Atrian Parempi jauheliha 400g

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja qxw
  • Aloitettu Aloitettu
Siinä vaiheessa se tottakai on enää viimeinen mahdollisuus yrittää punnita ja laskea kaloreita, kun ei ole viitsinyt sitä tehdä sillon kun safkaa valmisti.
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
Kyllähän ne paistettujen jauhelihojen arvot löytyvät myös sieltä kalorilaskurista. Jos taas muuten vaan itselleen kirjaa ylös eikä ole muuta tietoa kuin mitä paketin kyljessä lukee, niin sitten kannattanee kertaalleen punnista paljonko painosta haituu paistamisen yhteydessä ja käyttää sitten sellaista kerrointa.

Onneks en punnitse ruokia ja syön ihan mitä sattuu :)
 
Jos on vaikka tehny ison kattilallisen riisii ja useamman paketin jauhelihaa, jota ois tarkotus laittaa jääkaappiin ja sieltä mikron kautta myöhemmin syötäväks, niin oishan se huomattavasti helpompaa punnita safkat kypsänä, sitä mukaan, kun menee mikroon. Miten tosta laskee lihapää helposti paljon kypsäpaino esim riisii ja jauhelihaa = rakaapainona, mitä voi heittää kalorilaskuriin

Tai sitten lasket arvot koko keitokselle kerralla. Ja jos siinä on 3 päivän annos, niin jaat tuloksen kolmella?
 
^Itselle puntari on ainaki ehdoton, jos söisin sinnepäin näläntunteen ja fiiliksen mukaan niin oisin varmaan jossain40% rasvoissa
 
No ei varmaan 7-10% jauhelihasta tai kanan rintafileestä/maustamattomat kanan fileesuikeleet lähde 1/3, kalastakaan ei varmaan todistella mitään, poikkeuksena lohi.

No kyllä varmasti lähtee naturell kanan fileesuikaleesta 1/3 painosta pois.

Empiiriset tutkimukseni osoittavat:

Kilo fileesuikaletta painaa paistamisen jälkeen noin 640-680 grammaa.

Hunajamarinoitu 400g painaa paistamisen ja marinaadin poistamisen jälkeen 180-200g. En ole kokeillut pestä suikaleita ennen paistamista, sillä tavalla kanan jäännöspaino olisi vielä vähemmän.

Kanan luullinen rintaleike 1300g marinadissa paistamisen, luiden poiston ja marinaadin poiston jälkeen 730-770 grammaa.
 
No kyllä varmasti lähtee naturell kanan fileesuikaleesta 1/3 painosta pois.

Empiiriset tutkimukseni osoittavat:

Kilo fileesuikaletta painaa paistamisen jälkeen noin 640-680 grammaa.

Hunajamarinoitu 400g painaa paistamisen ja marinaadin poistamisen jälkeen 180-200g. En ole kokeillut pestä suikaleita ennen paistamista, sillä tavalla kanan jäännöspaino olisi vielä vähemmän.

Kanan luullinen rintaleike 1300g marinadissa paistamisen, luiden poiston ja marinaadin poiston jälkeen 730-770 grammaa.

O.K olin väärässä ja myönnnä sen.
 
Kaikki suojakaasuun pakattu jauheliha on kyllä semmosta pasketta, riippumatta valmistajan logosta tai rasvaprosenttimerkinnästä. Vaihdoin viime vuonna nuo Atriat/Snellmannit/Saarioiset ihan kunnon tavaraan, lihamestarin tiskiltä joko 10%:sta naudan jauhelihaa tai jauhatan naudan ulkopaistista tarvittavan määrän. Enää ei ole paluuta tuohon B-luokan tavaraan. Muutenkin kiva kokkailla, kun lihat ei katoa pannulta liesituulettimen kautta taivaalle. Hintakin pyörii 8-10 €/kg molempien osalta.
 
No vittu joo, mikäs siinä nyt eroaa muutakun toinen on suojakaasussa. Samasta elukasta se tulee ja 7 prossasta kun ostaa niin sitä rasvaa ei ole nimeksikään. Sen mä haluan nähdä kun isketään kaks 400g painosta jauhelihamönttiä vaa'alle ennen paistoa ja jälkeen että onko tossa sun lihassas sitten hävikki pienempi. Paskat ne ravintoarvot paiston aikana muutu joten yks ja sama kumpaa vetää.

- - - Updated - - -

Jos tämä nyt on sitten "parempaa" jauhelihaa, niin onko se vanha ollut sitten huonoa? Tämäkään ei ilmeisesti ole ihan priimaa, sillä muutenhan tuote olisi "parasta" jauhelihaa. Mitä sanoo Atria? Mitä viestiä heidän mainosporukkansa haluaa lähettää?

Aikaisemmin oli kohua (ja aiheesta) kun paistijauheliha ei olekaan paistia. Muistaakseni Atria ilmoitti, ettei heillä ole tietoa mitä lihaa mihinkäkin pakettiin laitetaan (asia ilmaistiin toki hieman eri sanoilla, mutta tämä oli bottom line). Samoin Snellman ym. väittivät olevan ihan ok sama mitä tekstiä pakkauksen pintaan kirjoittelee, kunhan kansa ostaa ja rahaa tulee (tämäkin enemmän business muodossa sanottu).

Mun käsittääkseni se nimi vaihdettiin yksinkertaisuudessaan paistijauhelihasta naudan paremmaksi jauhelihaksi kun kerta paistijauheliha oli harhaanjohtava. Ja siksi parempi jauheliha koska perus 17 prossanen on sitä paskempaa.
 
Elukka on sama, mutta siihen se yhteneväisyys sitten jääkin. Tällä hetkellä saan itse päättää, mistä lihapaloista jauhetaan ja laatu on 100% varmuudella priimaa. Näiden lisäksi vielä maistuukin paremmalle. Mä olen vaan tämmöne truulifemutafakin-bodybuilder, joka haluaa valita mielummin paremman vaihtoehdon.

Mitä tulee tuohon nimisekoiluun niin samaa muistelisin kuin kodari76, ei sisältänyt paistia ainakaan riittävästi. Snellmannin tiedotteen mukaan heillä oli vain 5-30% paistipitoisuus, joten melkosta kusetusta.
 
Et sä nyt oikeasti voi väittää 7 prossasen pakettijauhelijan ja sun priima jauhelijan olevan täysin eri maata. Se 7 prossanen mitä syön on kyllä aika priimaa ja kyllä sen nyt silmällä huomaa, että rasvaa ei paiston aikana irtoa juuri lainkaan eli ei se kovin huonoista läskipaloista ole jauhettu. Kuitenkin niin marginaalisia juttuja joten hälläväliä kumpaa se on, saan paketillisesta 80g Protskua ja vain se merkkaa. Ja joo noiden nimi nimenomaan vaihdettiin kun paistin osuus vaihteli niin hitosti, ei mitään järkeä sanoa paistijauhelijaksi mikäli sitä ei ole paistista jauhettu.
 
Kyllä niissä vaan huikea ero on, huomaa ihan koostumuksesta ja mausta. Lihamestari ei pistä sinne jänteitä ja luita sekoon kuten suojakaasupaskassa.
 
Oikeestikko nykyaikana toi kalliimpi jauheliha on jonkun mielestä suojakaasupaskaa :D Ollaan me ainakin hyvinvoivaa kansaa kun on tollasta varaa heittää
 
Antaa Spitferan elää tuossa omassa maailmassa sekä uskoa ainoastaan protskun määräävään voimaan. Kokeile kerran ostaa suoraan teurastamolta/lihamestarilta niin ymmärrät. Jos raha on tiukassa niin asia kannattaa jättää ainoastaan yhteen kertaan, mutta tuon jälkeen ei tarvitse mutuilla. Mä haluan syödä mahdollisimman hyvälaatuista, mutta edullista lihaa.

Mitä tulee tuohon 7%-jauhelihaan niin ihan syömäkelvotonta se on. En ymmärrä miten siitä on saatu niin mautonta, vaikka hakkaa kunnolla maustetta sekaan. Ennemmin syö sitä 10%:sta, jotta tulee edes siedettävää paskaa.

Vaikka wikipedia ei olekaan oikeanlainen tietolähde niin tuossa muutama heikkous teollisesti tuotetulle jauhelihalle:

- Halvemmissa ja sitkeämmissä ruhonosissa on yleensä suhteellisen paljon sidekudosta
- Teollisuudessa jauheliha valmistetaan tuoreesta ja jäisestä lihasta, niin että yleinen sekoitussuhde on noin 70 % tuoretta ja 30 % jäistä
- Pakastaminen rikkoo lihan solurakenteen ja muuttaa massan vetiseksi


Oletko vieläkin samaa mieltä?

EDIT: Kyllä, se on juurikin paskaa. Mä maksan noin 10€/kg naudan paistijauhelihasta(~7%), joten valintani ei kohdistu suojakaasulliseen lihaan. Olkaa kuitenkin ihan huoleti, samalla tavalla se patti kasvaa. Jos naurettavan pienellä lisäinvenstoinnilla saa laadukkaampaa niin miksi en ottaisi parempaa vaihtoehtoa.
 
- Halvemmissa ja sitkeämmissä ruhonosissa on yleensä suhteellisen paljon sidekudosta
- Teollisuudessa jauheliha valmistetaan tuoreesta ja jäisestä lihasta, niin että yleinen sekoitussuhde on noin 70 % tuoretta ja 30 % jäistä
- Pakastaminen rikkoo lihan solurakenteen ja muuttaa massan vetiseksi
Eka ja viiminen totta. Keskimmäinen ihan paska puhetta niin eipä tolla viimisellä kohallakaan ole mitään merkitystä tässä aiheessa.
 
Ilmeisesti Saarioinen ja Snellman käyttää pakastamatonta lihaa. Entä muut valmistajat? Omat havainnot ainakin tukevat tuota korkeaa kosteuspitoisuutta teollisesti tuotetun jauhelihan osalta. Eli vahvalla mutulla, se on ollut pakastettua. Se 400 gemman lihaköntti kutistuu ihan olemattomaksi.

Jotta tässä ongelmassa päästään eteenpäin niin voin testata noita kaupan tuotteita ja punnitsen lihan ennen ja jälkeen paistamisen. Ei tässä touhussa kyllä mitään järkeä ole, mutta kun kerta ollaan kunnon lihapäitä niin edetään tällä tavalla.
 
Ilmeisesti Saarioinen ja Snellman käyttää pakastamatonta lihaa. Entä muut valmistajat? Omat havainnot ainakin tukevat tuota korkeaa kosteuspitoisuutta teollisesti tuotetun jauhelihan osalta. Eli vahvalla mutulla, se on ollut pakastettua. Se 400 gemman lihaköntti kutistuu ihan olemattomaksi.

Jotta tässä ongelmassa päästään eteenpäin niin voin testata noita kaupan tuotteita ja punnitsen lihan ennen ja jälkeen paistamisen. Ei tässä touhussa kyllä mitään järkeä ole, mutta kun kerta ollaan kunnon lihapäitä niin edetään tällä tavalla.

No ei siinä tosiaan oo mitään järkeä kun ei sillä oo mitään merkitystä mitä ne painaa paistamisen jälkeen. Vai syökö joku grammojen mukaan safkansa eikä ravintosisällön?
 
Eka ja viiminen totta. Keskimmäinen ihan paska puhetta niin eipä tolla viimisellä kohallakaan ole mitään merkitystä tässä aiheessa.

Miksi jauheliha lilluu nesteessä? | Kuningaskuluttaja | yle.fi

Kuusi seitsemästä valmistuttajasta käyttää pakastettua lihaa

Pakastettua lihaa saa lain mukaan käyttää teollisesti valmistetussa jauhelihassa, vaikka paketin kyljessä ei lue pakastetusta lihasta sanaakaan.

Kysyimme seitsemältä eri suojakaasuun pakatun jauhelihan valmistajalta, käyttävätkö ne jauhelihassaan pakastettua lihaa. Suurimmat valmistajat Atria, Snellman ja HK Ruokatalo kertovat käyttävänsä ainakin satunnaisesti pakastettua lihaa. Snellman kertoi, että pakastetun lihan osuus voi olla jopa 20 prosenttia tuotteesta.

Vain Saarioinen vastasi, ettei käytä pakastettua jauhelihaa lainkaan.

Käyttääkö pakastettua lihaa?

Snellman - kyllä
HK - Kyllä
Järvi Suomen Portti - Kyllä
Saarioinen - EI
Atria - kyllä
Tamminen - kyllä
Pirkka - kyllä

Teollisuus kertoi Kuningaskuluttajalle käyttävänsä pakastettua lihaa tasaamaan kysynnän vaihteluita. Välillä jauhelihan kysyntä on pienempää kuin tuotanto, ja silloin ylijäänyt liha pakastetaan ja jauhetaan myöhemmin tuoreen jauhelihan joukkoon. Pakastettua lihaa myös käytetään tuoreen jauhelihan jäähdyttämiseen ennen pakkaamista, sillä jauheliha lämpenee helposti liikaa jauhamisprosessin aikana.

Kuinka paljon teollisuus käyttää pakastettua jauhelihaa?

- Se vaihtelee yleensä 5-10 % välillä kokonaismäärästä, kertoo Järvi-Suomen Portin Tapio Eeva.

- 5-10 prosenttia on pakastettua lihaa, vastaa HK Ruokatalon Jyrki Sukula.

Eli esimerkiksi kaupassa myytävässä suojakaasuun pakatussa HK:n nautasikajauhelihassa voi hyvinkin olla pakastettua lihaa muun jauhelihan joukossa jopa kymmenesosan.
 
Miksi? Jos todellakin miettii makaronia, niin mistä pystyt laskemaan paljonko kyseisten makaronien huokoisuus on, että ottavat kaloritonta vettä itseensä? Suurimmaksi osaksi kaikki makrot ja kalorit on merkitty kuivapainon mukaan, ei kypsennetyn/valmistetun.

Kalorilaskurista tosiaan löytyy myös keitetty paino.
Ja olen vain kokenut tuon helpommaksi tavaksi, koska yleensä valmistan isomman satsin kerralla vaikkapa niitä makaroneja. Lihan kohdalla punnitsen kypsän painon, koska se raakapaino ei kuitenkaan paiston jälkeen ole se, mitä se oli ennen paistoa.
Oli tämä sitten huono tapa toimia tai ei, niin ainakaan se ei takana olevaan pidempään dieettiin näyttänyt negatiivisesti vaikuttaneen.
 
Antaa Spitferan elää tuossa omassa maailmassa sekä uskoa ainoastaan protskun määräävään voimaan. Kokeile kerran ostaa suoraan teurastamolta/lihamestarilta niin ymmärrät. Jos raha on tiukassa niin asia kannattaa jättää ainoastaan yhteen kertaan, mutta tuon jälkeen ei tarvitse mutuilla. Mä haluan syödä mahdollisimman hyvälaatuista, mutta edullista lihaa.

Mitä tulee tuohon 7%-jauhelihaan niin ihan syömäkelvotonta se on. En ymmärrä miten siitä on saatu niin mautonta, vaikka hakkaa kunnolla maustetta sekaan. Ennemmin syö sitä 10%:sta, jotta tulee edes siedettävää paskaa.

Vaikka wikipedia ei olekaan oikeanlainen tietolähde niin tuossa muutama heikkous teollisesti tuotetulle jauhelihalle:

- Halvemmissa ja sitkeämmissä ruhonosissa on yleensä suhteellisen paljon sidekudosta
- Teollisuudessa jauheliha valmistetaan tuoreesta ja jäisestä lihasta, niin että yleinen sekoitussuhde on noin 70 % tuoretta ja 30 % jäistä
- Pakastaminen rikkoo lihan solurakenteen ja muuttaa massan vetiseksi


Oletko vieläkin samaa mieltä?

EDIT: Kyllä, se on juurikin paskaa. Mä maksan noin 10€/kg naudan paistijauhelihasta(~7%), joten valintani ei kohdistu suojakaasulliseen lihaan. Olkaa kuitenkin ihan huoleti, samalla tavalla se patti kasvaa. Jos naurettavan pienellä lisäinvenstoinnilla saa laadukkaampaa niin miksi en ottaisi parempaa vaihtoehtoa.

Mistä saat tohon hintaa paistijauhelihaa (7%, siis kalvot poistettuna ja siistystä paistista?) ja mistä päin suomea. En itseäni varten kysy, vaan ettei turhaan pikkupakkislainen juokse ympäri helsingin keskustaa ihmettelemässä ku ei irtoo tuohon hintaan. :D
 
Helsingin pakkistaistelijat varmasti joutuvat pettymään, koska tuolla hinnalla täysi mahdottomuus löytää PK-seudulta. Itsekkäästi en suostu kertomaan paikan nimeä, koska viime kuukausina on tullut muutamia tilanteita, että lihatiskit ammottaa tyhjyyttä naudan osalta. Omalla salilla laitoin puskaradion laulamaan ja nyt kärsin seuraamukset, perkele. Eipä tuo ole vaikea googlella etsiä, olkoon tämmönen Darwin-testi kaikille Tampereen lihapäille.
 

Latest posts

Suositut

Back
Ylös Bottom