SUPERCARB 1kg -40%

D-vitamiini (EI ALENNUSKOODEJA TAI TILAUSJUTTUJA)

Supermass Nutrition: Super Meal 1 KG -30%
Niin ja voihan sitä kerta-annoksena ottaa tuonkin sivuston mukaan 20000IU turvallisesti ja ite olen ottanut monesti 30000IU kerralla ilman mitään erikoisia tuntoja.
 
Totta, LSA_Vinnie... Tarkastelin asiaa, ja tuli ilmi että 5000 IU on oikeastaan vain 125 mcg. Tuossa laittamassasi artikkelissahan sanotaan että 500 mcg pitäisi olla vielä turvallinen, joten enköhän ole vielä ihan siedettävällä annoksella liikkeellä.

- - - Updated - - -

Mulla on ollut muutenkin omakohtaisesti sellainen lähestymistapa siihen että kun kehon kokoa ja voimaa hankitaan niin enemmän inputtia tuottaa enemmän outputtia, joka asiassa. Eli reippaalla kädellä vitskuja jne. huiviin. En tiedä toki onko niin terveellistä sitten loppupeleissä... Vanhuksenahan se sitten mitataan.
 
50 mcg:stä tuossa artikkelissa puhuttiin, vai olenko aivan sokea?

Aikuisilla tämä yläraja (ympärivuotinen päiväkeskiarvo) on 50 mikrogrammaa. Kerta-annoksena jopa kymmenkertainen määrä on turvallinen. Myrkytys syntyy, mikäli D-vitamiinia nautitaan toistuvasti suurina annoksina.
 
Aikuisilla tämä yläraja (ympärivuotinen päiväkeskiarvo) on 50 mikrogrammaa. Kerta-annoksena jopa kymmenkertainen määrä on turvallinen. Myrkytys syntyy, mikäli D-vitamiinia nautitaan toistuvasti suurina annoksina.

Joku kanadalainen pitkään D-vitamiiniin perehtynyt puhui flunssan ollessa päälle jopa yli 4000µg annostuksista. Taisin sen joskus linkitelläkin tähän ketjuun. On tuota itsekkin tullut kokeiltua, tosin olisiko suurin päivä annos ollut joku 1500µg, kerta-annos 750-900µg välissä. Ton jälkeen olenkin sitten pitänyt muutaman viikon D-vitamiinitonta kautta.
 
itse vetelen tota iHerbin 5000iu eli 125mg tabuja. En nyt muista lähdettä mutta D-vitamiini EI-OLE-TOKSISTA kuin ihan järjettömillä pitoisuuksilla. Muistaakseni siinä tutkimuksessa minkä luin terveille aikuisille miehille syötettiin kolme kuukautta putkeen joku tuhat mg päivässä niin että niiden veren seerumit ei osoittanut mitään myrkytysoireita. Edes teoreettiset myrkytyspitoisuudet (eli että paskaa rupeaa keertymään elimistöön joka on eri asia kun että kuo-len jos syön -d-vitamiinia) tulee jos syö joku 4000mg kuukausia putkeen. Joka tapauksessa nämä suomalaisten tabujen "extra strong 20mg mini sun" herättää lähinnä itkunaurua.
 
Minulla mitattiin veren d-vitamiinipitoisuutta pariin otteeseen. Iherbin 5000iu käytössä. Arvo oli ensimmäisessä mittauksessa 55(50-250). Tulloin söin joka toinen päivä yhden 5000iu. Lisäsin annostuksen yhteen päivässä ja päästiin arvoon 88. Melkein suosittelisin itselle 2x5000iu päivässä, tai ainakin puolitoista per päivä. Painoa on tosin 110kg, että liekkö sillä vaikutusta :)
 
Ajattelin ottaa kokeiluun tuon Möllerin kalanmaksaöljyn. Lueskelin sen verran, että ilmeisesti sen tuottamiseen pyydetään jotain varsin elinvoimaista turskakantaa ja eiköhän ne pyyntivedetkin ole melko puhtaita. Jotenkin ajatus pillereistä tuntuu aika tarpeettomalta jos voi kerran vetää suoraan öljynäkin ravinteensa. Ja paska maku tuo tietty tunnelmaa.
 
Tietoa hieman d-vitamiinitasoista. Ikää 22v ja paino n. 70kg.

Aloitin syömään D-vitamiinia kesäkuun alussa 2012 kun veriarvot olivat 35 nmol/L. Vitamiinina oli iHerbin 125ug öljyssä jota otin yhden kappaleen päivässä ja ehkä viitenä päivänä n. 1000ug. Tänään (eli reilun puolen vuoden jälkeen) veriarvoni ovat 129 nmol/L, eli tyytyväinen täytyy olla veriarvojen nousuun.

Mitenhän tästä nyt jatkaisi vitamiinin popsimista. Jos nappailee vielä 125ug:ta päivittäin, nouseekohan veriarvot tuosta huomattavasti puolen vuoden sisällä? Vai täytyykö alkaa popsimaan joka toinen päivä? Olisi kuitenkin tarkoitus pitää nuo arvot suhteellisen järkevässä luokassa, eli tuossa 120 - 160 Nmol/L akselilla.
 
En usko että ne kauhesti enää tuosta tolla annoksella nousee. Jotenkin olen ymmärtänyt että toi veriarvo menee melko paljon samassa suhteessa annoksen kanssa.. eli 125ug:lla se nousis just tuonne 120-130 ja pysyy siinä sitten.. tän takiahan noi viranomaissuositukset on täysin naurettavia kun ne ei riitä nostamaan tota arvoa saati pitämään sitä hyvänä. Itse olen vetänyt n. 1kk ajan 250ug päivässä, varmaan vielä hetken jatkan ja sitten otan joka toinen päivä.
 
3 kpl Basic Nutrition Whey (3 kg) -25%
Ammattilaiset huolissaan suomalaisten D-vitamiinin saannista!
http://www.orion.fi/Julkaisut-ja-me...uolissaan-suomalaisten-D-vitamiinin-saannista

Tuossa lasten tutkimuksessa 202 lapsesta ainoastaan 1:llä oli veren D-vitamiinipitoisuus yli 80 nmol/l eli kaikilla muilla oli selvä D-vitamiinin puutos.

Luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava pitoisuus on yli 80 nmol/l.

Tuossa linkissä alalaidassa on tuo Duodecim-Lehden artikkeli D-vitamiinista.

Ainoastaan 15%:lla oli yli 75 nmol/l veren D-vitamiinipitoisuus.

85%:lla oli alle eli selvä puutos.

D-vitamiinia pitää syödä, niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 120 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

D-vitamiini herättää paljon kysymyksiä. Fysiatrian erikoislääkäri Jukka Pekka Kouri vastaa katsojien kysymyksiin. (kesto 10 min)
http://areena.yle.fi/tv/1802812/?start=2m27s

D-vitamiini — hyötyä koko terveydelle!
http://ruohikolla.blogspot.fi/2013/01/d-vitamiini-hyotya-koko-terveydelle.html
 
Kertokaapas tutkimustulosten tulkitsijanikkarit, että miten äidin syömä D-vitamiini vaikuttaa äidinmaidon D-vitamiinipitoisuuksiin.
 
Kertokaapas tutkimustulosten tulkitsijanikkarit, että miten äidin syömä D-vitamiini vaikuttaa äidinmaidon D-vitamiinipitoisuuksiin.

Mulla on se käsitys, ettei D-vitamiinia erity (riittävästi) äidin mainoon ja siksi vauvat tarvitsevatkin D-vitamiinilisää. Uusimman suomalaistutkimuksen mukaan jopa 30mg/vrk.

Edit: itseasiassa tässä on tutkimus jossa 6400IU/vrk annostuksella eli n. 150mg/vrk äidille D-vitamiinia olisi erittynyt tarpeeksi myös äidinmaitoon jolloin lisä D-vitamiinia vauvalle ei olisi välttämättä tarvittu.

CONCLUSION:

With limited sun exposure, an intake of 400 IU/day vitamin D(3) did not sustain circulating maternal 25(OH)D levels, and thus, supplied only extremely limited amounts of vitamin D to the nursing infant via breast milk. Infant levels achieved exclusively through maternal supplementation were equivalent to levels in infants who received oral vitamin D supplementation. Thus, a maternal intake of 6400 IU/day vitamin D elevated circulating 25(OH)D in both mother and nursing infant.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?Db=pubmed&Cmd=ShowDetailView&TermToSearch=17661565
 
Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90% ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen nainen saa ruoastaan keskimäärin 5 ja mies 7 mikrogrammaa D-vitamiinia. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UV-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16.

D-vitamiinia pitää syödä, niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

Miksi ei-lääkärit Christel Lamberg-Allardt ja Suvi Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 7,5-10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan pienet lapset saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävä kokonaisterveydelle.

Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin.

Pelkästään luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava pitoisuus on yli 80 nmol/l.

D-vitamiinisuosituksiin suunnitellaan hyvin pientä, 2,5 mikrogramman lisäystä.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom