Oletettavasti tuo 4-6-8-10 tarkoittaa laskevaa pyramidia, jossa nelonen raskaalla ja sit painoa pienemmäksi ja toistoja lisää?
En tiedä sitten onko aloittelijan kohdalla varsinaisesti väärin lähteä opettelemaan tota määrätreeniä tuolla lineaarisella mallilla. Se on helppo hahmottaa, helppo suunnitella ja helppo toteuttaa. Siitä voi ruveta sitten siirtymään pikku hiljaa tuohon vaihteluun, kun touhusta alkaa pääsemään paremmin jyvälle, ja oman kropan ja voimien tuntemus kasvaa. Tuo vaihteleva treeni on kuitenkin automaattisesti vaikeampi hahmottaa kokonaisuutena ja sitä kautta myös hankalampi toteuttaa, jos ei ole vielä hirveästi käryä näistä hommista. Jos puhutaan siis treenaajasta, joka haluaa toteuttaa asiat omin neuvoin. Se on toki selviö, että lineerisella puskemisella tulee aina jossain vaiheessa seinä vastaan, mutta hitaammin se tulee tuolla tavalla, että mukana on vähän edes sarjamäärien kasvattamista, kuin niin, että koitetaan vaan kasvattaa sarjapainoja samalla sarjamäärällä. Eli sanotaanko, että tuo lineaarinen sarjamäärien kasvatus on ihan kohtuullinen kompromissi minusta, jos pelkää tosiaan sitä, että menee liian vaikeaksi, mutta aina se on parempi, jos saa tuota mainittua vaihtelua mukaan.
Tuo tekniikkakin tuolla täysin validi pointti. Itselläkin tuppaa olemaan vähän sitä vikaa, että jos otan 3x5 jollain raskaalla raudalla, niin helposti kolmas noista sarjoista alkaa olemaan vasta teknisesti kunnollinen. Ekat pari menee kroppaa herätellessä. Ja jää vähän vammainen olo treenistä, kun oot tehnyt käytännössä yhden teknisesti hyvän sarjan, ja sit pitäis jo lopettaa. Sarjoja kun tulee paljon, niin tekniikkakin jämäköityy, ja isoja rautoja ei kovin häävisti otella, jos tekniikka on ihan mitä sattuu.