Tokihan tuo hyödyllisten mutaatioiden tuottaminen ihmisen toimesta on mahdollista, ja en edelleenkään kiellä etteikö sitä voisi tapahtua luonnonkin toimesta, tosin hyvin harvoin.
Ja tuosta maapallon iästä sen verran, sen määrittämiseen käytettävä hiiliajoitus perustuu olettamuksiin. Oletetaan, että tiedetään mikä on ollut ilmakehän koostumus tuhansia tai jopa miljoonia vuosia sitten...
Löytyy kyllä yllättävän paljon noita olettamuksia tieteestä yleensäkin, enkä nyt puhu ainoastaan tästä evoluutioteoriasta. Ikävää on, että näiden olettamusten avulla saadut tulokset esitetään faktoina, eikä mainita että ne saattavat olla vääriä.
Radiohiiliajoituksesta:
Radiohiilimenetelmällä on omat ongelmansa: radioaktiivisen hiilen tarkkaa puoliintumisvauhtia ei tunneta, siitä on käytetty arvoa 5568±30 (Libbyn puoliintumisaika) ja myöhemmin hieman tarkempaa arviota 5 730±40 vuotta (Cambridgen puoliintumisaika). Lisäksi tiedetään, ettei radioaktiivista hiiltä synny ilmakehässä vakiovauhdilla, koska kosmisen neutronisäteilyn määrä vaihtelee.
Virhemarginaalista ollaan siis tietoisia, mutta se ei estä menetelmän käyttöä tiettyine rajoituksineen.
Et edelleenkään ole esittänyt omaa teoriaa, joka kumoaisi esim. fossiililöydösten perusteella tehdyt havainnot ja päätelmät lajien kehityksestä. Olen saanut käsityksen, ettet kiellä luonnonvalintaa, mutta kiellät hyödylliset mutaatiot? Mihin tämä perustuu? Mihin luonnonvalinta mielestäsi kohdistuu? (En jaksa lukea uudestaan koko ketjua läpi) Jos se mielestäsi kohdistuu yksilöön tiettyine piirteineen, niin eikö se kohdistu niihin ominaisuuksiin, jotka geenit määräävät? Et sentään pysty kumoamaan etteikö geenejä olisi olemassa ja että ne määräävät yksilön ominaisuudet?
Evoluutio toimii käytännössä niin pitkällä aikajanalla, tietysti myös kyseisen lajin sukupolven pituudesta riippuen, että sitä on vaikea tutkia "paikan päällä" sen tapahtuessa. Otetaan käytännön esimerkki, ihmislaji. Fossiililöytöjen perusteella voi olettaa lajin olevan lähtöisin Afrikasta. Afrikassa edelleen elävien ihmisten ihonväri on tumma, meillä täällä pohjoisessa vaaleampi. Ihon väri on geenien määräämä ominaisuus, ja nämä kyseiset geenit ja niiden määrä (kyseessä on polygeeninen ominaisuus, geenien vaikutus on summautuva, ei dominoiva tai resessiivinen) sekä paikka DNA-juosteessa on tutkittu. Vaalea iho on soveltunut paremmin pohjoisella pallonpuoliskolla vallitseviin olosuhteisiin auringon säteilyn suhteen. Esim. tummaihoisilla pakolaisilla on todettu vajetta D-vitamiinin tuotannossa etenkin talviaikaan, kun auringonvaloa on vähemmän, meille vaaleille taasen riittää pienempikin määrä. (D-vitamiinia tuotetaan iholla, auringonvalon avulla. Ruoasta saatu D-vitamiini ei yleensä riitä tyydyttämään tarvetta talvella; meillähän sitä lisätään maitoonkin.)
Onko yllämainitussa kyse evoluutiosta? Onko siinä jokin kohta, josta olet toista mieltä? Se, ettei sinun kaveripiirissä satu olemaan henkilöä, jolla olisi jokin "hyödyllinen mutaatio", ei tarkoita, etteikö niitä luonnossa olisi. Ilman mutaatioita ei olisi variaatioita luonnonvalinan materiaalina, mutta koska mutaatiot usein ovat enemmän haitaksi kuin hyödyksi, ei niitä kannata myöskään järin usein tuottaa. Siksi tällaiset "koodausvirheet" eivät ole yleisiä. Sen verran tarpeeksi niitä kuitenkin on, että pidemmällä aikavälillä saattaa syntyä sellainen mutaatio, josta on kuin onkin hyötyä saman lajin muihin yksilöihin verrattuna vallitsevissa olosuhteissa, jolloin se ilmenee esim. parempana lisääntymismenestyksenä, ottaen huomioon, että lisääntymisen tarkoituksena on tuottaa
menestyviä jälkeläisiä (ei pelkästään "lisääntyä" lisääntymisen takia).
En ymmärrä, että tästä jaksetaan vielä vääntää, itseni mukaan lukien..
N. 10 vuotta sitten erään uskonlahkon edustajat antoivat käteeni kirjan, joka nimenomaan keskittyi kumoamaan evoluution. Fossiilitkin oli sen mukaan jumala laittanut sinne maahan meidän löydettäviksi. En voi olla löytämättä yhtymäkohtaa edellämainitun ja sinun näkemyksesi kanssa..