Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Gloobalilla kanssakäymisellä tarkoitan ulkopolitiikan hoitoa/kulttuurin vaihtoa. Tiettyyn suuntaan kumartelusta johtuen ulkopolitiikan hoito tuohon aikaan oli melko rajoittunutta. Eikö?Silloin harrastettiin kanssakäymistä ulkomaailman kanssa lähinnä siksi, että ei ollut sitä varallisuutta. Mm valtava määrä ihmisiä valui Ruotsiin (myös 60-luvulla). Voidaan siis sanoa, että rahan puute ei ollut syy elämän rajoittumiseen kotimaahan, vaan syynä oli lähinnä mahdollisuuksien puute ja tuntemattoman pelko.
Totta ,mutta sehän on suurien liittovaltioiden tarkoitus,pitää sodat hyväksikäytettävissä alamaisvaltioissa.Aikaisempien viestieni lukeminen kertoo sen:
Ja yksinkertaistus siitä miten siihen pyritään:
Luetaan niitä viestejä. Kirjoitin, että EU ja sen edeltäjät ovat tuottaneet alueelleen kirjoitetun historian pisimmän rauhanjakson. Sinä aikana kun mikä tahansa maa on tähän alueeseen kuulunut, sen alueella ei ole sodittu.
Liitty, jos olemme EU:n puolustus ja turvallisuusyhteistyössä mukana.(Ja kohta myös NATO:ssa).Se mitä sen alueen ulkopuolella tapahtuu ei liity tähän mitenkään, koska EU:lla ei ole oman alueensa ulkopuolisiin asioihin mitään toimivaltaa.
[Annatko muita esimerkkejä vaikuttamiseen?(Jos en halua kuulua protesttiliikeisiin)Äänesi ei kuulu, jos et tee sen eteen jotain muutakin kuin äänestä.
Jos pelkästä äänestämisestä puhutaan, niin äänesi on väkimäärään nähden pienempi EU:ssa kuin Suomessa, mutta samalla sen vaikutusalue on suurempi kuin Suomessa, nämä kaksi asiaa kumoavat toisensa. Mutta kun otetaan huomioon, että jopa heikko EU vaikuttaa maailmaan valtavan paljon enemmän kuin Suomi, niin itseasiassa olet osana EU:ta vaikutusvaltaisempi kuin osana Suomea.
horroroso sanoi:Suomi on kylläkin jäsenvaltio eikä osavaltio, koska se määrää edelleen omasta ulko- ja turvallisuuspolitiikka itse.
horroroso sanoi:Yhteen lauseeseen tiivistettynä EU:n tarkoitus on tarjota sen kansalaisille mahdollisuudet parempaan elämään :propaganda:.
Takakäsi sanoi:Gloobalilla kanssakäymisellä tarkoitan ulkopolitiikan hoitoa/kulttuurin vaihtoa. Tiettyyn suuntaan kumartelusta johtuen ulkopolitiikan hoito tuohon aikaan oli melko rajoittunutta. Eikö?
Takakäsi sanoi:Totta ,mutta sehän on suurien liittovaltioiden tarkoitus,pitää sodat hyväksikäytettävissä alamaisvaltioissa. Liitty, jos olemme EU:n puolustus ja turvallisuusyhteistyössä mukana.(Ja kohta myös NATO:ssa).
Takakäsi sanoi:Annatko muita esimerkkejä vaikuttamiseen?(Jos en halua kuulua protesttiliikeisiin)
indigof73 sanoi:Siis et kai ihan oikeasti usko tuohon? Unionin voimakkaalla laajentumisella ja liittovaltiopyrkimyksillä on perimmäisenä tarkoituksena luoda Yhdysvaltojen ja Aasian talousalueille kilpailukykyinen vaihtoehto. EU vain ei pysty kilpailemaan Kiina-ilmiöiden kanssa - kehityksessä ollaan siinä vaiheessa, että joitakin kännykkälatureita on turha uneksia valmistavansa Euroopan maaperällä pitkällä tähtäimellä.
