Salomaha
100050080
- Liittynyt
- 1.1.2004
- Viestejä
- 4 238
Ei se mitään, me ollaan naurettu sulle jo Pakkotoiston alusta saakka :thumbs:
Et voinut tietää sillon olemassa olostani. Valehtelija.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ei se mitään, me ollaan naurettu sulle jo Pakkotoiston alusta saakka :thumbs:
Hohhoijaa. Pitäiskö vähän miettiä ennenkuin kirjoittaa jotain? Tämähän on nimenomaan nyt windowsin vika.
Kyllähän se nyt on nimenomaan käyttöjärjestelmän vika jos virustorjunta-ohjelmisto voi poistaa oleellisia käyttiksen tiedostoja. Sekin on käyttöjärjestelmän vika, että ko. tiedostoa pystyisi joku virus ylipäätään muuttamaan (tartuttamaan) ilman käyttäjän lupaa. Pitäiskö sun itse vähän miettiä asioita ennen kuin kirjoittelet?
OSX:ssä tulisi jo ensimmäisessä vaiheessa varoitus dialogi, että "PSW.Banker" haluaa nussia erästä käyttiksen tärkeää tiedostoa; Anna rootin tunnus ja salasana jos haluat hyväksyä. Tai tässä tapauksessa kun kyseessä oli väärähälytys "AVG haluaa nussia käyttiksen toimintakelvottomaksi. Sopiiko?"
No onhan se vähän auton vika, jos valmistaja siihen jättää konsolin keskelle punaisen napin, jota sitten painettaessa moottori putoaa. Ei auta haukkua ajajaa kun nappi on siihen alunperin laitettu, joku sitä kuitenkin painaa lukematta manuskaa. Silti moni voi ihmetellä, että miksi vitussa se nappi on siinä, jos sitä ei kerran saa missään nimessä painaa. Sitten voikin kehuskella niille joilla nappia ei konsolissa ole "en minä ainakaan ole painanut sitä nappia, olet vain niin kädetön, ettet osaa ajaa kun tarttet auton jossa ei ole nappia"Ja on auton vika, että se menee hajalle käyttäjän ajaessa päin vittua? Ei helvetti mitä sä lässytät :D
No onhan se vähän auton vika, jos valmistaja siihen jättää konsolin keskelle punaisen napin, jota sitten painettaessa moottori putoaa. Ei auta haukkua ajajaa kun nappi on siihen alunperin laitettu.
Kyllähän se autovalmistaja luonnollisesti vähän kuraa niskaansa saa jos törmäystestit antavat nollaa. Näin se vain menee. Jos paskaa tekee, niin kyllä se kääntyy omaan nilkkaan jossain vaiheessa kuten nyt.Ja autoa voidaan syyttää siis kolareistakin vai ?
Kyllähän se autovalmistaja luonnollisesti vähän kuraa niskaansa saa jos törmäystestit antavat nollaa. Näin se vain menee. Jos paskaa tekee, niin kyllä se kääntyy omaan nilkkaan jossain vaiheessa kuten nyt.
Mikkisofta saa kakkaa kun joku kolmas lafka on sössinyt, mutta kun se sössiminen nyt vain on tehty niin vitun helpoksi, joten mitäs läksit.
No vaikea uskoa, että macille olisi mahdollista levittää noin laajasti vastaavaa käyttistä tuhoavaa ohjelmaa. Eli kyllä meitsi nyt vain koittaa selittää tässä Windowsin purkkaviritelmän välillisiä vaikutuksia. Windows on mainio alusta viruksille, haittaohjelmille, paskoille ohjelmille, hakkereille jne. Se nyt vain sitten oireilee välillä noin ja todellakin, se on käyttöjärjestelmän vika, kyse ei ole nyt mistään yhdestä tapauksesta, vaan helvetin laajasta sössistä.Ei mennä asioiden edelle nyt. Ei puhuttu kolarin vaikutuksista, siitä saadaanko nollaa, siitä meneekö windows täysin vituiksi kun asentaa jonkun ulkopuolisen softan.
