Nogi ei osannut lyödä tuolloin kunnolla oli subbari lähestulkoon. Sylvia oli kovanyrkkinen brawleri olemattomalla mattopelillä, Barnetin pysty ei ollut kummoista, Crocopilla oli vain fanien hehkuttama vasen jalka josta pääsi hautausmaalle, mattopeli oli olematon. Arlovskilla vähän valmiimpi paketti mutta leuka riittämätön ja sitä vastustajat käytti vuosia hyväkseen. Heathi ei ollut millään osa-alueella mestari. Pedrozta ei ole edes varma mitä mies tuolla listalla tekee, kertoo paljon siitä. Mirin lyöntitaidot eivät ole parantuneet kuin vasta viime vuosina, ja onkin tehnyt tietytllä tavalla kovaa jälkeä, lopettanut Nogin kahdesti, osoittaen Nogin subien riittämättömyyden.
Schildtin listalla olokin on lähinnä ollut mman glorifioimista k-1 fanien silmissä, mies ei ole voittanut mmassa ikinä kovia otteluita ja on ollut tuolloin 2004 3 ottelun tappioputkessa, ja aikaisemmat voitotkaan eivät voi nostaa miestä top-10 saatikka niin korkealle että pysyisi siellä 3 tappiolla.
1. Nogin heikoin osa-alue oli alasviennit, mutta sai silti sen ajan parhaan alasvientien puolustajan mattoon ja kaivoi jujin. Pystyssä Nogilla on aina ollut kohtalaiset nyrkkeilyperusteet eivätkä ne siitä mihinkään edenneet UFC-vuosiin mennessä. Väittäisin, että Nogin kokonaispaketti pystyssä oli huonompaa, koska oli hidastunut selkeästi eikä leuka ollut enää rautaa kuten Pridessa. Ainahan Nogueira on ollut nyrkkeilysäkki pystyssä hyviä pystyottelijoita vastaan ja lähinnä jabi on ollut hyvä. Mutta kyllä se kertoo jotain Nogueiran nyrkkeilystä, että otti pystyn osalta tasaisen matsin Kharitonovia vastaan 2004. Suosittelen katsomaan kyseisen ottelun. Kharitonov oli ansainnut paikan 2004 olympialaisiin nyrkkeilyssä, mutta jätti menemättä, että pystyi osallistumaan Priden 2004 HW turnaukseen.
2. Sylvia paini high schoolissa ja kilpaili grappling-turnauksissa ennen kuin aloitti ammattilaisuran vapaaottelijana. MFS:n ottelijat olivat myös tunnettuja monipuolisuudestaan siihen aikaan. Sylvian paras ominaisuus oli tietysti koko kuten Bigfootilla nykyään.
3. Barnettin pystyssä on ollut aina vaikutteita vanhan koulukunnan nyrkkeilystä. Mitään divarin parhaita pystyottelijoita hän ei tietysti ikinä ole ollut, mutta pysty on ollut riittävää top 10 ottelijoita vastaan, kun ottaa huomioon, että Barnettin paini ja matto-osaaminen ovat aina olleet raskaansarjan parhaimmistoa.
4. Cro Cop oli yksi parhaimmista pystyottelijoista vapaaottelussa. Siihen päälle divarin paras alasvientipuolustus ja hyvä matto-osaaminen puolustamisen ja vastustajan neutraloimisen osalta niin ei voida mistään yhden tempun ponista puhua. Samalla tavalla dos Santosia voisi kritisoida, koska hän on otellut 99% UFC-urastaan pystyssä.
Judo Chop: The Curious Case of Mirko 'Cro Cop' Filipovic - Bloody Elbow
5. Arlovski on teknisesti edelleen yksi monipuolisimmista ottelijoista raskaassasarjassa. Leuka ei huippuvuosina ollut mitenkään huono, raskaassasarjassa se vain korostuu, koska lähes kaikilla on reilusti tyrmäysvoimaa.
6. Kyllähän tuolla raskaassasarjassa pyörii nykyäänkin kärjen tuntumassa jack of all trades -ottelijoita kuten Browne ja Bigfoot. Sinä nimen omaan sanoit, että kaikki raskaassasarjassa olivat yhden tempun poneja, mitä Herring ei ollut.
7. Rizzolla oli tuossa vaiheessa alla voitot Rodriguezista ja Telligmanista kahdessa edellisessä matsissa. Rizzon pysty oli 2000-luvun alussa divarin parhaimmistoa ja taisi olla jo siihen aikaan musta vyö ainakin luta livresta jos ei BJJ:sta. Kukaan ei voi sanoa 2.0 versiota Ruasista yksipuoliseksi ottelijaksi.
8. Mir on varmaan ainut tuolla listalla, joka siihen aikaan oli yksipuolinen ottelija.
9. Schilt oli tuossa vaiheessa vasta aloitellut uraansa K-1:n puolella ja häntä pidettiin vapaaottelijana. Semmy oli pyörinyt parin vuoden ajan top 10:n tuntumassa välillä rankattuna ja oli hävinnyt vain divarin parhaimmistolle sinä aikana. Ilmeisesti lopetusvoitto jujilla McGeesta, joka oli edellisenä vuonna otellut UFC-tittelistä riitti top 10 sijoitukseen. Nytkin puhuttiin yksipuolisista ottelijoista ja sitä Semmy ei ollut. Paini oli heikkoa, mutta subilopetuksia löytyy uralta 10 kappaletta.
TL;DR mielestäni ainoastaan Mir oli yksipuolinen ottelija vuoden 2004 top 10 raskassarjalaisista.