Eduskuntavaalit 2015

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Jami2003
  • Aloitettu Aloitettu
Taide ja kulttuuri ja nuortensyrjäytyminen ovat kaksi eri asiaa... ja älkää nyt Jumalauta sekoittako valtion ja kuntien apurahoja...

Yhtään skeittiparkkia en tiedä suoranaisesti valtion tuilla rakennetun... mutta kuntien tukien avulla kyllä...

Voitaisko pitää kuitenkin nyt valtion asioissa tää keskustelu :D
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Sosiaaliturva on niin kattava, että on edullisempaa jäädä kotiin makaamaan kuin mennä alempipalkkaiseen hommaan ja se kotona makaaminen on helvetin kallista. Sitä sitten tuetaan ja rahoitetaan se järjettömällä progressiolla. Sosiaaliturva näin kattavana on Suomen syöpä.

No jos nyt ajatellaan että on yksi avoin työpaikka avautunut ja siihen on kaksi (tai useampi) sopivaa henkilöä. Aktiivisin saa sen paikan. Muut jää nuolemaan näppejään ja lojumaan sohvalle. Ensimmäinen ongelma ratkaistu eli työpaikka täytetty. Toinen ongelma edelleen ratkaisematta eli mistä vitusta saadaan sitä työn kysyntää niin paljon että niille lorvijoillekin edes olis jotain hommaa. Ei niistä kaikki halua tuilla elää. Siinä tullaan sitten työllistämisen helpottamiseen. Ei siitä mihinkään pääse että jotain tukea on työttömälle maksettava. Työttömän työhön pakottaminen karenssin uhallakin on htödytöntä jos se perusongelma siellä takana eli työn kysyntä tökkii.
 
Taide ja kulttuuri ja nuortensyrjäytyminen ovat kaksi eri asiaa... ja älkää nyt Jumalauta sekoittako valtion ja kuntien apurahoja...

Yhtään skeittiparkkia en tiedä suoranaisesti valtion tuilla rakennetun... mutta kuntien tukien avulla kyllä...

Voitaisko pitää kuitenkin nyt valtion asioissa tää keskustelu :D

Eh, kuntien asiatko eivät ole valtion asioita. Valtio tukee myös nuorten syrjäytymisen ehkäisyä. ja kyse ei ole siis siitä että nuorten pitäisi osata piirtää, skeitata tai soittaa kitaraa, vaan siitä että osallistamalla nuoria erilaisiin mielekkäisiin toimintoihin ja aktiviteetteihin syrjäytymistä voidaan ehkäistä. Ja jos jätetään inhimillinen puoli kokonaan pois, niin syrjäytyminen maksaa aika paljon rahaa.

OKM - Nuorisotyön kohteet ja rahoitus
 
No jos ei lasten ja nuorten toimintaan panosteta, niin miten sun mielestä nuorten syrjäytymistä pitäisi ehkäistä? Vai oletko sitä mieltä ettei valtion kannata siihenkään tuhlata euroja?

Pitäisi panostaa siihen että syrjäytyvät ihmiset ei tee lapsia. Joo joo tiedetään ettei näin voi kukaan sanoa, mutta mikäs sen paremmin syrjäytymistä estää? Meinaatko että se Alko Nisti Holistin kersa jättää syrjäytymättä jos toisella puolella kaupunkia pidetään kaupungin ylläpitämää taidekerhoa jossa Lääkäri-Opettaja perheen jälkikasvu käy piirtelemässä?

Oikeasti koskaan ei ole taiteilijoilla ollut yhtä hyvät olot kuin nyt. Ja sitten joku Krista Kosonen itkee vaalitulosta ja taiteen asemaa samalla kun pörrää joka toisessa turo-viihdeohjelmassa ja vetää 140ke vuosiliksaa.
 
Ei vaan ei puhuta puuta heinää...

Valtio tukee jonkin verran kuntia mutta kunta itse päättää miten käyttää rahansa esim. Nuorien osalta...

Mutta taidmteentukemisesta päättää valtio.. joten valtio voi myös leikata rahoituksen (mun puolesta kokonaan) taiteella ja kulttuurilta..

Suurimmaksi osaksi kunnat kuitenkin taas rahoittaa itseään kunnallisveronkautta ynnä ynnä...

Lainaus ylläolevan linkin takaa: "Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee kuntien nuorisotyötä laskennallisilla valtionosuuksilla, jotka määräytyvät kunnassa asuvien alle 29-vuotiaiden lukumäärän mukaisesti. Kunnat päättävät itse nuorisotyöhön käytettävistä varoista. Valtionosuus kattaa noin 4 prosenttia kuntien nuorisotoimen kokonaismenoista."
 
