Eduskuntavaalit 2015

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Jami2003
  • Aloitettu Aloitettu
Jos osa väestöstä tekee tekstiiliä, niin he eivät voi valmistaa viiniä, eli esimerkin tapauksessa se on pois viinin valmistamisesta.

Eli ei ole resursseja. Tuohan on täysin selvää ja siksi siitä jo mainitsin mielestäni aivan riittävän paksua rautakankea käyttäen. Täystyöllisyydessä ja/tai jonkin muun resurssin loppuessa tuo argumentti pitää paikkansa. Kysymys kuuluukin, että mitä tekemistä tuolla on nykypäivän Suomen kanssa? Mihn tuotantoon meillä ei ole työntekijöitä, jos lisäämme kankaiden valmistusta?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Eli ei ole resursseja. Tuohan on täysin selvää ja siksi siitä jo mainitsin mielestäni aivan riittävän paksua rautakankea käyttäen. Täystyöllisyydessä ja/tai jonkin muun resurssin loppuessa tuo argumentti pitää paikkansa. Kysymys kuuluukin, että mitä tekemistä tuolla on nykypäivän Suomen kanssa? Mihn tuotantoon meillä ei ole työntekijöitä, jos lisäämme kankaiden valmistusta?

Koitin vain sillä osoittaa, miksi merkantilismi ei ole toimiva miltään kantilta. Mielestäni ihan relevantti pointti, koska kyseinen aate on Suomen politiikassa kovasti esillä tällä hetkellä. Vaaditaan tukiaisia omalle teollisuudelle ja mietitään keinoja, millä estää ihmisiä ostamasta asioita ulkomailta.
 
Kansalaisten näkökulmasta, kyllä. Tätä minäkin toivoisin, mutta valitettavasti se ei ole kovin hyvä vaihtoehto vallanpitäjien mielestä, koska se tarkoittaisi, että he joutuisivat luopumaan omasta vallastaan.

Politiikkaa tehdessä pitää olla yhteisellä asialla. Jos mukana on intressejä, kuten oma perhe ja toimeentulo, jää poliittiset päätökset tekemättä. Kyllä se koskee siis niitä vallanpitäjiäkin, kun alkaa yritysmiljonäärin ja julkisen puolen poliittisen broilerin ero kaventua ja mitään päätöksiä ei saa kohta läpi:

- Sieltä se keskusta tulee selkä edellä vastaan. Nyt kannatus alkaa olla jo vähän siellä päin, Iltalehden tavoittama perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tuulettaa uutista.

IL:n gallup paljastaa: perussuomalaiset kovassa nosteessa

Länsimaat eivät vain laske kiinalaisten kommunistien sikailuille hintaa, mutta tekevät silti maiden välisiä vertailuja.

Ehkä joskus tulevaisuudessa teknologisen kehityksen myötä niin tapahtuu väistämättä, mutta en jaksa uskoa, että ehdin itse moista ihmettä todistamaan.

Sveitsikään ei näytä teknologiaa tarvinneen sitten vuoden 1848 ja hyvin on hallinto hajaantunut tehokkuuden ja hyvinvoinnin suuntaan. Nyt ei ole enää suomalaisillakaan tekosyille sijaa, kun Muutos tuli puoluekartalle.
 
Halla-aho ottaa hyvin harvoin blogissaan kantaa talousasioihin, mutta silloin tällöin some-päivityksissä yms. hän kommentoi talousasioita. Tosin nyt täytyy myöntää, että koska en erityisemmin H-A:n tekemisiä seuraa, niin silmiini ovat osuneet vain ne kannanotot, jotka erääseen libihenkiseen yhteisöön joku on linkannut. Näiden perusteella minulle on jäänyt hänestä kuva protektionismin kannattajana. Voi toki olla, että kyseiseen yhteisöön ovat päätyneet ainoastaan pieni osa kannanotoistaan, joka on voinut vääristää asiaa.

