Antti Heikkilän TV-haastattelu!

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Wallace
  • Aloitettu Aloitettu
:offtopic:

Olisiko jollain laittaa esimerkki vhh ruokavalioita dietille ja bulkille. Heikkilän visioitakin voisi pällistellä jos joku niitä jaksaisi tähän laittaa..

Joo toivoisin kans esimerkkiä, ihan mielenkiinnosta, sellasesta alan harrastajan 3500 kcal päivän mätöistä, wallace?
 
10% ALENNUS KOODILLA PAKKOTOISTO
http://karppaus.info/

Kaikkea mahdollista fundamentalistisesta VHH:sta.
Ihan joka resepti ei ole kyllä kovinkaan VHH mutta lienevät sallittuja kaikille niille jotka voivat imeä hiilareita 50g ->
 
Nyt on tämänkin tädin otettava kantaa ja haluankin tuoda teille nuoremmille esiin sen seikan, että ruokavalion muutos viimeistään keski-iässä voi olla monen "vanhan" pelastus.
Olen tuolla Ketoosiketjussa tuonut jo esiin rankan elämänmuutoksen kasvisyöjästä lihansyöjäksi ja kaikesta siitä, millaisia rajuja muutoksia kroppaan on tullut kun elimistö ei ehkä täysin vieläkään tiedä, miten pitäisi alkaa reagoimaan.

Yksi asia josta olen kiitollinen VHH-ruualle, on sokeritasapainon nopea normalisoituminen.
Mun entinen ruokahan koostui kasveista ja hedelmistä ja ne jos mitkä on hiilaria täynnään. Protskut sain soijasta ja ehrmannista ihmettelin aina kun lihas ei kasva vaikka kuinka treenais. Kuukautiset alkoi jäämään pois, luulin tulleeni 40+ iässä jo vaihdevuosiin!
Paastosokerit paukku tuolla 6,1 tuntumassa (aikuisiän diapetesrajana pidetään 6,5) ja olo oli jatkuvasti ihan paska. Henkiset voimavarat oli minimissä, olo usein turvonnut, janotti koko ajan.

Ruokavalion vaihto pudotti kuukaudessa sokerit tasan vitoseen, jippii!
Suolat vain on tuoneet probleemia kun en ole niihin tottunut (pekonissa kai aika paljonkin) ja elimistö tosiaan hakee balanssia. Maha kuralla alkuun ihan kybällä (jos satuitte näkemään keski-ikäisen tädin juoksevan pakarat kireinä mahdollisimman nopein geisha-askelin lähimpään huussiin, se saatoin olla mä).
Nyt on kuukautiset normaalit, seksuaaliset halut kasvaneet hirveästi, olo on pirteä kuin peipposella ja unen tarve vähentynyt. Nälkä ei oo oikeastaan koskaan. Paino heittelee kahden kilon puitteissa jatkuvasti ylös ja alas mutta jotain rasvakerroksen sulamista on selkeästi tapahtunut.
Hiilareideni määrä on max. 50g per päivä. Jos on oluen nappaamispvä, on seuraava päivä 20g hiilareissa.

On mahdollista että nuorena hiilarit palaa ihan eri tavalla kuin tässä iässä, sopihan se kasvisruokasysteemi mullekin niin monta vuotta. Yksi talvi vain muutti elämäni, eli viime talvena otetut mittaukset. Sitä edelliset mittaukset edellisvuonna olivat ihan ok.

Mulla ei ole mitään tieteeseen pohjaavaa linkkiä viestini tueksi, niitä on pakkiksen sivuilla eri ketjuissa ihan hirveästi muutenkin.
Toivottavasti tästä minun viestistäni oli hyötyä jollekin.
 
Puollan itse VHH ruokavaliota ja uskon Antti Heikkilän tietävän mistä puhuu. Valitettavasti Heikkilällä on muutamia heikkoja puolia, jotka vaikuttavat negatiivisesti hänen argumentteihinsa. Kirjoissa ja lausunnoissaan hänen mainitsemansa luvut eivät ole kovin eksakteja, hän jättää usein referaattiensa lähteet mainitsematta ja hänen matemaattiset taitonsa ovat kyseenalaiset. Tarkoitan jälkimmäisellä sitä, että muutamassa hänen kirjassaan esiintyy huomattavan paljon virheitä laskutoimituksissa. Haastattelutilanteissa on luonnollisesti pientä painetta kokeneellakin luennoitsijalla, ja pienistä lipsahduksista huolimatta jopa asiasta sen pahemmin perilläolevillekaan ei jää epäselväksi itse asiasisältö.

On tietty turha nillittää huolimattomuudesta, sillä Heikkilä on mallikkaasti ajanut asiaansa, vaikka hänellä on vastassa suuri joukko skeptikoita ja käytännössä koko Suomen viljelyteollisuus.
Kritiikkini kohdistuukin juuri hänen ulosantiinsa, onhan hän VHH dieetin keulakuvana Suomessa.
 
Tässä hyvä esimerkki millanen olo tulee kun syö pahapahahiilihydraatteja!! http://www.youtube.com/watch?v=an0eAHIma98

Jep, erittäin väsynyt...

Muistelen et olit ostanut/joku sun tuttu oli tehnyt sulle kiristelyruokavalion ja se ei ollut vähä hiilarinen ja trollaillit pitkin palstaa et vhh ihan bullshittiä...meinasitko jatkaa samalla linjalla..(huom. kysymys on retoorinen eikä sinun tarvitse vastata siihen).
 
Jep, erittäin väsynyt...

Muistelen et olit ostanut/joku sun tuttu oli tehnyt sulle kiristelyruokavalion ja se ei ollut vähä hiilarinen ja trollaillit pitkin palstaa et vhh ihan bullshittiä...meinasitko jatkaa samalla linjalla..(huom. kysymys on retoorinen eikä sinun tarvitse vastata siihen).

Ota apina banaani niin ei kiristä vannetta niin kauheesti: :dance: Kaikenlaista seppää näköjään liikkeellä taas. Oliko täällä jotain sarkasmi/vitsihymiötä jossain että hölmömmätkin tajuaa?

EDIT: laitetaan vielä ettei sulle tuu paha mieli, että olen tässä muutaman viikon ollut yybervähähiilihydraattisella ja tää on ihan hyvä!
 
Niin pystyiskö joku pistään sellasta esimerkkiä ruokavaliosta, joko heikkilän ohjein tai muuten tästä vhh:sta ? 3500 kcal ja esim 20%E hh ?
 
muutamassa hänen kirjassaan esiintyy huomattavan paljon virheitä laskutoimituksissa.

Olisi mielenkiintoista kuulla mistä laskutoimituksista on kyse.
 
Kaksi suomalaista keittokirjaa palkittiin Pariisissa

julkaistu ti klo 11:50

Marko Koskisen Passione - intohimona italialainen keittiö on palkittu parhaana italialaisena ruokakirjana The Gourmand World Cookbook Awards -gaalassa Pariisissa. Ahmed Ladarsin Mämmi-kirja sai puolestaan parhaan yhden aiheen keittokirjan palkinnon.

Koskisen kirja sai raadilta kiitosta paitsi sisällöstä, myös valokuvista ja graafisesta suunnittelusta. Kaikkiaan italialaisten keittokirjojen sarjassa kilpaili 14 kirjaa.

Taitotalon ravintolapäällikkönä työskentelevä Koskinen on tehnyt kirjansa yhteistyössä toimittaja Christer Lindgrenin ja valokuvaaja Jukka Lehtisen kanssa.

Passione-kirja sisältää noin 60 reseptiä, joihin kaikki tarvittavat raaka-aineet on saatavilla suomalaisista ruokakaupoista.

Viime vuonna kirja sai parhaan suomalaisen keittokirjan palkinnon Helsingin kirjamessuilla.
Myös mämmi-kirja palkittiin

Suomeen tuli palkinto myös yhden aiheen keittokirjojen kategoriassa. Voiton vei tunisialaislähtöisen Ahmed Ladarsin Mämmi-kirja, johon on koottu yli sata tapaa käyttää mämmiä leivonnassa ja ruoanlaitossa.

Palkintolautakunta sanoo valinneensa Ladarsin kirjan 41 ehdokkaan joukosta edistääkseen kulinarististen aarteiden tutkimusta ja löytämistä uudelleen käyttöön. Lautakunnan mukaan ruokalajeja on monissa maissa uhanalaisten listalla ja vain tämän kirjan kaltaisen työn avulla respetit voidaan säästää.

Kuun alussa Pariisissa järjestetyssä gaalassa palkittiin myös kaksi muuta suomalaiskirjaa. Jukka Sinivirran Ranskan viinit - Matka halki viinitarhojen sijoittui ranskalaisia viinejä käsittelevien kirjojen sarjassa toiseksi ja Antti Heikkilän Diabeteksen hoito ruokavaliolla sijoittui terveys- ja ravitsemuskirjojen sarajssa kolmanneksi.

