miks(läpällä?) joku Pro on tolleen heittäny, jos se on niin paska? Mut en tiiä lajin tekniikoista hevonvittuakaan, joten yritän tietää paikkani 😇.

Käsi takana ku keihäsmiehellä konsanaan.
ddddd.JPG
 
Aika tavallista että porukka lähtee aluksi kiskomaan pelkällä forella (ja myös upsilla) kun sillä on paljon helpompaa saada pitkiä heittoja suurinpiirtein siihen suuntaan mihin haluaa. Pelkällä forella heittäessä vaan tuppaa jossain vaiheessa alkaa paikat prakaileen ja joutuu opettelemaan sen rystyn jos haluaa jatkaa heittämistä. Kannattaa alusta lähtien pyrkiä siihen että pitkät heitot menee rystyltä ja forea käytetään vain silloin kun se sopii tilanteeseen hyvin.
Pitkällä tähtäimellä kehitys on parempaa, eikä paikat mene rikki. Ärsyttäväähän se aluksi on pakottaa sitä rystyheittoa jos tietää että forella lähtisi paremmin.
 
Kannattaa alusta lähtien pyrkiä siihen että pitkät heitot menee rystyltä ja forea käytetään vain silloin kun se sopii tilanteeseen hyvin.
Näinhän se fiksuin tapa olisi, fore on joskus melko pakollinen ja kun mä en ite sitä heitä, niin ajattelin opetella vasurilla backhandin sillai, että pääsis 50-60m tarkkaan.
 
Fore ylipäätänsä rikkoo olkavarsia, siellä menee kiertäjiä ja kyynärpäitä, on se niin kova repäsy luonnottomasta asennosta ulkokierrosta. Backhandissa on sitten polvet ja selkä vähän enemmän rasituksen alla.
Nojoo, mut meikä on kone! Adamantium nivelet brah. Aika perus heittolaji mun silmissä, eli omat pienet riskinsä aina läsnä. En osaa arvioida voiko tässä lajis pärjää ihan täys kynäniska vai ei, mut ei oo keihäänheittoon yms. verrattavissa vaatimukset ainakaan. That said, alussa venähti joka vitun paikka jokaikinen kerta 😁 . Parani päivässä, eikä pelottanu kuitenkaan. Muistan ku joku kerta venähti lapa, olkapää, hauis, ojentaja,& rintalihas. Se on jo aikamoinen. Mut perus alipukeutuneena kunnon pakkasella, ni just sitä mitä odotinki. Nyt ei oo oikeen venähdelly juurikaan. Vahingossa jokin muuttunut.
 
Vaikka paikat kestäisikin nyt heittämistä huonolla tekniikalla, niin ei se merkkaa mitään. Ennemmin tai myöhemmin joku paikka repsahtaa ja sitten harmitellaan kun ei viitsinyt tekniikkaa opetella. Fore varsinkin on sellainen heitto, missä hyvällä tekniikalla pääsee vähällä vaivalla suht pitkälle. Tuollaiset vajaan sadan metrin heitot eivät vaadi kuin terävän ranteen ja puhtaan irroituksen sopivan suoralla kiekolla.

Ylivakaalla kiekolla on forettaminen helppo aloittaa, koska se korjaa niin paljon virheitä, mutta siinä tulee pian katto vastaan kun ainoa tapa saada lisää pituutta on hankkia vakaampia kiekkoja ja heittää niitä enemmän antsaan. Paljon fiksumpaa on opetella fore suoremmilla ja hitaammilla kiekoilla, ne ovat herkempiä tekniikkavirheille ja niitä on vähän pakko heittää hyvällä tekniikalla.
 
Kyllähän tuota molemmat fore ja backhandi pitäs löytyä, jos vakavammin meinaa pelata. Joka radalla on väyliä, jossa ois melkein pakko avata toisella, että pääsee kunnon mestoihin ja sama juttu jatkoheitoissa, eli että linja on monesti vaan paljon luonnollisempi joko forelle tai bäkkärille.

Itellä paska fore ja heittopituus ylipäätään, mutta pystyn pelaan kyllä molemmilla siellä, missä tarvii. Pitkät heitot (aukealla) heitän aina bäkkärillä, koska lentää sen pari, kolmekymmentä metriä pidemmälle kuin meikäläisen foret.

Samaa mieltä tuosta, että fore varmaan kannattais opetella suoralla kiekolla, niin kuin bäkkärikin (tai bäkkäri oikeastaan putterilla). Ettei opettele tekniikkaa just noin, että kiekko tarvii runtata hirveeseen antsakulmaan, että se lentää mihinkään, koska silloin suoremmat kiekot kippaa saman tien yli. Ts. jotkut Firebirdit vois minusta aloittelijana unohtaa.