"Nuivat" ovat mielestäni hieman ristiriitainen porukka, sillä toisinaan he tuntuvat aidosti olevan yksilönvapauden kannattajia, mutta suurimman osan ajasta eivät. Erittäin vahvan nationalismin lisäksi mm. H-A:n käsitys ihmisarvosta on melko mielenkiintoinen ja hyvin kollektivistinen: "Ainoa mitattava ja siten kiistatta olemassaoleva ihmisarvo on yksilön instrumentaalinen arvo. Yksilöt voidaan perustellusti asettaa arvohierarkiaan sen mukaan, miten paljon heidän kykyjensä tai osaamisensa poistaminen yhteisön käytöstä heikentäisi yhteisöä." [Lähde]. Käsittääkseni Olli Immonen on melko korkealla nuivien hierarkiassa, pitääkö paikkansa? Häneltä löytyi n. 5 minuutin googletuksen perusteella juuri sitä uusmerkantilismia ja suunnitelmataloutta, jota näkemäni valikoidut H-A:n somepäivitykset ovat sisältäneet. Eli omavaraisuutta, valtiollista omaisuutta ja yritystoimintaa, sekä suhtautumista vapaakauppaan (ei pelkästään "vapaa"kauppasopimukseen) varauksella, jossa valtiolla pitäisi olla aina viimeinen sana.

Omavaraisuus itsessään ei ole huono asia - sen enempää kuin hyväkään. Omavaraisuuteen tietoisesti ja suunnitelmallisesti pyrkiminen on huono asia. Mikäli jonkun asian voi tehdä tehokkaammin jossain muualla (sisältäen kuljetukset yms.), niin se kannattaa tehdä muualla ja tehdä täällä sitä, minkä tekeminen on täällä järkevämpää ja mikäli joku asia on tehokkaampaa tehdä täällä, niin... Se, että aletaan väen vängällä protektionismin keinoin teettämään typerätkin asiat täällä, siksi, että: "pitää tehdä täällä!", on typerää. Protektionismin keinoihin kuuluvat mm. tullit (esim. EU:lla on suojatulli EU:n ulkopuolelta tuleviin elintarvikkeisiin. Myös Suomen tullin toiminta vaikkapa ulkomailta tuotua alkoholia kohtaan ei eroa suojatullista mitenkään), oman teollisuuden tukeminen verovaroin (maataloustuet, yritystuet,...) ja lakisääteiset monopolit (VR, Ray, Veikkaus, ...), jotka kaikki ovat tälläkin hetkellä käytössä ja nauttivat suurta suosiota keskushallinnossa.

Persujen merkittävimmät erot muihin puolueisiin ovat valitettavasti lähinnä homovastaisuus, pakkoruotsin vastustaminen ja se, että tulonsiirtojen pitäisi olla ryhmältä C ryhmälle D, eikä ryhmältä A ryhmälle B.

Perussuomalaisten ero muihin eduskuntapuolueisiin tiivistyy mielestäni hyvin tässä Sampo Terhon bloggauksessa valtion ydintehtävistä:
Valtio ei omista meitä ? eikä rahojamme ? Sampo Terho

Tämä on se ISO asia. Julkisen sektorin kustannukset ovat turvonneet räjähdysmäisesti 10 viimeisimmän vuoden aikana vaikka samaan aikaan on leikattu valtion ydintoimintoja kuten puolustusta, poliisia, rajavalvontaa, koulutusta ja terveydenhuoltoa. Rahaa pumapataan paitsi maailmanparannukseen niin myös jättimäiseksi turvonneeseen virkakoneistoon. Itse itseään ruokkivaa byrokratiaa kutsutaan myös sosialismiksi.

Valtion tehtävien määrittely ja totaalinen uudelleenjärjestely ei ole mikään uusi ja mullistava idea. Se on kuin kopio kokoomuksesta parin vuosikymmenen takaa. Silloin kun kokoomus vielä oli oikeistopuolue. Tästä syystä itse kutsun persuja ainakin ideologisesti oikealla olevaksi puolueeksi(vaikka myönnänkin smpläisen änkyräsiiven olemassaolon).
Pointti on kuitenkin se, että jos julkinen sektori saataisiin järjesteltyä uudelleen ja sen kulkurakenne edes jotenkin kestävälle tasolle niin sellaisiin asioihin kuten verotukseen olisi edes teoreettisia mahdollisuuksia tehdä korjauksia. Nyt ei ole.
 
Nuo Terhon terminologian mukaan kolmannen asteen menot, joihin Persut niin mielellään ohjaavat keskustelua, ovat reilusti alle prosentin valtion menoista. Vaikka ne pudottaisi nollaan, ollaan ihan yhtä syvällä suossa kuin nytkin, tai no, prosentin vähemmän syvällä. Sen jälkeen jos aletaan lappaa jengiä pihalle julkiselta sektorilta tai kajotaan tulonsiirtoihin, kosketaan myös Persujen äänestäjien toimentuloon. En ole nähnyt puolueelta mitään konkreettista ehdotusta, minkä perusteella voisi uskoa munaa tällaiseen karsintaan löytyvän.
 
Nuo Terhon terminologian mukaan kolmannen asteen menot, joihin Persut niin mielellään ohjaavat keskustelua, ovat reilusti alle prosentin valtion menoista. Vaikka ne pudottaisi nollaan, ollaan ihan yhtä syvällä suossa kuin nytkin, tai no, prosentin vähemmän syvällä. Sen jälkeen jos aletaan lappaa jengiä pihalle julkiselta sektorilta tai kajotaan tulonsiirtoihin, kosketaan myös Persujen äänestäjien toimentuloon. En ole nähnyt puolueelta mitään konkreettista ehdotusta, minkä perusteella voisi uskoa munaa tällaiseen karsintaan löytyvän.

Ei voi tästä perussuomalaisia syyttää kun ei Suomessa ole yhtään muutakaan puoluetta joka leikkaisi julkista sektoria. Nyt on ollut Kokoomus hallituksessa 2007 asti ja pääministeripuolue viimeiset 4 vuotta ja julkiset menot on kasvaneet kuin pyy maailmanlopun edellä ja maahanmuuttajia lappaa Sossun eläteiksi Stadin parhaille paikoille 30 000 sielua vuodessa samalla kuin maan teollinen pohja on rapautunut ja julkinen sektori on maailman suurin ja velkaantuminen on miljoona euroa tunnissa vuorokauden ympäri.

10 miljardia vuodessa velkaa ja näinkin kova veroaste ja silti ei riitä perseenpyyhkijöitä vanhuksille. Melko häpeällinen suoritus.

Ja tämä "oikeistovallan" aikana


Kyllä se vanhustenhoidon taso on oman kokemuksen mukaan aika kauhea, mä hoidin omaishoitajana epävirallisena sellaisena erään monisairaan vanhussukulaiseni hautaan vähän yli vuosi sitten ja kävin vielä viimeisenä päivänä keuhkokuumeeseen tukehtuvaa koomassa olevaa vanhusta katsomassa. Kun menin sinne hoitajat olivat että mitä meitä häiritset, juomme tässä kahvia ja mä hattu kourassa nöyränä pyysin (ja sain) luvan mennä jättämään jäähyväisiä. Viereisen sängyn potilas oksensi verta päälleen ja siellä ne kahvia joi, mä menin sanomaan hyvästit jätettyäni mitä näin ja vastaus oli: miksi sä et siivonnut siellä jälkiä, sehän raukka voisi tukehtua, me ollaan nyt tauolla.


Että sellainen terveydenhuolto meitä edeltäneelle sukupolvelle tällä veroasteella.
T. Akateemisesti koulutettu entinen kokoomuslainen markkinauskovainen ja piintyneen oikeistolainen
Joka ei enää ikinä äänestä kokoomuspuolueen ehdokkaita. Missään ikinä.

Vaikka mitään niin haluaisi kuin leikkauksia kampaviinereille ja vähän markkinalähtöisempää vanhustenhoitoa sun muuta, niin äänestämällä se ei tule muuttumaan.
 
Nuo Terhon terminologian mukaan kolmannen asteen menot, joihin Persut niin mielellään ohjaavat keskustelua, ovat reilusti alle prosentin valtion menoista.

54 miljardin menoista pelkkä kehitysapu itsessään on yli miljardin. Lisäksi kukaan ei tiedä, paljonko kirjoitus- ja lukutaidottomien maahanmuuttajien kotoutus kaikkine toimenpiteineen ja välikäsineen maksaa (tulkit, vastaanottokeskus, asunnon ja menojen maksaminen jne.). Tähän lisäksi vielä maahanmuuttajien tekemät rikokset, jotka kuormittavat poliisia ja oikeuslaitosta.

Kolmanteen asteeseen taitaa myös mennä EU:hun hukatut rahat ja kaikenlaiset veronmaksajien rahoja nauttivat puuhajärjestöt, joita Suomessa on aivan järjetön määrä.
 
Seison korjattuna. Katsoin prosenttia BKT:sta enkä budjetista. Ongelmat on edelleen muualla, eikä tuon 2%:n vetäminen nollaan todennäköisesti tule ilman epäsuoria kustannusvaikutuksia sekään. Ymmärrän kyllä tahtotilan tuota pienentää, mutta kehitysapu ei ole syynä Suomen taloudelliseen ahdinkoon.
 
Seison korjattuna. Katsoin prosenttia BKT:sta enkä budjetista. Ongelmat on edelleen muualla, eikä tuon 2%:n vetäminen nollaan todennäköisesti tule ilman epäsuoria kustannusvaikutuksia sekään. Ymmärrän kyllä tahtotilan tuota pienentää, mutta kehitysapu ei ole syynä Suomen taloudelliseen ahdinkoon.

Jos meillä on kaksikymmentä vastaavaa puroa ja kaikista ajatellaan samalla tavalla niin mikään ei tosiaan tule muuttumaan..
 
Eiköhän ole selvää että tulevat leikkaukset(ne taloudellisesti merkitävimmät) kärsii pääosin keskiluokka. Persutkin voisivat tämän suoraan myöntää.

Omasta mielestäni olennaisinta leikkauksissa on kuitenkin se että ne tehdään oikeudenmukaisesti ja että niiden arvojärjestys on edes jotenkin hyväksyttävissä. Silloin itseen suoraan vaikuttavat kovatkin toimet voi kestää.
 
Eiköhän ole selvää että tulevat leikkaukset(ne taloudellisesti merkitävimmät) kärsii pääosin keskiluokka. Persutkin voisivat tämän suoraan myöntää.

Omasta mielestäni olennaisinta leikkauksissa on kuitenkin se että ne tehdään oikeudenmukaisesti ja että niiden arvojärjestys on edes jotenkin hyväksyttävissä. Silloin itseen suoraan vaikuttavat kovatkin toimet voi kestää.

No hölmöjä ovat jotka ei sitä tajua.
Maassamme on miljoona köyhää, niiltä ei kauheasti irtoa leikattavaa
10 tuhatta rikasta, niiltä ei todellakaan löydy tarpeeksi että sillä olisi väliä
Ja 3990000 keskiluokkaista. Niiltä löytyy leikattavaa jos joltain.
 
Jos meillä on kaksikymmentä vastaavaa puroa ja kaikista ajatellaan samalla tavalla niin mikään ei tosiaan tule muuttumaan..
Meillä ei ole yhtään vastaavaa puroa. Jos olisikin, niin valtiotalouden korjaaminen olisi aika helppoa. Kaikesta muusta säästäminen lisää merkittävästä kustannuksia jossain toisessa budjetin osassa, lähinnä sosiaalipuolella. Tällaisia säästötoimia olisi vain koko lailla pakko tehdä myös, mikäli halutaan auttaa yksityistä sektoria helpottamalla verokiilaa.
 
Seison korjattuna. Katsoin prosenttia BKT:sta enkä budjetista. Ongelmat on edelleen muualla, eikä tuon 2%:n vetäminen nollaan todennäköisesti tule ilman epäsuoria kustannusvaikutuksia sekään. Ymmärrän kyllä tahtotilan tuota pienentää, mutta kehitysapu ei ole syynä Suomen taloudelliseen ahdinkoon.

Kai huomasit, että leikkauksia oli tarkoitus tehdä muuallekin kuin kehitysapuun? Ja kuten tuossa jo edelläkin aihetta sivuttiin, kehitysapu ja maahanmuuttoteollisuus liittyvät monien muiden purojen tapaan siihen alajuoksuun, joka laskee julkisen sektorin ahnaaseen moolokin kitaan.
 
