"The doses of sunshine or oral vitamin D3 used in healthy children should be designed to maintain 25(OH)D levels above 50 ng/mL. As a rule, in the absence of significant sun exposure, we believe that most healthy children need about 1,000 IU of vitamin D3 daily per 11 kg (25 lb) of body weight to obtain levels greater than 50 ng/mL. Some will need more, and others less. In our opinion, children with chronic illnesses such as autism, diabetes, and/or frequent infections should be supplemented with higher doses of sunshine or vitamin D3, doses adequate to maintain their 25(OH)D levels in the mid-normal of the reference range (65 ng/mL) — and should be so supplemented year-round (p. 868)."
- Cannell JJ, Vieth R, Willett W, Zasloff M, Hathcock JN, White JH, Tanumihardjo SA, Larson-Meyer DE, Bischoff-Ferrari HA, Lamberg-Allardt CJ, Lappe JM, Norman AW, Zittermann A, Whiting SJ, Grant WB, Hollis BW, Giovannucci E. Cod liver oil, vitamin A toxicity, frequent respiratory infections, and the vitamin D deficiency epidemic. Ann Otol Rhinol Laryngol. 2008 Nov;117(11):864–70.
Viikonlopun Iltalehdessä Lamberg-Allardt kieltää syömästä D-vitamiinia purkista. Se on vaarallista ja kokonaiskuolleisuus kasvaa.
Suositukset nousevat ensi kesänä parilla mikrolla eli ilmeisesti se virallinen 7,5µg nousee 10µg:aan.
Hän itse syö monivitamiinin, josta saa 7,5µg, koska ei syö suositusten mukaan kalaa ja juo maitoa.
Paljnko missäkin kalassa on D-vitamiinia maidosta puhumattakaan. Näissä on myös vaihtelua. Mutta pari mikroo saa ruuasta päivää kohden eli yhtä tyhjän kanssa.
Hän ihmettelee, miksi monet lääkäritkin suosittelevat potilailleen D-vitamiinia sairauden hoitoon.
Näistä EFSA:n uusista rajoista hän sanoi, jotta ne ovat ylärajoja ei muuta. Ja jos syö esim. 100µg/vrk ja joskus kalaa, niin menee yli 100µg
Miten kyseinen henkilö ottaa vastuu ihmisten sairastumisista?
On kuin Puska, joka vuodesta toiseen jorisee samaa matraa, vaikka tutkimustulokset sanoisivat mitä.
Miten kehtaa?