Lähde: YLE Uutiset

:)
 
Kertokaas viisaat, miten on, kannattaako tuota ruokavaliota noudattaa jos imettää? Mistä ne sokerit tulee äidinmaitoon?? Saako tarpeeks hiilareita?
 
Kertokaas viisaat, miten on, kannattaako tuota ruokavaliota noudattaa jos imettää? Mistä ne sokerit tulee äidinmaitoon?? Saako tarpeeks hiilareita?
Ei pitäisi olla mitään ongelmaa imettäessäkään. Kyllä elimistö osaa muodostaa tarvittavat hiilihydraatit itse muista ravintoaineista. Toki ei välttämättä ole tarvetta mennä mihinkään äärimmäisyyksiin, voihan niitä hiilihydraatteja syödä kohtuullisesti. Eihän Heikkilällä taida edes olla mitään Atkinsin kaltaista tarkkaa ruokavalioesimerkkiä, jossa saa syödä vain tietyn määrän hiilareita. Oleellista on syödä paljon hyviä ravitsevia ruoka-aineita, ei niillä tarkoilla numeroilla ole niin väliä.
 
Joo, niin aattelinki. En ole kokonaan jättäny hiilareita pois, mutta nuo pahimmat olen. Hiilareita tulee kuites reilusti alle 100g päivässä.
 
Yksi jännä ilmiö on tullut huomattua. Ennen meikäläisellä oli aika kova ahmimishäiriö. Söin paljon leipää ja pastaa. Vaikka oli täynnä ja paha olo, niin silti sitä söi. Jälkeenpäin vielä ehkä vähän karkkia ja jätskiä. Nyt kaksi ja puoli viikkoa vähälhiilihydraattisella ja tätä ongelmaa ei ole ollut, tajusin sen vasta eilen. Syön vähän turkkilaista jogurttia mustikoiden kera, tai lihaa ja juustoa, ja kun tulee kylläinen olo (joka tulee nopeasti) niin ei tee enää mieli syödä. Syöminen ei jatku pahaan oloon asti, tulee juuri sopiva olo eikä vaan yksinkertaisesti tee enää mieli syödä.

Tämä on ehkä yksi tärkeimmistä asioista tällä ruokavaliolla, ainakin omalla kohdallani. Niin, ja onhan se painokin tippunut kolme ja puoli kiloa :)
 
No niin.. Pistetään vähä infoa omalta kohdalta. Puolisen vuotta mennyt kireämmällä vhh:lla; paino pudonnut n. 8kg (rasvat ehkä n. 20%, ellei jo alle, joulua ennen tais olla melkein 25%), tulokset on samat kuin parhaimmillaan olleet tuhdimmassakin kunnossa, kolesteroli vs. joulukuu:
Kok.kol. 3,5 (tai 3,1) -> 2,9
LDL 1,7 - 1,7
HDL 0,8 -> 0,9

Ja joulun jälkeen lisäsin pähkinät ruokavalioon sekä kookosrasvan (ihan siis ruokalusikalla suuhun).

Ei siis moitittavaa. Sen oon huomannu, et kun herkun makuun pääsee, niin vimma meinaa iskee.
 
Yksi jännä ilmiö on tullut huomattua. Ennen meikäläisellä oli aika kova ahmimishäiriö. Söin paljon leipää ja pastaa. Vaikka oli täynnä ja paha olo, niin silti sitä söi. Jälkeenpäin vielä ehkä vähän karkkia ja jätskiä. Nyt kaksi ja puoli viikkoa vähälhiilihydraattisella ja tätä ongelmaa ei ole ollut, tajusin sen vasta eilen. Syön vähän turkkilaista jogurttia mustikoiden kera, tai lihaa ja juustoa, ja kun tulee kylläinen olo (joka tulee nopeasti) niin ei tee enää mieli syödä. Syöminen ei jatku pahaan oloon asti, tulee juuri sopiva olo eikä vaan yksinkertaisesti tee enää mieli syödä.

Tämä on ehkä yksi tärkeimmistä asioista tällä ruokavaliolla, ainakin omalla kohdallani. Niin, ja onhan se painokin tippunut kolme ja puoli kiloa :)

Nimenomaan, sitä ei tajua ennenkuin on kokeillut VHH:ta...:)
 
Tieteen uusien tuloksien pitää näkyä ravintosuosituksissa

Tasan 20 vuotta sitten juhannuksen alla keskeisissä päivälehdissä julkaistiin ilmoitus: "Viisi asiaa, jotka olet halunnut kuulla ravinnon rasvoista, mutta kukaan ei ole kertonut." Keskeinen sanoma oli, ettei maitorasva ole haitallista sydämen terveydelle, kuten ravitsemusvalistuksessa oli pitkään julistettu. Tieto sai pääosan johtavista ravitsemusasiantuntijoistamme takajaloilleen. Mediakin kiinnostui, ja näin alkoi syksyn kestänyt mielenkiintoinen debatti.

