D-vitamiini (EI ALENNUSKOODEJA TAI TILAUSJUTTUJA)

EAA-valmisjuoma 24-pack

Pineapple Passion Fruit

1€/kpl
Hold your horses. Katotaan nyt mitä tilaukselle käy. Raportoin tänne. Viikon verran matkaavat kaiketi.

Tosin myös kotimaastakin saa vaffempia pillereitä esim. eräästä Helsinkiläisestä luontaistuotekaupasta Lönnrotinkadulla. Maksaa vaan aivan liikaa.

Okei kiitos. Pitää seurailla miten käypi :)
 
SUPER WHEY ISOLATE (3,9 kg) -24%
Yksi poiminta D-vitskututkimuksista (Hollis & Wagner 2004):

In Finland, fromthemid-1950s until 1964, the recommended intake of vitamin D for infants was 4000–5000 IU/d (100–125 µg/d) (44).

Elikkä pikkulapsetkin ovat saaneet pitkäaikaisesti 125 µg doseja päivässä aikoinaan. Tuon jälkeen "terveysviranomaiset" ajoivat saannin pikkuhiljaa käytännössä katsoen lähes nollaan. Ja kas; ykköstyypin diabetes räjähti käsiin. Samoin syöpäluvut nousivat.
 
Paljon asiaa pikkumiihkalilta mutta syöpä ja diabetes-syytökset on jo ehkä hieman raflaavia.Onhan ympäristössämme ja ravinnossammekin tapahtunut radikaaleja muutoksia 50-luvulta alkaen, jotka varmasti vaikuttavat tautien yleisyyteen enemmän kuin kuningas D-vitsku.
Mutta paljon mielenkiintoisia pointteja sinulla ja odotetaan jännityksellä ameriikanherkkujen saapumista...
 
Luitko sää olleskaan tuota ylläolevaa viestiä? Ruoka-aineista ei voi saada riittävästi D-vitamiinia. Sitä paitsi joistakin kalanmaksaöljymerkkilöistä voi saada kohtuuttomia määriä A-vitamiinia, joka ei ole kovinkaan terveellistä mikäli D-vitamiinitasot ovat oikeasti kohdillaan. Elikkä seerumitaso tuolla 150 nmol/L hujakoilla. Ainoa vaihtoehto siis D-vitamiiniravintolisä.
:eek:
Tässä se vielä kerran:
Jos ei syö maksaruokia, niin tällöin kannattaa osan talvenajan D-vitamiinista syödä kalanmaksaöljynä...saa samalla A-vitamiiniakin.

Pienemmäksi pilkottuna...ja "suomennettuna"
Jos ei syö maksaruokia
-Tarkoittaa...jos ei syö maksapitoisia ruokia...ok...ko?

niin tällöin kannattaa osan talvenajan D-vitamiinista syödä kalanmaksaöljynä
-Tarkoittaa, että kalanmaksaöljy on hyvä D-vitamiinilähde, samalla saa myöskin EPA ja DHA ravahappoja...joka on etu pelkkiin D-vitamiini pillereihin, tai -öljykapseleihin verrattuna...niin ja sana osan on lauseessa sen vuoksi, että se toisi lukijalleen mielikuvan ettei kalanmaksaöljyä nauttimalla ole tarkoituskaan koittaa tankata koko D-vitamiini tarvetta...juuri tuon A-vitamiinin takia.

saa samalla A-vitamiiniakin
-Tarkoittaa...kalanmaksaöljyssä on myöskin runsaasti A-vitamiinia.

Eli koko lause:
Jos ei syö maksaruokia, niin tällöin kannattaa osan talvenajan D-vitamiinista syödä kalanmaksaöljynä...saa samalla A-vitamiiniakin.
-Tarkoittaa myös, jos syöt maksaruokia, niin on turha nauttia kalanmaksaöljyä ainakaan A-vitamiinin takia...runsainmitoin nautittuna voi olla jopa haitallista.

Nyt...noin mielenkiinnosta kysäisisin...mikä kohta tekstissä antoi sinulle mielikuvan, että olisin tarjonnut jotain ruoka-ainesta ainoaksi vaihtoehdoksi riittävän D-vitamiini saamiseksi talviaikaan?
Oletin kyllä, että jokainen lukija olisi ymmärtänyt kalanmaksaöljyn olevan vain lisä, jolla samalla saa mukavasti myös A-vitamiinia, jollei ko. tarve tule tyydytettyä maksaruokia syömällä...ja tämän päälle vielä lisäksi D-vitamiinia lisäravinteena.
 
