Carnivore Diet

Mites ektomorffi kommentoit tuota LDL partikkelikokoasiaa? Hapettunut small dense vai kaikki LDL pahaa? Tuo on edelleen vanhojen huonojen tutkimusten takia väärin ymmärretty ja tauhkataan että kaikki LDL on pahaa vaikka se on energiankuljetusta ja vain hapettuneet LDL:t eivät pääse kohteisiin ja jäävät plakiksi. Feldmanilla mainioita kokeita kuinka LDL:ää voi muuttaa 3 päivän makromuutoksella. Jos syöt reilusti rasvapitoista vähähiilarista makroa kolme päivää niin sun LDL tippuu reilusti normi kolemittauksessa 12h paaston jälkeen.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Mites ektomorffi kommentoit tuota LDL partikkelikokoasiaa? Hapettunut small dense vai kaikki LDL pahaa? Tuo on edelleen vanhojen huonojen tutkimusten takia väärin ymmärretty ja tauhkataan että kaikki LDL on pahaa vaikka se on energiankuljetusta ja vain hapettuneet LDL:t eivät pääse kohteisiin ja jäävät plakiksi. Feldmanilla mainioita kokeita kuinka LDL:ää voi muuttaa 3 päivän makromuutoksella. Jos syöt reilusti rasvapitoista vähähiilarista makroa kolme päivää niin sun LDL tippuu reilusti normi kolemittauksessa 12h paaston jälkeen.
Tämä oli kommenttini aiemmin:
Kyllä kai se on ihan yleisesti hyväksytty asia, että koholla olevat LDL- ja CRP-tasot ovat huono juttu.
Low carb -piireissä tietysti ollaan eri mieltä.

Mites sinä kommentoit noita kohonneita CRP-tasoja? Ovatko nekin hyvä asia siellä low carb -piireissä?
 
Eli sinäkin uskot tuohon kaikki LDL pahaa teoriaan? CRP tasoja ei kai voi mitenkään tulkita positiivisiksi, mutta niissäkin pitäisi varmaan seurata tasoja pidemmän aikaa jos isot makromuutokset vaikka vaikuttaa niihin lyhyellä jaksolla.
 
Eli sinäkin uskot tuohon kaikki LDL pahaa teoriaan? CRP tasoja ei kai voi mitenkään tulkita positiivisiksi, mutta niissäkin pitäisi varmaan seurata tasoja pidemmän aikaa jos isot makromuutokset vaikka vaikuttaa niihin lyhyellä jaksolla.
Uskon, että koholla oleva LDL on terveydelle haitallista. Tämä on aika yleinen käsitys. Jos olet eri mieltä ja sinulla on asiasta jotain näyttöä, niin anna tulla vaan, äläkä turhaan jankkaa.(y)
 
Tosiaan turha jankata jos mielipide on päätetty. Aina löytyy vaihtoehtoinen totuus miten tuloksia tulkitaan, mutta tässä isossa tutkimuksessa jonka perusteella ldl:ää alettiin säännönmukaisesti laskemaan korkean ldl:n ihmisillä ei löydetty suuria eroja alemman ldl:n eduksi. Siis 140miljoonan dollarin tutkimus joten erittäin suuri.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6361299 : sydänkuolemissa 0,4% ero ldl:ää laskeneen lääkkeen hyväksi. Raportissa tosin meuhkattiin vahvasta näytöstä kun tuo sama 0.4% on suhteellisesti plaseboryhmän ja lääkeryhmän välillä 24% parannus .
 
Tosiaan turha jankata jos mielipide on päätetty. Aina löytyy vaihtoehtoinen totuus miten tuloksia tulkitaan, mutta tässä isossa tutkimuksessa jonka perusteella ldl:ää alettiin säännönmukaisesti laskemaan korkean ldl:n ihmisillä ei löydetty suuria eroja alemman ldl:n eduksi. Siis 140miljoonan dollarin tutkimus joten erittäin suuri.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6361299 : sydänkuolemissa 0,4% ero ldl:ää laskeneen lääkkeen hyväksi. Raportissa tosin meuhkattiin vahvasta näytöstä kun tuo sama 0.4% on suhteellisesti plaseboryhmän ja lääkeryhmän välillä 24% parannus .
Tämäkö oli sun vahvin käsi?

Tutkimus, jossa todetaan, että "reducing total cholesterol by lowering LDL-C levels can diminish the incidence of CHD morbidity and mortality in men at high risk for CHD because of raised LDL-C levels."

Ja sitten mussutat mulle, että "mielipide on päätetty". :LOL:
 
Pauli Ohukainen. Kolesteroli tutkija.
''Olen suorittanut filosofian maisterin tutkinnon biokemiasta ja molekyylibiologiasta. Keväällä 2016 väittelin tohtoriksi sydänsairauksien perustutkimuksesta. ''

''
Yhteenveto
Tietyissä piireissä LDL-hiukkasten kokoa pidetään tärkeänä juttuna. Joskus taustalla on selkeä ideologia: jos oma elämäntapa nostaa LDL-kolesterolin määrää, on keksittävä joku syy, miksi se ei olisi ongelma. Toisaalta tutkimusnäyttöä on sen verran, että se riittää hämäämään jopa monia terveydenhuollon ammattilaisia. Tunnustan itsekin joskus kuuluneeni tähän joukkoon. Kun ensimmäistä kertaa useita vuosia sitten aloin perehtyä partikkelikokotutkimukseen, pidin sitä varsin kiehtovana ja potentiaalisena tulevaisuuden suuntana. En ajatellut, että se täysin korvaisi LDL-hiukkasten mittauksen, vaan uskoin kokomäärityksen olevan siitä seuraava kehitysaskel joka voisi parantaa riskinarviota. Tämä on niitä asioita, missä on pitänyt muuttaa kantaa paremman tutkimusnäytön edessä.
Jos koko homma vaikuttaa sekavalta, onneksi tälle on olemassa kohtalaisen yksinkertainen lopputulema. Tämä koskee niin harrastajaa, kuin ammattilaistakin: LDL-hiukkasten määrällä on väliä. Sen jälkeen ei tarvitse välittää siitä, minkä makuisia, värisiä tai kokoisia ne ovat.''

Eli korkee ldl huono.

 
Viimeksi muokattu:
Ekto, sun ulosanti on aika vähättelevää ja itsekeskeistä. En edes tajua mitä sä vittuilet vaan eipä haittaa kun arvasin että alat päätä aukomaan kuten kaikille jotka jotain tutkimusta viittaavat. Onko toi sun mielestä siis huono tutkimus vai hyvä kun tuppaat aina heittämään joitain yleistyksiä etkä omia mielipiteitäsi.
 
Ekto, sun ulosanti on aika vähättelevää ja itsekeskeistä. En edes tajua mitä sä vittuilet vaan eipä haittaa kun arvasin että alat päätä aukomaan kuten kaikille jotka jotain tutkimusta viittaavat. Onko toi sun mielestä siis huono tutkimus vai hyvä kun tuppaat aina heittämään joitain yleistyksiä etkä omia mielipiteitäsi.
Sitten kun argumentit loppuu, alkaa äänensävystä valittaminen. Sun sävys oli mua kohtaan hyvin samanlainen, eikä se haittaa mua pätkääkään.

Tutkimuksessa todettiin, että LDL:n alentaminen oli hyvä juttu. Pyysin sinulta nimenomaan näyttöä siitä, että korkea LDL ei ole haitallista. Kun kerran sitä mieltä näytät olevan.
 
Kellä on CRP-tasot koholla jos vedetään zerocarbbia? Onko sulla linkkiä?

Mulla on 3 autoimmuunitautia (MCTD, Sjögren's ja kihti) joiden oireet pysyy parhaiten poissa syömällä pelkkää lihaa ja CRP otetaan kerran vuoteen ja on aina terveenä ihan varmasti alle 10, en ala edes katsomaan varmistusta.

Varmaan ihan sama sanoa että vaikuttaako se LDL:n arvo vai ei jos ei pystytä populaatiosta määrittelemään ruokavalioita pois eikä sitä kokoa. Ymmärräthän sä, että kaikki ison otannan tutkimukset on vaan vähän sinnepäin.

edit:
Näemmä tuolla on välissä muutama tutkimus jotka vois lukea. Pahoittelut jos toistan vaan aiempaa. Tulen kuitenkin jatkossakin syömään sillä tavalla joka pitää päivittäiset lääkemäärät mahdollisimman vähäisinä. Voi olla että kohdallani tulehduksen välttäminen keinolla millä hyvänsä on tehokkainta terveyttä ja riski sydän- ja verisuonitautien kohdalla on otettava.
 
Ekto: Eli tulkitset että 0.4% pienempi sydäntauti kuolleisuus saa raportoida 24% paremmuutena ja on tutkimuksena hyvä juttu ?
Vastaava tutkimus oli jossa löytyy paras hyöty statiinille 36% ja jota toki mainostettiin näkyvästi. Totuus oli todellinen 1.1% ero plasebo/statiini henkilöillä kymmenen vuoden ajalla saada infarkti. Matematiikka tuo uusia mainostamisulottuvuuksia ja ilmeisesti noi on sumutettu lääkäreillekin.
 
Kellä on CRP-tasot koholla jos vedetään zerocarbbia? Onko sulla linkkiä?

Mulla on 3 autoimmuunitautia (MCTD, Sjögren's ja kihti) joiden oireet pysyy parhaiten poissa syömällä pelkkää lihaa ja CRP otetaan kerran vuoteen ja on aina terveenä ihan varmasti alle 10, en ala edes katsomaan varmistusta.

Varmaan ihan sama sanoa että vaikuttaako se LDL:n arvo vai ei jos ei pystytä populaatiosta määrittelemään ruokavalioita pois eikä sitä kokoa. Ymmärräthän sä, että kaikki ison otannan tutkimukset on vaan vähän sinnepäin.

edit:
Näemmä tuolla on välissä muutama tutkimus jotka vois lukea. Pahoittelut jos toistan vaan aiempaa. Tulen kuitenkin jatkossakin syömään sillä tavalla joka pitää päivittäiset lääkemäärät mahdollisimman vähäisinä. Voi olla että kohdallani tulehduksen välttäminen keinolla millä hyvänsä on tehokkainta terveyttä ja riski sydän- ja verisuonitautien kohdalla on otettava.
Tällaiset tutkimukset siis kyseessä. Linkistä löytyy myös viittauksia moniin muihin tutkimuksiin.
A tale of two (recent) studies: isocaloric high-meat and ketogenic diets worsen important heart disease markers LDL and CRP compared to their low-meat and baseline diet counterparts

Hieno homma, jos lihansyönti toimii sulle. Ymmärrät varmasti, että tilanteesi on kuitenkin poikkeuksellinen ja että sun kokemusten pohjalta ei ole syytä tehdä suosituksia yleiselle populalle. Sama homma keton ja epilepsian kanssa. Se, että keto on monelle epileptikolle loistava ruokavalio, ei tee ketosta parempaa ei-epileptikoille.
 
Ekto: Eli tulkitset että 0.4% pienempi sydäntauti kuolleisuus saa raportoida 24% paremmuutena ja on tutkimuksena hyvä juttu ?
Vastaava tutkimus oli jossa löytyy paras hyöty statiinille 36% ja jota toki mainostettiin näkyvästi. Totuus oli todellinen 1.1% ero plasebo/statiini henkilöillä kymmenen vuoden ajalla saada infarkti. Matematiikka tuo uusia mainostamisulottuvuuksia ja ilmeisesti noi on sumutettu lääkäreillekin.
En tiedä miten nuo prosentit on laskettu. Mutta huvittavaa tässä on se, että juutut tähän tutkimukseen aivan niin kuin koko idea LDL:n haitallisuudesta pohjaisi tähän yhteen tutkimukseen.

Pyysin sinulta näyttöä väitteesi tueksi, että korkea LDL ei ole huono juttu, ja tästä yhdestä tutkimuksesta jankkaaminen tyyliin "tässä liioiteltiin LDL:n haitallisuutta" on sun vastaukses? Tutustuitko esim. noihin mikasan laittamiin linkkeihin?

Tähänhän koko homma oikeasti kiteytyy ja taidat tietää sen itsekin:
Tietyissä piireissä LDL-hiukkasten kokoa pidetään tärkeänä juttuna. Joskus taustalla on selkeä ideologia: jos oma elämäntapa nostaa LDL-kolesterolin määrää, on keksittävä joku syy, miksi se ei olisi ongelma.
 
Eikä mulla ole korkeat ldl:t muutenkaan vaikka syön rasva ja protskupainotteisesti. Se mun linkki jota et ymmärrä aloitti ldl paha boomin vaikka selkeesti kikkailtu prosenteilla. Luen jossain välissä sun cpr linkin nyt ei jaksa kun flunssapiikki vie voimat
 
Kevin Bassiltä hyvä kirjoitus siitä, miten carnivore todennäköisesti toimii, jos toimii. Kiteytys:
So I will make my thoughts clear about this. There are probably five main mechanisms of the carnivore diet.

Calorie restriction
Protein
Antigen elimination
FODMAPs, etc.
Placebo

Ja alleviivataan nyt vielä, että vaikka carnivore siis "toimii" joillekin ihmisille, se ei todellakaan tarkoita sitä, että carnivore olisi (edes heille) se optimaalinen ruokavalio.
 
Tuossahan nimenomaan todetaa että carnivore on hyvä juuri eliminointinäkökulmasta. Sitten alkukuukauden jälkeen voi koittaa itselle sopivia ravintoaineita ja todeta niiden sopivuus tai sopimattomuus. Tuohan pitäisi ottaa ala-asteelle aineeksi jolloin kukaan ei eläisi tietämättään syöden itelleen sopimattomia tuotteita.

Jos ei ole ongelmia niin turha mitään carnivorea alkaa trendikkäästi syömään kun maukkaampiakin vaihtoehtoja löytyy kuin pelkkä liha tai munat.

Ben Bikman on silti sitä mieltä että zero carb tuo rasvaa polttaessa myös metabolisen kulutuksen lisäyksen kun virtsataan ketoneita ja hengitetään ulos asetonia (muistaakseni) joten ei pelkkä.
 
EKTO: Sitten sun CRP nousee lchf keissiin:
Suomessa näyttäs käypähoidon sivuilla olevan
https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=snk03052
viitearvo CRP:lle 3mg/L ja tuossa sun tutkimuksessa CRP nousi "1.27 for the baseline diet (“BD” in the above table) and 1.63 for the ketogenic diet, a nearly 30% increase in just 3-4 weeks " . JÄLLEEN kikkaillaan prosenteilla ja urpot tarttuu niihin. Siis 1,27 nousi 1.63:een ja oli laskeva viikosta kolme viikkoon neljä ja tuo on sitten todiste että liha/rasva aiheuttaa tulehdusta (todennäköisesti makron muutos aiheuttaa väliaikaista tasapainon hakemista)? Se tutkittu LCHF CRP on alle käypäsuositusten, jotka on muutenkin Suomessa monia maita tiukemmat. Alle 1 on tosin terveyden kannalta vielä parempi jonne tuokin ryhmä olis varmaan laskenut jos ei olisi lopetettu neljän viikon kohdalla.

Sitten kun argumentit loppuu, alkaa äänensävystä valittaminen

Sun tyyli on just heittää kaikille tollasia kommentteja kesken keskustelun. En ole lääketieteen ammattilainen, mutta luen mielenkiinnosta terveystutkimuksia. Lähipiirissä yksi lääkiksen kaveri ja heitä aivopestään big pharman toimesta viinanhuuruisissa 'sponssitapahtumissa' niin paljon että omatoiminen tutkiminen jää täysin ja vain opetussuunnitelman totuus kelpaa. No, eihän muuten pääsisi tenteistä läpi.
 
Carnivorella crp tuppaa nimenomaan laskemaan. En tiedä mitä tuossa ekton tutkimuksessa on syöty, mutta epäilen että se on kaukana carnivoresta.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom