- Liittynyt
- 17.1.2004
- Viestejä
- 4 100
Minä väitän, että valtio on tehottomampi kuin kirkko.
Sen enempiä kantaa ottamatta keskusteluun totean, että valtio on ihan vitun tehoton. Tehottomista tehottomin.
Valtion hommissa ollaan joo :D
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Minä väitän, että valtio on tehottomampi kuin kirkko.
Ei pidä paikkaansa. Suomessa on yrityksille kodennettu yhteisövero josta sitten maksetaan osuus suoraan kirkolle. Eli jokainen yritys ja sitä kautta myös työntekijä maksaa kirkolle.
.
No joo joo, mutta sitähän tässä on koko ajan yritetty sanoa, että valtion ei pitäisi nykyisellä tavalla jaella kirkolle rahaa. Tietyn prosenttiosuuden yhteisöverosta kohdistaminen kirkolle on ihan sama kuin jos yritykset maksaisivat saman osuuden suoraan kirkolle. Kirkko siis verottaa yrityksiä, valtion luvalla. Minä ja monet muut täällä ovat sitä mieltä, että valtion ei pitäisi sallia tällaista.Valtio verottaa ja valtio päättää, mikä osuus annetaan kirkolle. Ihan niin kuin kaikessa muussakin tuessa, jota yhteiskunta ympäriinsä jakelee. Nimi on eri, mutta rahanjakaminen on joka tapauksessa kirkosta erillään olevan demokraattisesti valitun elimen päätäntävallan alla. Niin kuin Paarmankin ulostulosta voidaan päätellä, ei kirkko sanele yhteisövero-osuuttaan. Pyytää tietenkin aina saa.
No ei kai näiden tukien määrää ole mitenkään järkevää vertailla prosenttiosuuksina tuensaajien menoista. Kirkon yhteisöveroista saama summa on aivan eri kertaluokkaa kuin jonkin vapaa-ajattelijoiden saama tuki. Eikä näillä ole muutenkaan mitään tekemistä keskenään. Vapaa-ajattelijoita tuetaan samalla perusteella kuin muitakin "yleishyödyllisiä" voittoa tavoittelemattomia yhdistyksiä. Kirkon yhteisövero-osuuksien perustelu on julkisten tehtävien hoitaminen.Muuten esimerkiksi sellaisen mielestäni epämiellyttävän pikkuruisen (1438 jäsentä, v.2007) yhdistyksen kuin Vapaa-ajattelijain liitto ry:n toimintamenoista valtio maksoi vuonna 2007 36 prosenttia. Samana vuonna ev.lut. kirkon toimintamenoista katettiin yhteisöverolla 12,5 prosenttia.
Ja olet täysin sataprosenttisesti väärässä. Kuten täällä on todettu, kirkon tehokkuusaste on muutamien prosenttien luokkaa. (Siis sisääntuleva raha/hyötykäyttöön menevä raha)Minä väitän, että valtio on tehottomampi kuin kirkko. Olen itseasiassa täysin varma tästä.
Mitä nyt yhtään olen omilla aivoillani yrittänyt tätä touhua ajatella, ja mitä nyt ylipäätään näistä asioista ymmärrän - olen täysin samaa mieltä!Kouluista pakko uskonto pois ja kirkollisvero pitäisi lakkauttaa!
jaahas, en ollutkaan varma. Se olikin sitten totta, kirjoitinkin vähän epäilevästi kyllä (turhaan).Tiedän, että jakavat. Vaikka toiminta on tosiaan lähes olematonta, niin ei sitä kannata hävetä, vaan mennä mukaan tekemään toiminnasta suurta.
Ihmiset on kyllä kaikki tosi huonosti motivoituneita tekeen yhtään mitään, edes kunnostaan huolehtimaan. Onko sitten liian hyvät oltavat, ettei kiinnosta. Vai onko se että asutaan kaupungeissa ja ei ole sitä yhteenkuuluvuuden tunnetta. siinä mielessä toi ateismi on huono, kun se ei oikein ole yhteisöllistävä tekijä. Mutta ei tätä nykyihmisten veltostumista aikaan ole saanut ateistit - Ei tosin niinkukaan väittänytkään, kunhan totesin ,ettei kukaan käsittänyt väärin.Tällä hetkellä kuitenkin todellisuutta on se, että hajanainen joukko kannustaa ihmisiä eroamaan kirkosta, eivätkä tarjoa mitään tilalle. Kymmeniätuhansia on eronnut, eikä pihaustakaan korvaavasta toiminnasta. Luulisi, että tuossa joukossa olisi jo useita sellaisia yksittäisiä henkilöitä, joilla olisi uskonnoton motiivi, rohkeutta ja kykyä potkaista käyntiin jotain kirkon toimintaa vastaavaa, edes pienessä mittakaavassa. Vaikealta näyttää. Johtuu ehkä juuri siitä, että toimintaan on hankala motivoida ketään. En tiedä.
Kaippahan tossa on joku leikkuri. tulis aika erikoisia summia, jos ne samalla prosentilla menis. Vähä niinkuin verot palkasta, mutta toisinpäin kääntäen.Muuten esimerkiksi sellaisen mielestäni epämiellyttävän pikkuruisen (1438 jäsentä, v.2007) yhdistyksen kuin Vapaa-ajattelijain liitto ry:n toimintamenoista valtio maksoi vuonna 2007 36 prosenttia. Samana vuonna ev.lut. kirkon toimintamenoista katettiin yhteisöverolla 12,5 prosenttia. Valtio ilmeisesti tukee jollain pienillä summilla joitakin kirkon erityistoimintoja. Sekään ei kuitenkaan voi nostaa valtion tuen osuutta kirkon toimintamenoista yli 13 prosentin.
Vapaa-ajattelijoidenhan luulisi olevan jollain tavalla organisoitu yhteisö, jolla olisi voimaa toteuttaa vastaavia palveluita. Mutta ei. Heiltä puuttuu motiivi. Keskittyvät vain itsekkääseen räksyttämiseen. Minulle ei tuottaisi mitään vaikeuksia liittyä heihin, jos olisivat "vapaa-ajattelunsa" rinnalla vilpittömästi koko yhteiskunnan hyvinvoinnin puolella ja saisivat jotain konkreettista aikaan. Mutta ei, pelkkää räksytystä. Näin uskonnottomana valitsen kirkon toiminnan, kunnes todellinen vaihtoehto löytyy.
Kirkon vastustajien argumentit ja varsinkin teot ovat kautta linjan niin helvetin onnettomia, että tekisi melkein mieli itse erota kirkosta, alkaa vastustamaan sitä ja näyttää miten homma hoidetaan.:D
1. En ole tapauskovainen, olen ateisti. 2. Minulle homous tarkoittaa lainaamaasi asiaa. Tuohon lauseeseen tartuttiin jo sinua asiallisemminkin, mutta en lähde tässä ketjussa kantaani tarkentamaan. Homo-kavereilleni olen kantani esiin tuonut aivan yhtä värikkäin sanakääntein ja he suvaitsevat minua selvästi heteroita paremmin. Tästä jatkan mielelläni lisään toisessa ketjussa.Esimerkki tapa-uskovaisen loogisesta argumentoinnista? Minusta suoraa jatkoa linjalle "kova siitin ulosteisessa miehen peräsuolessa".
Ei niiden tarvitse tehdä mitään. Vapaa-ajattelijat olivat esimerkki ryhmästä, joilla on jollain mittarilla yhteinen elämänkatsomus, kuten kirkon jäsenilläkin ja jotka voisivat jotenkin osoittaa toimivansa paremmin. Kirkon jäsenten suurin voima on yhteisöllisyys ja toiminnan kattavuus. Kirkon aktiviinen heikentäminen on nimenomaan tuon yhteisöllisyyden heikentämistä ja siitä ollaan ilmeisesti yhtä mieltä, että tuota yhteisöllisyyttä ei synny tilalle minnekään muualle. Vapaa-ajattelijat olivat tästä ensiksi mieleen tuleva esimerkki ja kysymysmerkki, että voisiko sinne muodostua uskonnosta riippumatonta yhteisöllisyyttä, mutta näköjään ei voi. Heillä ei ole tosiaan näytä olevan minkäänlaista motiivia tehdä yhteiskunnastamme parempaa. Ovat pelkkä räksytysporukka.Miksi vapaa-ajattelijoilla pitäisi olla "motiivia" tehdä hyväntekeväisyystyötä?
Vapaa-ajattelijat olivat esimerkki ryhmästä, joilla on jollain mittarilla yhteinen elämänkatsomus, kuten kirkon jäsenilläkin ja jotka voisivat jotenkin osoittaa toimivansa paremmin. Kirkon jäsenten suurin voima on yhteisöllisyys ja toiminnan kattavuus. Kirkon aktiviinen heikentäminen on nimenomaan tuon yhteisöllisyyden heikentämistä ja siitä ollaan ilmeisesti yhtä mieltä, että tuota yhteisöllisyyttä ei synny tilalle minnekään muualle. Vapaa-ajattelijat olivat tästä ensiksi mieleen tuleva esimerkki ja kysymysmerkki, että voisiko sinne muodostua uskonnosta riippumatonta yhteisöllisyyttä, mutta näköjään ei voi. Heillä ei ole tosiaan näytä olevan minkäänlaista motiivia tehdä yhteiskunnastamme parempaa. Ovat pelkkä räksytysporukka.
1. En ole tapauskovainen, olen ateisti.
2. Minulle homous tarkoittaa lainaamaasi asiaa. Tuohon lauseeseen tartuttiin jo sinua asiallisemminkin, mutta en lähde tässä ketjussa kantaani tarkentamaan. Homo-kavereilleni olen kantani esiin tuonut aivan yhtä värikkäin sanakääntein ja he suvaitsevat minua selvästi heteroita paremmin. Tästä jatkan mielelläni lisään toisessa ketjussa.Ei niiden tarvitse tehdä mitään.
Vapaa-ajattelijat olivat esimerkki ryhmästä, joilla on jollain mittarilla yhteinen elämänkatsomus, kuten kirkon jäsenilläkin ja jotka voisivat jotenkin osoittaa toimivansa paremmin. Kirkon jäsenten suurin voima on yhteisöllisyys ja toiminnan kattavuus. Kirkon aktiviinen heikentäminen on nimenomaan tuon yhteisöllisyyden heikentämistä ja siitä ollaan ilmeisesti yhtä mieltä, että tuota yhteisöllisyyttä ei synny tilalle minnekään muualle. Vapaa-ajattelijat olivat tästä ensiksi mieleen tuleva esimerkki ja kysymysmerkki, että voisiko sinne muodostua uskonnosta riippumatonta yhteisöllisyyttä, mutta näköjään ei voi. Heillä ei ole tosiaan näytä olevan minkäänlaista motiivia tehdä yhteiskunnastamme parempaa. Ovat pelkkä räksytysporukka.
Erillisillä hyväntekeväisyysorganisaatioilla on paikkansa, mutta ne "kilpailevat" kirkon kanssa aivan eri sarjassa.
Ateisti, joka ilmoittaa kuuluvansa kirkkoon, on "vähän sama" kuin tummahipiäinen henkilö, joka ilmoittaa kuuluvansa Ku Klux Klaaniin: a) joko henkilö ei täysin (siis lähimainkaan) ymmärrä mihin järjestöön oikein kuuluu tai b) henkilö oikeasti haluaa tukea toimintaa, joka on täysin oman ajatusmaailman vastaista.Ruokalusikka sanoi:1. En ole tapauskovainen, olen ateisti.
Sinä nyt näytät väittävän vähän kaikenlaista, vailla faktan häivää. Nämäkin asiat on kuitenkin mahdollista tarkistaa, joten mutuilu on turhaa. Mikäli ei ota asioista selvää, voi tietysti uskoa hyvinkin mihin lystää. Ohessa hieman materiaalia, joihin kannattaa perehtyä, sen sijaan että vain heittelee arveluja omasta päästään:Ruokalusikka sanoi:Minusta olet pahasti hakoteillä. Ensinnäkin, kirkko ei ole hyväntekeväisyysorganisaatio. Kirkon tehtävä ei ole kerätä rahaa ja jakaa sitä tai materiaa eteenpäin hyväntekeväisyytenä. Siitä huolimatta väitän, että kirkko ei häviä tälläkään mittarilla "oikeille" isoille hyväntekeväisyysorganisaatioille (Unicef, yms.). Mitä isompi organisaatio, sitä enemmän sen järjestelmällinen ylläpito vaatii. Uskallan väittää, että kirkon toiminnan kustannustehokkuus ei häviä millekään suurelle organisaatiolle. Heittäydyn niin uskaliaaksi, että väitän kirkon toimivan tehokkaammin, kuin perinteinen suomalainen valtionlaitos (VR, Kansaneläkelaitos jne). Vaikka jollain tehokkuusmittarilla saataisiin kilpailua aikaiseksi, niin kirkko ohittaa silti minkä tahansa laitoksen paljon ennen loppusuoraa hyväntekeväisyystyöllään, eli ilmaisilla työntekijöillään.
Jumalaa tuskin on -bussit tulevat Suomeenkin
Suomalaisten uskonnottomien järjestöt Vapaa-ajattelijain liitto sekä Humanistiliitto käynnistävät yhteisen mainoskampanjan. Uskonnottomuutta positiivisessa valossa mainostavan kampanjan esikuva on Lontoon busseissa ja metrossa toteutettu mainoskampanja. Kampanja toimii myös lähtölaukauksena uskonnotonta elämäntapaa käsittelevälle sivustolle.
Suomen kampanja rahoitetaan täysin lahjoitusvaroin.
Englannista alkaneen uskonnottomien kampanjan on nyt levinnyt mm. Espanjaan, Italiaan, Kanadaan, Saksaan ja nyt myös Suomeen, kertovat hankkeen puuhamiehet.
Suomen Humanistiliitto ry ja Vapaa-ajattelijain liitto ry ovat uskontokuntiin kuulumattomien ihmisten etujärjestöjä.