Tiede ja teknologia ovat avainsana, mutta laadullisesti USAlta tulee koko ajan turpaan ja ero näyttää vain kasvavan, palkkataso/ostovoima on koulutetulle väelle Yhdysvalloissa paljon houkuttelevampi ja osaavinta väkeä siirtyy edelleen suuria määriä sinne. Yhdysvaltojen kaltaiseksi liittovaltioksi EU-mailla on yleensäkin 'hieman' huonot edellytykset -yhteinen kieli, historia, ja kulttuuri puuttuu. En tunne minkään sortin yhteenkuuluvuutta esim. italialaisten tai ranskalaisten kanssa enkä jaksa uskoa että sieltäkään päin löytyisi kovin laajamittaista ymmärrystä esim. pohjoismaista tasa-arvoa tai suomalaista mämmikulttuuria kohtaan.
Hullu inkkari sanoi:Mutta kuinka kauan? Kun EU:lle saadaan ulkoministeri ja perustuslaki, jonka myötä kaikki jäsenvaltiot liitetään aikaa myöten Natoon, niin nämä vaikuttavat kyllä merkittävästi mainitsemiisi politiikan lajeihin. Huomioitava on myös, että EU-maiden keskinäiset turvatakuut veivät jo Suomen puolueettomuuden, mikä siis vaikuttaa turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä jo tänäkin päivänä.
Joten eiköhän järjestetä EU:n perustuslaista kansanäänestys, jotta Suomen kansa
kohtaisi ajoissa vastuunsa näissä asioissa.
Toisilla tuo elintaso on noussut kun taas osalla ihmisistä se on laskenut. Ja kilpailukykyiseksi väkisin haluaminen on osa syy tähän. :down:horroroso sanoi:Miksiköhän sitä halutaan olla kilpailukykyisiä? Ihan vaan kilpailemisen vuoksi? Ettei sillä vaan olisi mitään tekemistä ihmisten elintason kanssa?
Takakäsi sanoi:Toisilla tuo elintaso on noussut kun taas osalla ihmisistä se on laskenut. Ja kilpailukykyiseksi väkisin haluaminen on osa syy tähän. :down:
EU on suurta huijausta ja tyhjillä lupauksilla saatiin suomalaiset äänestämään EU:n puolesta.
D.Yates sanoi:Ja suurempi syy on se, että sosiaalidemokratia on tappanut ihmisistä viimeisenkin oma-aloitteellisuuden.
jaco sanoi:1. Päätäntävalta suurilla valtioilla. Eli omista asioista tietämys päätäntä olisi suomen omissa käsissä ilman eu:ta
2. Suomi ei rahallisesti hyödy EU:sta vaan toisinpäin suomi häviää tässä kaupassa.
3. Esim. Alkoholivero. Liian suuria Alennuksia väärästä päästä.
4. Maatalous.
5. Ruuan kallistuminen Euron nojalla ja yleensäkkin kulutushyödykkeiden.
6. Työntekijöiden parantunut mahdollisuus työskennellä muissa eu maissa. Suomi ja suomalaiset työntekijät häviävät tässä joka tapauksessa.
horroroso sanoi:Miksiköhän sitä halutaan olla kilpailukykyisiä? Ihan vaan kilpailemisen vuoksi? Ettei sillä vaan olisi mitään tekemistä ihmisten elintason kanssa?
Q.Bijou sanoi:Blondin logiikalla ajateltuna eikös se ole hyvä asia jos EU:lla on yhteinen turvallisuuspolitiikka, ollaan kaikki samassa veneessä, ni tuskin sitä ruetaan sit keskenämme sotimaan. Vielä kun saatas Venäjä samaan remmiin, ni kohta ainoat todelliset viholliset ovat örkkimörkit linnunradan tuolta puolen..
horroroso sanoi:Missasit pointin. Suomen valtio päättää edelleen itse mitä se tekee ulko- ja turvallisuuspolitiikan suhteen. Todellisessa liittovaltiossa...