Atrian Parempi jauheliha 400g

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja qxw
  • Aloitettu Aloitettu
Tuon kaiken ruoan punnitsemisen ymmärtää, jos on joku kisakehonrakentaja dieetillä, mutta tarviiko harrastajatreenarin laskea joka helvetin gramma ja kalori. Eipä tarvitse ihmetellä näitä fitness on yhtä kuin syömishäiriö uutisia.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Tuon kaiken ruoan punnitsemisen ymmärtää, jos on joku kisakehonrakentaja dieetillä, mutta tarviiko harrastajatreenarin laskea joka helvetin gramma ja kalori. Eipä tarvitse ihmetellä näitä fitness on yhtä kuin syömishäiriö uutisia.

No eipä sitä tarvitse millään kisadieetillä edes olla vaan yksinkertaisesti haluta kaivella vain niitä jotain lihaksiaan esille. Herkästi sitä tulee huomaamattaan syötyä sen verta enemmän jos safkoja ei punnita vaan mennään silmämääräisesti, ettei välttämättä sitten juuri edes mennäkään miinuksilla.
 
Ilmeisesti Saarioinen ja Snellman käyttää pakastamatonta lihaa. Entä muut valmistajat? Omat havainnot ainakin tukevat tuota korkeaa kosteuspitoisuutta teollisesti tuotetun jauhelihan osalta. Eli vahvalla mutulla, se on ollut pakastettua. Se 400 gemman lihaköntti kutistuu ihan olemattomaksi.

Jotta tässä ongelmassa päästään eteenpäin niin voin testata noita kaupan tuotteita ja punnitsen lihan ennen ja jälkeen paistamisen. Ei tässä touhussa kyllä mitään järkeä ole, mutta kun kerta ollaan kunnon lihapäitä niin edetään tällä tavalla.

mietippä nyt. saarioinen/snellman, jauhelihaa menee jotain muutama satatonnia päivässä ja ajattelet että ne käyttää pakastamatonta lihaa :D
vähän niitä hoksottimia. pakkohan ne siat on pakastaa.
 
^^ En ymmärrä miksi tuosta jaksetaan aina nillittää. Jos punnitsee kaiken syötävän niin tietää varmuudella mitä ja kuinka paljon syö, olkoon offilla tai dietillä. Minä ainakin nauran paskasesti noille urpoille, jotka kyselevät pakkiksella: Mitä teen väärin, kun paino ei nouse ja kehityskin hidasta? Syön kuin hevonen, mutta treenit ei kulje.

Siihen vaa'an käyttöön menee noin 20 sekunttia, joten ajasta se ei voi olla kiinni. Ruoan punnitseminen ei ole kyllä aiheuttanut mitään pakkomielteitä tai stressiä. Ihan sama asia kuin paskalla käydessä pyyhin perseen huolellisesti. Syömisten osalta haluan vain punnita raaka-aineet.

vähän niitä hoksottimia. pakkohan ne siat on pakastaa.

Ei sitä elukkaa ole pakko pakastaa, mutta eivät nuo firmat harrasta mitään punaisen ristin-toimintaa, ihan puhdasta bisnestä. Voitko käyttää vähän hoksottimia ja kertoa, miksi se ~10% raaka-aineesta otetaan pakastelihasta? Eikö koko lihamäärä voisi olla tuoretta?
 
Koska maailmasta tuli sellainen että ruoka pitää punnita? Eikö riitä että ahaa tossa onkin sopivankokoinen lautasellinen syön sen ja jos on nälkä otan hieman lisää?

Kyllä kauppaa tehdessä on tuotteita punnita jo satoja ellei tuhansia vuosia...
 
Tuon kaiken ruoan punnitsemisen ymmärtää, jos on joku kisakehonrakentaja dieetillä, mutta tarviiko harrastajatreenarin laskea joka helvetin gramma ja kalori. Eipä tarvitse ihmetellä näitä fitness on yhtä kuin syömishäiriö uutisia.

Kannattaa vaihtaa foorumia.
 
Jos ostan lihatiskiltä 2 kilon pussia 10% jauhelihaa. Toisen paistan heti ja syön sen. Toisen laitan pakkaseen ja paistan vasta kuukauden päästä. Eikö ravintoarvot ole ihan samat riippumatta siitä paljon se painaa paistamisen jälkeen? Eikös tuo osittain pakaste lihasta jauhaminen vaikuta vaan jatkosäilyvyyteen eikä ravintoarvoihin?
 
^^ En ymmärrä miksi tuosta jaksetaan aina nillittää. Jos punnitsee kaiken syötävän niin tietää varmuudella mitä ja kuinka paljon syö, olkoon offilla tai dietillä. Minä ainakin nauran paskasesti noille urpoille, jotka kyselevät pakkiksella: Mitä teen väärin, kun paino ei nouse ja kehityskin hidasta? Syön kuin hevonen, mutta treenit ei kulje.

Siihen vaa'an käyttöön menee noin 20 sekunttia, joten ajasta se ei voi olla kiinni. Ruoan punnitseminen ei ole kyllä aiheuttanut mitään pakkomielteitä tai stressiä. Ihan sama asia kuin paskalla käydessä pyyhin perseen huolellisesti. Syömisten osalta haluan vain punnita raaka-aineet.



Ei sitä elukkaa ole pakko pakastaa, mutta eivät nuo firmat harrasta mitään punaisen ristin-toimintaa, ihan puhdasta bisnestä. Voitko käyttää vähän hoksottimia ja kertoa, miksi se ~10% raaka-aineesta otetaan pakastelihasta? Eikö koko lihamäärä voisi olla tuoretta?

siis kun niitä possuja viedään teurastettavaksi ei mahdollisesti kaikki mee samantien sinne koneeseen ruuaksi syystä että kysyntä/tarjonta, jos kaikki laitettas lihaksi samantien ei vaikka sesonkiaikoina olis yhtään varastoa.. onko sillä mitään väliä onko ne possut ollut pakkasessa viikon ennen kun ne paistetaan vai pitääkö ne paistaa suoraan sieltä kaasukammiosta
 
Jos ostan lihatiskiltä 2 kilon pussia 10% jauhelihaa. Toisen paistan heti ja syön sen. Toisen laitan pakkaseen ja paistan vasta kuukauden päästä. Eikö ravintoarvot ole ihan samat riippumatta siitä paljon se painaa paistamisen jälkeen? Eikös tuo osittain pakaste lihasta jauhaminen vaikuta vaan jatkosäilyvyyteen eikä ravintoarvoihin?

Ei vaikuta. Mutta kuten aiemmin todettiin, lihasnesteet tulevat pakastetusta lihasta ulos. Jäätyessään vesi laajenee ja rikkoo solurakenteet. Parhaiten tämän huomaa vaikkapa marjoissa: pakasta mansikka ja sulata se -> täyttä muhjua.

No ok, teoriassa osa ravinteista jää pannuun sen nesteen mukana. Mutta ei niin, että sitä voisi mitenkään edes mitata.
 
^^Oletko koskaan kuullut tuotannonsuunnittelusta? Niitä kaikkia maailman lehmiä tai possuja ei kannata kerta laakista rahdata samaan paikkaan ja läväyttää aivoja seinälle. Totta helvetissä nuo pakastelihat helpottaa tuotannonsuunnittelua, mutta yksi syy on varmasti yritystoiminnan nettotuloksen kasvattaminen.

Tavalliselle kuluttajalle ei ole mitään merkitystä onko siinä pakastettua lihaa vaiko ei. Suurinta ostajakuntaa kiinnostaa vain ja ainoastaan hinta. Syödään nyt mitä syödään, jokainen saa itse päättää mihin laittaa rahansa.
 
Pakastamista kai käytetään myös siksi, että se on ainoa tapa saada ulkomaista halpislihaa jauhettua tuoreen sekaan.

Mitä taas lihatiskien jauhelihoihin tulee, niin joskus ne kai ovat ihan vain otettu vakuumipakkauksista viimeisen päiväyksen koittaessa. Huhu kertoo, että myös ne tiskien grillikanat voivat olla vanhentuneita kanapakkauksia. Jotenkin sitä on tullut aika kyyniseksi näiden kunnon kotimaisten laatutuotteiden myyjien kanssa.
 
^^Oletko koskaan kuullut tuotannonsuunnittelusta? Niitä kaikkia maailman lehmiä tai possuja ei kannata kerta laakista rahdata samaan paikkaan ja läväyttää aivoja seinälle. Totta helvetissä nuo pakastelihat helpottaa tuotannonsuunnittelua, mutta yksi syy on varmasti yritystoiminnan nettotuloksen kasvattaminen.

Tavalliselle kuluttajalle ei ole mitään merkitystä onko siinä pakastettua lihaa vaiko ei. Suurinta ostajakuntaa kiinnostaa vain ja ainoastaan hinta. Syödään nyt mitä syödään, jokainen saa itse päättää mihin laittaa rahansa.

niin eli mennään asiaan, snellman ja saarioinenkin käyttää pakastettua lihaa syystä että se on suuremmalla ketjulla lähes pakollista, eriasia olis jos tuotanto menis tyylillä possu nirhattavaksi ja lihat suoraan koneesta kuluttajalle, muttakun tilanne on se että possuja tulee erissä ja kulutusta samalla lailla niin suurin osa ruhoista pakastetaan..
anyways jos tältä haluaa välttyä niin pikkuputiikista liha tai suoraa possukasvattamolta
 
Hyvä asiakkaamme

Kiitos viestistänne Atrian kuluttajapalveluun.Atria 400g Naudan Parempi Jauheliha 10% sisältää 20g proteiinia 100g raakaa jauhelihaa kohden. Pakkauksessa on 80g proteiinia. Paistettaessa neste haihtuu, mutta proteiini jää. Paistohävikki on n.25%, jolloin 300g:ssa kypsää jauhelihaa on edelleen 80g proteiinia.
 
Sikoja pitää silti teurastaa, vaikka kuinka on tuotannon suunnittelua. Kasvavat liian isoiksi maatiloilla ja tilat käyvät lakien vastaisiksi. Tämän takia lihaa menee pakkaseen. Jos haluaa vaikuttaa sikojen teurasmääriin, pitää jo porsastuotannossa ajatella. Ja sitten jos lihaa alkaakin mennä, on vasta 3kk päästä sikaa, mitä teurastaa. Terveisin lihanleikkaaja.
 
Lihan koostumus
Lainaus alkaa
"Lihan koostumus
Liha sisältää vettä, rasvaa, proteiineja, hiilihydraatteja, vitamiineja ja kivennäisaineita.

Pääosa lihasta on vettä. Raa'assa lihassa on 75 % vettä. Kypsän lihan ja lihavalmisteiden vesipitoisuus on pienempi. Mitä rasvaisempaa liha on, sitä vähemmän siinä on vettä.

Rasvan määrä vaihtelee eläinlajista ja ruhonosasta riippuen 2-25 %. Rasva on pääasassa näkyvää rasvaa, jonka voi poistaa. Varastorasvaksi kutsutaan lihasten välissä ja nahan alla olevaa rasvaa. Lihassyiden välissä oleva rasva on kudosrasvaa (marmoriliha).

Lihassa on pehmeää ja rasvaa. Terveydelle edullisia pehmeitä rasvoja on eniten siipikarjan ja sian lihassa ja vähiten naudan ja lampaan lihassa Sian- ja siipikarjanlihan rasvasta 2/3 on pehmeää rasvaa. Naudanihan rasvasta pehmeää rasvaa on noin puolet.

Liha on hyvä proteiinien lähde. Proteiinia 13-21 % lihalaadusta riippuen. Lihan ja muiden eläinkunnan tuotteiden proteiinin laatu on hyvä, sillä se sisältää kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja.

Hiilihydraatteja lihassa vähän, keskimäärin 1,5 prosenttia tai alle.

Sidekudoksen määrä on 0,5 - 4 prosenttia lihalajista ja ruhonosasta riippuen. Siipikarjan lihassa on vähemmän sidekudosta kuin sian ja naudan lihassa ja sian lihassa vähemmän kuin naudan lihassa. Fileessä on vähemmän sidekudosta kuin potkassa.

Liha on lisäksi hyvä raudan, sinkin, seleenin, fosforin, magnesiumin sekä B-ryhmän vitamiinien lähde.

Eri lihojen tarkat ravintosisältötiedot löytyvät elintarvikkeiden koostumustietopankki Finelistä."Lainaus loppu.


Tosta pakastamisesta vielä,kotipakastaminen on hidasta ja vitamiineja häviää sekä laatu huononee.Teollinen pakastaminen on erittäin nopea prosessi ja hävikki on lähes olematon.

Rasvattomassa lihassa on tosiaan sitä vettä erittäin paljon luonnostaan,se ei ole mitään joulukinkkuun lisättyä suolavettä.
 
Rasvattomassa lihassa on tosiaan sitä vettä erittäin paljon luonnostaan,se ei ole mitään joulukinkkuun lisättyä suolavettä.
Tämän on varmaan aika moni huomannut ihan käytännössäkin. Ei esimerkiksi kanan fileita ja nautaa tai sikaa voi paistaa pannulla samalla tavalla.
 
Hyvä asiakkaamme

Kiitos viestistänne Atrian kuluttajapalveluun.Atria 400g Naudan Parempi Jauheliha 10% sisältää 20g proteiinia 100g raakaa jauhelihaa kohden. Pakkauksessa on 80g proteiinia. Paistettaessa neste haihtuu, mutta proteiini jää. Paistohävikki on n.25%, jolloin 300g:ssa kypsää jauhelihaa on edelleen 80g proteiinia.

Menit sitten oikeasti kysymään itsestäänselvää asiaa kuluttajapalvelusta? Mutta hyvä tietysti jos nyt uskot.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom