Jos nyt oikein ymmärsin, niin tarkoitus olisi saada lisää massaa ja samalla poltella laardia vatsasta? En halua masentaa, mutta aika epätoivoinen urakka, jos treenataan kaupasta saatavilla rohdoilla, eikä kirurgin vastaanotollakaan käydä.
Hyviä perusohjelmia salilla puurtamiseen ovat esimerkiksi Arskan kultainen kuusikko ja elaston 2-jakoinen. Nuo sopii mainiosti aloittelijalle ja nuo tuovat vähän tuntumaa siihen salitouhuun. Kannattaa tutkailla nuo läpi(löytyvät searchilla ja googlella) ja sitten vaikka gymlogeista tai tubesta etsiä oikeaoppiset suoritustekniikat. Tekniikan opettelu on tärkeätä alussa, jotta liikkeet saadaan tuntumaan siellä, missä niiden pitää tuntua ja samalla vammojen vaara vähenee. Älä treenaa liian isoilla painoilla tekniikan kustannuksella, koska ennemmin tai myöhemmin joudut siitä maksamaan kovan hinnan loukkaantumisen tai hukkaan heitetyn ajan muodossa. Keskivartalolle hyviä liikkeitä ovat maastaveto ja kyykyt, mitään vatsarutistuksia en tekisi. Voimapyörä on toki myös hyvä vempele, mutta mavella ja kyykyllä pääsee jo pitkälle.
Jos haluat polttaa rasvaa, niin silloin sinun tulee syödä vähemmän kuin kulutat. Suurpiirteisen kulutuksen voit tarkistaa vaikka kalorilaskuri.fi:stä, mutta huomio, että se ei ole mikään absoluuttinen totuus. Joka tapauksessa katsot laskurin lukeman ja siitä poistat noin 500kcal ja sen verran syöt kaloreita. Tutkailet sitten vaikka parin viikon päästä vaa'asta, onko paino pudonnut. Jos paino ei ole pudonnut, niin vähennät syömistä tai lisäät kulutusta, jos taas paino on pudonnut yli 1kg, niin voit lisätä syömistä. Tuo on karkea yleistys, mutta 0,5kg/viikko on hyvä polttelutahti, jolloin lihastuho ei ole aivan päätön. Alussa kannattaa ottaa huomioon mahdollinen nesteiden lähtö, joka heilauttaa vaa'an lukemaa enemmän tai vähemmän alaspäin.
Ruokavaliota kannattaa lähteä koostamaan sellaisista lähtökohdista, että proteiinia tulee 2g/painokilo, rasvaa 1g/painokilo ja loput kalorit sitten hiilihydraateista. Hiilihydraatit aamulla ja/tai treenien ympärillä, jotta on puhtia työskennellä siellä salilla. Proteiinia kannattaa nauttia jokaisella aterialla. Rahka, raejuusto, kananmunan valkuaiset ja vähärasvainen liha ovat hyviä lähteitä. Rasvaa söisin tasaisesti päivän läpi, painottaen iltaa ja vähentäen sitten ennen ja jälkeen treenin, koska rasva hidastaa muiden ravintoaineiden imeytymistä.