Tuloerotko eivät liity köyhyyteen ja vähäosaisuuden kitkemiseen? On totta, että video käsittelee lähinnä kolmannen maailman maita mutta samat periaatteet ovat voimassa länsimaita. Tuloerojen kasvu tarkoittaa sitä, että yhteiskunta tulee muuttumaan jatkuvasti enemmän kapitalistiseen suuntaan jos julkista järjestelmää puretaan vähä vähältä. Meillä ei vielä ole täällä velkaorjuutta mutta se on tulevaisuudessa edessä suomen työväestöllä, jos kehitys jatkuu tuloerojen kasvun suuntaan. Työstä tehdyllä palkalla pitäisi pystyä elämäänkin nyky-yhteiskunnassa ja esim. pääkaupunkiseudulla se alkaa olla entistä vaikeampaa matalapalkkaisissa ammateissa koska hinnat ovat niin korkeat. Kaikissa länsimaissa on näkyvissä kehitys, että talouskasvu menee eteenpäin rikkain 10% rikastuu jatkuvasti mutta muiden palkkakehitys polkee paikallaan ja paljon puhuttua valumaefektiä ei näy missään.

Tuloerojen kaventaminen on hyvä asia silloin kun se tapahtuu vähiten ansaitsevien tuloja kasvattamalla. Tuloerojen kaventaminen rikkaimpia rankasti verottamalla ei hyödytä pitemmän päälle ketään. Mitä taas tulee pk-seutuun niin täälläkin on halvempia ja kalliimpia asuinalueita. Ytimeen ei kannata muuttaa jos tulotaso ei siellä suomalaisen mediaanipalkan tienoilla, kyllä niitä asuntoja muualtakin löytyy ja kiitos pk-seudun julkisen liikenteen kauempaakin pääsee nopeasti vaikka Helsingin keskustaan töihin. On se vähän eri asia hommata asunto vaikka Töölöstä kuin asunto Keravalta tai Mäntsälästä. Vantaan ja Itä-Helsingin hintataso on myös huomattavasti kohtuullisempi Helsingin keskustaan verrattuna.

Rikkain 10% rikastuu koko ajan koska rahalla tehdään lisää rahaa. Sijoitukset ja siihen yhdistetty keskuspankkien elvytyspolitiikka on omiaan paisuttamaan varallisuutta. Köyhemmät väestöryhmät taas eivät usein sijoita mitään, vaikka heillä olisi vähän ylimääräistäkin käytettävissä. Joissain piireissä sijoittamista pidetään suorastaan paheksuttavana vaikka kaikkein parasta olisi jos kansalaiset laajalla pohjalla olisivat mukana omistajina.

Mun mielestä olisi. Yhtälössä on muutakin kuin tyypin maksamat verot, joista suurimman osan se tod. näk. on kiertänyt verosuunnittelun kautta. Wahlroos on hyvin näkyvässä asemassa oleva tyyppi, joka vain aukoo päätään valtamediassa ja aiheuttaa lähinnä passiivis-aggressiivista toimettomuutta. Ketä kiinnostaa hakea tai tehdä töitä jos yksi vaikutusvaltaisimmista elinkeinoelämän johtajista lähinnä vittuilee työväestölle. Sitä ajattelee automaattisesti automaattisesti: "Ei helvetti onko noi kaikki pamput tuollaisia? Miksi vitussa minä tahtoisin tehdä mitään mikä auttaa tuon tyypin menestystä?" Ei vittuilu ole vaikeaa, se onnistuu jokaiselta mutta hyvä johtaja osaisi puhua kannustavasti ja takaisi, että talouskasvun hedelmistä eivät pääsisi vain parempiosaiset nauttimaan.

Verosuunnittelu on laillista, sen mahdollistaa Suomen laki ja hyvä niin, muuten oltaisiin kusessa kun kaikki muut maat olisivat niin yrityksille kuin suuromistajille paljon houkuttelevampia. Vittuiluakin on ollut aika vähän ja jos joku duunari nyt mielensä Nallen puheista pahoittaa niin sitten on parempi painua takaisin kotiin äidin hoiviin. Samalla logiikalla tässä saisi itse kukin lopettaa hommat ja vaatia sitä sun tätä, syitä herneiden nenään vetämiseen kyllä löytyy kaikilta suunnilta. Joku vassareiden varallisuusverorummutus ja pääoma- ja ansiotuloverojen korotteluhinku on paljon pahempaa kuin Nallen tölväisyt. En silti ajatellut lopettaa töiden tekemistä tai sijoittamista. En edes suunnittele Suomesta muuttoa.


Mahdoitko katsoa videota kokonaan? Siellä todettiin hyvin selvästi, että kehitysmaissa köyhin väestö ei voi nousta ojastaan, koska heillä ei ole lain ja lainvalvonnan tarjoamaa suojaa väkivaltaa ja ryöstöjä kohtaan. Kun saat tehtyä jotain merkityksellistä, niin se hyvin suurella todennäköisyydellä otetaan väkivalloin pois. Tämä ei haittaa rikkaita, koska heillä on varaa maksaa suojelusta ja näin näille yhteiskunnasta vieraantuneille välittyy kuva, että julkinen lainvalvonta on hyvällä tolalla, koska heillä on kaikki hyvin.

