Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Jep.. tosin lamppu toki on hyvä valita käyttötarkoituksen mukaan, Esli on ihan hyvä lamppu huonekasveille,siin on parempi spektri ku hehkulampussa, joka taas on hyvä ja edullinen yleisvalaisin normaalikäytössä, ja imo kodikkaampi ja miellyttävämpivaloinen.käsittääkseni tuollainen kartoitus on jo tehty, ja lopputulos oli sellainen että energiansäästölampun valmistaminen kuluttaa niin paljon enemmän energiaa, että elinkaarensa lopulla se on jopa vienyt enemmän energiaa kuin normaali lämpölamppu. ja otettu huomioon myös käyttöaika ym noiden lamppujen erot.
vähän niinkuin 5l v8:lla varustettu jeep tuottaa vähemmän päästöjä ja kuluttaa vähemmän energiaa valmistuksessa kuin toyota prius...
ja imho pitäis ampua aamulla auringonnousun jälkeen jossain torilla aina kaikki "ilmastonmuutos tulee nyt ja herranjumala!!!" - hipit joilla puuttuu se ns. 'big picture'. ja tällä viittaan esim tänään ylexin toimittajan touhotukseen.. kuinka suomen pitäis tyyliin lopettaa koko saastuttaminen.. (ja suomessahan on ollut aina esim teollisuus kärjessä energiatehokkuudessa...)
Ei muute varmana peity, Alankomaissa on sen luokan dyynirakennelmat ja padot, ja jos sen tason maankuivatusoperaatio on saatu aikanaan aikaan, helppohan niitä patoja on korottaa.
Nykyinen yhteiskunta on kyllä niin sekopäinen. Välttelemme vaivaa monissa asioissa. Ostamme tavaraa mitä emme tarvitse. Laiskuuttamme lihoamme ja joudumme polkemaan sisätiloissa polkupyörällä pysyäksemme kunnossa. Ihmiset asuu pienissä kopeissa ja kaikki, siis kaikki pitää tuoda niiden koppien lähelle. Vaihdamme huonekaluja, koska ne ovat väärän värisiä. Pian suurin osa vetää jotain masennuslääkkeitä, koska ei siltikään olla onnellisia. Vaikka ihmisiä asuu satoja tuhansia pienellä alueella, niin tunnemme itsemme yksinäisiksi. Suurin osa ihmisistä pitää seksistä, mutta yhteiskunta on tehnyt siitä niin hankalaa, että on helpompaa katsella sitä muualta ja himoissamme retkahdamme mainoksiin, jotka sisältää seksiä. :D
No kyllähän se alkaa väkisinkin vituttamaan kun suomalaista syyllistetään monen tahon toimesta. Todellisuudessahan yhden suomalaisen, tai edes kaikkien suomalaisten lisäpanostus luonnonsuojeluun ei tuo käytännössä mitään hyötyä. Ei niin kauan kun isot teollisuusmaat (ja kehitysmaat kuten Kiina) saastuttavat teollisuudellaan ja kulutuksellaan nykyisellä tasolla.
Vaikka laittaisitte oveen lapun "ei mainoksia" niin on ne mainokset silti olemassa. Jakaja joutuu vaan hankkiutumaan niistä eroon teidän sijastanne, joten ei se luontoa säästä ollenkaan.
Niin mikä on järkevää taloudellisesti on järkevää taloudellisesti, eikä siihen välttämättä tarvitse liittää ympäristökysymyksiä muuten kuin markkinointimielessä. Esim. kangaskassin käyttäminen kauppareissulla on järkevää jo siitä syystä että se on kestävämpi, ei tarvi maksaa muovikasseista, eikä kerry niitä saatanan pusseja joka nurkat täyteen(voihan ne tosin aina heittää myös suoraan roskiin). Itsekin käytän kangaskasseja, mutta en pidä sitä tippaakaan ekologisena, vaan lähinnä muuten järkevänä.VelttoV sanoi:Energiansäästöt yms muut voivat olla todella järkeviä taloudellisesti. Eivät siis vain ituhippien meininkiä. Ihmiset on niin laiskoja nykyään, että tekevät mielummin enemmän töitä, mitä ajattelevat taloudellisesti. Se vasta hölmöä on. :D
Kyl se ennemmin kuin myöhemmin säästää, kuten joku tossa mainitsikin. Varsinkin kun tuo "ei mainoksia" ilmoitus ei ole enää mikään marginaalijuttu. Veikkaan että se löytyy kymmenistä prosenteista kotitalouksia.Vaikka laittaisitte oveen lapun "ei mainoksia" niin on ne mainokset silti olemassa. Jakaja joutuu vaan hankkiutumaan niistä eroon teidän sijastanne, joten ei se luontoa säästä ollenkaan.
Jep jep Tähän ois kiva nähdä mustaa valkoisella. Haiskahtaa kyllä pahasti paskapuheelta. Äkkisistään vaikea kuvitella näin insinöörijärjellä kuinka lampun valmistukseen kuluisi millään tapaa verrattava energiamäärä kuin se elinkaarensa aikana kuluttaa. Ja jos kuluttaisi, niin siitä kyllä olisi jo moni tutkija älähtänyt.käsittääkseni tuollainen kartoitus on jo tehty, ja lopputulos oli sellainen että energiansäästölampun valmistaminen kuluttaa niin paljon enemmän energiaa, että elinkaarensa lopulla se on jopa vienyt enemmän energiaa kuin normaali lämpölamppu. ja otettu huomioon myös käyttöaika ym noiden lamppujen erot.
Mikäli oon käsittänyt oikein, niin jakajille maksetaan talouksien lukumäärän mukaan, joten niillä on käytännössä henkilökohtainen taloudellinen motiivi heittää ne mainokset mielummin suoraan paperinkeräykseen kuin ilmoittaa todellinen mainoksia haluavien lukumäärä. Vois kuvitella, että myöskään ilmaisjakeluja jakavilla yrityksillä ei ole mitään motiivia pyrkiä vähentämään jaettavien mainosten määrää. Tällänen motiivi vois olla mainostajalla, joka haluais maksaa vain todellisista "asiakkaista", mutta ilman suoraa postilaatikkokontaktia niiden on aika vaikea määritellä sitä prosenttiosuutta, jotka ei halua mainoksia.ehec sanoi:Kyl se ennemmin kuin myöhemmin säästää, kuten joku tossa mainitsikin. Varsinkin kun tuo "ei mainoksia" ilmoitus ei ole enää mikään marginaalijuttu. Veikkaan että se löytyy kymmenistä prosenteista kotitalouksia.
Jep jep Tähän ois kiva nähdä mustaa valkoisella. Haiskahtaa kyllä pahasti paskapuheelta. Äkkisistään vaikea kuvitella näin insinöörijärjellä kuinka lampun valmistukseen kuluisi millään tapaa verrattava energiamäärä kuin se elinkaarensa aikana kuluttaa. Ja jos kuluttaisi, niin siitä kyllä olisi jo moni tutkija älähtänyt.
Ilmastonmuutostahan eniten noi jenkkien, kiinan ja muitten suurvaltioitten päästöt aiheuttaa.
Hmm, ois kiva kuulla kyllä parin mainosten jakajan ajan tasalla olevaa tietoa tästä. En ihan purematta tota meinaan niele. Noita "ei mainoksia" lappuja on niin paljon ovissa että ainakin joillain seuduilla menis valtaosa mainoksista roskiin ja siinähän nyt ei ole mitään järkeä. Luulis että noi jakoalueet jaetaan jakajille etukäteen ja kunhan sen hoitaa niin liksa on sama meni sitten 10 tai 20 mainosta luukusta sisään, vai eikö, mainosten jakajat hoi..?Mikäli oon käsittänyt oikein, niin jakajille maksetaan talouksien lukumäärän mukaan, joten niillä on käytännössä henkilökohtainen taloudellinen motiivi heittää ne mainokset mielummin suoraan paperinkeräykseen kuin ilmoittaa todellinen mainoksia haluavien lukumäärä.
Kunhan et nakkele niitä sinne kaatopaikalle/luontoon vaan sinne niille tarkoitettuun ongelmajätepisteeseen niin tuskinpa niistä sen suurempaa haittaa on luonnolle.- Energiansäästölamput voisi laittaa jossain vaiheessa (tosin niistäkin tulee lopulta ongelmajätettä, että en sitten tiedä niiden ekologisuudesta)
Mistäs moista olet oppinut? Vaikka voipi kai olla tottakin, varsinkin jos se muovikassi hävitetään taas esim käyttämällä sitä roskispussina tai viemällä polttokelpoisten jätteiden keräykseen.Esimerkiksi minä olen oppinut, että kaupassa on ekologisempaa ottaa muovikassi kuin paperinen. Kun otetaan huomioon kassin valmistus, käyttö ja hävitys, jää muovikassista pienempi ekologinen jalanjälki.
Mikäli oon käsittänyt oikein, niin jakajille maksetaan talouksien lukumäärän mukaan, joten niillä on käytännössä henkilökohtainen taloudellinen motiivi heittää ne mainokset mielummin suoraan paperinkeräykseen kuin ilmoittaa todellinen mainoksia haluavien lukumäärä. Vois kuvitella, että myöskään ilmaisjakeluja jakavilla yrityksillä ei ole mitään motiivia pyrkiä vähentämään jaettavien mainosten määrää. Tällänen motiivi vois olla mainostajalla, joka haluais maksaa vain todellisista "asiakkaista", mutta ilman suoraa postilaatikkokontaktia niiden on aika vaikea määritellä sitä prosenttiosuutta, jotka ei halua mainoksia.
En tiedä, miten homma käytännössä menee, mutta olettaisin että mainoksia painetaan melko lähelle suoraan se määrä mitä alueella on kotitalouksia ja loput lentää jossain vaiheessa ketjua suoraan roskiin.
Mistäs moista olet oppinut? Vaikka voipi kai olla tottakin, varsinkin jos se muovikassi hävitetään taas esim käyttämällä sitä roskispussina tai viemällä polttokelpoisten jätteiden keräykseen.
Kun lasketaan koko elinkaari, että ne raaka-aineet otetaan jostain ja prosessoidaan ja jalostetaan, niin siinähän kuluu energiaa ja tarvitaan kuljetuksia, sen itse raaka-aineen lisäksi. Kun nämä kaikki lasketaan yhteen, niin se paperikassi kuluttaa noin kymmenen kertaa sen määrän uusiutumattomia luonnonvaroja kuin muovikassi, kertoo Suomen Luonnonsuojeluliiton ekotehokkuuskonsultti Michael Lettenmeier. Hän jatkaa:
-Mutta voidaan tietysti kysyä, että onko se tänä päivänä etukin, että jos kerran joku päätyy kaatopaikalle, että se ei maadu. Hiili joka on sidottu muovikassiin, niin se pysyy pysyisi siellä tallessa, eikä vapautuisi metaanina ilmakehään. Metaani on paha kasvihuonekaasu.
Lisäksi paperikassin valmistuksessa kuluu myös uusiutuvia luonnonvaroja eli metsää.