Puhuttiin siitä, että onko se Windowsin vika, että kolmas osapuoli ei osaa tehdä kunnollista ohjelmistoa ja testata sitä. Sama kuin autoa ajaisi siihen kykenemätön henkilö jonka inssi päästi läpi, ja joka sitten kolaroisi.
Ja on auton vika, että se menee hajalle käyttäjän ajaessa päin vittua? Ei helvetti mitä sä lässytät :D
Tuo on valitettavasti hyvin tyypillistä windows-ajattelua. On ihan OK että joku ohjelma voi hajottaa koko käyttiksen. Näin toki koska koko järjestelmä on suunniteltu puutteellisesti ilman mitään tietoturva-ajatuksia.
Toiset järjestelmät on suunniteltu siten, että niitä käyttää useampi henkilö jolloin esim. käyttöjärjestelmän tiedostot on eroteltu henkilökohtaisista tiedostoista jo periaate-tasolla. Tästä lähtökohdasta ei peruskäyttäjällä ole mitään asiaa näpelöidä järjestelmän tiedostoja.
Eli kyllä pidän sitä edelleen käyttiksen vikana. Sitäpaitsi toi sun esimerkki on päin persettä eikä kuvaa lainkaan samaa tilannetta.
Sekin on varmaan käyttöjärjestelmän vika jos joku OSX:ssä asentaa jonkun softan jonka nimen luulee olevan x vaikka se onkin y ja tämä softa sitten sotkee koko paskan (poistaa vaikka jonkun käyttiksen tärkeän tiedoston), vaikka käyttäjä itse on antanut root oikeudet ko. ohjelman "asentamiselle"...Kyllähän se nyt on nimenomaan käyttöjärjestelmän vika jos virustorjunta-ohjelmisto voi poistaa oleellisia käyttiksen tiedostoja. Sekin on käyttöjärjestelmän vika, että ko. tiedostoa pystyisi joku virus ylipäätään muuttamaan (tartuttamaan) ilman käyttäjän lupaa. Pitäiskö sun itse vähän miettiä asioita ennen kuin kirjoittelet?
OSX:ssä tulisi jo ensimmäisessä vaiheessa varoitus dialogi, että "PSW.Banker" haluaa nussia erästä käyttiksen tärkeää tiedostoa; Anna rootin tunnus ja salasana jos haluat hyväksyä. Tai tässä tapauksessa kun kyseessä oli väärähälytys "AVG haluaa nussia käyttiksen toimintakelvottomaksi. Sopiiko?"
Sekin on varmaan käyttöjärjestelmän vika jos joku OSX:ssä asentaa jonkun softan jonka nimen luulee olevan x vaikka se onkin y ja tämä softa sitten sotkee koko paskan (poistaa vaikka jonkun käyttiksen tärkeän tiedoston), vaikka käyttäjä itse on antanut root oikeudet ko. ohjelman "asentamiselle"...
Ja nyt pitää kyllä sitten todeta se että takuulla suurempi osa mäkin käyttäjistä prosentuaalisesti on juuri niin typeriä että asentavat moisia softia / antavat salasanojaan kun "eihän mäkille voi olla virusta".... Niin se Gigantin myyjäkin sanoi kun tämän ostin.Niinpä. Ja näitähän on nähty: pokerisoftaa ja täyttä paskaa, joka on onnistunut käyttäjiä jo huijaamaan.
muistin virkistämiseksi, koska mäkkilasit päässä on hankala nähdä negatiivisa asioita, ja kaikki muuttuu söpöksi pinkiksi: http://www.itviikko.fi/tietoturva/2008/06/25/kaksikin-troijalaista-ilmestyi-macille/200817049/7
edit: Miten täällä todellisuudessa homma hoituu: Kytken koneen verkkopiuhaan ja virtaan kiinni. Kirjaudun palvelimelle ja kerron mac-osoitteen übersoftalle. 30min ja koko paska on valmis. Jep, Maccia ei saisi valmiiksi tuossa ajassa koska kaikki pitäisi tehdä käsin saadakseen sen työkäyttöön kelvolliseksi tässä lafkassa :jahas:
Kuten tässä taas huomataan, PC-mies elää PC maailmassa, eikä oikein osaa edes hahmottaa miten asiat paremmin voisi tehdä.
Siis ratakiskoa. Macissa on toiminto nimeltä hot corners. Voit määrittää exposet, spacesit jne ruudun kulmiin ja siis hiirellä voit vetää työpöydät näkyvyyn nätisti. Ja toki voit valita nuolinäppäimilläkin spacet suoraan. Ei Macissa ole mitään valikkoa jossain alhaalla, ei sinne tule miljoonaa ikkunaa task bariin, homma on hoidettu vähän fiksummin ja tehokkaammin.
No vaikea uskoa, että macille olisi mahdollista levittää noin laajasti vastaavaa käyttistä tuhoavaa ohjelmaa. Eli kyllä meitsi nyt vain koittaa selittää tässä Windowsin purkkaviritelmän välillisiä vaikutuksia. Windows on mainio alusta viruksille, haittaohjelmille, paskoille ohjelmille, hakkereille jne. Se nyt vain sitten oireilee välillä noin ja todellakin, se on käyttöjärjestelmän vika, kyse ei ole nyt mistään yhdestä tapauksesta, vaan helvetin laajasta sössistä.
Sekin on varmaan käyttöjärjestelmän vika jos joku OSX:ssä asentaa jonkun softan jonka nimen luulee olevan x vaikka se onkin y ja tämä softa sitten sotkee koko paskan (poistaa vaikka jonkun käyttiksen tärkeän tiedoston), vaikka käyttäjä itse on antanut root oikeudet ko. ohjelman "asentamiselle"...
Eipä se kyllä winkkarissakaan noin mene, että mikä tahansa softa voi poistaa mitä tahansa. Kyllä sille softalle on ne oikeudet pitänyt asennus vaiheessa antaa tai käyttää sitä käyttistä kokoajan järjestelmänvalvoja oikeudet omaavalla tunnuksella...No OSX:ssä se ei toimi ihan näin. Mikään ei toki ole 100% aukoton mutta lähtökohdat ovat erilaiset.
Ensinnäkään ohjelmia ei 90% tapauksista "asenneta". Ne vain raahataan haluttuun paikkaan.
Kun ohjelma käynnistetään sillä ei ole siis mitään erityisoikeuksia. Jos se yrittää kirjoittaa käyttiksen tiedostoihin tulee ilmoitus. Tässä vaiheessa pitäisi jokaisella herätä kysymys mitä ko. softa aikoo tehdä ja miksi?
10% ohjelmista, yleensä isommat; Officet, Photarit sun muut, asennetaan erillisellä asentajalla kuten winkkarissa. Tällöin asennus-softa tarvitsee oikeudet, koska ohjelma tyypillisesti sijoitetaan kansioon johon ei normaalisti kuulu kirjoittaa. Jos softa on tehty xCodella ja käytetään sen vakio työkaluja on asennus-softa signeerattu (ts. se on luotettava). On toki valitettavasti joitain harvinaisia 3rd-party asennus-hässäköitä aivan kuten winkkarissakin. Jos tällaisen ohjelman asennus-softa sitten annetuilla oikeuksilla tekeekin jotain häikkää niin ollaan hävitty.
Mutta verrattuna esim. winkkariin jossa mikä tahansa ohjelma voi poistella ja kirjoitella käyttistiedostoihin milloin vain on tilanne täysin eri. Vistassa mentiin sentään jo parempaan suuntaan.
No ehkä teidän lafkassa ei ole osattu tuota prosessia automatisoida. Vinkki: NetInstall.