Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Toihan on täysin riippuvainen painosta. Vai meneekö kukaan väittämään että 150kg kaveri ei voi laihtua kuin 1kg viikossa?
Nehän pudottelee ihan kivoja painoja Suuressa pudottajassa. Parhaimmat pitkälle yli 10 kiloa ensimmäisellä viikolla ja senkin jälkeen 4-5 kiloa viikossa. Kyllä kai sitä ihra palaa jos syö todella terveellisesti ja kuntoilee personal trainerin kanssa 6 tuntia päivässä.
Onkohan tuolle rasvanpalamiselle osoitettu minkäännäköistä maksimia? Edes teoreettist
Voisiko ysikymppinen tai joku muu asiantunteva kommentoida tätä artikkelia: http://www.fastnews.fi/2011/hiilihy...yppien-vaikutus-hiilihydraattien-sietokykyyn/
Koska tuo artikkeli kovin tieteelliseltä vaikuttanut, niin kysyisinkin että onko olemassa mitään tieteellistä näyttöä ko. artikkelin väittämien puolesta ? Vähän mutu-fiilis jäi tuosta kirjoituksesta.
Esim, jos tietyt ravinto-aineet vaikuttavat hormonaalisesti ja sitä kautta kehon energiatasapainoon/kulutukseen (esim, anti-aromataasit ja muut estradiolin vähentäjät, LH-lisääjät, SHBG-estäjät, kilpirauhasen toimintaa edistävät, jne jne) , niin silloinhan kyseisen ravinto-aineen kokonaisvaikutus pitkällä aikavälillä energian kulutukseen voi olla selvästi erilainen kuin saman energiamäärän sisältämä ravintoaine jolla ei ole vastaavia hormonaalisia vaikutuksia. - -
Silloin tietysti ei ole kyse enää kaloreista. Yleensä kai "kalori on kalori" tarkoittaa, ettei voi laihtua ovelasti esim. jakamalla rasvat ja proteiinit eri aterioille, syömällä kerralla enemmän tai kääntäen syömällä useammin tms.
Mutta mitenkä tällaiset hormonaaliset vaikutukset, eikö keho totu niihin? Ainakin kovien huumeiden puolella puhutaan toleranssin kasvusta, niin eikö sama vaikuta kevyempiin aineisiin? Jos joku mauste saakin elimistön hiukan ylikierroksille ja nostaa ruumiinlämpöä, niin kai vaikutus vaimenee elimistön sopeutuessa?
Enkä nyt tarkoittanut mitään "maustetta" joka hetkellisiesti stimuloi kehoa, vaan esim shbg-reseptoreihin kiinnittyviä isomeereja, tai anti-aromataaseja jotka pitkällä aikavälillä vaikuttavat testo/vapaa testo/estrogeeni -tasoihin.
(Miksi hiidessä kirjoitin "mauste"? Piti olla "aine".) Mutta asiasta, olennaisesti sama kysymys koskee juuri noita kuvaamiasi aineita. Eikö esim. steroideihin liity haittavaikutuksia mm. siksi, että kivekset vähentävät omaa testosteronin tuotantoa -- eli elimistö pyrkii korjaamaan tasapainoa. Onko vaikka joku tuollainen anti-aromataasi sellainen, ettei elimistö huomaa epätasapainoa ja joku hormonitaso muuttuu pysyvästi?
¨Tai toisin sanoen, jos syö saman energiamäärän "valkoista pullaa" tai ravinnerikkaasti, kyllähän keho pitkällä aikavälillä toimii ja reagoi eri tavalla vaikka periaatteessa energiamäärä olisi sama.
Pistän tilaukseen ysärin koostaman "Massanhankinta - Asiat, joilla ON väliä!" ;)
Ois hauska jotain ihan perusperiaatteita oikeaoppiseen massanhankintaan lueskella. Onko mitään kirjasuosituksia? Nimenomaan mitä syödä, milloin, miksi ja miten paljon jne ennenkuin hyötysuhde kääntyy rasvavarastoinnin takia laskuun jne.
EDIT: No joo, tuolahan oli toi maltothredi jo. Sielähän on aika kattavasti treeniravintohommia.
Lepopäivien ruokailusta ois hauska lueskella kans. :>
Jos tuollaista joskus jaksaa/viitsi alkaa väsäämään, menee jokunen hetki ennen kuin se on valmis. Nyt on aivan liikaa kiireitä.
Ja lopulta se kertoisi vain sen mitä me kaikki tiedämme - syö paljon ja monipuolisesti. Äläkä treenaa typerästi.
Maltothreadin pointti ei oikein tullut selville, siitä ajattelin väsätä paremman version. Kunhan ehtii.
Kirjasuosituksia.. eipä oikein ole. Tieteen puolelta asiaa ei kovin paljoa ole tutkittu/tutkita.
Keys to progressissa on ihan hyvin vinkkejä. Kunhan ei takerru jokaikiseen yksityiskohtaan. Lylen juttuja kannattaa lukea myös.