Käsitys maidon sisältämän rasvan haitallisuudesta on kummallinen uskomus. Harhakäsitys perustuu 1950-luvulla kehitettyyn monipolviseen olettamusten ja yleistysten ketjuun, niin sanottuun rasvahypoteesiin, jota ei laajoista tutkimuksista huolimatta ole todistettu oikeaksi. Se on edelleen sekoitus tosiasioita, puolitotuuksia ja lennokasta mielikuvitusta. Kaiken lisäksi se ei edes kohdistu juuri maitorasvaan vaan tiettyihin yksittäisiin rasvahappoihin.

Nyt asiantuntijoiden kannanotot ovat varovaisempia.

Arvostettu englantilainen tutkijaryhmä on koonnut kaikki maidon ja sydänsairauksien sekä aivohalvausten välistä suhdetta koskevat tieteelliset tutkimustulokset. Yhteensä kymmenestä tutkimuksesta vain yksi osoittaa maitorasvan lisäävän näitä sairauksia.

Yhdeksän tutkimusta toteaa yhtäpitävästi, ettei rasvapitoisenkaan maidon käyttö suinkaan lisää vaan jopa vähentää sydänsairauksien ja aivohalvausten riskiä. Aivan tuore Cardio 2000 -tutkimustulos Kreikasta vahvistaa kymmenentenä tämän käsityksen.

Edellä mainittu englantilainen tutkijaryhmä on omassa laajassa Cearphilly-tutkimuksessaan seurannut miesten maidonkäyttöä ja sairauksien ilmaantumista runsaan 20 vuoden ajan. Mitä enemmän miehet olivat juoneet maitoa, sitä vähemmän ilmeni sydänsairastavuutta ja aivohalvauksia. Maito oli yleensä rasvaista, suomalaisittain täys- tai kevytmaitoa.

Ruotsissa ja Norjassa tehdyt tutkimukset ovat antaneet kaikkein vakavimman iskun vanhoille uskomuksille.

Ruotsissa on kehitetty menetelmä, jonka avulla voidaan tarkasti mitata nautitun maitorasvan määrä. Menetelmä perustuu kahteen juuri maitorasvalle ominaiseen rasvahappoon, joita voidaan kuvata lyhenteillä C15 ja C17. Maitorasvaa syötäessä ne kertyvät ihmisen rasvavarantoon. Mitä enemmän maitorasvaa ihminen on syönyt, sitä enemmän hänen rasvavarannossaan on näitä rasvahappoja.

Ruotsalaisessa tutkimuksessa määritettiin ensimmäisen infarktin saaneiden ja terveen vertailuryhmän C15- ja C17-arvot. Tulos oli selkeä: terveiden C15- ja C17-pitoisuudet olivat suuremmat kuin sairastuneiden, eli terveet olivat syöneet maitorasvaa merkittävästi enemmän kuin sairastuneet. Tutkimus toistettiin Norjassa, ja tulos oli sama.

Yhteenvetona näistä 2000-luvulla julkaistuista tutkimuksista voi todeta, ettei maitorasva ole yhteydessä sydänsairauden tai aivohalvauksen riskin kasvuun. Maitorasva tai jokin maitorasvaan erottamattomasti liittyvä tekijä voi jopa suojata niiltä. Miten se sitten tapahtuu?

Esitetyissä tutkimuksissa veren kokonaiskolesterolipitoisuus ei selitä tuloksia. Huomio onkin tunnetusti jo pitkään kohdistunut kolesterolin fraktioihin, "pahaan" LDL-kolesteroliin ja "hyvään" HDL-kolesteroliin. LDL-kolesteroli jakautuu edelleen osasiin. Niistä pienet, tiheät osaset tulkitaan sydämelle haitallisiksi, kun taas suuret "hötöisemmät" ovat haitattomampia.

Ruotsalaiset tutkijat ovat kulkeneet jälleen tutkimuksen eturintamassa. He ovat osoittaneet, että maitorasvan nauttiminen vähentää juuri pienten haitallisten LDL-osasten määrää veressä. Tämä seikka yhdessä sen kanssa, että maitorasva lisää "hyvän" HDL-kolesterolin määrää veressä, saattaa selittää maitorasvan edullisen vaikutuksen.

Käsitykset ravintorasvojen terveysvaikutuksista ovat muuttuneet ratkaisevasti 1950-luvun rasvahypoteesin ajoista. Tiede on luonteensa mukaisesti korjannut aikaisempia käsityksiä. Tieteen uusien tuloksien pitäisi näkyä myös virallisissa ravitsemussuosituksissa ja käytännön ravitsemusvalistuksessa. Vanhat asenteet ja uskomukset eivät saa tätä estää.

http://www.hs.fi/paakirjoitus/artik...äkyäravintosuosituksissa/HS20080615SI1MP02uev
 
Hei, aivan hemmetin hyvää juttua tässä keskustelussa. Linkkejä tosissaan vähän liikaa, mutta kuka näitä asioita nyt jaksaisi aamusta iltaan olla täällä kirjoittamassa. Omakin kirjoitus nyt on vähän turha, koska nämä asiat on käsitelty noissa linkeissä ja keskusteluissa moneen kertaan.

Itsekin kivikautiseen ruokailuun hurahtaneena olen aivan pöyristynyt näistä ravitsemussuosituksista. Ihminen ei todellakaan ole vielä tottunut käyttämään viljoja ravinnossaan, tästä syystä myös ruisleipä voi lihottaa kalorimäärästä riippumatta. Syy, ravinnon sopimattomuus, on niin saakelin looginen selitys siihen että miksi jotkut vain eivät laihdu vaikka söisivät lautasmallin mukaan.

Viljoilla on todettu olevan myös huomattavasti muita negatiivisia terveysvaikutuksia, yksi niistä on haitallisuus hampaille. Se on täysin turha argumentti, etteikö tiedettäisi millaista ruokaa ovat esi-isämme syöneet. Voisiko mitenkään olla, että jos kohta pystymme käymään Marssissa, niin voimme ehkä mahdollisesti tutkia myös vanhoja säilyneitä luurankoja. Esi-isämme eivät todellakaan viljelleet maata, vaan jopa luolamaalauksen kertovat kaikki jollain tavalla metsästämisestä tai keräilemisestä. Huomioikaa muuten että kyllähän me pikkuhiljaa totumme viljoihin ja esim. Intia jossa maatalous on vanha ilmiö ei esiinny samanlaisia ongelmia. Itse en tosin halua vaarantaa terveyttäni sillä, että kymmenen tuhannen vuoden päästä voi kaukainen sukulaiseni syödä rauhallisin mielin GMO-viljaa :).

Huomatkaa myös että virallisen "6 palaa ruisleipää päivässä" taustalla on juuri tuo, että kaikille ei vain yksinkertaisesti riitä sitä ns. luonnollista ihmisruokaa. Ratkaisu nälänhätään ei tosissaan ole mielestäni ihmisille sopimattoman ruuan jalostaminen ja tehomaatalous vaan ihan vaan syntyvyyden alentaminen. Syntyvyyshän on kehittyneissä maissa jo kääntynyt laskuun.
 
Ei mikään yllätys: kalorien määrä ratkaisee

Dieettigurut ovat jo kauan markkinoineet erilaisia laihdutusstrategioita, jotka kikkailevat kalorien alkuperällä. Vältä rasvaa. Vältä hiilihydraatteja. Syö paljon proteiinia. Tasapainota hiilihydraatit, rasvat ja proteiinit.

Voimme kuitenkin laihtua vain saamalla ruoastamme vähemmän kaloreita kuin kulutamme.

Tähän on päädytty tuoreimmassa laihdutusdieettejä vertailevassa tutkimuksessa, jossa verrattiin toisiinsa neljää suosittua laihdutusdieettiä, jotka olivat:

1) vähän rasvaa, normaalisti proteiinia,
2) vähän rasvaa, paljon proteiinia,
3) paljon rasvaa, normaalisti proteiinia ja
4) paljon rasvaa, paljon proteiinia sisältävä dieetti.

Jokainen ruokavalio täytti Amerikan sydänyhdistyksen sydänterveellisen ruokavalion suositukset.

Kaikkien ryhmien osallistujat laihtuivat aluksi nopeasti, mutta lihoivat sitten hieman takaisin. Kahden vuoden kohdalla kertynyt painonlasku on kaikissa ryhmissä yhtä suuri, 3–4 kiloa. Ryhmien välillä ei havaittu eroja näläntunteessa, kylläisyyden tunteessa eikä tyytyväisyydessä arvottuun ruokavalioon.

(New England Journal of Medicine 2009;360:859-873)

http://www.poliklinikka.fi/?page=7874754&id=8706371
 

Suositut

Back
Ylös Bottom