Kehitysmaat ja teollistuneet länsimaat ovat hieman eri luokassa omaisuudensuojan yms. suhteen. Koko maailmaa ei tarvitse sotkea Suomea käsitteleviin asioihin vaikka niistä jossain lähdemateriaalissa puhuttaisiinkin.


Kai sä ymmärrät mistä kaikesta julkinen sektori vastaa? Sairaalat, poliisi, palolaitokset, rajavalvonta, yliopistojen ja monien julkisten laitosten tutkimus ja kaikenlainen lainsäädännön edellyttämä valvonta on julkisella sektorilla. Todella paljon sellaisia töitä, jotka pitää lakien suorittaa, niin näistä ollaan potkimassa porukkaa pois. Esim. mulla on tuttuja ympäristökeskuksilla. Yksi heistä on erikoistunut ottamaan ja analysoimaan lähes kaikenlaisia maaperä- ja vesistönäytteitä. Hän on kiinteällä palkalla töissä ja hänen työnsä perustuu siihen, että laki velvoittaa tarkkailemaan ympäristön tilaa. Jos hän saa kenkää töistää, niin kustannukset yhteiskunnalle moninkertaistuvat koska samat lakien velvoittamat hommat pitää jonkun tehdä mutta yksityisellä puolella ei välttämättä edes ole sertifioituja näytteidenkerääjiä => koulutus maksaa. Kun nää tyypit on koulutettu, niin heidän tekemänsä työ voi olla n. kolme kertaa kallimpaa kuin sen "suojatyöläisen" suorittama työ.

Julkinen sektori vastaa liian monesta asiasta. Lisäksi meillä on aivan liikaa "valvovaa" lainsäädäntöä ja sitä tulisi purkaa. Ensimmäisenä voidaan karsia Yleltä kaikki viihdepalvelut ja viihdetuotanto, ne kuuluvat kaupallisille kanaville. Sen jälkeen kielletään virastojen toisten virastojen päätöksistä tekemät valitukset oikeudessa yms. turha byrokratia. Tämän jälkeen avataan elintarvike- ja alkoholilainsäädäntöön liittyvää sääntelyä, yhtenäistetään verotusta niin henkilö- kuin yritystasolla ja lopuksi lisätään sähköisten järjestelmien käyttöä. Samalla voidaan tuoda lomaoikeus samalle tasolle yksityisen sektorin kanssa.

Mitä yhteiskunta tällä hetkellä mielestäsi valvoo liikaa ja mitä normeja tai lainsäädäntöä voidaan mielestäsi purkaa?

Alkoholilainsäädäntö (pienpanimot, mainonta, verotus), elintarvikelainsäädäntö (hyönteiset ravintona, tilamyymälät, lähiruoka), terassien ulkoasu :rolleyes: ja kaikkea muuta mukavaa. Joukkorahoituskin on aika hankalaa toteuttaa. Valtion arkistointikäytännöt on myös mielenkiintoisia: Valtio hukkuu paperiin ? 170 kilometriä asiakirjoja odottaa siirtoa - Valtiontalouden tarkastusvirasto - Kotimaa - Helsingin Sanomat Erityisesti pidän tästä kohdasta: "Arkistoväen mukaan on helpompaa ostaa lisää konemuistia kuin käännyttää vanhan liiton virkamiehiä pois papereista."

Mitä on yhteiskunta ilman kulttuuria ja taidetta? Oy Suomi Ab, jonka päätavoite on tehdä voittoa ja siinä kaikki?

Tarvitseeko juuri valtion olla se kulttuuria ja taidetta rahoittava tekijä? Hyvä taide löytää aina maksajansa, kyllä niitä mesenaatteja on edelleen. Sama pätee kulttuuriin laajemmin, kirjoja ostetaan, sarjoja katsotaan ja teatterissa käydään jos ne ovat hyviä. Vielä jos saataisiin joukkorahoitus helpommaksi Suomessa niin voisi taide päästä ihan toisenlaisiin ulottuvuuksiin kun taidetta kuluttavat ihmiset pääsisivät helpommin sitä tukemaan.


Olen itseasiassa aika paljon samaa mieltä. Jos jostain pitäisi verotusta helpottaa niin matalapalkka-aloita ja keskiluokalla, samaten pk-yritysten verotusta ja yritysten perustamista pitäisi helpottaa, koska nykyinen lainsäädäntö yksinkertaisesti on liikaa suurten firmojen etua ajavaa. Ei isot firmat mitään kilpailijoita tahdo - ne tahtovat ainoastaan monopoliasemaa ja isoilla firmoilla on rahaa voidella lainsäätäjiä edistämään tavoitteitaan. Samaten veronkiertoon ja verosuunnitteluun pitäisi puuttua huomattavasti ankarammalla kädellä ja verottaa rikkainta 10% jonkun verran enemmän. Ei se nyt jumalauta ole oikein, että tyyppi joka tienaa 10.000€ /kk maksaa vähemmän veroja kuin 2.500€/kk tienaava, vain koska ottaa tulonsa pöytälaatikkofirman kautta ulos.

Saisiko tuosta pöytälaatikkofirman kautta tehdystä operaatiosta laskennallisen esimerkin? 2500€/kk tienaava maksaa oikeastaan ainoastaan kunnallisveroa ja sairausvakuutuksen päiväraha- ja sairaanhoitomaksua. Valtiolle menevää ansiotulojen tuloveroa tuosta ei lopulta kerry kuin korkeintaan muutama euro. Verot puolestaan ovat tuollaisella palkalla vuositasolla sellaista 5500€ luokkaa. Mitäs veikkaat, paljonko tuo 10000€/kk oikeasti maksaa vuositasolla?
 
On se kumma miten mitään ei voida tehdä ilman että yhteiskunnalta sataa rahaa avustusten muodossa.
 
miettikää ei olis mona lisaa tai sikstuksen kappelin upeita michelangelon teoksia jos jäbät olis vaan ollu et vittu, valtio ei myöntäny mulle taiteilija-apurahaa.

Meinaatko, että Sikstuksen kappeli on taiteiltu yksityisen toimijan omalla taloudellisella riskillä? :D Se, kuten moni muukin vanha taide, on nimenomaan kustannettu kansalaisten selkänahasta. Ei nykyään enää valmistu mitään Versailles'n palatseja koska valtioiden rahankäyttöä on järkeistetty. Ja hyvä niin.

Kulttuurilta saa minun puolesta leikata, mutta ei sentään jättää kokonaan ilman avustuksia. Täälläkin on moni kirjoittanut, että hyvä taide menestyy yleisön rahoituksella. Jos miettii minkälainen taide ja kulttuuri parhaiten Suomessakin menestyy niin se on Fast&Furiousit ja Salkkarit jotka vetää isoja yleisöjä. Ilmeisesti ne on sitten kulttuuria parhaimmillaan koska pärjäävät taloudellisesti erittäin hyvin.
 
No jos ei lasten ja nuorten toimintaan panosteta, niin miten sun mielestä nuorten syrjäytymistä pitäisi ehkäistä? Vai oletko sitä mieltä ettei valtion kannata siihenkään tuhlata euroja?

Asiaan panostaminen ja valtion interventio eivät ole samoja asioita.

Hyvin harva pitää kulttuuria, terveydenhuoltoa, koulutusta,... turhina asioina, mutta allekirjoittaneen lisäksi useammat ovat sitä mieltä, että valtio ei joko kykene huolehtimaan noista asioista lainkaan, tekee enemmän tuhoa yrittäessään tai onnistuu jossain määrin, mutta ihmiset pystyisivät parempaan lopputulokseen ilman poliitikkojen sekaantumista asiaan. Käytännössä valtio ei ole kasvoton lakia noudattava entiteetti, vaan päätöksiä tekevät ihmiset, joilla on omia mielipiteitään ja intressejään. Esimerkiksi Indica totesi, kuinka hänen mielestään kulttuurimäärärahat olisi hyvä ohjata jääkiekon maajoukkueeseen, Arhinmäen mielestä niitä kannattaa ohjata yhteiskunnallista räppiä tekeville artisteille. Onko todella paras keino kulttuurin luomiseen ja ylläpitoon se, että kerätään kaikilta rahaa ja sitten joukko ihmisiä tappelee siitä, kuka pääsee jakamaan nämä rahat henkilökohtaisen arvomaailmansa mukaisesti?

Kun otit nuorten syrjäytymisen esille, niin onko järin hyödyllistä, että ylläpidetään tasapäistävää koulujärjestelmää, maksetaan sohvalla istumisesta, mutta rankaistaan töiden aloittamisesta sekä kielletään matalapalkkatöitä? Nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseen laitetaan kyllä paljon rahaa, mutta mitä sillä saadaan aikaiseksi? Sitä, että joukko ihmisiä tappelee siitä, kuka pääsee jakamaan nämä rahat. Samaan aikaan myös luontaista yhteisöllisyyttä pyritään erikseen estämään, mm. tekemällä talkoista laittomia ja jopa paheksumalla yhteisvoimin rahoitettua lastensairaalaa.

Mitä sitten itse ehdottaisin kulttuurin ja nuorten syrjäytymisen suhteen? Kulttuuria on huono pakottaa. Jos joku ei tykkää oopperasta ja toinen jääkiekon katsomisesta, niin asiaa harvoin auttaa se, että toinen pakotetaan maksamaan oopperasta ja toinen jääkiekosta. Monet pelkäävät, että eräänlainen korkeakulttuuri kuolisi, jos valtio ei siitä huolehtisi (todellinen huolehtimistapa kuvattu edellä), mutta todellisuudessa hienoimmat oopperatalot näyttävimmät taidenäyttelyt tehdään vapaaehtoisesti ilman valtion väliintuloa. Siis nykyään, kuten joku jo totesi, niin hienoimmat rakennettiin aikanaan orjatyöllä ja jokainen voi miettiä, onko se hyvä vai huono asia, että nykyään ei enää pyramideja pykätä samalla tavalla.

Entäpä nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen? Lukuisissa tutkimuksissa on todettu se, minkä moni tietää kokemuksesta: raha tai rahattomuus eivät ole todellisia syyllisiä syrjäytymisen takana. Jos olisivat, niin köyhät olisivat syrjäytyneitä ja Suomessa syrjäytymistä ei olisi, koska köyhiä ei käytännössä ole. Syyt syrjäytymiselle ovat siinä, että ei tunne kuuluvansa joukkoon. Kokee itsensä turhaksi ja merkityksettömäksi. Työttömyys on yleensä taustalla. Ei siksi, että ei olisi rahaa mihinkään, vaan siksi, että päivät menevät sohvalla istuessa. Tehokasta ehkäisyä olisi siis vähentää valtion toimia purkamalla byrokratiaa ja väliportaita sosiaaliturvasysteemistä, poistaa kiellot, rajoitukset ja karenssit osa-aikaisista työsuhteista, luopua yleissitovasta työehtosopimuksesta tai ainakin karsia kyseistä "sopimusta" (lainausmerkeissä, koska kyseessä on sopimus, johon sopimuksen piirissä olevat henkilöt eivät voi vaikuttaa). Tämän karsimisen turvin voitaisiinkin sitten keventää työnteon verotusta, joka edelleen parantaisi etenkin ruohonjuuritason työllisyyttä. Eli lyhyesti: antaa ihmisten huolehtia asioista sen sijaan, että niistä "huolehtisi" Sipilä & kumpp.
 
~27k€ viime vuonna (kokonaistulot).. verottaja ~5700€ ja muut vähennykset lähinnä liitto ynnä pakolliset ~3500€... isyysvapaa vähän sakotti tuloja ja palautuksia saa muutaman satasen..

Ei tää kyllä juhlaa ole.. ja kertoo sen, ettei siitä pienestä palkasta ihan älyttömiä jää elämään varsinkin kun asuu Helsingissä...

Toki en myöskään valita työni ja asuinpaikkani itse valinnut...

Kyllähän se 10k €/kk maksaa veroja pöytälaatikonkin kautta kohtalaisen paljon vaikka miten olisi suunnitellut... mutta kuitenkin pienipalkkaista purraan kovempaa kun pienien palkkatulojen kanssa ei paljoa verotusta suunnitella :D ja asuminen ynnä sen kuin kallistuu :D
 
Tästä syrjäytyneiden höösäämisestä on tullut samanlainen tabu kuin feminismistä ja rasismista. Kaikissa ajatus on lähtökohtaisesti ihan hyvä, mutta kääntyy itseään vastaan, kun aletaan toimi suuremmaksi osaksi heikompien ehdoilla. Eikös tämä ole jo demokratian vastaista ?

Syrjäytyneen nuoren määritelmä oli muistaakseni 15-30 vuotias, joka ei ole suorittanut kuin peruskoulun, eikä ole töissä. Anteeksi nyt vaan, mutta kannattaisiko sitä sitten mennä kouluttautumaan ? Tiedän, ei varmaan kaikille ole henkisesti tai fyysisesti mahdollista, mutta veikkaisin noiden olevan tästä joukosta varsin pieni osa. Mutta ei kai sitä kiinnosta kouluttautua, jos opintotukena saa kouraan muutaman satasen ja "syrjäytyneenä" 2-3 kertaa enemmän ja sitä paitsi, joutuisi heräämään aamuisin aikaisin.
 
Ei vaan ei puhuta puuta heinää...

Valtio tukee jonkin verran kuntia mutta kunta itse päättää miten käyttää rahansa esim. Nuorien osalta...

Mutta taidmteentukemisesta päättää valtio.. joten valtio voi myös leikata rahoituksen (mun puolesta kokonaan) taiteella ja kulttuurilta..

Suurimmaksi osaksi kunnat kuitenkin taas rahoittaa itseään kunnallisveronkautta ynnä ynnä...

Lainaus ylläolevan linkin takaa: "Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee kuntien nuorisotyötä laskennallisilla valtionosuuksilla, jotka määräytyvät kunnassa asuvien alle 29-vuotiaiden lukumäärän mukaisesti. Kunnat päättävät itse nuorisotyöhön käytettävistä varoista. Valtionosuus kattaa noin 4 prosenttia kuntien nuorisotoimen kokonaismenoista."

Valtionosuus ? Wikipedia
 
Niin, onko se siis teidän mielestä turhaa ja/tai rahan tuhlausta, että nuorille esim. järjestetään paikkoja, missä voi harrastaa erilaisia aktiviteetteja tai muulla tavalla panostetaan nuorisotyöhön? Oleellistahan on nimen omaan se että syrjäytyneitä ei tarvitsisi hyysätä, vaan asioihin puututtaisiin ennalta ehkäisevästi, jolloin säästetään pitkä penni. Tai sitten ajatellaan että se on turhaa ja ajetaan alas kaikki tollainen ja "säästetään".
 
Tästä syrjäytyneiden höösäämisestä on tullut samanlainen tabu kuin feminismistä ja rasismista. Kaikissa ajatus on lähtökohtaisesti ihan hyvä, mutta kääntyy itseään vastaan, kun aletaan toimi suuremmaksi osaksi heikompien ehdoilla. Eikös tämä ole jo demokratian vastaista ?

Syrjäytyneen nuoren määritelmä oli muistaakseni 15-30 vuotias, joka ei ole suorittanut kuin peruskoulun, eikä ole töissä. Anteeksi nyt vaan, mutta kannattaisiko sitä sitten mennä kouluttautumaan ? Tiedän, ei varmaan kaikille ole henkisesti tai fyysisesti mahdollista, mutta veikkaisin noiden olevan tästä joukosta varsin pieni osa. Mutta ei kai sitä kiinnosta kouluttautua, jos opintotukena saa kouraan muutaman satasen ja "syrjäytyneenä" 2-3 kertaa enemmän ja sitä paitsi, joutuisi heräämään aamuisin aikaisin.

Tehokkaampaa syrjäytymisen ehkäisyä olisi saada talouskasvua ja sitäkautta aidosti kannattavia työpaikkoja. Ei ollu ennen kauheasti syrjäytyneitä nuoria, kun ne meni 16-vuotiaana tehtaaseen töihin. Nyt samojen nuorten lapset ja lapsenlapset ei tee töitä, kouluihin ei ole helppo päästä jos numerot oli hirveän huonot ja koulutuskaan (jos ei terveydenhuollon piiristä) takaa enää mitään. Työttömyys voi kohdata oli sitten narri tai herra.

Kaikenmaailman veronmaksajien rahalla tehdyt puuhapajat, näytelmäkerhot, nuorten kerhot on tähän ongelmaan vähän kun antaisi Buranaa potilaalle ja laittaisi sen vastaanotolta kotiin. Kun sillä on aivoverenvuoto ja sydänkohtaus yhtäaikaa.

Kyllä se siitä.

Nyt voisi miettiä että pitääkö tän yhteiskunnan syrjäytymistä (Suomessa ON miljoona vähävaraista)
Alkoholisteja on yksi stadillinen
Kovien huumeiden käyttäjiä Mikkelin verran
Sossun asiakkaita ~stadi+Vantaa
Työttömiä stadillinen
Syrjäytyneitä nuoria noin 1/4 ikäluokasta. (1987-syntyneistä tehty tutkimus)

Onko tähän nyt oikea keino puuttua keksiä jotain päivähoitopajoja vai kenties esimerkiksi investoida enemmän, jotta teollisuudella olisi paremmat edellytkset toimia ja luoda sitä rahaa.

Ei sitä ennen paljoa syrjäydytty kun mentiin töihin, rakennettiin talo ja kesämökki, ostettiin auto joka 3. Vuosi, käytiin jaltalla ja sotshissa ja mentiin lastenlapsen kanssa mökille verkkoja laskemaan.

Eikä syrjäydyttäisi nytkään jos työpaikkoja olisi enemmän.

Nyt täytyisi siis tukea teollisuutta investoimaan ja sitäkautta työllistämään ihmisiä, ei nuorison syrjäytymiseen puuhapajat auta.

Kun potilaalla on aivoverenvuoto ei sille kannata antaa aspiriinia, vaan selvittää missä vuoto on ja jos mahdollista koilata suoni ettei se vuoda uudelleen ja antaa lääkitystä että aivopaine ei pääse liikaa nousemaan ja mahdollisesti barbituraattikoomaa että aivot pääsee toipumaan. Ei aspiriini ihan riitä.

Nyt ei ihan olla kartalla jos syrjäytymistä halutaan ehkäistä kaikenlaisella kerhotoiminnalla vaan tuottavia työpaikkoja se tarvitsee

Rahaa, siis pienituloiset syrjäytyy koska ne ei koe kuuluvansa joukkoon, ja miten voisikaan kokea jos muut ravaa Thaimaassa ja ajelee audeillaan töihin ja työmatkoille Amerikkaan kun pienituloinen makaa kotona syömässä nakkeja ja juomassa kaljaa kun muuhun ei ole varaa,'eikä koskaan tule olemaankaan. Vielä plussana kukaan ei pidä köyhiä minään, ja kuinka sitä edes haluaa kuulua joukkoon joka avoimesti itseä halveksii.?

Eli kyllä nyt ainoa tapa ehkäistä syrjäytymistä on tuottavat ja tarpeeksi korkeapalkkaiset työpaikat

E: siis tuhlaamalla toisarvoisiin rahareikiin vain pahennetaan tilannetta kun korotetaan turhaan verokuormaa ilman järkevää vastinetta. Kun pitäisi mennä back to basics ja tukea teollisuutta.
 
Niin, onko se siis teidän mielestä turhaa ja/tai rahan tuhlausta, että nuorille esim. järjestetään paikkoja, missä voi harrastaa erilaisia aktiviteetteja tai muulla tavalla panostetaan nuorisotyöhön? Oleellistahan on nimen omaan se että syrjäytyneitä ei tarvitsisi hyysätä, vaan asioihin puututtaisiin ennalta ehkäisevästi, jolloin säästetään pitkä penni. Tai sitten ajatellaan että se on turhaa ja ajetaan alas kaikki tollainen ja "säästetään".

Ei, nuorten harrastukset on monellakin tapaa kannattavaa ja kannatettavaa toimintaa. Sillä ei vaan ole kovinkaan paljoa tekemistä syrjäytymisen estämisen kanssa. Kun kuskaan autolla kersoja harrastamaan, niin ne potentiaalisimmat syrjäytyjät pyörii edelleen kerrostalon ja lähikaupan pihamaan väliä, ei niitä siellä harrastamassa näy.

Tää on tätä perinteistä sarjaa, vaikka miten tehdään kaikille yhteneväisiä mahdollisuuksia ja tasataan tietä edeltä, niin mikään ei silti niitä heikoimpia hyödytä.

Meinaatko, että Sikstuksen kappeli on taiteiltu yksityisen toimijan omalla taloudellisella riskillä?
Eikös se tietääkseni rakennettu oman aikansa Björn Wahlroosin henkilökohtaisella riskillä? :D
 
Tehokkaampaa syrjäytymisen ehkäisyä olisi saada talouskasvua ja sitäkautta aidosti kannattavia työpaikkoja. Ei ollu ennen kauheasti syrjäytyneitä nuoria, kun ne meni 16-vuotiaana tehtaaseen töihin. Nyt samojen nuorten lapset ja lapsenlapset ei tee töitä, kouluihin ei ole helppo päästä jos numerot oli hirveän huonot ja koulutuskaan (jos ei terveydenhuollon piiristä) takaa enää mitään. Työttömyys voi kohdata oli sitten narri tai herra.

Menee semantiikan puolelle, mutta en oikein tiedä, mitä syrjäytyneellä yleiskielessä kukin tarkoittaa. Toiset puhuvat työstä syrjääntyneistä, toiset sosiaalisesta elämästä, mutta sinun tekstissäsi ilmeisesti syrjäytynyt=työtön, vai joku joka ei kuulu johonkin mystiseen "joukkoon" ?

Syrjäytyneitä nuoria noin 1/4 ikäluokasta. (1987-syntyneistä tehty tutkimus)
No jo on rankkaa tuolla ikäpolvella. Kun EVA:n analyysistä:

"Analyysi kertoo, että syrjäytyneitä 15-29-vuotiaita nuoria oli vuonna 2010 yhteensä noin 51 300. Tämä on noin 5% kaikista tämänikäisistä nuorista"

Tuolla samassa mainitaan:

"Yleisestä mielikuvasta poiketen nuorten syrjäytyminen on lisääntynyt viime vuosina vain vähän. On myös huomioitava, että vaikka syrjäytyneiden määrä on pysynyt suhteellisen tasaisena, eivät syrjäytyneet ole vuodesta toiseen samoja henkilöitä. Viiden vuoden kuluessa 60 % syrjäytyneistä nuorista siirtyy töihin tai opiskelemaan, 40 % pysyy syrjäytyneenä."

Teollisuuden tukeminen ei mielestäni ole vaihtoehtona yhtään sen järkevämpi, koska sillä vääristetään kilpailua ja luodaan tukityöpaikkoja, jotka eivät ole yhtään sen kestävämmällä pohjalla, kuin nämä laulukerhotkaan.

Edit. Kaikkein järkevintä siis mielestäni olisi, että valtio pitäisi näppinsä poissa sellaisista asioista, jotka eivät sen toimenkuvaan kuulu ja keskittyisi hoitamaan kaikki toimenkuvaansa kuuluvat asiat kansalaistensa parhaaksi tulojensa rajoissa.
 
Niin, onko se siis teidän mielestä turhaa ja/tai rahan tuhlausta, että nuorille esim. järjestetään paikkoja, missä voi harrastaa erilaisia aktiviteetteja tai muulla tavalla panostetaan nuorisotyöhön? Oleellistahan on nimen omaan se että syrjäytyneitä ei tarvitsisi hyysätä, vaan asioihin puututtaisiin ennalta ehkäisevästi, jolloin säästetään pitkä penni. Tai sitten ajatellaan että se on turhaa ja ajetaan alas kaikki tollainen ja "säästetään".

Ei, jos se toimis noin. Mutta jossain määrin kyllä, koska se ei toimi noin.

Politiikassa pyritään valitettavan usein ohjaamaan rahavirtoja hieman arveluttavalla tavalla. Esimerkiksi päihdeongelmat ovat vakava juttu ja on tärkeää, että päihdeongelmia pyritään ehkäisemään ja päihdeongelmaisia auttamaan. Mutta katsotaanpa korulauseiden yli. Tässä on pitkähkö ja kattava analyysi erittäin törkeästä koplauksesta, jonka paljastumisella ei ole ollut mitään seurauksia. Lyhennän pääpiirteittäin jutun tähän.

Päihdeongelmiin tarkoitettuja rahoja on ohjattu nuorisosäätiöille, jotka ovat paljastuneet hienoista nimistään huolimatta puolueen jäsenten rahankeruuringiksi. Kaikilla, tai lähes kaikilla työntekijöillä on ollut puolueen jäsenkirja tai kytköksiä puolueeseen, mutta yhdelläkään työntekijällä ei ole ollut minkäänlaista kokemusta tai koulutusta alaan, jolla he "työskentelevät". Ja kun katsoo työntekijöiden määrää, niin mistään ihan pikkusummista ei puhuta, vaikka ne toki valtion budjetissa ovat vain pisara meressä. Samaa toimintaa harrastavat kyllä muutkin puolueet, niin Vihreät, Persut kuin Kokoomuskin.

Eli euro valtion nuorisotyöhön voi olla euro nuorisotyöhön tai euro puolueen X kaljanjuontikerholle. Nuorisotyölle löytyy kyllä kannatusta muutenkin, joten sen voisi hoitaa vaikkapa säätiöiden kautta. Säätiöissä olisi se hyvä juttu, että mikäli jokin säätiö alkaa moista puliveivaamista harrastamaan, niin voi siirtyä lahjoittamaan rahaa seuraavalle.

Pistetään vielä hieman asiaan liittymätön kommentti riippumattomasta tutkimuksesta ja kulttuurin edistämisestä. Paavo Arhinmäen nimittämä Taideyliopiston rehtori: Taideyliopiston rehtori Rosenberg paljasti karvansa ? Henry Laasanen Kyseinen "tutkija" on myös syyllistynyt erittäin vakavaan blagiointiin ja vielä kiinni jäätyäänkin kieltäytynyt korjaamasta asiaa. Sillä tavoin tämä liittyy aiheeseen, että kulttuurin edistämiseen tarkoitettu euro valtiolle ei välttämättä edistäkään kulttuuria aivan toivotulla tavalla. Itse luultavasti kanavoisin kulttuuriministerinä rahaa rugbyyn ja progemetalliin. Kenenkään ei pitäisi olla päättämässä siitä, mitä kulttuuria muiden rahoilla tuetaan.
 
täällä nyt puhutaan taas syrjäytyneiden palauttamisesta ihmisten pariin.. ja ehdotetaan parempipalkkaista työtä..

Onko kukaan tietoinen nykyisistä ulosottokuluista, jotka jo itteessään kannustaa tosiaan pysymään työttömänä ja nostamaan tukia vs. menemään töihin ja nostamaan palkkaa... ensin kun velat menee ulosottoon niin siellä on sellaisia valtion ja kuntienkin käyttämiä perintäfirmoja, jotka tekee miljoonatulosta maksamalla muutaman hassun kymppitonnin veroja Suomeen... Sen jälkeen siihen velkaan tulee jo ennen ulosottoon päätymistä kuluja ynnä +50% velan pääomasta.. Sen jälkeen ulosottokin repii siitä ensimmäiset kaksi vuotta itselleen rahaa.. ja lopulta korot on niin kovat, että laina lyhenee nimellisesti ja korkoja maksetaan..

Puhumattakaan siitä, että vaikka on suojaosuudet, niin tuilla jää helposti enemmän käteen kuin se, että uo lyhentää palkasta...

Tässä teille jotain konkreettista korjattavaa.. Ihan koko matkalta olisi korjattavaa :D

Saataisiin nyt edes työpaikkoja ja tehtäisiin työnteosta kannattavampaa vs. tuilla notkuminen.. sillä palkkatasolla ei ole merkitystä kun ei tästä mitään Sveitsiä saada...
 
Insolvenssilainsäädännön uudistus olisi kyllä paikallaan. Sieltä niitä kannustinloukkuja tosiaan löytyy, kuten edellä on jo mainittukin.
 
Back
Ylös Bottom