Perussuomalaisten ero muihin eduskuntapuolueisiin tiivistyy mielestäni hyvin tässä Sampo Terhon bloggauksessa valtion ydintehtävistä:
Valtio ei omista meitä ? eikä rahojamme ? Sampo Terho

Tämä on se ISO asia. Julkisen sektorin kustannukset ovat turvonneet räjähdysmäisesti 10 viimeisimmän vuoden aikana vaikka samaan aikaan on leikattu valtion ydintoimintoja kuten puolustusta, poliisia, rajavalvontaa, koulutusta ja terveydenhuoltoa. Rahaa pumapataan paitsi maailmanparannukseen niin myös jättimäiseksi turvonneeseen virkakoneistoon. Itse itseään ruokkivaa byrokratiaa kutsutaan myös sosialismiksi.

Valtion tehtävien määrittely ja totaalinen uudelleenjärjestely ei ole mikään uusi ja mullistava idea. Se on kuin kopio kokoomuksesta parin vuosikymmenen takaa. Silloin kun kokoomus vielä oli oikeistopuolue. Tästä syystä itse kutsun persuja ainakin ideologisesti oikealla olevaksi puolueeksi(vaikka myönnänkin smpläisen änkyräsiiven olemassaolon).
Pointti on kuitenkin se, että jos julkinen sektori saataisiin järjesteltyä uudelleen ja sen kulkurakenne edes jotenkin kestävälle tasolle niin sellaisiin asioihin kuten verotukseen olisi edes teoreettisia mahdollisuuksia tehdä korjauksia. Nyt ei ole.

Vaikka kuinka koitan ja vaikka kuinka yksittäinen ehdokas kirjottaa mitä, niin en voi nähdä persuja oikeistopuolueena mm. koska https://www.perussuomalaiset.fi/news/varjobudjetti-2014/ Eli Suomen helvetin korkeaan verotukseen pistettäisiin vielä uusi varallisuusvero, korotettaisiin yhteisöveroa, tehostettaisiin veronkeräämistä, korotettaisiin korkeatuloisten veroja, luotaisiin kaivosvero, kiristettäisiin säätiöiden pääomaverotusta, kiristettäisiin vapaaehtoisten eläkemaksujen verotusta, ... On listalla myös alvin alennus ja pari leikkausta, mutta että oikeistopuolue? Kyllähän Henri Heikkinen, Elina Lepomäki ja kenties jopa Wille Rydman ovat oikeistolaisia (2 ensin mainittua libertaareja, mutta joka tapauksessa), mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että Kokoomus on sosialistipuolue.
 
Kai huomasit, että leikkauksia oli tarkoitus tehdä muuallekin kuin kehitysapuun? Ja kuten tuossa jo edelläkin aihetta sivuttiin, kehitysapu ja maahanmuuttoteollisuus liittyvät monien muiden purojen tapaan siihen alajuoksuun, joka laskee julkisen sektorin ahnaaseen moolokin kitaan.
Leikkauksia on tarkoitus tehdä, mutta missä vaiheessa on tarkoitus yksilöidä, että mitä ne ovat? Vaalien jälkeen?

Vaikka kuinka koitan ja vaikka kuinka yksittäinen ehdokas kirjottaa mitä, niin en voi nähdä persuja oikeistopuolueena mm. koska https://www.perussuomalaiset.fi/news/varjobudjetti-2014/ Eli Suomen helvetin korkeaan verotukseen pistettäisiin vielä uusi varallisuusvero, korotettaisiin yhteisöveroa, tehostettaisiin veronkeräämistä, korotettaisiin korkeatuloisten veroja, luotaisiin kaivosvero, kiristettäisiin säätiöiden pääomaverotusta, kiristettäisiin vapaaehtoisten eläkemaksujen verotusta, ... On listalla myös alvin alennus ja pari leikkausta, mutta että oikeistopuolue?
Jep. Aste-ero Terhon kirjoituksen ja Persujen talousohjelman välillä on 180 astetta.
 
Leikkauksia on tarkoitus tehdä, mutta missä vaiheessa on tarkoitus yksilöidä, että mitä ne ovat? Vaalien jälkeen?


Jep. Aste-ero Terhon kirjoituksen ja Persujen talousohjelman välillä on 180 astetta.

PS on vasemmistolainen puolue. Siinä demareiden ja vassareiden välissä talouspoliittisesti. Nuivasiipi on epäselvä. Mukana on perinteisiä oikeistolaisia ja sitten vähän noh...kansallissosialistisia poliitikkoja kuten Halla-aho ja Eerola. Tarkoitus ei ole heiluttaa natsikorttia, pidän tuota ajatusmaailmaa periaatteessa ihan hyvänä kunhan rasistinen möyhötys jätetään pois.

Leikkaukset on pakko tehdä sosiaalipuolelta. Se on ainut riittävän iso momentti mistä niistää.
 
Leikkaukset on pakko tehdä sosiaalipuolelta. Se on ainut riittävän iso momentti mistä niistää.

Tai sanotaanko että leikkauksia on tehtävä myös sosiaalipuolelta. Sosiaalimenojen suuruusluokka on 60 miljardia vuodessa.

Mutta ei kukaan ehdokas voi sanoa että noista leikataan. Kuka haluaa olla se paskiainen joka vie tikkarin lapselta, puuron vanhukselta tai työpajan vammaiselta? Ei, paljon kivempi on verottaa "rikasta".
 
Tai sanotaanko että leikkauksia on tehtävä myös sosiaalipuolelta. Sosiaalimenojen suuruusluokka on 60 miljardia vuodessa.

Mutta ei kukaan ehdokas voi sanoa että noista leikataan. Kuka haluaa olla se paskiainen joka vie tikkarin lapselta, puuron vanhukselta tai työpajan vammaiselta? Ei, paljon kivempi on verottaa "rikasta".

Jep. Mitään ei tarvitse tehdä niin pitkään, kun löytyy joku ongelma tai syyllinen, jolla kaikki korjautuu kivuttomasti. Suomessa se on vuorotellen "hyvätuloiset mukaan talkoisiin!" ja toisinaan "harmaa talous kuriin!". Kreikkalaisilla poliitikoilla on enemmän mielikuvitusta, ja siellä valttikortti on ollut: "Vaaditaan Saksalta sotakorvauksia toisesta maailmansodasta". Niin pitkään, kun riittävän moni äänestäjä uskoo, niin poliitkoilla ei ole mitään hätää, vaan voidaan jatkaa syömävelalla elämistä.
 
Leikkauksia on tarkoitus tehdä, mutta missä vaiheessa on tarkoitus yksilöidä, että mitä ne ovat? Vaalien jälkeen?

Niin.

Vaikka kuinka koitan ja vaikka kuinka yksittäinen ehdokas kirjottaa mitä, niin en voi nähdä persuja oikeistopuolueena mm. koska https://www.perussuomalaiset.fi/news/varjobudjetti-2014/ Eli Suomen helvetin korkeaan verotukseen pistettäisiin vielä uusi varallisuusvero, korotettaisiin yhteisöveroa, tehostettaisiin veronkeräämistä, korotettaisiin korkeatuloisten veroja, luotaisiin kaivosvero, kiristettäisiin säätiöiden pääomaverotusta, kiristettäisiin vapaaehtoisten eläkemaksujen verotusta, ... On listalla myös alvin alennus ja pari leikkausta, mutta että oikeistopuolue? Kyllähän Henri Heikkinen, Elina Lepomäki ja kenties jopa Wille Rydman ovat oikeistolaisia (2 ensin mainittua libertaareja, mutta joka tapauksessa), mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että Kokoomus on sosialistipuolue.

Niin, taitaa persut olla väärä puolue, jos keveämpi verotus on ensisijaisesti itselle tärkein asia. Ehkä tämä asia korjaantuu, kun parin vaalikauden kuluessa puolueeseen äänestetään enemmän oikeistolaisempaa ainesta. Persut tuskin tulevat myöskään olemaan yksin hallituksessa, joten osa esityksistä tulee kaatumaan.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom