Chilikeskustelu

Kyllä. Tuore jolokia on maultaan aika nannaa, ja kyllähän potku ainakin minun mielestä riittävä on. :)
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kyllä. Tuore jolokia on maultaan aika nannaa, ja kyllähän potku ainakin minun mielestä riittävä on. :)
Riittävä? Miten niin riittävä, tuoreen jolokian potku on ihan helvetisti liikaa :D Olisinkohan jonku 3-4krt maistanu tuoretta Nagaa, ja kerran Bhuttia. Aluks ihan jees, sen jälkeen alkaa polte ja kipu kasvaan, tätä jatkuu noin 45 sec. Sen jälkeen onki kivasti turta koko turpavärkki, ja kuola valuu pitkin paitaa. Ja ne perkuleen siemenet jotka menee kielen alle, hyi.
 
No niin, mutta riittävä jos joku vetää jotain Blairin vahvimpia synteettisiä. :D Onhan se huiman vahvaa.. ite tilasin kännipäissäni naga jolokia burgerin, eli tuoreesta tehtyä pyreetä välissä. Se oli semmosta.

Itse diggaan habanerosta hulluna, maku loistava ja 5 kokonaista heittää safkaan niin potkuakin on.
 
Kyl tuoreet jalopenot ovat nousseet meikäläisen suosikkichileiksi kaikkien kastikkeiden ja supervahvojen nagojen ylitse. Ne maistuvat oikeasti hyviltä ja runsaasti käytettyinä tuovat aivan riittävästi poltetta arkiruokaan. Jos ei tahdo riittää, niin sekaan voi vielä heittää vaikka tuoreen habaneron.

Eli chilikastikkeiden on minulta loppunut käytännössä kokonaan. Muutkin mausteet tykkään ennemmin annostella itse, joten ei osaa kaivata valmiita kastikkeita.
 
Onko kukaan kokeillut After Death -chilikastiketta? Jumalauta, että on kovaa tavaraa :D Laitan nykyään aina broiskun päälle. Suosittelen kaikille (tosi) tulisen ystäville.

Hyllystä löytyy muutamakin pullo kyseisiä tuotteita. Tänään kävi kyllä vähän hassusti, kun paistelin kuumalla pannulla lihaa ja laitoin tuota soossia lihojen päälle ja kohta heitin perään lasista vähän vettä, että edistäisi kypsymistä niin tuo soossi kerkesikin höyrystymään siinä niin, että piti poistua keittiöstä takavasemmalle vetämään happea. Sen verran kovat chilihöyryt heitti kasvoille. Aukesipahan ainakin hengitystiet kunnolla.
 
Chilijauhetta tulee laitettua paljon ruokiin, mutta viime vuonna löytyi myös oma pieni chiliviljelmä. Lajikkeesta en ole varma, olisikohan ollut Piment d´Esplette.
 
Ohhoh, onko täällä näinkin jumalainen ketju!
Ja mitä tällä foorumilla ei ole, on turhaa ;)
Joo, itsekkin aika Hc chilimiehiä ollaan. Ikkunalauta täynnä (ja vähän enemmänkin, n. 15 taimea) kasvamassa hedelmiään täällä kotosalla.
Tungen jokaiseen liharuokaan ja makkara ei mene ilman pientä tujausta tuota maailman terveellisintä hedelmää ;)
 
Hassua, että muutama vuosi sitten piti tilata kunnon myrkkyjä netistä, mutta nytten Prismastaki löytyy ihan kunnon ruuantappajaa.

Pari viikkoa sitten tuli ostettua Prismasta chilejä ja menin sitten puraisemaan kunnon palasen ostamaani chiliä...paha virhe :D Jotenkin oli tottunut, ettei Prisman valikoimasta mitään tulisia löydy, mutta tuli sitten kantapään kautta opittua, että valikoimaa on laajennettu.
 
Ukko toi eilen kauppareissulta tuliaisina keltaisia habaneroja, nyt ne kuivuu iloisesti tossa ikkunalaudalla. Vois täyttää kanan rintafileen yhdellä sellasella ja kattoa, et miltä maistuu... Mikään ei kyl tahdo enää maistua tuliselta ton After Deathin jälkeen, ku sitäki saa jo lisäillä puol ruokalusikkaa ruokaan ennen ku maistuu. On se kumma miten keho tottuu.
 
Poppamiehen Naga Jolokia on hyvä, muttei liian tulinen naga. Eli nagaa miedommassa muodossa.
Ainakin Ääs-Marketista löytyy n.6,5 euron hintaan, ja pullolla kokoa 150ml.
 
omat suosikit on piripiri-soosit ja cayennepippurisoosit. Molemmista ei ole taidettu juuri tässä threadissä puhua. Aikoinaan Alepoistakin sai säilöttyjä piripirejä mutta on poistunut valitettavasti valikoimasta jo vuosia sitten. Ainakin joistain k-marketeista saa Portugalilaista Quinta D´avon piripiri sooseja.
 
Poppamiehen savunaga sooshi :P ruukin valkosibale&habanero -murska :P

Nopeasti toleranssit kasvaa chilienkin suhteen. En vuosi sitten pystynyt syömään jalapenoja, nyt terästän bbq -soosit ja ketsupit yms savunagalla... tulista se kyllä on jotta ei sitä nyt ihan tosta vaan pysty litkimään. Mutta kyllä heikompi on savunagan kanssa pinteessä mikäli kokeilee tosta noin vaan testata.
 
omat suosikit on piripiri-soosit ja cayennepippurisoosit. Molemmista ei ole taidettu juuri tässä threadissä puhua. Aikoinaan Alepoistakin sai säilöttyjä piripirejä mutta on poistunut valitettavasti valikoimasta jo vuosia sitten. Ainakin joistain k-marketeista saa Portugalilaista Quinta D´avon piripiri sooseja.

Simba, ainakin S-Marketeista löytyy piripiriä. Pieniä lasipurkkeja, ja eivät välttämättä sijaitse maustehyllyn kohdalla, vaan siellä missä on oliiveja, herkkusieniä ja muita säilykkeitä.
Jos asut Heltzingissä, niin silloin kannattaa suunnata Hämeentielle, koska siellä parhaat mausteet ja kaupat(etniset). Hinnat on halpoja, sekä paljon purkkeja ja pussukoita.
Aika lähellä kauppahallia(hakis),lokalisoituu ne parhaimmat storet. Vii Voan parhain.
 
Erehdyin ostamaan habaneroja paketissa ja laitoin puoli chiliä lautaselliseen jauheliha risottoa ja ei H*******!! Oli tulista!!:urjo:
No voi olla. Riippuu tietenkin mihin on tottunut. Mutta itse laitan pari orange habaneroo kattilalliseen keittoo. Se on sellasta sopivan tulista sillon.
 
Ihan mihin tottuu, mun normaaliin jauhelihapaketti + ~4dl pastaa saatan pilkkoa sen viisikin kokonaista tuoretta habaneroa.

Toi toleranssi on vaan jännä juttu, jätät kuukauden syömättä tulista niin ensi kerralla on taas ihan eri meininki.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom