Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
mattibodari sanoi:138 sain, enemmän kuin odotin. Aikaa meni noin 14 min, en pahemmin jaksanu noita miettiä.
ringside sanoi:Jottei tämä nyt lähtisi ihan käsistä, niin tohon alkuperäiseen Agonyn lauseeseen: Mun mielestä ton referee-systeemin hupaisa piirre on siinä, että refereet on yleensä sun oman paradigman sisältä. Feministi, joka kannattaa "sosiaalista konstruktivismia" ja "todellisuuden narratiivista rakentumista", kirjoittaa artikkelin "naistutkimus" lehteen, jossa jengi ajattelee jo valmiiksi samalla tavalla.
Ehkä mulla on usein todella häiriintynyt olo, kun olen tuskallisen tietoinen siitä, että en osaa erottaa "omaa ajatteluani" taustastani ja opiskeluistani. Toisinsanoen pidän melko sattumanvaraisena, onko juuri oman "kriittisyyteni" valikoima tieto jotenkin "todempi" kuva maailmasta. Ei vittu, nyt tää lähti taas käsistä, sori.
ringside sanoi:Ehkä mulla on usein todella häiriintynyt olo, kun olen tuskallisen tietoinen siitä, että en osaa erottaa "omaa ajatteluani" taustastani ja opiskeluistani. Toisinsanoen pidän melko sattumanvaraisena, onko juuri oman "kriittisyyteni" valikoima tieto jotenkin "todempi" kuva maailmasta.
Eipä silti kyllä eksakteissa tieteissäkin ollaan omien paradigmojen vankeja, mutta oletusten ja niiden kauaskantoisten vaikutusten seurauksista ollaan paremmin selvillä.
protsku sanoi:No, ainoastaan 500 vuotta sitten poltettiin roviolla niitä ajattelijoita jotka rohkenivat väittää maapallon kiertävän aurinkoa.
Uber-Gott sanoi:Kuten todettua, eivät nuo testit kerro mistään muusta kuin yhdestä "älykkyyden" muodosta. On muuten vaikeaa puhua "älykkyydestä" kun itse sana ei riitä kuvaamaan sen tarkoitus perää/kohteita..
Sitten tuloksista. Itse sain jenkkien (todella yksinkertaisesta) testistä aikanaan 146 ja suomalaisista testeistä ~130. Myös kaikki joiden tiedän "vakavasti" testin tehneen on saanut yli 120 pojoa. Tulisiko rajaa nostaa vai ketkä niitä alle satasia repii ja miksi?
Noista testeistä yleisesti julkaistut tulokset eivät kerro koko vertailujoukon tuloksista. Se johtuu siitä, että noihin esim. Mensan testeihin osallistuu pääsääntöisesti sellaiset, jotka tietävät saavansa hyvän tai melko hyvän tuloksen. Ja koska "tietää" olevansa tuollaisessa testissä parempi kuin keskiverto kansalainen, niin se houkuttelee menemään testiin. Ja toinen merkittävä tekijä on se, että tuloksensa julkaisevat yleensä vain ne, jotka saavat testistä hyvän tuloksen. Aika luonnollista.Uber-Gott sanoi:Myös kaikki joiden tiedän "vakavasti" testin tehneen on saanut yli 120 pojoa. Tulisiko rajaa nostaa vai ketkä niitä alle satasia repii ja miksi?
Aivan, mutta eikö silloin keskivertotulokset olisi myöskin korkeammat jos testejä tekisi vain ne jotka oikeasti tietävät saavansa hyvän tuloksen?Kimple sanoi:Noista testeistä yleisesti julkaistut tulokset eivät kerro koko vertailujoukon tuloksista. Se johtuu siitä, että noihin esim. Mensan testeihin osallistuu pääsääntöisesti sellaiset, jotka tietävät saavansa hyvän tai melko hyvän tuloksen. Ja koska "tietää" olevansa tuollaisessa testissä parempi kuin keskiverto kansalainen, niin se houkuttelee menemään testiin.
On muuten hieman kyseenalainen sivu. Onkohan esim. Leonardo Da Vincin aikoina ollut (edes) nykyiseen verrattavaa äo testiä, saatikka onko kaikki nuo henkilöt todellakin tehneet tuon testin ja vielä kirjanneet sen historiankirjoihin?kekexx sanoi:
Suurin osa taitaakin olla pelkkää mutua :DUber-Gott sanoi:On muuten hieman kyseenalainen sivu. Onkohan esim. Leonardo Da Vincin aikoina ollut (edes) nykyiseen verrattavaa äo testiä, saatikka onko kaikki nuo henkilöt todellakin tehneet tuon testin ja vielä kirjanneet sen historiankirjoihin?
Mensan testituloksia ei käsittääkseni verrata kaikkien Mensan testin tehneiden tuloksiin, vaan ilmeisesti johonkin laskennalliseen "koko kansaa" kattavaan tulokseen. Eli joskus jossain on testattu jokin koko kansaa edustava paljon pienempi määrä ja sen perusteella asetettu noi rajat. Ainakin periaatteessa. Muistaakseni Mensan testin läpäisee joku parikyt prosenttia siihen osallistuneista, vaikka ainoastaan kaksi prosenttia koko kansasta voi ylittää sen 148 pisteen rajan.Uber-Gott sanoi:Aivan, mutta eikö silloin keskivertotulokset olisi myöskin korkeammat jos testejä tekisi vain ne jotka oikeasti tietävät saavansa hyvän tuloksen? Vai missasinko jotain?
faidra sanoi:Täältä pääsee itsekin testailemaan: http://80.223.6.177/iqtest/