:eek:
Nyt...noin mielenkiinnosta kysäisisin...mikä kohta tekstissä antoi sinulle mielikuvan, että olisin tarjonnut jotain ruoka-ainesta ainoaksi vaihtoehdoksi riittävän D-vitamiini saamiseksi talviaikaan?

Olet oikeassa. So it be.

Mutta kaiken kaikkiaan nykytutkimuksien mukaan D-vitamiinimyrkytystä on miltei mahdoton hankkia itselleen ellei vedä purkkia päivässä pitemmän aikaa. Siksikin pointtina kaikessa infossani on se, että onko mitään järkeä olla ottamatta tarvittavaa määrää D-vitamiinia? Hyödyt ovat niin kiistattomat (lukekaa se mainitsemani säie jos terveytenne jotain teille merkitsee) ettei aineskaan potareilla luulisi olevan varaa olla varmistamatta riittävää suojaa esim. kaikenkarvaisia flunssia vastaan?

Itte vetelen nyt 250-500 µg:n annoksia päivässä. Viikon käytön jälkeen on yleisolo parantunut jo hieman. Kiukkuisuus/ärtyisyys vähenee koko ajan.
 
Onhan tuosta optimitasoista ollut ihan riittävästi jo tutkimusviitteitä että tulee itsekin kokeellisesti lisättyä tuolle 150µg kieppeille... katsotaan vaikuttaako mihinkään.. Apteekissa oli näköjään 14 eetua 20µg * 200 satsi.. sillä liikenteeseen. Huom. olen huono koekaniini, placebo ei toimi näissä, olen aika skeptinen tämmösissä.. tosin johonkin uusiin proskuihin tai diettivalmisteisiin taas meen ihan placebon voimilla ;)
 
Tämä talvi tuli vielä vedettyä vähintään 50µg päiväannoksia...nyt aurinko jo paistelee senverran, että talven jäljiltä iho valkoisena rupeaa jo tuottamaan itsekkin tarpeellisen määrän D-vitamiinia.

Mutta ensi talvena, tavoitetaso tulee olemaan tuolla 100-150µg kieppeillä.
 
Kerrotkos keitä nämä "maailman johtavat D-vitamiiniasiantuntijat" ovat???

Suomessa on pitkään tehty laadukasta D-vitamiiniin liittyvää tutkimusta. Suomalaisista asiantuntijoista HY:n Christel Lamberg-Allardt on maailmalla arvostettu alan tutkija ja Tampereen yliopiston Tuohimaa on myös pätevä D-vitamiinitutkija. Kumpikaan heistä ei todellakaan suosittele naurettavan suuria jättiannoksia. Käykää nyt edes ensin mittauttamassa 25-OH-D-vitamiinipitoisuutenne ensin, sillä yksilölliset erot ovat todella suuria D-vitamiinin kohdalla.


Onkohan tästä D-vitamiini -keissistä jo paapatettu muualla? En aineskaan löytänyt haulla. No mutta tässä tulee:


Uusien tutkimuksien mukaan D-vitamiini ei olekaan vitamiini vaan steroidihormoni. Kyseinen D3-steroidihormoni näyttää olevan HYVIN oleellinen koko kehon toimintojen säätelijänä ja terveyden ylläpitäjänä. Aine toimii ikäänkuin DNA-kapellimestarina. Jos se puuttuu tai on liian alhaisella tasolla, keho viheltelee missä ja miten sattuu. Joskus säkällä menee pari nuottia kohdilleen. Puute aiheuttaa lähes kaikki kuviteltavissa olevat sairaudet. Suomalaisilla on D-vitamiinipuutos (viitearvot alittava kalsidiolitaso) noin 90 % väestöstä.

Nykyinen saantisuositus (Suomessa naurettavat 7,5 µg eli noin 20 sekuntia auringonvaloa :rock:) on terveystieteellisen historian yksi hirvittävimmistä virhearvioinneista. Tosin on syytä olettaa, että lääkefirmojen Sampo, FDA (USA:n Food and Drugs Administarion -organisaatio) tietää varsin hyvin alhaisen saannin vaikutukset ja on tahallaan ajanut saannin alas tehdäkseen mahdollisimman optimaalista bisnestä ihmisten sairauksilla. Ihmiset on siis aivopesty sairastamaan hitaasti itsensä kuoliaaksi ja kuluttamaan "lääkkeisiin" miljardeja krediittejä. EU ei uskalla tehdä itsenäisiä päätöksiä ohi FDA:n, Suomi taas ei ohi EU:n. Joten kansakuntammekin osallistuu kiltisti Amerikkalaisten lääkepapiston ihmiskokeeseen.

Vasta netin tuodessa vuosia pimitetyn, oikean ja ajantasaisen tiedon saataville, ollaan havaittu, että todellinen saanti on oltava monikymmenkertainen nykysaantisuosituksiin, jotta ihmisen keho toimii kuten sen on tarkoitettu toimivan. Viimeisen vuoden aikana ovat D-vitamiini -keskustelusäikeet suorastaan velloneet järkytystä vallitsevaa tilannetta kohtaan.

Suosittelen lukemaan D-vitamiinia koskevan säikeen Tiede-lehden keskusteluforumilla mikäli haluatte välttää lähivuosina flunssat, syövät, liikalihavuuden, masennuksen, kilpirauhasen vajaatoiminnan, epämääräisen väsymyksen, diabeteksen, MS-taudin, astman, osteoporoosin, sydäninfarktin, allergiat, kaljuuntumisen jne. Säikeen huolelliseen lukemiseen menee päiviä, mutta se on terveytesi arvoista. Vahvat 125 µg tabut menivät välittömästi tilaukseen. En enää ikinä tule tukemaan lääkefirmoja naurettavan alhaisella saannilla.

_Ruoka-aineista ei ole mahdollista saada tarpeeksi D-vitamiinia_. Saadakseen esim. "D-vitaminoidusta" maidosta 2,5 µg * painokilon määrän, satakiloisen henkilön on juotava maitoa 50 litraa joka päivä. On meitä kusetettu. Voihan perkeleen perkele. Yksi konsti on jokapäiväinen 15-20 min UVB-säteilytys ilman suojavoiteita yli 30 asteen maapallokulmassa keskipäivällä. Eli onnistuu koko vuoden vain päiväntasaajan tienoilla, jossa ei tavatakaan alkuperäisasukkaissa esim. syöpää (melanoomaakaan) juuri lainkaan. Käytännössä ainoa mahdollisuus riittävään saantiin on siis D3-vitamiinilisä. Valitettavasti apteekista ei tarpeeksi vahvoja lisiä saa eikä juuri luontaistuotekaupoistakaan. Netistä tilaamalla saapi. Itse tulen syömään jatkossa D3-steroidihormonia 2,5 µg * 106 kg = 265 µg/d eli 35-kertaisesti saantisuositukseen nähden.

Lähdelinkit löytyvät keskustelusta:
http://www.tiede.fi/keskustelut/laaketiede-ja-terveys-f11/tapaus-d-vitamiini-t30602.html

Artikkeleita:
http://terveesti.blogs.fi/2007/10/31/d_vitamiini_merkityksen_aliarviointi_on_~3225287/
http://www.biovita.fi/suomi/uutiset_tiedotteet/120107_01.html
http://ruohikolla.blogspot.com/search/label/D-vitamiini

Alla määriä kuvaavia omia pohdintoja. Ei ole pakko uskoa eikä pidäkään. Kannattaa tarkistaa tieteellisistä lähteistä. Samalla tutustut aiheeseen.

D-vitamiinin määrää kuvaavat yksiköt ja päiväsuositukset, µg=mikrogramma tai IU = International Unit (10000 IU = 125 µg)
- 7,5 µg -> saantisuositus Suomessa (hyttysen pieru Saharassa, ei v1tunkaan merkitystä terveyteen, no ehkäisee nippanappa riisitaudin)
- 20 - 40 µg -> kaavaillaan huhujen mukaan EU:n uudeksi saantisuositukseksi (eipä juuri merkitystä terveyteen, tosin parempi kuin ei mitään)
- 50 µg -> entinen yläraja, jota voisi nykyään pitää ehdottomana alarajana
- 100 µg -> kohottaa pitoisuudet siedettävälle tasolle kuukausia käytettynä (noin 80 nmol/L)
- 200 µg -> johtavien asiantuntijoiden suosittelema päivittäinen minimisaanti
- 200 - 300 µg -> johtavien asiantuntijoiden suosittelema saanti painon mukaan laskettaessa, esim:
- 106 kg painava henkilö: 106 kg * 2,5 µg = 265 µg every fakin day
- 500 µg -> kannattaa alkaa jo jarruttelemaan näillä määrillä
- 1000 µg -> voi johtaa toksisuuteen pitkään käytettynä (ei liiemmin tutkimustietoa).

Seerumin D-vitamiinipitoisuus 25(OH)D veressä, yksikkönä nmol/L (nanomooli per litra)
- 38 - 46 nmol/L -> suomalaisilla keskimäärin
- 65 nmol/L -> suomalaisilla keskimäärin kesäisin
- 80 nmol/L -> lisäkilpirauhanen aktivoituu ja luuston aineenvaihdunta muuttuu
- 150 nmol/L -> johtavien D-vitamiinitutkijoiden suosittelema leveli
- 200 nmol/L -> rantavahdit ja maajussit eli tarpeeksi aurinkoa
- 170 - 250 nmol/L -> alkuperäiskansojen tasot luonnollisissa olosuohteissa eli tarpeeksi aurinkoa eli tarpeeksi D-vitamiinia.

Päivässä muodostuvan D-vitamiinin maksimimäärä auringosta on 250-625 µg (10000-25000 IU). Tämä on siis luonnonmukainen maksimisaanti. Joten olettaa sopii, että tuo määrä ei ole taatusti myrkytä. D-vitamiinin "myrkyllisyydestä" en jaksa vääntää. Omapa on terveydettömyytenne jos haluatte uskoa lääkeputiikkien ylipappien ja hännystelijäin hysteeristä mutu-tietoa. Oletetaan kuitenkin, että myrkyttääkseen itsensä D-vitskulla täytynee ahtaa itseensä purkillinen vahvoja 125 µg:n palikoita päivässä viikkojen ajan. D-vitamiinin oletetun myrkyllisyyden kumoavat nykytutkimukset. Lähteet löytyvät netistä.

Ei muuta.
 
Kerrotkos keitä nämä "maailman johtavat D-vitamiiniasiantuntijat" ovat???

Suomessa on pitkään tehty laadukasta D-vitamiiniin liittyvää tutkimusta. Suomalaisista asiantuntijoista HY:n Christel Lamberg-Allardt on maailmalla arvostettu alan tutkija ja Tampereen yliopiston Tuohimaa on myös pätevä D-vitamiinitutkija. Kumpikaan heistä ei todellakaan suosittele naurettavan suuria jättiannoksia. Käykää nyt edes ensin mittauttamassa 25-OH-D-vitamiinipitoisuutenne ensin, sillä yksilölliset erot ovat todella suuria D-vitamiinin kohdalla.

Joo tosiaan. Vuoden alussa julkaistun tutkimuksen mukaan yksilölliset vaihtelut samalla D-vitamiinisaannilla voivat olla huomattavat:
"Fu L, et al., Common genetic variants of the vitaminDbinding protein (DBP) predict differences in response of serum 25-hydroxyvitaminD
[25(OH)D] to vitamin D supplementation, Clin Biochem (2009), doi:10.1016/j.clinbiochem.2009.03.008"

http://tinyurl.com/p9lo2f

Veren seerumitaso, 25(OH)D, vaihteli suuresti kolmen koehenkilön saadessa samankokoisen 4000 IU:n (100 µg) päiväannoksen vuoden ajan. Perimä siis vaikuttaa. Huomionarvoista vielä tutkimuksessa oli, että annoksella 2000 IU (50 µg) ei saavutettu optimaalisia seerumitasoja. D-vitamiinisaanti oli siis liian vähäinen 50 µg:n saannilla!

Tietääkseen omat tasot olisi hyvä mittauttaa ne työterveydessä tahi yksityisellä (n. 100 euroa?). Eikun kyselemään. Työterveydessä voivat suhtautua mittauspyyntöön erinomaisen nihkeästi hinnan takia.

Toinen vaihtoehto on pitää huolta siitä, että saanti on riittävä eli 250 µg:n kieppeillä. Päiväntasaajan tienoilla asuvan ulkotyöihmisen saanti on joka ikinen päivä noin 600 µg ellei enemmänkin. Ts. mitään muuta vaaraa kuin lompakon laihtuminen ei noilla annoksilla ole. Eikä sekään sen kummempi kuluerä ole mikäli tilaa kapselit ulkomailta. Menee sitä ihmisillä rahat turhempiinkin anabolikkiboostereihin ja huuhaa-pillereihin, kun olisi tarjolla halpa ja turvallinen konsti tasapainottaa ja maksimoida kehon oma hormonituotanto.

"Maailman johtavia D-vitamiiniasiantuntijoita" :)
http://www.vitamindcouncil.org/scientists.shtml
Pojat ja tytöt tutkivat työkseen D-vitamiinia ja ovat kovasti sitä mieltä, että saanti on oltava huomattavasti isompi kuin mitä tähän asti on suositeltu.

Esim.Reinhold Vieth PhD

"In 1999, Vieth indirectly asked the medical community to produce any evidence 10,000 units of vitamin D a day was toxic, saying "Throughout my preparation of this review, I was amazed at the lack of evidence supporting statements about the toxicity of moderate doses of vitamin D." He added: "If there is published evidence of toxicity in adults from an intake of 250 ug (10,000 IU) per day, and that is verified by the 25(OH)D concentration, I have yet to find it.""

"Vitamin D and Cancer Mini-Symposium: The Risk of Additional Vitamin D:
Evidence from clinical trials shows, with a wide margin of confidence, that a prolonged intake of 10,000IU/d of vitamin D(3) poses no risk of adverse effects for adults, even if this is added to a rather high physiologic background level of vitamin D."

http://tinyurl.com/qggjhz

Kelpo D-vitamiinitietolähde:
http://www.vitamindcouncil.org/

Tuohimaa vääntää Heli Viljakaisen kanssa:
http://www.digipaper.fi/terveydeksi/18826/index.php?pgnumb=36

Tuohimaan suosituksia kritisoidaan kovastikin mainitsemallani Tiede-lehden foorumin D-vitamiinisäikeessä:
http://www.tiede.fi/keskustelut/laaketiede-ja-terveys-f11/tapaus-d-vitamiini-t30602-1335.html
Kannattaa lukea.
 

3 kpl M-Nutrition EAA+

Mango - Hedelmäpunssi - Sitruuna - Vihreä omena

-25%
Zone-sarja -42%
Joo tosiaan. Vuoden alussa julkaistun tutkimuksen mukaan yksilölliset vaihtelut samalla D-vitamiinisaannilla voivat olla huomattavat:
"Fu L, et al., Common genetic variants of the vitaminDbinding protein (DBP) predict differences in response of serum 25-hydroxyvitaminD
[25(OH)D] to vitamin D supplementation, Clin Biochem (2009), doi:10.1016/j.clinbiochem.2009.03.008"

http://tinyurl.com/p9lo2f

Veren seerumitaso, 25(OH)D, vaihteli suuresti kolmen koehenkilön saadessa samankokoisen 4000 IU:n (100 µg) päiväannoksen vuoden ajan. Perimä siis vaikuttaa. Huomionarvoista vielä tutkimuksessa oli, että annoksella 2000 IU (50 µg) ei saavutettu optimaalisia seerumitasoja. D-vitamiinisaanti oli siis liian vähäinen 50 µg:n saannilla!

Tietääkseen omat tasot olisi hyvä mittauttaa ne työterveydessä tahi yksityisellä (n. 100 euroa?). Eikun kyselemään. Työterveydessä voivat suhtautua mittauspyyntöön erinomaisen nihkeästi hinnan takia.

Toinen vaihtoehto on pitää huolta siitä, että saanti on riittävä eli 250 µg:n kieppeillä. Päiväntasaajan tienoilla asuvan ulkotyöihmisen saanti on joka ikinen päivä noin 600 µg ellei enemmänkin. Ts. mitään muuta vaaraa kuin lompakon laihtuminen ei noilla annoksilla ole. Eikä sekään sen kummempi kuluerä ole mikäli tilaa kapselit ulkomailta. Menee sitä ihmisillä rahat turhempiinkin anabolikkiboostereihin ja huuhaa-pillereihin, kun olisi tarjolla halpa ja turvallinen konsti tasapainottaa ja maksimoida kehon oma hormonituotanto.

"Maailman johtavia D-vitamiiniasiantuntijoita" :)
http://www.vitamindcouncil.org/scientists.shtml
Pojat ja tytöt tutkivat työkseen D-vitamiinia ja ovat kovasti sitä mieltä, että saanti on oltava huomattavasti isompi kuin mitä tähän asti on suositeltu.

Esim.Reinhold Vieth PhD

"In 1999, Vieth indirectly asked the medical community to produce any evidence 10,000 units of vitamin D a day was toxic, saying "Throughout my preparation of this review, I was amazed at the lack of evidence supporting statements about the toxicity of moderate doses of vitamin D." He added: "If there is published evidence of toxicity in adults from an intake of 250 ug (10,000 IU) per day, and that is verified by the 25(OH)D concentration, I have yet to find it.""

"Vitamin D and Cancer Mini-Symposium: The Risk of Additional Vitamin D:
Evidence from clinical trials shows, with a wide margin of confidence, that a prolonged intake of 10,000IU/d of vitamin D(3) poses no risk of adverse effects for adults, even if this is added to a rather high physiologic background level of vitamin D."

http://tinyurl.com/qggjhz

Kelpo D-vitamiinitietolähde:
http://www.vitamindcouncil.org/

Tuohimaa vääntää Heli Viljakaisen kanssa:
http://www.digipaper.fi/terveydeksi/18826/index.php?pgnumb=36

Tuohimaan suosituksia kritisoidaan kovastikin mainitsemallani Tiede-lehden foorumin D-vitamiinisäikeessä:
http://www.tiede.fi/keskustelut/laaketiede-ja-terveys-f11/tapaus-d-vitamiini-t30602-1335.html
Kannattaa lukea.

Heli Viljakainen on meidän laitoksen nuori lupaava D-vitamiinitutkija, joka on Christelin ohjauksessa saanut paljon aikaiseksi. Kunhan kiireet hellittävät, kaivelen tänne viittauksia hieman laadukkaammista lehdistä... Minkäs alan ihmisiä olet, kun D-vitamiiniasiat noin paljon kiinnostavat?
 
Okei kiitos. Pitää seurailla miten käypi :)

Ulukomaan herkut saapuivat seitsemässä päivässä:
http://www.iherb.com/now-foods-vitamin-d-3-highest-potency-5-000-iu-120-softgels/10421?at=0

Ei mitään ropleemaa. Olis tippunut postilaatikkoon suoraan jos vaan paketti olisi mahtunut. Eli piti paketin koon takia noutaa postista.

Jostain olin lukevinani, että tullia ei tarvitse maksaa alle 50 euron elintarviketilauksista. Ja elintarvikemerkintä tuossa noin puolen kilon pikkupaketissa oli (Total $37.92 (4 items)). Tilaan lisää tutuillekin.
 
Minkäs alan ihmisiä olet, kun D-vitamiiniasiat noin paljon kiinnostavat?

Ihan pelkästään oma ja lähipiirin terveys kiinnostaa. Ja näin alattomana ei tarvitse välittää suomalaisperinteiden mukaisesta auktoriteettifobiasta ja mutu-hysteriasta. Semminkin, kun tuolla lukee ihan selvällä lontoonkielellä, että seerumitaso on oltava ympäri vuoden 125-200 nmol/L. Tuollaisiin lukemiin ei pääse kuin "naurettavan suurilla jättiannoksilla" :) eli pauttiarallaa 2,5 µg/painokilo:

"Bruce Hollis, Robert Heaney, Neil Binkley: 25(OH)D levels should be between 50-80 ng/ml (125-200 nmol/L), year-round."
http://www.vitamindcouncil.org/health/deficiency/am-i-vitamin-d-deficient.shtml

Muussa tapauksessa ei D-vitamiini varastoidu kehon rasva- sekä lihaskudokseen ja kehossa on krooninen puute kehon hormonien raaka-aineesta:
"The average person starts to store cholecalciferol at 40 ng/ml (100 nmol/L), but at 50 ng/ml (125 nmol/L) virtually everyone begins to store it for future use. That is, at levels below 50 ng/ml (125 nmol/L), the body uses up vitamin D as fast as you can make it, or take it, indicating chronic substrate starvation - not a good thing."

Viljakaisen kommentteja sitoo hänen ammattimainen varovaisuus:
"Suomalaisten ravitsemustieteilijöiden asiantuntemusta ei pidä aliarvioida, riskinarviointi on osa sitä."

Silti tämä riskiarvioinnin tehnyt ammattilainen suosittelee suomalaisille aikuisille 50 µg:n päiväsaantia (seitsenkertainen määrä nykysuosituksiin):

"Aikuisilla turvallinen raja on 50 mikrogrammaa vuorokaudessa ja alle 18-vuotiailla lapsilla 25 mikrogrammaa. Eräin paikoin Euroopassa aikuisten raja on nostettu sataan mikrogrammaan, mutta sen turvallisuudesta ei ole yksimielisyyttä."

"Minä kyllä kutsuisin sitä, en vitamiiniksi, vaan mestarihormoniksi."

Laitosvanhuksista:
"Yksi mahdollisuus olisi antaa D-vitamiinia pistoksina. Tamperelainen geriatri Rauno Heikinheimo kokeilikin tätä. Vanhusten seerumin D-vitamiinitasot pysyivät hyvinä koko vuoden ja luunmurtumat vähenivät, mutta lääketehdas veti lääkkeen jostain kumman syystä pois markkinoilta."

http://www.digipaper.fi/terveydeksi/18826/index.php?pgnumb=36
http://www.kaleva.fi/plus/juttu752216_page0.htm

Vanhukset kituvat laitoksissaan. Luut paukkuu eikä ketään kiinnosta. Vaikka D:llä saataisiin elämisen laatua parannettua. Ja vieläpä hyvin halvalla. Ilmeisesti D-vitamiinituotteiden kate EI ole riittävä lääkefirmoille. Parempi TUOTTO tulee hinnakkailla spesiaalilääkkeillä, joissa yleensä on turkasesti sivuoireita.
 
Pitäisköhän ihan ostaa..

Kertokaahan joku hyvä ja halpa ja helppo d-vitamiinivalmiste apteekista/luontaistuotekaupasta.
 
Tein laskelman Suamipillerit vs Ameriikantuliaiset:

Ameriikka, 4 prk, noin 35 euroa:
http://www.iherb.com/ProductDetails.aspx?pid=10421

Suami, vastaava määrä yksiköissä (60 000 µg), noin 395 euroa:
http://ssl.terveysasema.com/index.php?main_page=product_info&cPath=133&products_id=1550

Hinta siis kymmenkertainen:eek:. Elämä on...

Kiitoksia tästä vinkistä, viime viikolla tilasin tuolta 4x120 setin ja tänään saapuivat kotiovelle asti, hinta posteineen 28 euroa. Suomessa 25 mikrogramman vastaavat ovat kalliimpia, joissa on siis vain viidesosa d-vitamiinia verrattuna noihin. Maksuksi kävi ainakin Nordean Visa Electron.
 
Kiitoksia tästä vinkistä, viime viikolla tilasin tuolta 4x120 setin ja tänään saapuivat kotiovelle asti, hinta posteineen 28 euroa. Suomessa 25 mikrogramman vastaavat ovat kalliimpia, joissa on siis vain viidesosa d-vitamiinia verrattuna noihin. Maksuksi kävi ainakin Nordean Visa Electron.

Sitten vain nappeja naamariin tahtia 2,5 µg per painokilo. Kahden kuukauden kuluttua olisi suositeltavaa mittauttaa 25(OH)D -tasot ja kalibroida saantia sen mukaan. Taso suositellaan nostettavaksi välille 125-200 nmol/L. Vasta kahdeksassa viikossa tosiaankin seerumitaso on fysiologinen. Alla oleva kuva on hyvin, noh... kuvaava. Eli ainoastaan 250 µg:n päiväannoksella päästiin tavoitetasoihin (yli 125 nmol/L). Kahden kuukauden napsimisella:
http://www.ajcn.org/cgi/content-nw/full/69/5/842/F1

Eli vasta kahdeksassa viikossa elimistö alkaa toimia niin kuin se on tarkoitettu toimivan. Ts. vasta kahden kuukauden kuluttua kannattaa havainnoida mahdollisia positiivisia muutoksia. Kärsivällisyyttä...

Huolehdi myös riittävästä magnesiumin, K-vitamiinin ja sinkin saannista.

http://www.vitamindcouncil.org/newsletter/2009-march.shtml
http://www.vitamindcouncil.org/health/deficiency/am-i-vitamin-d-deficient.shtml
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom