SUPERCARB 1kg -40%

Carnivore Diet

Sulla on selkeästi joku agenda keto/carnivore porukkaa vastaan. Kerros asioista selkeästi paljon tietävänä, että mitä tarkalleen ottaen olisi parempi lisätä ruokavalioon? Kaikkea monipuolista vaan että olisi monipuolista?
Ketoa vastaan sinänsä ei ole mitään agendaa. Äänekkäimmät ääripään ketouskovaiset ovat asia erikseen.

Ei sitä kaikkea tarvitse ruokavalioon lisätä, mutta se on ihan selvä asia, että carnivore-dieettiin olisi hyvä lisätä jotain muutakin kuin sitä elukkaa. Vihanneksia, hedelmiä, jne.
 
Supermass Nutrition: Super Meal 1 KG -30%
Miten niin se on selvä asia, ja ennenkaikkea, miksi?
Jos me jotain tiedetään ravinnosta, niin se, että vihannesten ja hedelmien (ja kuidun yleensäkin) syöminen on hyvä idea.

Jopa täysin puolueellinen puoskari Shawn Baker on kautta rantain myöntänyt tämän.
 
Matala CAC-arvo ei kuitenkaan täysin poissulje sitä, että sepelvaltimoissa olisi jo ahtaumaa. Täysin tukkeutuneitakin suonia ilman kalsiumkertymää löydetään, kuten voit lukea vaikkapa täältä: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3294287/. Matala CAC-arvo ei vähennä muiden riskitekijöiden arvoa, vaan sen on tarkoitus tuoda lisätietoa riskinarviointiin. Varsinkin nuoremmilla henkilöillä (kuten tässä tapauksessa?) plakeissa on kalsiumia on usein vähemmän kuin vanhemmilla, sillä eipä tuo kalsium kuitenkaan sinne plakin muodostumisen alkuvaiheissa keräänny.

Mutta hyvä, että vihdoinkin saatiin todisteita sille, että LDL ei aiheuta ateroskleroosia. Pitäisiköhän kuitenkin muistuttaa kiropraktiikan tohtoria, että tärkeintähän hyperkolesterolemiassa tuon altistuksen suuruusluokan ohella on altistuksen kesto. Iloisia eläkepäiviä siis tohtori Husseylle, jos sinne asti pääsee, ja toivottavasti löytää itsensä koulutustaan vastaavassa työssä ennen sitä.
 
Monet kardiologit pitää kuitenkin CAC-arvoa yhtenä parhaista arvoista verisuonisairauksien riskien arvioinnissa.

Shawn Bakerilla oli kans CAC-arvo nolla, vaikka on kuitenki 53v ja on syönyt pelkkää lihaa monta vuotta.


View: https://www.instagram.com/p/B1MQqvEnICa/?hl=fi



  • Sepelvaltimokalkki on merkki ateroskleroosista, mutta pelkän kalkkikuvauksen perusteella ei ole mahdollista todeta tai sulkea pois ahtauttavaa tautia.
  • Kalkkikuvaus ainoana menetelmänä ei sovellu ahtauttavan sepelvaltimotaudin toteamiseen, eikä sen käyttö valtimotaudin riskin arviossa ole vakiintunut Suomessa
Lähde: Käypä hoito -suositus
 
Yksi mielenkiintoinen ajatus, mikä heräsi on, että kun kalkin muodostumista pidetään jossain määrin viimeisenä suojaavana prosessina eli kalkin tehtävä on eristää tulehdus pienemmälle alueelle, olisiko näillä yksilöillä tämä ominaisuus heikentynyt ja kalkkeumaa ei muodostu? Mene ja tiedä.
 


Arguably the most influential cardiology journal, The Journal of the American College of Cardiology (JACC), published a paper from Dr. Ron Krauss, Dr. Jeff Volek, Dr. Andrew Mente, and others. In it, the medical professionals call for a reassessment of the proposed “dangers” of eating saturated fat.

This is big. Really big.

“Whole-fat dairy, unprocessed meat, eggs, and dark chocolate are SFA-rich foods with a complex matrix that are not associated with increased risk of cardiovascular disease (CVD). The totality of available evidence does not support further limiting the intake of such foods,” the paper concludes.

Back in February, we wrote about a workshop with many of the same scientists. During this workshop, the clinicians concluded:

“Meta-analyses of both adequately controlled randomized trials of saturated fatty acid reduction and observational studies have found no significant evidence for effects of dietary saturated fat intake on cardiovascular disease or total mortality.”


This conclusion was big enough news to have esteemed mainstream scientists confirm that science does not support current guidelines that limit dietary saturated fat. But, for these scientists to then go further and have their paper published in the most mainstream journal, seems unprecedented.

Could this be a sign of a shifting tide?

The anti-saturated fat message is so deeply ingrained in medicine, and more specifically in cardiology, that I am not overly optimistic that beliefs will change quickly.

But articles, like this one published by the JACC, are crucial to help educate physicians about the evidence, or lack therefore, against saturated fats. Given that physicians have been misled for decades, it’s unlikely that their opinions on the matter will change overnight. But, for the sake of science and peoples’ health, we have to start somewhere.

As we have written before, large meta-analyses of saturated fat intake only find a minimal increased risk of heart disease with no difference in risk of dying. And this is without any of the nuances Dr. Krauss and colleagues call for.

Once you introduce the caveats of food-specific findings, the composition of the rest of a person’s diet, while also assessing small vs. large low-density lipoproteins (LDL) (particles that transport lipids throughout the body), you can then see how the risk of saturated fat intake melts away.
 
Se on kyllä totta, että kaikki tyydyttynyttä rasvaa sisältävät ruoka-aineet eivät ole samalla viivalla. Tämä on havaittu jo vuosia sitten vertaamalla esimerkiksi juustoa ja voita, jossa voi yhdistyi suurentuneeseen sydäninfarktiriskiin mutta juusto ei. (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23173172/). Tämä tutkimus toi toisaalta esiin myös sen, että tutkimukset, jossa maitotuotteet ovat ns. saman lipun alla, voivat kärsiä tämän laajan ruoka-aineryhmän yhteen niputtamisesta.

Linkkaamasi nettisivu välittää kuitenkin melko erilaista viestiä kuin käsiteltävänä oleva tutkimusartikkeli. Artikkelissa todetaan, että tietyillä ruoka-aineilla ei ole sydän- ja verisuonisairauksien riskiä lisäävää vaikutusta tyydyttyneestä rasvasta huolimatta, kun taas diettitohtori väittää, ettei tyydyttyneellä rasvalla juurikaan ole vaikutusta sydän- ja verisuonisairauksiin.

Onko sinulla muuten jokin erityinen syy, miksi koet ns. vaihtoehtoisten totuuksien olevan uskottavampi ja houkuttelevampi vaihtoehto? Ihan satavarmasti dataa on enemmän tämän nettijutun väittämää (tyydyttynyt rasva ei lisää sydän- ja verisuonitautien riskiä) vastaan kuin sitä tukemaan. Oletko miettinyt vaikuttaako lähteen uskottavuuteen se, että se sopii esimerkiksi sinun elämäntyyliisi paremmin (esim. pidät lihan syömisestä tai muuta vastaavaa)? Tämä kysymys ei ole tarkoitettu hyökkäykseksi sinua vastaan.
 
3 kpl Basic Nutrition Whey (3 kg) -25%
Onko sinulla muuten jokin erityinen syy, miksi koet ns. vaihtoehtoisten totuuksien olevan uskottavampi ja houkuttelevampi vaihtoehto? Ihan satavarmasti dataa on enemmän tämän nettijutun väittämää (tyydyttynyt rasva ei lisää sydän- ja verisuonitautien riskiä) vastaan kuin sitä tukemaan. Oletko miettinyt vaikuttaako lähteen uskottavuuteen se, että se sopii esimerkiksi sinun elämäntyyliisi paremmin (esim. pidät lihan syömisestä tai muuta vastaavaa)? Tämä kysymys ei ole tarkoitettu hyökkäykseksi sinua vastaan.

En ole nähnyt mitään vakuuttavaan näyttöä siitä, että tyydyttynyt rasva olisi vaarallista luonnon lähteistä. Suoraa yhteyttä ei ole koskaan todistettu. Eikä siinä olisi evoluution kannalta mitään järkeä, jos ihmisen suonet menisi tukkoon syömällä eläinrasvaa.
 
En ole nähnyt mitään vakuuttavaan näyttöä siitä, että tyydyttynyt rasva olisi vaarallista luonnon lähteistä. Suoraa yhteyttä ei ole koskaan todistettu. Eikä siinä olisi evoluution kannalta mitään järkeä, jos ihmisen suonet menisi tukkoon syömällä eläinrasvaa.
Evoluutiota ei kiinnosta, mitä lisääntymisen jälkeen tapahtuu
 
Evoluutiota ei kiinnosta, mitä lisääntymisen jälkeen tapahtuu

Ihan varmasti kiinnostaa. Vai meinaatko että ihmislapsi pärjää luonnossa syntymän jälkeen?

Miks hongkongissa on korkein eliniänodote, vaikka syövät maailman eniten lihaa?
 
Viimeksi muokattu:


Australian men are now living longer than any other group of males in the world, according to new research from The Australian National University (ANU).
 
Ihan varmasti kiinnostaa. Vai meinaatko että ihmislapsi pärjää luonnossa syntymän jälkeen?

Mehän puhutaan nyt kuitenkin ateroskleroosista yhä? Eikö se kestä kohtalaisen paskoillakin elintavoilla useita kymmeniä vuosia kehittyä hengenvaaralliseksi? Väittäisin, että siinä vaiheessa on lapset tehty hyvän aikaa sitten, varsinkin niinä aikoina joihin luultavasti viittaat.
 
Toiki on jännä homma, kun tutkijat on vertaillu fossiileja saman alueen viljelijä populaatiolta ja metsästäjäkeräilijä populaatiota. Viljelijöillä oli suonet tukossa hampaat, luut, nivelet paskana, pituus lyheni ja aivot kutistui. Metsästäjäkeräilijöillä ei mitään vastaavia ongelmia.

Early Farmers Were Sicker and Shorter Than Their Forager Ancestors

 
Toiki on jännä homma, kun tutkijat on vertaillu fossiileja saman alueen viljelijä populaatiolta ja metsästäjäkeräilijä populaatiota. Viljelijöillä oli suonet tukossa hampaat, luut, nivelet paskana, pituus lyheni ja aivot kutistui. Metsästäjäkeräilijöillä ei mitään vastaavia ongelmia.

Early Farmers Were Sicker and Shorter Than Their Forager Ancestors

Tuolta linkistä:
  • A diet based on a limited number of crops meant that people weren’t getting as wide a variety of nutrients as when they relied on a range of food sources, leaving them malnourished—and thus, both shorter and more susceptible to disease.
    [*]Living in agriculture-based communities likely made infectious diseases more of a problem, as well, the scientists say. Higher population density, disease-carrying domesticated animals, and less-than-ideal sanitation systems all would have helped diseases spread.
Ensimmäiset viljelijät eivät syöneet monipuolisesti (verrattuna metsästäjä-keräilijöihin) ja olivat sairaampia. Tuleeko kenellekään mieleen yhtäkään muotidieettiä, jossa suorastaan kannustetaan syömään yksitoikkoisesti? :unsure:
 
Tuolta linkistä:
Ensimmäiset viljelijät eivät syöneet monipuolisesti (verrattuna metsästäjä-keräilijöihin) ja olivat sairaampia. Tuleeko kenellekään mieleen yhtäkään muotidieettiä, jossa suorastaan kannustetaan syömään yksitoikkoisesti? :unsure:

Ero on siinä, että eläinravinto on ravintorikasta ja tarjoaa ihmiselle tarvittavat ravintoaineet parhaiten hyödynnettävässä muodossa. Viljat taas on ravintoköyhiä ja ravinteet on heikosti imeytyvössä muodossa + fytiinihapot yms. Sitoo mineraaleja itseesä. Näiden viljeliäkansojen ongelma oli se, kun lopettivat eläinravinnon syömisen. Pääasiassa eläinravintoon luottavat kansat olivat terveitä, pitkiä, isommat aivot yms. Näistä voi lukea Weston Pricen kirjoituksista.
 
Loputon suo tämäkin ketju. Täysjyväviljat on fytiinihaposta huolimatta kerta toisensa jälkeen todettu lukuisissa tutkimuksissa terveyttä edistäviksi. En halua pahoittaa kenenkään mieltä, mutta kyllä pahasti vaikuttaa siltä, että henkilökohtaiset mieltymykset ja tieteellisen tiedon ymmärtämisen vaikeus jyllää täällä ja kenen tahansa neuvot menevät läpi, kunhan ne tukevat omaa näkemystä. Weston A. Price -propaganda hyvänä esimerkkinä.
 

Suositut

Back
Ylös Bottom