- Liittynyt
- 30.11.2007
- Viestejä
- 281
Eihän tuota aerobista harjoittelua voida tyhjentävästi ajan mukaan mitata tai edes rasituksen. Se on jokaiselle henkilölle omakohtainen asia, millainen rasitustaso riittää aerobisen harjoittelun määritelmän mukaisiin hyötyihin ja elimistön rasitustason muuttumiseen.
Aerobinen harjoittelu on
"Liikuntaa, joka kehittää sydän- ja verenkiertoelimistön kestävyyskuntoa parantamalla kehon aerobisiaenergiantuotantomenetelmiä." (Polar)
Lyhyesti määriteltynä aerobinen treenihän on treeniä, jossa happi on läsnä ja hapenkulutus tasapainossa sen saannin kanssa.
Heikkokuntoinen voi siis harrastaa liikuntaa pienemmällä intensiteetillä tai teholla tai vähemmän aikaa kuin parempi kuntoinen mutta siltikin kyseessä on aerobinen liikunta (vaikkapa se ratsastus tai kävely). Ei kai tässä keskustelussa ole nyt tarkoitus tehdä mitään hyvät ja huonot aerobiset lajit vertailua vaan ihan vain jutella yleisesti aerobisesta treenistä, joita tällä palstalla kirjoittelevat tekevät. Toisille aerobinen on kolmituntisia rääkkilenkkejä ja toisille puolen tunnin fillarointi tai uinti.
No mutta, eikös tässä ollakki vain juteltu. Yks sivullinen on tullu kahden lappeenrantalaiskahelin höpöttelyistä pitkistä lenkeistä (ollaanko nyt sitten sivuraiteilla?) ja taitaa se Mayflowerkin olla pian koukussa, ellei ole jo ;) En mie käsittääkseni ole sanonut mitään siitä mikä "aerobisen laji" on huonompi/parempi. Se ratsastus ei vain miun määritelmiini mahdu ja siksi mainitsin. Kestävyysurheilijalle lyhyt lenkki ei riitä, ei kehitä ja tuossahan taisi siitäkin olla puhetta, ettei kaikkien tartte sitä kolmea tuntia vetää. Kolmen tunnin lenkki ei ole rääkkiä, jos mennään oikeilla sykkeillä. Nälkähän siinä kyllä tulee:lol2: Tietenkin kuntotaso vaikuttaa. Ja tässä varmaan sekottuu termit, kun samassa puhutaan aerobisesta ja peruskestävyydestä eikä ihan samasta asiasta keskustella näköjään (ainakaan miun mielestä nyt) Treeniä hapekkaasti, kylkyl, mut...äh. Mie en osaa ajatella normaalisti