- Liittynyt
- 4.1.2012
- Viestejä
- 389
EU:n pyrkimys ei ole olla talousmahti vaan Eurabian luominen.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Eurooppa ja EU voisi olla jälleen voimistuva talousmahti ja kyetä kilpailemaan maailman suurvaltojen kanssa myös tulevaisuudessa. Brexit nyt ainakin jarruttaa tätä pyrkimystä. Naiivia luottaa siihen, että pärjäisimme kaikki pienet euromaat tulevaisuudessa markkinoilla yksin. Ohi tullaan vasemmalta ja oikealta.
Ja mitä sen jälkeen? Auvoinen onni todella itsenäisessä Suomessa, jossa ei ole lainkaan talous- tai muitakaan ongelmia, Oivariinista tulee jälleen Voimariinia ja Stubb karkoitetaan? Sebastian Tynkkysestä, tuosta fiksuimmasta politiikosta sitten Paasikiven ja Kekkosen, tulee pääministeri? Sanotaan hei hei kaikille, sillä pienet maat ovat pärjänneet tähänkin asti yksin ja tulevat varmasti pärjäämääkin, kunhan muistamme kertoa kaikille puolueettomuudestamme! Minä haluaisin kysyä teiltä EU:sta eroamista kannatavilta, että millainen valtio Suomi olisi eron jälkeen? Kukoistava paratiisi?
Siinä missä nykyään tietty porukka syyttää kaikesta EU:ta, jahtasi tämän sakin henkinen isä Veikko Vennamo rötösherroja. Että eiköhän sitä joku syntipukki keksittäisi asioiden surkeudelle, vaikka ei oltaisikaan EU:ssa.
Mutta mitä sen eron jälkeen? Jos pitää valita EUssa pysymiselle joku vaihtoehto, niin sen pitää olla suunnitelma siitä, miten EUsta lähdetään, ja miten kauppasuhteet, lainsäädäntö ja turvallisuuspolitiikka sen jälkeen organisoidaan. Vai onko ääntäsi mielestäsi kunnioitettu, jos "EI":n voittaman kansanäänestyksen jälkeen Suomi solmii puolivapaaehtoisesti YYA kakkosen Venäjän kanssa ja valta siirtyy Moskovaan?"EI" tarkoittaa pelkästään sitä, että erotaan EU:sta. Kyllä tuo on aivan selvää, että ihmiset halusivat vallan takaisin britteihin Brysselistä. Tuo on aivan turhaa saivartelua, että ihmiset eivät muka tietäisi mistä äänestivät.
En pidä sitä yksinomaan huonona ideana, mutta ei ole mitään yhtä suunnitelmaa siitä, miten EU:n toiminta tulevaisuudessa tiivistyisi. Riippuu toteutustavasta ja siitä, miten iso rooli parlamentilla olisi muutoksen jälkeen. Asun itse liittovaltiossa, ja näyttäisi homma jotenkuten toimivan näinkin.Olet vaikuttanut tähän asti fiksulta kirjoittajalta ja ihmettelen tätä kantaasi. Kannatatko oikeasti tätä EU:n liittovaltiokehitystä?
EU on silti helvetin paljon demokraattisempi kuin Suomi.Entä EU:n demokratiavaje?
Nykymuodossaan kyllä, mutta koko ajanhan sitä koetetaan korjata. Euro Kreikan jälkeen on parempi kuin mitä euro oli ennen sitä keskuspankin lisävaltuuksien vuoksi.Eikö Euro ole mielestäsi epäonnistunut?
Missään ei ole sellaista isoa hallintosysteemiä, joka olisi täysin ongelmista vapaa. Väitteesi, että ainoa vaikutuskeino EUssa pienelle maalle on tehdä kansantaloudellinen rituaali-itsemurha, on banaali.Nämä ovat kaikki valtavia ongelmia ja EU on rakennettu niin, että niihin ei voi vaikuttaa muuten, kuin lähtemällä EU:sta.
EU on silti helvetin paljon demokraattisempi kuin Suomi.
Kattokaa nyt tämä saatanan video ennenkuin jaarittelette lisää nonsensea. Kestää tunti ja 43 min, mutta on täyttä tavaraa. Turisijoina ei ole ihan tusinaäijiä.
Varoufakisilla on jännittävä käsitys siitä, mitä demokratia tarkoittaa. Syriza voitti Kreikassa vaalit lupaamalla, että Kreikan ei tarvitse maksaa velkojaan, ja että muut euromaat painavat heille tarpeen mukaan lisää rahaa. Sitten kun EKP ei tähän suostunut, eurozone ei ole demokraattinen, koska se ei kunnioita Kreikan kansan tahtoa. Right.Eurozone doesn’t suffer from a democratic deficit. It’s like saying that you’re on the moon and there is an oxygen deficit. There’s no oxygen deficit on the moon, there is no oxygen! – Yanis Varoufakis
Kattokaa nyt tämä saatanan video ennenkuin jaarittelette lisää nonsensea. Kestää tunti ja 43 min, mutta on täyttä tavaraa. Turisijoina ei ole ihan tusinaäijiä.
Asun itse liittovaltiossa, ja näyttäisi homma jotenkuten toimivan näinkin.
Varoufakisilla on jännittävä käsitys siitä, mitä demokratia tarkoittaa. Syriza voitti Kreikassa vaalit lupaamalla, että Kreikan ei tarvitse maksaa velkojaan, ja että muut euromaat painavat heille tarpeen mukaan lisää rahaa. Sitten kun EKP ei tähän suostunut, eurozone ei ole demokraattinen, koska se ei kunnioita Kreikan kansan tahtoa. Right.
Ja siis omasta mielestänikin Kreikan kriisi hoidettiin päin persettä. Kreikan olisi pitänyt tehdä default, Ranskan ja Saksan olisi pitänyt tehdä Kreikalle rahaa lainanneille pankeille USA:n tyylinen bail-out, eli tukea pääomilla ja ottaa osakkeita vastineeksi, ja Kreikka olisi pitänyt potkia pois euroalueelta IMF:n holhokiksi. Näitä huonoja päätöksiä ei tehnyt jokin kaukana sijaitseva EU, vaan siellä oli mukana Suomesta ministerit Katainen ja Urpilainen osana tekemässä yksimielisiä päätöksiä. Jos Suomen poliitikoilla olisi ollut munaa oikeasti ajaa Suomen etua ja esittämäni ratkaisu olisi toteutunut, kukaan ei ekonomistipiirien ulkopuolella edes tietäisi, kuka Varoufakis on.
Varoufakisilla on jännittävä käsitys siitä, mitä demokratia tarkoittaa. Syriza voitti Kreikassa vaalit lupaamalla, että Kreikan ei tarvitse maksaa velkojaan, ja että muut euromaat painavat heille tarpeen mukaan lisää rahaa. Sitten kun EKP ei tähän suostunut, eurozone ei ole demokraattinen, koska se ei kunnioita Kreikan kansan tahtoa. Right.
Kumpa olisit jaksanut lukea muutaman rivin vielä.Viittausten uskottavuutta lisäisi, jos lisäisit lähteet.
Lähteet löydät maahanmuuttoketjusta sivuilta 2626 ja 2690.
Ei EU:sta eroaminen tietenkään kaikkia ongelmia ratkaisisi. Suomi vaurastuisi EU-eron jälkeen, koska meillä olisi oma valuutta ja emme olisi enää makselemassa muiden EU-jäsenmaksuja. Lisäksi rajavalvonta lopettaisi baltialaisten ammattirikollisten, romanialaisten kerjäläisten ja puuropakolaisten reissaamisen Suomessa.
Tämän vuoksi mielestäni selvästi euroeroa parempi vaihtoehto olisi sopeuttaa työmarkkinaa ja julkistaloutta eurossa menestymisen suuntaan. Eurosta eroaminen olisi paljon kivuttomampi operaatio aidolle ja hyvässä kunnossa olevalle markkinataloudelle.
Tässä on Englanniksi sama asia, minkä itse kirjoitin, joten näyttäisimme olevan vaihteeksi samaa mieltä. Mitä mielestäsi tarkoittaa "curtail austerity measures" valtiossa, missä on suuri julkinen sektori, missä kansalaiset/yritykset eivät maksa veroja, ja missä ei ole omaa valuuttaa? Mistä se raha tulee millä "austerity" vältetään?"The party promised to renegotiate Greece's debt and significantly curtail the austerity measures which had led to the longest recession in post-war global history."
Suoran demokratian käyttöönotto lisäisi itsenäiseen ajatteluun kykenevien mahdollisuuksia vaikuttaa omaan elämäänsä. EU-ongelmat ratkeaisivat seurauksena sitten itsestään. Valitettavasti opportunisti Tynkkynen epä-älyllisesti nostattaa vain meteliä:
Kumpa olisit jaksanut lukea muutaman rivin vielä.
Tässä on Englanniksi sama asia, minkä itse kirjoitin, joten näyttäisimme olevan vaihteeksi samaa mieltä. Mitä mielestäsi tarkoittaa "curtail austerity measures" valtiossa, missä on suuri julkinen sektori, missä kansalaiset/yritykset eivät maksa veroja, ja missä ei ole omaa valuuttaa? Mistä se raha tulee millä "austerity" vältetään?
Saattaa tulla yllätyksenä, mutta maksukyvyttömän osapuolen neuvottelumahdollisuudet ovat yleensä aika heikot. Myöskään tarkoituksena ei ole saavuttaa maksukyvytöntä tyydyttävää ratkaisua. Saavutettu ratkaisu kuitenkin kelpasi Kreikalle, koska eivät valinneet sitä toista vaihtoehtoa.Sanomattakin oli selvää, että Kreikan julkinen sektori oli kuralla, kuten myös veronkanto jne. Se ei ole tässä nyt juurikaan oleellista.
Varoufakis tuli IMF:n eteen uutena Kreikan valtiovarainministerinä uudelleenneuvottelemaan Kreikan velkataakkaa siten, että se olisi ollut edes joillakin keikoin maksettavissa takaisin jollakin aikajänteellä. Tarkoituksena oli todellakin neuvotella, siten miten neuvotteleminen yleensä ymmärretään, eli molemmat osapuolet joutuvat omissa kannoissaan jonkin verran joustamaan, jotta molempia osapuolia hyödyttävä ja tyydyttävä ratkaisu saataisiin aikaiseksi. Varoufakis EI pyytänyt IMF:tä lisää rahulia. Ja mikä oli IMF:n vastaus? IMF:n vastaus oli se, että Varoufakis oli toki oikeassa myös IMF:n mielestä siinä asiassa, että IMF:n ehdoilla Kreikka ei veloistaan selviä millään ilveellä, mutta IMF oli investoinut jo niin paljon ”poliittista pääomaa” tähän projektiin, ettei se voinut enää perääntyä. Näin ollen ainoaksi vaihtoehdoksi (”take it or leave it”) annettiin ottaa vielä lisää velkaa, joka ei taaskaan mennyt juurikaan muualle kuin velkojen ja korkojen maksuun Saksalaisille ja Ranskalaisille pankeille. Kreikan kansalaiset (ja muut Euromaat solidaarisuuden nimissä) toki laitettiin maksamaan tämäkin kiristämällä vyötä edelleen ja yksityistämällä kansallisomaisuutta, vaikka kreikkalaisten mahdollisuus tämän vielä entistäkin isomman velkataakan maksuun putosi juuri nollaan.
Saattaa tulla yllätyksenä, mutta maksukyvyttömän osapuolen neuvottelumahdollisuudet ovat yleensä aika heikot. Myöskään tarkoituksena ei ole saavuttaa maksukyvytöntä tyydyttävää ratkaisua. Saavutettu ratkaisu kuitenkin kelpasi Kreikalle, koska eivät valinneet sitä toista vaihtoehtoa.
Ymmärrys ylipäätään näyttää olevan vaikea laji. Velkoja voi esittää sellaisia ehtoja kuin haluaa. Velallinen ne joko hyväksyy tai hylkää. Suvereenia valtiota ei voi mihinkään pakottaa vaan se voi valita jättää maksamatta lainansa kokonaan ja kärsiä sen seuraukset. Ilmeisesti se vaihtoehto oli ikävämpi.Luetun ymmärtäminen näyttäisi olevan vaikija laji. IMF:llä ei ollut mitään aikomustakaan neuvotella, vaan ajaa Kreikka lopulta polvilleen, tai pikemminkin naamalleen. IMF itsekin myönsi, että heidän ehdotukset eivät toimi. Eikä Varoufakis pyytänyt lisää lainaa, vaikka lehdistö niin rummuttikin joka puolella. IMF:n "vaihtoehto" kelpasi Kreikalle, kun se laitettiin kelpaamaan väkisin.
Ymmärrys ylipäätään näyttää olevan vaikea laji. Velkoja voi esittää sellaisia ehtoja kuin haluaa. Velallinen ne joko hyväksyy tai hylkää. Suvereenia valtiota ei voi mihinkään pakottaa vaan se voi valita jättää maksamatta lainansa kokonaan ja kärsiä sen seuraukset. Ilmeisesti se vaihtoehto oli ikävämpi.
Ja sinun mielestä tässä yhteydessä oli järkevää ja pakollista antaa vielä käytännössä VÄKISIN lisälainaa jo käytännössä maksukyvyttömälle maalle, vaikka eivät sitä itse halunneet, jotta voitiin todellisuudessa "pelastaa" Saksalaiset ja Ranskalaiset pankit ja tuhottiin samalla Kreikan tulevaisuus kokonaan. Voi hyvää päivää. Katso se linkittämäni video.