Sit kun rupeaa löytymään tehoja, niin vakaampi kiekko rupeaa olemaan mukavampi, kun voi luottaa siihen, että kiekko pitää linjansa eikä flippaa kovemmalla vedolla tai vastatuulessa.
 
Viimeksi muokattu:
Niin tuosta Majestysta ja Shrykestä piti vielä, että en oo noita Discmanian lasten kiekkoja heittänyt, mutta Shrykejä mulla on useampi eri painoinen ja eri muoveilla. Shryke ei oo täysipainoisena enää mikään kovin alivakaa, vaikka -2 onkin turni. Mut vähän alipainoisena ja Star-muovilla se on itelle varmaan pisimmälle lentävä kiekko. Kääntää flättinä heitettynä just pikkaisen yli ja palauttelee sieltä.

Mut jos semmosta helppoheittoista ja alivakaata pituusdriveria hakee, eikä ole kovempaa kättä, niin Shrykestä voi kannattaa ottaa joku vähän alipainoisempi versio.
 
Joka radalla on väyliä, jossa ois melkein pakko avata toisella, että pääsee kunnon mestoihin ja sama juttu jatkoheitoissa, eli että linja on monesti vaan paljon luonnollisempi joko forelle tai bäkkärille.
Suomessa on enimmäkseen metsäratoja ja metsässä pelaamisessa monipuolisuus on valttia, on sitten kysymys erilaisista lähestymisheitoista tai puttityyleistä. Usein ollaan puskassa tai puun takana jossa ei yksinkertaisesti ole tilaa heittää sillä yhdellä ainoalla tavalla minkä osaa.

Muutenkin heittorepertuaarin kasvattaminen lisää paljon lajin mielekkyyttä. Lähipeli on oikeastaan itselleni se kaikken hauskin osa kun aina löytyy joku kolo mihin heittää, oli se sitten maassa, puiden välissä tai taivaalla latvojen välissä.
 
^ joo, suht tyypillistähän metsäväylällä on se, että kun heittelee avausta bäkkärillä johonkin linjaan, niin joutuukin väylän vasempaan laitaan jonkun puun juurelle tai puiden keskelle ja tuommoisesta paikasta ei oo usein muuta järkevää vaihtoehtoa, kuin yrittää jatkaa forella. Jos siis ei oo pelannu itteään niin kuseen, ettei voi kuin putata takaisin väylälle.

Oon ite myös paska puttaamaan, mutta lähäripeli on semmonen osa-alue, jossa en enää ookkaan ihan paska. Discraftin Zone siihen hommaan luottokiekko, toimii sekä forella että bäkkärillä ja heittelen välillä upsejakin, jos tarvii päästä puiden yli.
 
Itelle fore on niin turha ajatus. Bodari ja raju nopea ulkokierto ei vain ole hyvä idea, enkä tosiaan aio tuhota kahta kivaa lajia kerralla repästen jotain kiertäjää irti.

Sitä on pakon edessä opetellut hyvät antsat, jotka tosin ei riitä totaalisessa foreväylässä. Semmoinen kun tulee, niin olkapään paskomisen sijaan heitän mutkaan bäkkärin ja jatkan siitä.

Ja hallitseva maailmanmestari ei muuten heitä forea juuri ollenkaan.
 
Sitten kun on semmonen kulmakontrolli, mitä Conradilla, niin voi olla heittämättä forea. En tiiä löytyykö Pajua lukuunottamatta Suomesta tai Euroopasta sinne päinkään. Seppokin toki pelaa myös forella, kun esim. jenkeissä ei vaan pärjää, jos ei oo molempia heittoja.

En muista kuka ammattilainen tota vaan totesi, ettei jenkkeihin voi lähteä oikein tosissaan kilpailemaan, jos ei löydy myös tyyliin 120m forea.

muoks. mut siis siltä varalta, että tästä seuraa jotain typerää vänkäämistä, niin mulle on ihan sama, miten joku kotimainen amatööri peliänsä pelaa :D minusta se on selvä juttu, että foren puuttuminen rajoittaa peliä, mutta jos joku on päättäny olla opettelematta, niin sitten on opettelematta.
 
Viimeksi muokattu:
Tai jos riskit loukkaantua on liian suuret.
Sanoisin tähän vielä ehkä sen, että ei jollain lähäriforenepillä varmaan pysty itteään hajoittamaan, mutta noi voi säästää monta heittoa metsäväylillä. Ne kovilla tehoilla heitetyt foreavaukset on asia erikseen. Niillä varmaan saakin useampi paikkansa rikki, enkä minäkään niitä ihan hirveästi viljele.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom